- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Sabrina.H #99 üzenetére
Még egy dolgot próbálhatnál ki. Egy barátom hasonló problémával küszködött, mindent kicserélt, a vinyókat is cserélgette, míg végül kiderült, hogy az egyik SATA-kábel volt rossz. A nem megfelelő minőségű táp is okozhat hasonló jelenséget néha, de ha nincs sokat fogyasztó VGA-d akkor a 450W bőven elég kellene hogy legyen, persze ha a táp hibátlan.
-
Sabrina.H
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnem a segitsegeteket kerni szamitogepes fagyasok ugyeben. Mar mindent kiprobaltam ami az eszembe jutott de nem sikerult megoldanom a helyzetet. Eddig mac-et hasznaltam de lecsereltem pcre mert tobbet kapok a penzemert, jelen esetben viszont gozom nincs mit kene tennem.
Itt a gep :
Intel core i5 650 3.2ghz
Asrock h55m pro
2x2gb corsair xms 3 ddr3
Seagate 500gb
Lg sata dvd
Chieftec 450 AB tápA gepnek az a baja hogy random kek halal. Altalaban amikor bekapcsolom akkor neha 2x3x is, de van amikor nem. Ha mar ment fel orat es nem kapcsolt ki akkor akarmennyit bir fagyas nelkul. Mindig mas kek halalt ir ki, az ndis es irq not less or equaltol kezdve mindent, semmi nem idezi elo, teljesen random, jatszani nem jatszom, de a raw konverterek elegge lenyuzzak a gepet.
Amit eddig kiprobaltam :
Everest stress teszt mindenre orakon at, 15 oras memtest, memoria teletoltese programokkal, vinyo telepakolasa, win7, 32 es 64, win xp felpakolasa. (homerseklet mindig elfogadhato)
Miutan ez sem segitett es lattam hogy nem hibas a hardver ugy gondoltam hogy meg 2011ben is van olan h inkompatibilitas. Ezert kicserltem a vinyot, probaltam mas vinyotval, 2-vel, 1-el, ramot atraktam masik slotba, 1-2 rammal, alaplap teljes csereje, alaplapi integralt videokartya kikerulese pci expresszessel. Semmi, ugnugy fagy, ugyanugy random hibakkal.
Nem tudom mit lehetne meg, de nagyon sztnem ha segitenetek, minden nap szuksegem van a gepre, es valoszinuleg szervizben meg 2 hetig ott csucsul es meg at is vernek mert hulye vagyok hozza.
Elore is nagyon koszonom!!!
-
P3tson
csendes tag
Nálam is jelentkezett ez a kernel power 41es kékhalál.
Az elmúlt két napban mindig volt egy ilyen. Egyik sem játék közben történt, hanem filmnézés közben. Nem igazán értem, hogy mi lehet a baja. A gép nem régi, kb fél éves.CPU típusa QuadCore AMD Phenom II X4 B50, 3100 MHz (15.5 x 200)
Alaplap Gigabyte GA-770TA-UD3
VGA Nvidia Geforce 9800 GT 1024mb
RAM 4 giga Kingston DDR 3 , 1600mhzA CPU eredetileg : AMD Phenom II 550 3.10Ghz AM3 BOX Black Edition ilyen csak fel lett oldva rajta a másik 2 mag is. De eddig nem volt semmi baj vele.
Itt van egy kép a hibáról. Valaki tud segíteni? -
Boryszka
tag
Üdv!
Kilátástalan helyzetemben írok a problémámról! Random időközönként, főleg ha játszok akkor lefagy a gépem, gondoltam a memóriák nem férnek meg (két kingmax, egy csx) de ha kivettem a csx-et, még mindig csinálta a fagyogatásokat!! Nemrég a TEMP mappában viszont találtam egy WGAErrLog.TXT fájlt, amiben a lefagyások során tele van mindenféle számmal:
D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-495-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-563-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-529-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-529-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-529-80004005_D446F964-596-80004005_D446F964-529-80004005
Ez a VGA memóriájának a címzési területei??? Vagyis a VGA memóriája a szar??
HEEEEEEEELP!!!!!!!!!!
Még nyúzom egy picit, és ha tönkremegy, akkor vissza a feladónak!
Üdv! -
Bucicimaci
tag
válasz
Bucicimaci #95 üzenetére
Pontosabban olyan mitn a másik, ami benne van szóval 4 egyforma 1 gb-os kingston memória
-
xoltbis
csendes tag
Hali!
A probléma: A rendszer lefagy, monitor feketelesz, de háttérvilágítása még működik (szal nem kapcsol ki), ha zenét hallgattam, az a szám (akármilyen hosszú is legyen, akár a 23perces DT-Changes of seasons is végigmegy), de más szám már nem indul, billentyűzetre, egérre nem reagál, reseten kívül mással még nem sikerült helyrehozni.
A gép egy IKEA-s fém asztalra szerelt sz.géptartón van így nem ér le a földre és, ha az asztalhoz érek (értsd: mikor leülök a könyökömmel hozzáérek), akkor ez bekövetkezik, de van amikor erős ütéssel sem tudom előidézni.
Sejtésem szerint vmi kontakt-hiba lehet a dologban (remélem nem fogtam nagyon mellé), de leszedtem az oldalát a gépnek, nem tom így se reprodukálni a hibát.
Az asztalon van 2 db külsű vinyó, és két monitor, egy barátom mondta h talán ezek, vagy ezek közül vmelyik lehete a tettes.
Megpróbáltam kiszúrni probléma forrását, úgy, h csak a monitorok voltak, majd voltak vinyók is az asztalon, de nem jártam sikerrel, ennek ellenére elég gyakori a megfagyásos jelenség.Kérdésem: Tudnátok segíteni orvosolni a problémát, ha kontakt hiba, akkor a monitor vagy a winchester, vagy mellé trafáltam?
(ha ez számít vmit, akkor a konfig kb 3 éves, de a problémát csak kb fél éve tapasztaltam először)
ha kellene +infónak: ASUS p5e3 deluxe + Core2 quad q9450 + Ati Radeon HD3870x2es videokari + 2 db WD vinyó ( 1 USB 2 vel a másik Firewire 400) és két DVI-al használt LG monitor, sztem a többi már tuti irrelevánsElőre is köszi!
balázs -
valory
tag
Sziasztok,
most raktam össze az új gépemet (Gigabyte 880Ga-UD3H lap, Phenom 2 X2 555 Black proci, 2x2GB Kingston memória, a többi maradt a régitől WD vinyó, Chieftec táp) és ahogy elindítom a uTorrent progit 1-2 percen belül felmegy a procihasználat 60-70%-ra és nagyjából lefagy a gép (XP SP3 van fent). Mi lehet a gond? Nem találtam sehol semmi értelmes magyarázatot, előző gépemnél is ez volt (Asus alaplap) és ott annyi volt, hogy mikor az alaplapos progikat kellet instalálni, valami jelentéktelen progit ki kellet hagyni, az okozta a uTorrentel a fagyást, tünetek ugyanazok voltak ott is. Remélem valaki tud segíteni nekem, elég idegesítő ez a dolog...
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!
-
d.véderjoe
tag
Sziasztok!
Adott egy konfiguráció (pontosabb infóm nincs, mert nem az enyém a gép) ami folyamatosan lefagyott játékoknál, 3D-s alkalmazásoknál.
Erre látatlanban azt mondtam: VGA csere!
Meg is történt.
Jelenleg játékok szuperül mennek órákig, de internetnél újból kifagy a masina!
összefoglalva:
oda-vissza csere megvolt többször,aztán op.rendszer reinstall is, driver frissítés is... stb
x konfig + Ati550=játékfagyás
x konfig + Nvidia8500=internetfagyásvalaki látott már hasonlót? mert nekem lila f***om sincs mi lehet a gond ?!
köszi
-
Bucicimaci
tag
Nagyon úgy néz ki hogy megoldotta a problémát. Köszi szépen a segítséget. (aztán ha mégse és cska egy újabb rekordidő fagyás nélkül akkor még írok
-
Alister71
nagyúr
válasz
Bucicimaci #88 üzenetére
Nézegettem a lapot, elég komoly. A ramokra kellene koncentrálni szerintem, először is azt kellene megnézni, ha csak 2 gigát hagysz bent, két egyforma típust a két szürke szlottban, akkor is jönnek-e a fagyások. Én a különböző memoria időzítésekre gondolok, így első sorban.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Bucicimaci #86 üzenetére
Minden játék kifagy, vagy csak 1-2? Dirt2, F1 2010....
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Én is idetaláltam, nekem is hasonló a problémám. A játékok lefagynak és csak a reset segít.
Alaplap: XFX MB-N790-IUL9
Proci: core 2 duo e8500
vga: nvidia 460 gtx
táp: chieftec ctg 450 80p
4 giga memória(2giga kingston és 2 giga samsung, lehet, hogy ez a probléma?)
A táp és a videókártya kb 2 hetes. Túlmelegedés nicns videókártya nem megy 60 fölé proci 54 körül mozog terhelés alatt. Egyszerre futtattam gpu caps viewert és intel test burn-t és semmi baja nem volt nem akadt ki, csak játékoknál történik, a hang beakad és nem érzékel semmit a gép. windows 7 x64 oprendszer, valakinek valami ötlet? -
rdd
csendes tag
Nekem is Packard Bell, teljesen új, 64 bites win7es laptopom van. Sajna nekem úgy kifagy, teljesen randomra, hogy semmire sem reagál. Egyszerűen megáll, és még a Vinyo sem darál. Az egyetlen lehetőségem, hogy a kikapcsoló gombját nyomom folyamatosan. Én valamiféle hardver hibára gyanakszom. Hogyan lehetne ezt leellenőrizni? Ha valakinek volt hasonló problémája, és megtalálta a hibát, az mindenképpen írja meg... nagyon zavaró dolog! Köszönöm előre is!
-
Daxvid
csendes tag
Jah, azt elfelejtettem mondani, hogy egy kétórás munkahasználat alatt kb 4 szer is csinálja, és a fagyás alatt pl ha meg van nyitva 6 chatablak akkor az üzenetek jönnek rajta, tehát azt látom hogy mit írogatnak az emberek, csak én nem tudok belekattintgatni a chatablakokba, hogy válaszolgassak hol ide hol oda, mivel az egér vagy touchpad kattintásokra nem reagál semmit, csak a mozgatásra és a billentyűkre.
-
Daxvid
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Packard Bell zsír új laptopom van, és benne Win 7 64bit.
Egy jó 3 hónapos használat után elkezdte a gép, hogy akár egy akár több weblapon vagyok egyszerre, egyszercsak lefagy az egész...mármint úgy értem, minden marad abban a pozícióban ahogy volt, az egér mozgatásra mozog, de kattintásra semmit nem reagál sehova.
Nem tudok ablakot váltani, csak max az alt-tabbal, nem ugrik elő a tálca alul (mivel automatikus elrejtésre rakom) szóval semmi! Az egyetlen hatás ellene, ha ctrl-alt-del-t nyomok akkor azonnal előugrik a kilépési képernyő ahol kérhetném akár a feladatkezelőt, de nem kell, ott csak a mégse-gombra kattintok, visszajön az összes dolog ugyanúgy ahogy megfagyott, és máris minden működik. Tudok az egérrel ablakot váltani, ikonokraq kattintani...MINDEN, mintha misem történt volna!
Ez mitől lehet? Mivel lehet megoldani?
Csak mivel az oprendszert teljesen újraraktam, és nem oldotta meg a problémát.
Hardver gond vagy win7 egyáltalán?
Várom nagyon az okosok segítségét, ugyanis dolgoznom kell a gépen és ez nagyon megnehezíti!
Köszönöm szépen előre is! -
Kezdő vagyok
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Lehet,hogy ez a dolog csak nekem szokatlan,de internetezés közben lefagyott a gépem.
Úgy indult a dolog,hogy nem nyitott meg egy oldalt a Mozilla,csak "betöltés"volt kiírva.
Két oldal is meg volt nyitva,aztán bezártam.
Utána próbáltam elindítani a Mozillát,de csak egy forgó 0 volt a válasz(Win 7 Prof 64 bitem van),olyan,mint amikor az XP-nél a homokóra jön elő.
Próbáltam több progit is elindítani....semmi eredménye,maradt a forgó 0.
Próbáltam a feladatkezelőt is,de nem bírtam elővarázsolni,ha a tálcára kattintottam,akkor sem(a feladatkezelő sora előjött,de hiába kattintottam rá az egérrel,semmi sem történt,csak a forgó 0,sem a ctrl+alt+del-el sem jött elő semmi.)
Reset után minden oké,az eseménynaplóban csak a resetkor előjövő kritikus hiba esemény szerepel:
"A rendszer úgy indult újra,hogy előtte nem állt le megfelelően.Ez a hiba azért fordulhatott elő,mert a rendszer nem válaszolt,összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
Foglalkozzak ezzel a dologgal,vagy ne?
Registry tisztítás esetleg?
Előre is köszi a segítséget! -
Osibaa
senior tag
válasz
harangi15 #79 üzenetére
Milyen típusú és teljesítményű tápegység van a gépben?
Milyen teszteket futtattál eddig leellenőrizni az egyes alkatrészeket (Memtest, Prime, AtiTool, stb.)?
Csak lefagyni szokott, vagy kék halál is van, esetleg újraindul?
Bootoláskor hol szokott lefagyni (post, memória teszt, nem indul el a windows töltés (fekete képernyő és villogó kurzor), windows betöltés, stb)? -
csofti
tag
KERNEL POWER 41
Úgy néz ki nálam a Patriot Sector 5 G RAM volt a hibás. Legalábbis most ki lettek cserélve egy szinúgy 1600mhz-es Corsair párosra és tökéletesen stabil a gép. Nincs többé kernel power 41. Orthos és Prime tesztek sem fektetik ki, mint ahogy eddig tették.
Bár még az is lehet (?), hogy a ram nem kompatibilis valamivel, szóval most azokat fogjuk tesztelni másik gépben. Érdekes módon a memtest 89+ nem talált hibát a patriot ramokban 15 óra futás után, viszont a stressz tesztek sorra leálltak, főleg azok amelyek a ramot vették igénybe. -
harangi15
csendes tag
Hellosztok
Most vettem újonnan boltból alkatrészt:
Alaplap:Gigabyte GA-M720-USE
Proci :AMD Phenom II Black Edition X2 555 3,2ghz
Vid Kártya:ATI Radeon HD 4670 1gb 256bit
RAM: samsung 4X512mb Kaptam
HDD: nem tom mien csak 160gb os
És annyi problémám van vele hogy befagy és nem tudom mér akármikor befagy amikor a gép úgy gondolja van mikor egyből bekapcsolás után vagy 1óra,4óra,vagy több és befagy
Mi lehet a baj ?
Ha valaki tud segíteni plz írja le köszi előre is. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ez mitől lehet?Azt hiszem,nem állt le normálisan a gépem.
Idemásoltam az eseménynapló 2 ilyen eseményét,amit találtam.
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-05-30T19:05:28.906816400Z" />
<EventRecordID>171222</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Attila-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>ILLETVE:
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-06-15T07:30:27.003613100Z" />
<EventRecordID>207963</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Attila-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>
Túl gyakran szerencsére nem vettem észre.Mi lehet az oka?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Maestro85
tag
válasz
Realradical #75 üzenetére
Hát én csak annyit tudok, hogy 3 win 7-es gépen is dolgom volt, ahol az eredetiség ellenőrző frissítés felmászása után jött a fagyás. Aztán amikor érvényes sorozatszám lett megadva (az most részletkérdés, hogy boltban vett win-ről, vagy működő loader-ből) utána egyből megszűnt a probléma. Ezért írtam, hogy ez is egy lehetőség.
-
Maestro85
tag
Az olyan random fagyások, amikor kimerevedik a kép, és nem mozdul se az egér, se a num lock-ot nem lehet ki-be kapcsolni, azok a win 7 eredetiség ellenőrző frissítései miatt is lehetnek.
Tehát ha a microsoft.com/genuine résznél a hitelesítéskor nem az eredeti windows üzenet fogad minket, akkor érdemes elgondolkodni egy legális változat beszerzésén, vagy egyéb lehetőségek mérlegelésén (pl: linux, stb
Remélem segítettem ezzel pár embernek.
-
-
msnake
csendes tag
Hát, ha véletlenül nincsen...
De tudtommal nem használom tuningolva a gépet. Hosszú idő után indítottam el újra játékot a gépen. Kb. 2-3 hónap.
Végül is úgy kezdődött, hogy korábban órákig elment, volt hogy egész nap nem volt vele semmi most meg pár másodperc után (3d alkalmazás nem a menü) fagy.szerk:
Most legutóbb a DirectX újratelepítésével azt hittem jó lett a gép: ment vagy 2 percet is -
msnake
csendes tag
Sziasztok!
Fagy a gép nálam is rendesen. De csak játék alatt. Minden mást vígan lehet rajta vinni(zene, film stb.).
Memtest-et végigfuttattam, hőmérsékletek rendben mind a proci mind a VGA. Driverek is újra lettek telepítve. Csak a tápra gyanakszom, esetleg még az XP lehet a ludas.. Sajnos semmit nem tudok cserélgetni mert nincs tartalék kártyák sem táp. Van valakinek ötlete?
Üdv! -
pupu22
csendes tag
nekem is ilyesmi volt a baj, a teszt, és a komoly játékoknál egyből meghalt a gép, de nem is akárhogy, ki kellett húzni a konnektorból, és csak pár mp után lehetett bekapcsolni.
ez akkor jelentkezett, mikor beraktam a lapomba egy 6400+ BE procit, igaz, ekkor még csak lefagyogatott. ezután beletettem egy pny 8800 ultrát, és ekkor kezdte nem bírni a komoly teljesítményt.
több helyen is kérdezgettem, és lassan rájöttem, hogy a táp ágai nem jól voltak elosztva, túlterhelt volt, és nem bírta, hiába 700w, soha nem gondoltam volna, hogy a táp lehet a gond, dehát ez van. szóval a megoldást az áganként egyenletes fogyasztás elosztása volt. nem bírta egyszerre a 125W procit, alaplapon a 12V + a vga 2*pci-e is azon az ágon volt.
-
Ketrin84
csendes tag
Sziasztok.
Nekem vista van a gépemen. Azt elfelejtettem írni, hogy nem bootol be a gép a winchesterről, csak a telepítő cd-ről. Még szerencse, hogy van olyanom ami winyóról is indít. -
szasanyi
félisten
Én 2x próbáltam Win7-et használni, de folyton random fagyásokkal szoptam (asztalon, böngészőbe,, játék közben, mindenhol
) azóta nem is telepítek és nem használok Win7-et. Vista 32bit/64bit ua. rendszerrel semmi gond, tehát a Win7 a ludas. Friss BIOS, friss driverek, minden windows update, de akkor is. Asszem megvárom az SP1-et, mielőtt újra rápróbálnék.
-
Ketrin84
csendes tag
Sziasztok!
Az én problémám is hasonló. Egyszer csak lefagy fél perc múlva megy tovább, de van hogy újra kell indítanom.
A BFBC2 megáll, de az alkalmazások futnak tovább, a gta 4 szaggat.
Van hogy az alkalmazások is fagynak akkor is ha csak 1 dolgot csinálok, akkor is ha több minden.
Sokszor ha meg akarok nyitni valamit valamelyik winyóról kiírja, hogy nem hajtható végre az alábbi feladat: READ.
Szerintetek mi a hiba?
Köszönöm -
csofti
tag
Sziasztok!
Probléma hasonló mint itt sokaknál. Gép:
Gigabyte GA-P55-UD3
Intel Core i5-750 2.66GHz LGA-1156 BOX + Coolermaster Hyper TX3 prochűtő
Samsung 1TB 7200rpm 32MB SATA-II F1
VGA: Asus EAH5850/G/2DIS/1GD5 HD5850 1GB
TÁP: Corsair HX620
RAM: Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 Sector 5 G Series
+ EMU 0404 PCI hangkártyaWindows 7 ultimate 64 bit volt fent, és sokszor, teljesen váratlanul lefagyott Ableton Live alatt, zeneszerkesztésnél és az utolsó hangot ismételgette. Youtube videók nézegetésekor szintén ugyanez...Nem mindig, alkalmanként. Azt hittem az EMU hangkárta rossz drivere miatt csinálja, ugyanis windows 7-re nem volt még drájver, Vistás driverrel ment...Kijött végül az emunak a béta drájvere, de lefagyott attól is...Töröltem hát a wiin7-et hátha driver hiba, XP64 bit fel...legfrissebb driverek fel, alaplapi is, videókártya is....erre megint fagy....Játékok alatt viszont még soha sem fagyott be! Már kezd telelenni a tköm az egésszel...
megnéztem a win naplót és kernel power 41-et írt mint a hiba oka...de hogy az mi...nézegettem googlet meg olvasgattam fórumokat...de okosabb nem lettem. Elkezdem tesztelni a memóriát a hétvégén...hátha...még garanciális miden, most raktam össze a gépet januárban. Ha valainek van valamilyen ötlete, amiket esetleg itt fent még nem írtak meg
szóljon. Előre is köszönöm!
-
Scorpion
tag
Sziasztok!
Másfél hete meghalt a vga karim. Most egy 7300gt szakít a gépemben. Van egy játék, amit régóta játszok, de a tegnapi nap elkezdett a játék kifagyni. Megy a játék és kb 20 másodperc elteltével a kép megfagy num lock világít és csak a reset segít. A hang is emlékezetem szerint ismétlődik. A gépen windows XP van. Lassan már másfél, két éve. Nem tudom, hogy mi okozhatja ezeket a fagyásokat tegnap előtt ugyanezen rendszerrel még minden tökéletesen ment. Mindössze a vírusirtót frissítettem, de nem létezik, hogy amiatt fagyjon ki. (Vagy legalábbis kicsi az esély rá). Vkinek van valami ötlete? Táp egy 500w-os FSP Bluestorm. Nem hiszem, hogy az hülyült meg. Még vmi memória tesztet lefuttatok. De ha az sem, akkor passzolom a kérdést.
Várom az ötleteket.
THX
-
bba
tag
Köszi választ, de néztem másik táppal, igaz nem nevessel, hanem csak egy szimpla Codegen 400W-ossal, de azzal is ilyen rendszertelen fagyást okoz, holott a táp egy másik gépet vígan elvisz, minden nemű probléma nélkül.
Épp ezért én kizárnám a táp hibáját (a mostani egy nevesebb példa, legalábbis vmikor az volt: Zalman 360B), de persze ettől még véletlenül pont lehet mindkettő defektes is.
Feszültség ingadozás lehet mindkettőnél is ennyi ,hogy le fagyon a gép tőle.Amúgy már nem garis (1 év volt rá), sőt meg is szűnt a cég, ahol anno vetem (M*stral), igaz jó pénzért.
Mindenesetre bele lesek a táp belsejébe, bár vagy két hete kiporoltam mindent a gépben, beleértve a tápot is.
Márcsak egy alaplapot kellene szerválnom, hogy azt is kicseréljem és teszteljem, mert már minden mást kipróbáltam...
-
Jeesus
csendes tag
Kedves bba!
Tapasztalataim:
Nekem is volt rendszertelen fagyás és én is az akkor 6 éves Epox alaplapom kondijaira gyanakodtam de semmi, sőt a város néhány számtech szervizben dolgozó munkatársa is nagyonlett tőle.
De végül rájöttem mi volt a baj: ha nincs púpos kondi az alaplapon akkor less be a tápegység belsejébe! mert nekem két kondi is ki lehelte a lelkét a tápomban és ez feszkó ingadozáshoz és fagyáshoz vezetett.
(Lehet jobb visszavinni ha garis vagy ilyesmi, mert ugye "WARRANTY VOID IF SEAL IS BROKEN" ami drágább táp esetében nem vicces, viszont drága tápnál az instant kondihalál eléggé valószínűtlen.)
A tanulság tehát:
1. ha abszolút nem találod a hibát akkor a tápegység kondijait is érdemes ellenőrizni
2. ne vegyél noname tápegységet mert egy kalap szar az összes -
bba
tag
Nekem is hasonló problémám van, sima netezés vagy bármi más excelezés vagy ablak mozgatása során egy idő után csontra lefagy a gépem, megáll a kép, az egér és billentyűzet és csak a reset segít. Az esemény napló csak annyit ír, hogy váratlan leállás történt és hogy ez akkor lehet, ha megszűnt a tápellátása vagy vmit ( Kernel-Power 41).
PRime95 lefuttattam, memóriákat teszteltem nemtesttel, semmi hiba, de ha vmi VGA tesztet akarok csinálni (Furmark, Videcard Stability tester), akkor egyből lefagy. A videokártya memóriája viszont teszt alapján jó.
megnéztem másik táppal a a dolgot, de azzal is produkálja a jelenséget.
Így gondoltam VGA hibára, de átraktam másik gépbe a kártyámat ott meg simán futott a Furmark vagy bármilyen 3D-s játék (nálam ezeknél pár másodperc után lefagy).
Így nem tudok másra gondolni csak az alaplap hibára, de nem látok semmi szokatlant rajta ( púpos kondi vagy ilyesmi)Mi lehet még a hiba szerintetek?
Mit és hogyan tesztelhetnék még?
-
CheaterBandi
tag
Helló! Van egy kis gondom.Beraktam egy windows 7 lemezt elkezdte ugye másolni és mikor újraindult volna a gép és befejezte volna a telepítést nem volt meg ez a folyamat hanem az elindulásnál nem lép tovább az ASUS P5QL PRO feliratú kék színű bios háttérnél.Ha megnyomom a del-t hogy belépjek biosba nem lép be hanem megjelenik egy olyan fekete háttér amin töltödnek be dolgot mouse: 1 meg installed memory 4gb stb és auto detected sata 1 ... ezt az utolsó és ennél megáll. Ha újra indítom kiveszem a telepítő lemezt lekapcsolom a tápot pihentettem semmi változás . Mi lehet a gond?
-
xendrox
csendes tag
Hello mindenki!
Az volna a problémám, hogy a játék közben hirtelen újraindul a gép! Ez a hiba csak az újabb játékoknál jelentkezik (COD 4, GTA 4). Az újraindulás nem mentés, vagy részletesebb grafikai részeknél történik.
a config
ASUS P5KC
Intel core 2 quad q6600 2,4 GHz
Nvidia 8800GTS 512 új hűtéssel legújabb driverrel
2 GB ram
windows 7 32 bit ultimate
Samsung HD501LJ vinyó 500 GBVan ötlete valakinek?
Köszi!
-
abcug666
csendes tag
Sziasztok!
Problémám hasonlóVadiúj asus laptopom van k70-es széria, core2duo, 4GB ram, s rajta win7 ultimate 64bites verzió.
Kb 1 hónapja kötöttem be a netet - két hétig az adsl modemről ment a laptop, minden gond nélkül. Utána vettem egy tp-link routert, s a laptopot wireless csatolom hozzá. Azóta minden nap van Kernel-power 41 fagyásom, legalább egy (persze valamilyen netes alkalmazás megy, böngésző, letöltés, webmunka, valami). A legutóbbi, ma hajnali eseménynaplója így néz ki:
- EventDataBugcheckCode 36
BugcheckParameter1 0x1904fb
BugcheckParameter2 0xfffff88002faf558
BugcheckParameter3 0xfffff88002faedb0
BugcheckParameter4 0xfffff880010584f9
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0
(kicsit mindig más, de hasonló)újraindítás után a következő hibaüzenettel jelentkezik:
system32/spool/x64/lxcgtime.dll fájlban hiányzó bejegyzés _RundDLLEntry@16
(jelent ez valamit az ügyben?)
Még az első 1-2 fagyás után megpróbálkoztam rendszer-visszaállítással a fagyások előtti állapotba (ami kb 2-3 nappal korábbi lehetett), de sikertelen volt.
Köszönöm előre is!
A routerhez vezetékkel egy régi, 256mb-s P4-es is kapcsolódik (xp sp3-al) - aznap amikor a laptopon nem volt fagyás, azon volt. Persze, látjátok, a routerre gyanakszom - van vele valami beállítási gond szerintetek? Vagy vigyem vissza a szervízbe? S: ezekkel a folyamatos fagyásokkal keletkezhet-e kár a gépem hardwerében?
Várom válaszotok,
üdv
abcug -
Ryudo
csendes tag
Üdv!
Nekem is van egy fagyási problémám!Már volt egyszer ilyen,de egy win frissittés helyrehozta,azt hittem.Win 7 RC 7100 64bit-s oprendszerem van.
Nagyon idegesít legtöbbször játék közben befagy minden meghal resetelek,el sem indul a gép,kikapcsolom úgy 45 percig aztán megint megy minden.Ma is elkezdte és már kb minden 15-20 percben csinálja,bár ha nem játékban vagyok akkor nem kell reset és úgy 1-3perc alatt megy tovább a gép.Eventlogban ezt az errort találtam a fagyások időpontjában:
Error
Source:atapi
The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort0.Valaki tud vmi megoldást,már ismét egy új win reinstallon gondolkozom.Ide porton sztem csak a cdromom van mert minden másom SATA-s.Remélem nem alaplapi hiba,egyetemistaként csóró vagyok újat venni
Előre is köszi a segítséget! -
Fejes Péter
tag
Még annyi hogy lehet hogy ütközik a cpu driver nem rég leszedtem hátha csak az baszkolódott.Valamiért nem tudom szerkeszteni a hozzászólásom azért írtam külön..
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest