Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
KriptonX
tag
válasz szabo.csabi #199 üzenetére
én még sehol nem olvastam ilyen tapasztalatot...
-
szabo.csabi
tag
Egyébként láttam videót arról, hogy AMPE és SANEI tábláknál a kijelző alatt volt légbuborék. Tehát nem a védőfólia alatt. Ez mennyire jellemző? Ti találkoztatok már ilyesmivel?
-
LámaZ
addikt
válasz szabo.csabi #194 üzenetére
Az Ampe rom-ja nem cserélehető, tehátnem lehet elrontani. Bolt ügyben:
Külföldi rendelések topik[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
szabo.csabi
tag
Igen, olvastam az Ampe-ról is, nekem úgy tűnik szinte teljesen ugyanaz.
Egyébként nem teljes office dokumentumok szerkesztésére gondoltam. Csak már meglévő doksik kisebb módosítására. Játszani egyáltalán nem játszok, nekem is igazából csak a nootebookom kiegészítésére kellene és hogy több órás utazás közben legyen mivel babrálnom, esetleg papírtakarékosság céljából legyen min olvasnom.
Tudom, ilyen áron (és talán prémium kategóriában sem feltétlenül) létezik abszolút megbízható holmi de jó lenne valami olyat szerezni, ami viszonylag stabilan működik és azért egy-két évig kibírja anélkül, hogy idegbajt kapnék a használatától vagy tönkremenne valami okból.
Egyébként dokumentumszerkesztésre vannak alkalmazások vagy csak a Google szolgáltatás használható ilyesmire (ez utóbbit sem ismerem).
Otthoni bütykölés mennyire veszélyes? Könnyű tönkre tenni mondjuk egy ROM frissítéssel a kütyüt?
Esetleg van konkrét webshop, amit ajánlani tudtok vagy ilyet nem ildomos kérdezni és keressem meg magam, amit szeretnék? :-) -
LámaZ
addikt
válasz szabo.csabi #192 üzenetére
Az Office doksik szerkesztgetését felejtsd el, az érintőképernyő nem erre való. Legfeljebb pár mondatot érdemes bepötyögni, mondjuk a Google Dokumentumok helyen.
A Sanei helyett én inkább az általam birtokolt Ampe A10-et ajánlanám, egyszerűen azért, mert van rajta Reset lyuk. (Lehet, hogy a Sanei-t is lehet lenullázni a mikrofonlyukba dugott tűvel, ezt nem tudom.)
A nullázás nagyon hasznos dolog, ha valami miatt lefagy a kütyü, mert pl. megbabráltad. Ilyenkor mindent kezdesz elölről tiszta lappal.
Ha van időd, esetleg nézz szét az RK3066-os csippel szereltek között is. Azért jók, mert sok a rajongó, könnyebben lehet segítséget kapni.Én egyébként kb. 3 hónapja használom ezt a 10”-os tabot, és meg vagyok vele elégedve. Tény, hogy böngészésre, emilezésre, ilyen egyszerűbb dolgokra használom. Filmet nem nézek vele, mert nem akarom tönkretenni a szemem, játszani meg nem játszom. Filmnézésre ott a lapostévé. Talán, ha hosszú útra mennék vonattal/busszal/hajóval/repcsivel/űrhajóval... néznék rajta filmeket is.
Az ágyban, tévézés közben lecsekkolni a Facebookot, tájékozódni az időjárásról, megnézni valamit a Wikin, rövid fórum-hsz-eket írni/olvasni stb. stb. erre való.Kb. 200$-ért meg lehet kapni. Bolond lennék 90-100k ft-ot kidobni márkás, de amúgy nem sokkal jobb minőségű cuccokért.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
szabo.csabi
tag
Végül annyit még hozzátennék, hogy elsősorban filmezésre, pdf és Office dokumentumok olvasására és szerkesztésére (ha lehetséges, azaz van hozzá androidos alkalmazás, amely telepíthető valahonnan - nem használtam még soha androidot ezért nem tudom) és internetezésre használnám.
-
szabo.csabi
tag
Ja és azt elfelejtettem, hogy örülnék ha Jelly Bean lenne a gépen. Ez lehetséges jelenleg? Vagy csak ICS-csel adják manapság? Vagy lehet ... hogyishívják ... root-olni a cuccot? Ha igen, mennyire rizikós ez házilag?
-
szabo.csabi
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy viszonylag jó ár/érték arányú táblagépet és némi keresgélés után jutottam el erre a fórumra.
A motiváció egyértelmű: Apple-t elvből nem veszek, a rendkívül szimpatikus SONY-ra pedig jelenleg nincs keret és alkalmi használatra egyébként sem fizetnék 100+ ezer forintot.
A Sanei N10-es nagyon szimpatikus de többek egyáltalán nem ajánlják a kínai holmit, egyenesen azt tanácsolták, hogy nívós márkák alatt semmit nem érdemes venni mert szemetet kap az ember a pénzéért.
A témában nem vagyok jártas ezt előrebocsátom.
Szóval ahogy a véleményekből kivettem a 3G-s Dual Core-os változat lenne a legésszerűbb választás.
Gondolom ha internetezni akarok akkor ehhez külön vásárolnom kell egy SIM + mobilinternet csomagot valamelyik szolgáltatótól, ugye? Esetleg nem járható út az, ha a Samsung S8500 készülékem mobilinternetjét osztom meg mondjuk utazás közben a táblagéppel? Ez utóbbinak mik a hátrányai, előnyei?
Esetleg tudnátok webshopot javasolni, ahol olcsón, vám és áfa mentesen meg lehet rendelni ezt a készüléket fekete színben?! -
-
sublett
tag
egyelőre nem teszteltem a készülék másnak hazudást arról kellene ehhez egy kisebb leírás, hogy recoveryt hogy tudok csinálni és ROM-ot honnan tudok letölteni. LamaZ, Te mit szólsz ehhez a megoldáshoz?
van egy kérdésem: a gmail nem ismeri a kontaktjaimat, pedig be vagyok jelentkezve, csak gondolom ezt a "telefon" kapcsolataiból venné ki, de mivel ez nem telefon, így nincs kontakt lista.
FIle explorerben találtam ugyan "contact"-okat de nem tudja megnyitni az alkalmazást, gondolom mert nem telefon.Tehát hogyan lehet a készülékkel szinkronizálni a google kontaktokat?
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
A kompatibilitási problémára lehet egy megoldás, hogy a tabletedet másnak hazudod, ami persze újabb kompatibilitási problémákat szülhet , de a módszer alapvetően működhet szerintem...
Ezt úgy tudod megtenni, hogy a fentebb említett /system/build.prop file-t szerkeszted és kicseréled benne a ro.product.model= valamint ro.product.manufacturer= sorokat.
Szerintem a Galaxy Tab P7510 értékeit kellene alapul venni. Az talán jó lehet...
ro.product.model=GT-P7510
ro.product.manufacturer=samsungÉn ennek csak akkor állnék neki, ha van egy működő recovery a tableten és egy gyári ROM kéznél, mert előferdülhet, hogy így nem akar boot-olni, vagy bootloop jelentkezik, bár ezekre kicsi az esély, de azt nem akarom, hogy utána engem szidj...
Ha viszont ezek megvannak, akkor mehet a móka szerintem. Kipróbálni sajnos nem tudom, mert csak tervezem, hogy veszek egy ilyen gépet, de éppen most loptak el tőlem 60.000 forintot, így ez csúszik.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
sublett
tag
válasz Keresztapper #184 üzenetére
Ok köszi, este tesztelem. Feltéve ha a tabletre telepíteni tudom, ugyanis rengeteg alkalmazásnál futottam bele abba, hogy a play nem érzi az eszközt kompatibilisnek, de amikor más forrásból letöltöttem a .apk-t gond nélkül felment a gépre.
A legjobb példa a chrome, csak azt nem találtam meg más forrásban...Tudtok arra valamilyen megoldást, hogy a play jobban támogassa a gépet?
-
Keresztapper
senior tag
(#181) LámaZ
Engedélyezd az USB debugging-ot, majd dugd rá a PC-re és parancssorban add ki az adb remount parancsot. Amúgy a build.prop minden android rendszeren a /system mappában van.
(#175) sublett
Próbáld ki a GSam Battery Monitort. Ez pontosan megmondja neked, hogy mi zabál ennyit. Ez után majd lehet gondolkodni, hogy mit kell csinálni.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
Luyz
csendes tag
Sziasztok.
Segítsetek nekem légyszíves. Napokban szeretnék rendelni egy ilyen Tabletet:
http://www.ebay.com/itm/10-1-N10-3GVersion-Tablet-PC-Qualcomm-Cortex-A5-Dual-Core-1-2GHz-IPS-Phone-/321060330916?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item4ac0afdda4
DE nagyon bizonytalan vagyok az árával kapcsolatba. Sok mindent nem várok töle csak ki szeretnék probálni egy tabletet. Szerintetek mi lehet a bökkenő vele?
Előre is köszönöm
-
vikikev
csendes tag
sziasztok! koszi a valaszokat! imadom ezeket az elektronikai cuccokat, de nem vagyok valami zseni a megjavitasukba szoval lehet h segitseget fogok kerni ebben az esetben ha nem ugy muxik vmi amit leirtak. Na a para targya most hogy meg mindig nem jott meg a kicsike, 17en kifizettem es most hetfo es szerda kozt kene megjonnie. erre az elado kiirta h "seller is away". irtam nekik erre az EBAY vissza irt hogy korhazba van az elado.Viszont meg mindig nincs szerintem dispatchelve mert tracking numbert se kaptam... szerintetek mit csinaljak? varjak 30ig mig az elado visszajon es akkor ertekezzek vele vagy elore verjem az ebaynek a tam tamot hogy na most mi a helyzet? nem olcso ez a vacak annak ellenere h a tobbihez kepest joval olcsobb de hat nem parlamenti fizetesunk van ugyebar koszi a tanacsokat! szep napot!
-
sublett
tag
nekem csak az aksival van gondom. a 4 magos gépem szerintem 1-1,5 óránál többet nem bír netezés és minimál (pl mahjong) játék mellett.
Már a frissített firmwareval érkezett novemberben, azóta van valakinek tudomása más aksi üzemidőt javító megoldásról?Ja és az egyik wifi hálózatra nem volt egyszerű felpakolni, de az végül megoldódott statikus IP-vel.
-
vikikev
csendes tag
sziasztok! en most vasaroltam ebayrol egy quad core-os sanei tabot. nagyon varom mar hogy megjojjon vegig olvastam a forumot es meg is kerdeztem par embert mielott megvettem.. hat kaptam hideget is meleget is emiatt a kis "csoda" kutyu miatt. de igazandibol egy nagy dologra vagyok kivancsi. megerte nektek ezt megvenni vagy penzkidobasnak gondoljatok? mert neztem ipadet meg galaxy tab2-t csudi jo kutyuk a "gazdagoknak".. sajna annyit nem engedhetek meg magamnak ezert remenykedem ebben hogy megallja a helyet arra amire kell igazandibol. minden valaszt elore is nagyon koszonok! kellemes napot!
-
Majko102
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek ez a Sanei N10 tablet valós?
-
kryboy
tag
válasz Keresztapper #171 üzenetére
Közben android system infoval megnéztem azt irta arm7v2
-
Keresztapper
senior tag
-
kryboy
tag
Üdv
Hogy tudom megnézni milyen processzor dobog a tabba? -
LámaZ
addikt
-
nizigabor
csendes tag
Bocsi ez nekem kicsit magas :-( Ha nem ismeri fel pc mert odáig nem tölt be az android akkor hogyan tovább?
-
LámaZ
addikt
válasz nizigabor #165 üzenetére
Tedd vissza az eredeti förmvert.
XDA-Developers fórumLegyen minden jó!
-
nizigabor
csendes tag
Sziasztok SOS segitséget kérnék.
Sanei N10 alapgép 1 mag, sikerült android frisités közben ugy lefagyasztanom hogy bekapcsoláskor csak a kis android kocka jelenik meg és nem lép tovább.Sajnos azóta a pc sem találja meg.Bevittem telefonos boltban elvéreztek vele szerintem nem ismerik igy nem is nagyon foglalkoztak vele. Valaki tudna segíteni hogyan tovább nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm . Norbi -
radamsky
senior tag
olvasgattam a topikot, elég jokat irtatok erről a tabletről igy rendeltem egyett én is
bizom benne annyibol meguszom mint amennyiért rendeltem -
tommark33
csendes tag
Sziasztok!
Most láttam ezt a tabletet 89$-ért. Ez szerintetek kamu?
-
LámaZ
addikt
Az N10 és az A10 között szerintem nincs különbség.
Ami univerzális kezelőrendszer, az talán a CyanogenMod. Sokan használják, külön fórumaik vannak.
Én nem használom, mert néha jönnek olyan panaszok, hogy vagy a wifi nem megy, vagy magyar nyelv nincs benne, vagy a kamera képe fejjel lefelé van stb.Legyen minden jó!
-
sublett
tag
melyik media lejatszot ajanljatok HD filmekhez?
LamaZ, a rootolassal kapcsolatosan, Neked Ampe N10-ed van nekem meg Sanei (tudom hogy csak a chipset a kulonbseg, de) nem merem a linkelt oldal alapjan rootolni.
Egyebkent azt meg lehet csinalni egy ilyen tablettal, hogy teljesen kernelig lecsupaszitani es masik (nem kinai specifikus) androidot ratenni? Most ismerkedem az android OS-sel, eddig PC-khez voltam szokva, ezert kerdezek neha baromsagokatDanyilov, sajnalom ami a gepeddel tortent, lehet masok tanulhatnak belole, ird meg ebbe a topicba.a tapasztalataidat...
[ Szerkesztve ]
-
danyilov
csendes tag
A tegnapi napon kaptam meg a Sanei n10-es készülékemet! Kissé viharvert volt a belső csomagolás. Védőfólia összefogdosva, karcolva! De a legnagyobb probléma az volt, hogy egyáltalán nem indult el! A zöld LED kigyullad, fekete képernyő, hang nincs, kép nincs! Ha sokáig nyomom a kikapcsoló gombot, némi kikapcsolási hang után kialszik a LED. Némi várakozás és próbálkozás után 2 mp-re bevillan a SANEI felirat, azután kész nem történik semmi, csak fekete képernyő. A további próbálkozás sikertelen! Az USB-re kacsolás után a gép nem tudja az Android drivert telepíteni windows 7-re. A letöltött drivert felismeri, de újra csatlakozás után ismeretlen eszközt jelöl! Tudna-e valaki segíteni? Szép kis születésnapi ajándék azt hiszem! Csak bosszúság van vele!
-
LámaZ
addikt
válasz cortez1985 #153 üzenetére
Szokott: lyen lenni vmelyik app miatt. Az újraindítás segít.
Legyen minden jó!
-
cortez1985
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg a Sanei N10 Deluxe quad core tablet-em, és pár óra nyúzás után elkezdett magától működgetni... az érintő kijelző megbolondult és különböző helyeken érintéseket érzékelt, pl megnyitottam a billentyűzetet és magától gépelt, mászkált a honlapokon, teljesen random-ban, össze-vissza mozgatta a főképernyőket... újraindítás után rendbe jött.Találkozott már valaki ilyen problémával?
Mit tanácsoltok? -
sublett
tag
rootolta már valaki a tabletet? utána milyen változások vannak a beállítások között?
Az aksi használatnál elég nagy arányt képvisel a hálózat keresése, de a 4magosban nincs és nem is kehet rakni sim kártyát, így ezt a funkció ki kellene iktatni.
Nem igazán mélyültem még bele az android rendszerbe, de olyat nem lehet csinálni. hogy egy eszközről teljesen leszedjük a gyári dolgokat (esetünkben pl a rengeteg kínai nyelvű alkalmazást) és nulláról felépítjük? -
sublett
tag
yetir, nálam ugyanez a probléma volt egy megoldást találtam rá, azóta működik: statikus IP-t állíts be a tableten.
Én ez alapján csináltam: http://mhotspot.com/blog/fix-obtaining-ip-address-android-wifi-problem/
Rendszergazda azt mondta, hogy ő csodálkozik, hogy ilyen DNS címmel megy a dolog, de nekem a lényeg, hogy megy. -
hungobungo
senior tag
Az alapprobléma az volt, hogy ütközött két íp cím.
A kiosztásért a DHCP felel.
Persze ha valaki letiltja, és ugyanazt adja meg kétszer, vagy nem tiltja le a DHCP-t és kézzel állítja be ugyanazt a címet amit a router is kioszthat ne csodálkozzon hogy ütközés lesz belőle.QQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
LámaZ
addikt
válasz hungobungo #147 üzenetére
Igen, a DHCP-szerver osztja ki a helyi IP-ket. Te nem így tudod?
Ez alapban bekapcsolt, de ha valaki nagyon akarja, le is tudja tiltani.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
-
-
LámaZ
addikt
Na, ez érdekes:
Mivel jó szokásomhoz híven bele akartam nézni a build.prop-ba, gondoltam elindítom a build.prop Editort,
és belenézek Ampe A10 tabomnál is. Hibaüzenetet kaptam, hogy nuncs ilyen fájl, és tényleg nincs. Van azonban default.prop nagyon lakonikus tartalommal:
#
# ADDITIONAL_DEFAULT_PROPERTIES
#
ro.secure=1
ro.allow.mock.location=0
ro.debuggable=1
persist.sys.usb.config=adbSzakiktól kérdezem, érdemes-e kiegészíteni szabvány elemekkel? Talán a sebességen is lehetne így javítani...
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz hungobungo #142 üzenetére
Szerintem meg kell adni a rúternek egy szélesebb kiosztható címtartományt. A jelenlegi túl szűk, azért van ütközés.
LAN Setup:
Maximum Number of DHCP Users:
Ez nálam jelenleg 119, és nincs is gond.Ja, és Starting IP Address: 192.168.0.10.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
yetir
tag
válasz hungobungo #140 üzenetére
A MAC cím megvan, azon pontosítanál, hogy hol kell lefoglalnom ilyet? Egyébként köszönöm a választ!
-
hungobungo
senior tag
-
yetir
tag
Közben annyit változott a helyzet, hogy (egyébként switch helyett usb-t akartam írni) ha kihúzom a kábelt a pc-ből és usb-t dugok be neki, akkor úgy mindkét eszköz harmóniában van (pc és a tablet) és gyönyörűen csatlakozik a netre egymás mellett. Az oké, hogy így működik, de most nem akarok venni egy újabb usb-t, jó lenne ha valahogy működne kábellal a pc és a tablet nem zavarna be neki.
-
yetir
tag
Sziasztok! Van egy kis Wi-Fi problémám. Az otthoni routerünkre kábellal csatlakozik egy asztali pc, egy laptop, switchen egy másik asztali pc és egy mobiltelefon. Amikor a Sanei gépet fellőttem a netre, akkor viszont a kábelon csatlakozó számítógép (amin XP fut) kiírta, hogy IP ütközés van stb. és elment róla a net. Amikor a táblagép nincs neten, akkor a kábelos pc-n (újraindítás után) van.
Amikor ezt a tesztet csináltam, akkor csak a kábellal csatlakozó PC, egy laptop és táblagép volt a routeren, más eszköz nem. Mi lehet ennek az oka? Tudtok segíteni? A router egy TP-LINK WR542G típusú eszköz.
Nagy segítség lenne, ha tudnátok megoldást, mert ez így nem nagyon lesz jó...
Köszönöm! -
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
válasz Mainbasement #135 üzenetére
Hogy a francba van az, hogy nekem a gps-től a 3g-n át a Boltig minden szuper?
Legyen minden jó!
-
-
LámaZ
addikt
válasz Mainbasement #133 üzenetére
Csinálj Google fiókot, állítsd be a lakhelyed infóit, indítsd újra, és ha továbbra is probléma van, valszeg a förmver nem jó (nem mimikál kompatibilis eszközt), vagy olyan appot telepítettél nemrég, ami zavart okozott az erőben.
Legyen minden jó!
-
Mainbasement
csendes tag
Sziasztok! Google playen olyan hiba üzenetet kapok hogy: az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval, de van olyan alkalmazás amit nemis lát meg a play áruházban tudtok segíteni hogy oldjam meg? köszi
-
-
LámaZ
addikt
válasz gbart123 #101 üzenetére
ÖRÖMMEL KÖZLÖM, HOGY NYITOTTAM EGY ÚJ TOPIKOT:
KÜLFÖLDI RENDELÉSEK: NYOMKÖVETÉS STB. címmel.A megrendelések nyomkövetésével, webáruházakkal kapcsolatos információkat, kérlek, ezentúl ott közöljétek, kérdéseiteket ott tegyétek fel!
Kérem a moderátort, hogy az első hozzászólásba tegye bele a topik fenti linkjét.
Legyen minden jó!
-
sublett
tag
neten rákerestem a gtalk.apk-ra leszedtem, de nem telepíti.
Teszteltem a beejive-ot, a google letiltja a bejelentkezést, de ezt fel lehet oldani, viszont az értesítés egyáltalán nem működött benne. Ezután leteszteltem a IM+ pro-t ebben a poup működik, így ezt hagyom fent.DE a fenti két app tesztelése közben rájöttem, hogy a készülék egyáltalán nem kezeli az értesítéseket, hiába van beállítva az appban is, a rendszerben is egyszerűn nem rezeg, nem ad ki hangot. Erre valaki talált már megoldást?
-
yetir
tag
Gtalk kérdés engem is érdekelne.
-
sublett
tag
Gtalk alkalmazást tudtatok rárakni? Én úgy látom, hogy ez külön nincs is fent a play-en.
Ja és valaki tesztelte már a gyári beépített kínai marketet? Nekem valamikor magától előhozza ha csak simán böngészek, biztos van valami beépített keresés könnyítő funkciója, de ezzel inkább csak zavart okoz. Lehet csak a gyári böngészőben csinálta ezt, a dolphin alatt (amit egyre jobban szeretek) nem jött még elő.Szóval gtalk megy valakinek rajta app-ként?
-
LámaZ
addikt
Akkor mondom a további kifogásaimat ezzel az Ampe A10 tablettel:
Ha bedugom a fülhallgatót, automatikusan elindítja a Zene (Music) nevű appot, és elkezd lejátszani kínai könnyűzenét. Ezt csak úgy tudtam megszüntetni, hogy letiltottam a Zene appot. Törölni nem tudtam, mert nem engedi.
Ha most a fülhallgatót bedugom, okés, de a Skype beszélgetéseknél a fülhallgató bedugása elnémítja a mikrofont.
Reménytelenek ezek a kínaiak.Legyen minden jó!
-
hungobungo
senior tag
EU-s rendszerű, szabványú töltő.
A kínai ilyen:
A kínai gyár ha nem exportra gyártja a tabletet, kínai töltőt a gép mellé.
Ha exportra gyárt, általában nem ad hozzá semmilyet, rábízzák a nagykerre, hiszen az EU-s más mint a UK vagy a US....
[ Szerkesztve ]
QQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
LámaZ
addikt
válasz hungobungo #123 üzenetére
Dehogy EU-s. Ezt kaptam Kínából.
Ilyen lett a belseje:
Az alsó képet persze meg kell fordítani (bal-jobb irányban, a függőleges tengely körül), hogy a hibás rész a felső megfelelő része alatt legyen.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
hungobungo
senior tag
igen, ez egy EU-s utángyártott töltő. Kínában mást használnak. Ha kipróbáltad és nincs gond, akkor ne aggódj!
Ha mondjuk előcsalsz egy billentyűzetet, és elkezded nyomogatni töltés közben, ott hamar észrevehető lenne a hibajelenség: ha rányomsz a "K" betűre, és mellette megnyomódik még 6, vagy ha rajzolóprogramot indítasz, és rányomod az ujjad egy pontra de máshol is megjelennek pontok, stb.
A lényeg hogy az érintőpanel fals érintéseket generál, ha a töltőd vacak/nem kompatibilis.Nyilván ha töltés közben nem megy a gép, akkor semmi gondod nem lesz.
QQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
LámaZ
addikt
válasz hungobungo #121 üzenetére
Ilyen (volt) a töltőm:
Ezt a szellemérintést nem értem.
Vagyis, ha töltés közben tapizom a kijelzőt, akkor nem lesz pontos? Mert gondolom, ha nincs rajta a töltőn, akkor no problem.Legyen minden jó!
-
hungobungo
senior tag
Üdv,
sajnos a kínai tabletekhez általában nem gyári töltőt adnak, hanem a legolcsóbb utángyártott 1$-os szart. Mindenképpen érdemes itthoni cucchoz kapott USB kimenetű töltőre váltani (az adatkábellel összekötve tölthető a legtöbb tablet). Egy gond lehet, hogy a rosszul árnyékolt/ingadozó áramleadású töltőknél szellemérintést generálhat a gépeddel nem "kompatibilis", amúgy mással gond nélkül üzemelő töltő, vagyis megnyomod valahol és máshol is nyomást érzékel. Nem kell megijedni, másik töltőt kell keresni.
-
LámaZ
addikt
Na, megint jöttem „nyafogni”.
A hálózati töltőm ma pattant egy nagyot, de olyant, hogy a lakás teljes villamos hálózatát kiütötte, lekapcsolt a biztonsági relé.
Először a monitorra gyanakodtam, mert mintha afelől hallottam volna a durranást, de az égett szag aztán nyomra vezetett. Hálʼistennek, más baj nem történt, a tabletnek sem lett baja, de a 7”-os tabletekkel kapcsolatban is hallottam ilyen esetekről (a kínai vas csodája), ezért úgy határoztam, hogy a jövőben csak USB-portról töltöm a tabletet.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
sublett
tag
Ha már a hely beállításnál tartunk az idő beállítása elég egyszerű dolognak kellene lenni, de itt ha azt kapcsolja be az ember, hogy a hálózatról frissítsen akkor offline állapotban ott folytatja ahol órákkal ezelőtt abbahagyta, de ha kézi beállítást használom akkor is butaságot mutat másnap...
synar: köszi a browser tippet, tesztelem
-
synar
őstag
Nálam az egymagos változaton CM10-en, a Boat Browser bizonyult a leggyorsabbnak.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Az ország stb. infókat be kell állítani helyesen, hogy a Bolt jól működjön, emelett a tabletnek kompatibilis eszközt kellene "hazudnia", de lehet, hogy a firmware fejkesztője ezt nem csinálta meg. A Chrome-mal én sokat idegeskedtem, ezért nem ajánlom.
Hangfal sztem csak akor megy, ha a tablet folyamatosan töltés alatt van, plusz biztos kell vmi app a meghajtásához.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
sublett
tag
Hali!
Sanie N10 quad core-ra azt írja ki, hogy nem az és nem is engedi leszedni, sem a playből, sem a chrome hivatalos oldaláról.
Mindegy, mert a dolphin tényleg jónak tűnik.
Egy érdekes kérdés: ha van egy asus boom Q hangfalam, ami usb-n kapja az áramot is és a jelet is, szerinted működésre lehet bírni a tablettel? Egyelőre csak annyit látok, hogy áramot kap, mert a hangfal ledje világít, de hang nem jön át rajta.
-
sublett
tag
úgy néz ki nekem is sikerült felvarázsolnom a wifi hálózatra a Sanei N10 quadot.
Nem ment úgy sem, hogy DHCP reservationnal kiadtam az általa használandó IP-t, végül a statikus IP lett a megoldás.
A beállításokra itt leltem rá: http://mhotspot.com/blog/fix-obtaining-ip-address-android-wifi-problem/
Erre egy hozzá értő ismerősöm azt mondta, hogy a DNS szerver beállítását nem igazán érti, hogy a 8.8.4.4 egyáltalán miért működik, hisz az nem egy valós cím. Egyébként alapértelmezettként is ilyesmi (pontosabban 8.8.8.8) volt a tabletben, lehetséges hogy ez valami androidos specifikum?A net probléma megoldása után tegnap elkezdtem appokat is telepítgetni rá. Mivel nem volt kéznél SD kártya ezért a gyári mikro-normál USB átalakítóval egy pen driveot használtam. Nem egyszerűen de megtaláltam a file managerben (beállításokban engedélyezni kell, hogy egészen a root-ig fel tudjunk lépegetni, ott mtn/udisk (ha jól emlékszem))
Ezt teszteltem, simán futott rajta, a játék tele van videó betétekkel, nem okozott neki gondot.
A beépített böngészővel viszont nem vagyok elégedett, néha beakad, valamikor ki is kapcsol.
A gyári launcher helyett is néznék valamit, van jó tippetek kimondotta tablet launcherre, vagy a gyáriak vannak mindig a legjobban optimalizálva a vashoz?
-
LámaZ
addikt
Az Ampe A10 legújabb förmvere itt van, igaz kínaiul, de gondolom minimum az angol nyelv választható.
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
A wifit alvás közben én nem tartom bekapcsolva, nem látom értelmét.
Megoldás van a kérdésedre, ha jól emlékszem a build.prop-ban kell valamit átírni (már ha engedi, mert nálam a nagyobbik tablet build.propját nem tudom szerkeszteni, pedig állítólag rootolt). A slatedroidos fórumokon ez sokáig téma volt. Ott kellene rákeresni.Legyen minden jó!
-
yetir
tag
Köszönöm szépen! Közben egyébként berendeltem ezt.
Abban tudtok segíteni, hogy miért kapcsol ki állandóan a Wi-Fi, ha a képernyő elalszik? A Wi-Fi Speciális beállításainál az van beállítva a Tartsa bekapcsolva a Wi-Fit alvás közbennél, hogy Mindig.
De állandóan kilövi és ez idegesít. Megoldás van rá? Köszönöm.
-
LámaZ
addikt
Csoda történt:
...bár a PPP widget szerint Nincs 3G modem, de ez már engem nem érdekel. A fő, hogy működik a mobilinternet. Egyébként a mobilszolgáltatóknál csináltam egy automatikus keresést, megtörtént a regisztrálás, majd megadtam az APN nevét, ahogy kell.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
Csatlakoztattam a tabletet az USB-kábellel a PC-hez, majd elindítottam az MTK Droid Tools programot.
Hibaüzenet: --- Ismeretlen ROM struktúra, a biztonsági mentés NEM lehetséges!Legyen minden jó!
-
yetir
tag
Sziasztok! Normális tokot találtatok már a géphez? Ha igen, tehetnétek be pár linket, milyet érdemes venni. Köszi!
-
gbart123
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek elindulni egy N10 Deluxe quad core-s gép vásárlásában.
Honnan, kitől, mennyiért, postával vagy futárral érdemes ill. ez a pénz küldésével kapcsolatban, melyik valuta, milyen számláról, mire kell ügyelni.
Tudom, google a barátom, de sokan vagytok akik már járatosak vagytok ebben a témában, egyszerűbb lenne az életem.
Igazából egy Concorde 9,7" IPS Plus tabom van és lehetőségem nyílott rá lecseréni. Igazából teljesen meg vagyok elégedve vele, csak ez a fekete szín és képernyő felbontása bánt engemet, bár ez szubjektív.Válaszokat és segítségeteket előre is köszönve
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- iPad Pro 11 M4 256GB Wi-Fi fekete színben tokkal dobozában
- 4db HP Elite x2 G4 tablet, i5-8365u, 8GB DDR4, 256GB NVME, FHD, GARI, SZÁMLA
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest