Hirdetés

Aktív témák

• RZoli89

tag

Hi all!

Végre megérkezett a Samsung 931c tipusú monitorom. Ebben a témában megoszthatjátok tapasztalataitokat, véleményeket a monitorral szemben ill. én is tudok segíteni a kérdésekben.

Na térjünk a lényegre.
    Íme a monitor:

-Látható képméret 19'
    -Fényerő (tipikus) 250 cd/㎡
    -Kontrasztarány (tipikus) 700:1, 2000:1(DC)
    -Látószög (H/V) 160˚/160˚ (CR>5)
    -Válaszidő (ms) (tipikus) 2(GTG) RTA-val, RTA nélkül kb 8ms
    -Maximális felbontás 1280x1024
    -Színmélység 16.2 Mil.
    -Bemeneti videójel Analóg RGB, DVI
    -Energia fogyasztás 38W(max)

Első vélemények a monitorrol:

Szép nagy dobozban kaptam meg, amiben minden benne van ami kellhet, 1 analóg 1 digitális kábel, 1 tápkábel, 1 Cd, útmutató stb. Maga monitor anyaga igényes fekete, szép kék led a bekapcsológomb körül.
    Szép szinek, 0 pixel hiba minden jó és tökéletes a windowsba.

Aztán következett a játék teszt Cod2 vel.

Betöltésnél látszik a kép tetején ill. alján enyhe fehér bevílágítás, de nem vészes csak nagyon ritkán lehet észrevenni.
    Aztán következett az ugynevezett ''RTA hiba'' teszt itt is jelen van de sztem nem vészes, csak a fehér szineknél lehet észrevenni minimális overshootot, attól függően h milyen a háttér más szinekben jelentkezik. Ezután kikapcsoltam az RTA-t overshoot megszünt, de igy a monitor válaszideje is megnő, ugy hallotam kb 8ms re, és sztem sokkal zavaróbb a 8ms es utánhuzás mint az overshoot, lövésnél mozgásnál kissé mosodik a kép, vissza is tettem RTA-ra.
    Sztem aki monitort vesz az vagy overridosat vegyen vagy olyat ami alapba gyorsabb mint 8ms(már aki játékra is szeretné használni).Ugyanis RTA-ban néha látni a overshootot de semmi utánhuzás, anélkül pedig van és sokkal zavaróbb az utánhuzás.

Egyenlőre ennyi így 3 óra után, várom a hozzászólásokat :)

Aktív témák