Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz Intruder2k5 #23159 üzenetére
Lett végül előre lépés.
Amit mondtál, hogy áramtalanítsam a modemet, stb.. bevált. Sajnos a TL-WDR3600 nem vállt be. Sajnos azt tapasztaltam, hogy 2.4-en sincs akkora hatótávolsága nálunk mint a TL-WR841ND-nek.Azt próbálom majd most megcsinálni, (sosem csináltam ilyet) hogy a régebbi TP-Link routerem hálózatát egészítse ki. Utána olvasok majd ennek itt is, és google a barátom.
-
czanga
őstag
válasz Intruder2k5 #23159 üzenetére
Még nincs, mert ugye más történések vannak. Szerintem majd holnap esetleg.
-
czanga
őstag
válasz Intruder2k5 #23157 üzenetére
Bocsánat, az infókkal csak segíteni próbálok/tam.
-
czanga
őstag
válasz Intruder2k5 #23155 üzenetére
Szia!
UPC-től kapott WiFi képes modemem van. Nem tudom az hgw-e sajnos. Ami jelenleg útválasztó módban van. 192.168.100.1-en érem el, a TP-link router pedig 192.168.0.1
A másik, régi 840ND router direkt 192.168.2.1-re van állítva.
Nekem az fura, hogy ezzel, alap beállításokkal egyből ment, az új pedig alap beállísokkal nem.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Először is kellemes ünnepeket mindenkinek.
Cégnél lecseréltek pár darab N600-as TP-Link-et, így kaptam egyet énis. Teljesen gyárira vissza lett állítva, majd létrehozattam vele a két nekem tetszp SSID-vel rendelkező WiFi hálót, és ennyi.
Eleinte a modem után lévő TP-Link 841ND-re volt kötve és úgy használva az emeleten így volt net), de mivel az N600 már gigabites próbáltam kicserélni...N600-ast levittem és közvetlen a módemre kötöttem. Így nincs net, és nem tudom mi lehet a baj. Továbbá az Apple Find My Mac/iPhone/iPad funkciója sem működik, a rendszer azt látja, hogy online de nem érzékeli a helyet.
UPC-től kapott net van otthon, de az N600 azt látja, hogy statikus az IP-m mikor nyomok egy quick setup-ot. A másik TP-link probléma nélkül látta, nem kellett semmit beállítanom.
Rákötöttem a modemre, és ment..Vajon mi lehet a baj?
-
czanga
őstag
válasz Gubek-Einste #17954 üzenetére
Énis erre jutottam, köszönöm szépen a segítségeteket!!
-
czanga
őstag
válasz czanga #17894 üzenetére
Sziasztok. Sajnos újra itt.
Reflektálva saját magamra: Sajnos továbbra is érdekes hibákat dob, pedig minden beállítást helyesen elvégeztem. (841ND -ről van szó)
Tegnap is, meg ma is eéőfordult, hogy fogta magát és eltűnt a wifi, amikor pedig ránéztem a routerrel, ledöbbenve tapasztaltam, hogy a visszajelző led szerint nincs wifi, nem szórja.Megpróbáltam közvetlen, lanról elérni, mert látszólag az aktív volt, de így sem volt netem, és a router-t sem értem el.
Kihúztam, majd 5 perc múlva visszadugtam. Akkor mintha mi sem történt volna működött. Próbálkoztam több csatornával is, már nem gondolom, hogy itt lenne a kutya elásva.
Ötlet, hozzáértő urak?
-
czanga
őstag
Nagyon rendes vagy, köszönöm!
Address reservation alatt adok a Mac mini-nek egy fix IP-t. DHCP IP tól-ig értéket sosem piszkáltam, az álltalad említett 100-199 közé van állítva.
channel width értéket autón hagyjam, vagy 20 vagy 40 MHz legyen?
Minden közelünkben lévő wifi egység a 6-os csatornát hazsnálja, így belőttem 3-asra, reméljük jó lesz.
Más beállítást érdemes még végeznem, ami javíthatja a teljesítményt érdemben?
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
A csatorna kiosztás-t akkor manuálisra állítom. Van ajánlott, vagy kisérletezzem ki, hogy melyiknél lenne mondjuk a ping-em minimális?
Illetve DHCP-nél milyen tól-ig értéket érdemes megadjak? ( ha erre célzol ) Esetleg MAC adsress alapján manuálisan osszak ki IP-ket gépenként? Találgatok csak, ha nem jó mond.Köszönöm az eddigi segítséget!!!
-
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Nem hittem volna, hogy a TP-Link 841ND-mmel gondom lesz valaha , de most van. Firmware próbák, full újrakonfigurálás megvolt eddig.
A gond:
Mac és PC is van a háztartásunkban. Mac részről 1 MacBook Pro és egy Mac mini. A mini-t használom a nap nagy részében. Viszont amikor párom Acer laptopja felcsatlakozik, azonnal kapom az üzenetet, hogy a hálózaton még egy gép ugyanazt az IP-t kapta, és emiatt le is dobja a Mac mini-t a netről. Wifin továbbra is fent marad.
Ez talán orvosolható azzal, hogy fix IP-t osztok ki a mini-nek pl, de......Azt a problémát nem értem, hogy fogja magát és elszáll a wifi része úgy ahogy van. A router áram alatt, látszólag minden rendben, de semmi sem észleli az álltala generált hálózatot.
jelenlegi SW: 1/11/2012
2011-ben vettem, eddig 2/7/2012 -volt rajta, de most még megpróbálom a 2010-es FW-t feltenni rá, szerintem azzal kaptam.
Mondjuk kétlem, hogy segítene... Lehet hardveres gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Formula-1
- Mesterséges intelligencia topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android játékok topikja
- Synology NAS
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest