Hirdetés
- Apple asztali gépek
- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
az active smart monitorról írtam nem a seatoolsról.
A smart egyébbként mint flashcash is írta egy önnáló rendszer ami akkor is monitorozza a vinyót ha nem teszel föl semmilyen smart progit. Pár hónapja próbáltam mélyebben utánajárni, sajnos csak kevés infót találtam, de az alapján azt tudom hogy maga a smart elektronika egy algoritmus alapján valami statisztikai elemzést vagy ilyesmit csinál, ebből próbálja előre jelezni a meghibásodást. Itt a ph-n is volt olyan akinek bootoláskor kiírta hogy a vinyó tönkre fog menni mentse az adatait, és tönkre is ment rövid időn belül. -
A SMART a vinyó paramétereit monitorozó rendszer.
Vannak szoftverek amelyek a SMART paraméterek változását figyelik és különböző számításokkal határozzák meg pl. hogy mikor hibásodik meg a vinyó.
Na ezek a szoftverek tévedhetnek.
De ha a vinyó SMART-ja azt írja hogy a vinyó 65 fokos, vagy az ultra ata crc error rate 1, vagy a reallocated sector count 100, akkor gáz van hiszen ezek valós, nem kiszámolt értékek. -
drpele
senior tag
-
Male
nagyúr
Abból számolja, hogy mennyi idő alatt mennyit változott az adott érték -> a hőmérséklet nagyon átverős, mert amikor bemelegszik pl 32-ről 45-re (a Maxtoromnak mostanában ennyi a maximuma), akkor kiszámolja, hogy pár napon belűl meghal a vinyó. A többi érték viszont elég pontos.
-
Den
veterán
''T.E.C. stands for ''Threshold Exceeded Condition'' and basically means a failure. If one or more attribute values are less than or equal to their corresponding attribute thresholds, then the device reliability status indicates an impending degrading or fault condition. ''
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3915, 100% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest