- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjk
csendes tag
Hello,
Ezidáig jól működő mustek 2448TA+ szkenneremen,egy féléves használaton kivüli állapot után újraindítva bedöglött: a beolvasott kép egy csomó különböző színű pontocska, a behelyezett anyagról semmi látható. Bármivel próbálkozom (új driver, egyéb csodaprogramok.. de mindre ez történik)Tudna valaki tanácsot adni? -
zsozsoka80
csendes tag
Szia! Köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal.
Közben megvilágosodtam
A helyezet igazából csak annyi, hogy a scanner-hez adott eredeti CD-n lévő driverrel nincs csík, még TWIN módban se, viszont a Canon odaláról letölthető, legfrissebb driverrel van csík, TWIN és WIA módban egyaránt. Hát, ez a helyzet, de hogy ez miért van így, nem tudom...
-
Cotty0
kezdő
válasz
zsozsoka80 #97 üzenetére
TWAIN modban azert van csik, mert abban nagyobb felbontasban is tudsz szkennelni, es jobban kijonnek az ilyen gondok, amugy a twain driverben van lehetoseg kalibralni a szkennert, sot minden szkenneles elott is el lehet vele automataban vegeztetni, de ha probaltad az uveget valmilyen folyadekkal is tisztitani, az lehet felaztatta a kalibralo csikot, es azzal tonkre is tetted a gepet...
itt van a manual [ide vonatkozo resze], sajnos csak angolul
a twain (scangear) feluleten Preferences gombra kell kattintani aztan onnan menni fog a dolog
-
zsozsoka80
csendes tag
válasz
zsozsoka80 #96 üzenetére
Fejlemények. Rájöttem, hogy TWAIN módban van csík, WIA módban nincs
-
zsozsoka80
csendes tag
válasz
zsozsoka80 #95 üzenetére
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok! Van egy hp c5280 típusú multifunkciós nyomtatóm. Mostanában kezdte azt csinálni, hogy scannelés felénél kb megáll se kép se hang megáll és hibát ír ki, az addig bescannelt előkép megfelelőnek tűnik. Kérdésem az lenne, lehetséges valamiért szorul, vagy milyen problémák szoktak lenni ilyenkor?Régi gép de nagyon szívemhez nőtt ezért szeretném megjavítani. Köszönöm előre is a válaszokat.
-
drugbaron1
tag
Sziasztok! van egy epson stylus sx125 nyomtatóm aminek a scanner része bekapcsoláskor kattog! arra gyanakodtam, hogy nem érzékeli a végpozíciót - piszkos üveglapra hagyatkozva, de szétszedtem és belülről is megtisztítottam az üveglapot erőteljesebben a pozíció érzékelőnél, de semmi változás! Esetleg van valami tipp, hogy mi lehet a baja? A nyomtató sokat nem volt használva!
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
EdenEcho
újonc
Hali, HP Desjket 2050A nyomtató szkennere produkálja az alábbi képet sima fehér papírt beolvasva:
[link]
Korábban előfordult, garanciával javítva lett, utána első használat során tökéletesen működött.
Majd megint egyre rosszabb lett... Táp és minden gyári.
Valami ötlet hogy mit kezdjek ezzel? :c -
mirci18
addikt
Üdv mindenkinek
Kaptam egy xerox 2400 lapscannert.
Ami scanneléskor azt írja ki:
please unlock your scannerAz alján van egy csúszka.
Hiába tologatom ide vagy oda semmi hatása pedig azzal lehet úgymond kinyitni.
Ötletek? -
tylerddd
veterán
Multifunkciós szkenner problémájával kapcsolatban írok: újratelepítettem a Win8-at, előtte tökéletesen működött a Canon MG5450 típusú multis gép szkennere wifiről, tehát a Canon-on megadva a beállításokat és onnan indítva a szkennelést, szépen mentek a képek a PC-re.
Most viszont nem akarja a jót, pedig kapcsolódott is a wifihez a Canon, automata és manuális módban is. Visszaállítottam a szkenner beállításait, de így sem jó. Amikor a szkenner résznél ki lehetne választani, h USB vagy wifi módot választom, akkor meg nem látja a wifit, csak az USB lehetőséget ajánlja fel.
Mit lehetne tenni és megpróbálni?!
Köszönöm!
-
MasterMark
titán
Üdv, HP ScanJet 5470c scanner, teljesen fekete képet olvas be mindenre, mi lehet a gond?
-
joey123
csendes tag
Windows 7 64 bit-es verzióra nem tudok Canon Lite 35 scannert telepíteni.
Tud valaki segíteni??? -
dre@mer
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tudja a megoldást!
Van egy HP scanjett 2400-as lapolvasóm.
Az lenne a problémám, hogy a benne lévő lámpa nem kapcsol ki, még a számítógép leállítása után sem: Csak úgy tudom kilőni, ha kihúzom az elektromos hálózatból.
Tudja esetleg valaki, hogy mi okozhata ezt a problémát, és hogy hogyan lehet orvosolni? -
dim dim
tag
Üdv Fórum!
Win7 vs scannerek!
Erre mondjon vki valami értelmeset! A gyártói support semmit se tud mondani.
Munkahely, adott X db WinXP SP3-as gép. Dual bootban feltettük a Win7 x64-et is.
Van 4 db. scanner, különféle gyártó és típus. 1 önálló scanner, és 3 multifunkciós gép scannerrel.
A scannerek hibátlanul mennek winxp alatt jó ideje. De win7 alatt egyik se megy. Mindenféle nonszensz hibaüzenetet kapok-nincs bedugva a kábel, nincs bekapcsolva, nincs fenn a driver, nem admin fiókban vagyok (és miért kéne abban lennem?), eszköz nem található stb. Egyik se igaz persze.
A gyártói supportok csak azt hajtogatják, hogy ellenőrizzem a kábelt, friss driver legyen, próbáljak más usb portot. Ezeken mind túlvagyok, és semmi. Egyik scanner se megy.
Miután a scannerek mint írtam hibátlanok, és a gépek is azok-mert xp-vel mennek-így csak a win7 x64 marad, mint hiba.
De mi lehet a hiba ami mindegyiknél ugyanúgy fennáll?
Mondjuk, már az is furcsa hogy a gyártók sok oldalas instrukciókat adnak win7 alatti használathoz, míg win xp alattihoz alig 1-2 oldal. Van itt minden, tűzfaltól kezdve admin fiókig, usb host device managerben való letiltásáig.
És mindez azért, hogy működjön egy nyomorék scanner? Pilótavizsga kell ehhez? És még ez sem elég, mert egyik se megy.Vki erre valamit?
Köszönöm
-
daniel2121
őstag
Helo
Van egy HP5110 multigépem és WIN 7 alatt a szkennelés nagyon lassú és nem érhető el az összes beállítás. Gyanítom, hogy ez a gép már nem kompatiblis a WIN 7-el. Van-e rá valamilyen megoldás? A Scan to pdf-et próbáltam, de nagyon lasssú. Előtte xp-vel használtam és jó volt.
-
max-max
csendes tag
Üdv! Van egy HP 3670-esem, és XP alatt nem megy (meg sem nyílik) a "fotó & kép irányítója". Semmit nem tudok így beállítani, mindíg az alapbeállításokkal nyit, minden szkennelés után újra meg kell nyitni az importáló progit, stb... Idegörlő. Tugggggya vki a megoldást?! Thnx előre is! -m-
-
Finwe
őstag
Lenne nekem is problémám de a topik pörgését látva csak a sajét megnyugtatásom miatt írom le, hátha
HP 3500c - nem reagál semmire. Tápját kimértem, kuka. Másik táppal sem reagál semmit. Szétszedtem, megkerestem az összes biztosítékszerűt, egyik sem szakadt, kondik nem púposak, nincs égésnyom sehol csak éppen meg sem moccan.
Van értelme szervizbe vinni, javítható még?
(#81) tknof1871 : nem szedhető le róla a keret (burkolat), az üveglappal együtt van.
Finwe
-
madore
csendes tag
Van egy HP Scanjet 3800-as scannerem. Autóban szállítottam és most egyáltalán nem reagál. Mi lehet a baj?
-
tknof1871
őstag
HP Scanjet 3500c-ről írok. Az üvegfelület kicsit süllyesztve van, főleg a hosszabb oldalak mentén fölé emelkedik a műanyag burkolat. Így pont nem lehet rendesen az üvegre tenni olyan könyveket, amiknek 24 cm a lapok nagyobb oldalának a hossza. Létezik olyan lapolvasó, aminek hasonló a műanyag burkolata és ki lehet rá cserélni, viszont nem ilyen magas a széle? Vagy lehetne használni a lapolvasót enélkül a burkolat nélkül?
Halványpirossal jelöltem a műanyag elemet.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Bittorrent topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Router gondok
- Formula-1
- Sekiro: Shadows Die Twice
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest