Aktív témák
-
Raymond
titán
A renderelesi sebesseg attol is fugg mit renderel az ember. Ha elfelejtuk az A64 procikat (mert draga es uj platform ?) es csak az Athlon XP es P4-el foglalkozunk, akkor a P4 egyertelmuen jobb valasztas, ha az egyik alacsonyabb orajalu HT-s valtozat van veve. Hogy melyik, az megint kerdese, mert lehet egy olcsobbat venni es sokat sporolni tulhajtassal, de ha a gep nem hobbira hanem komoly munkara kell, inkabb a nem tulhajtott daragabb proci kell - az ara ugyis visszajon.
A P4 es HT-re optimalizalt programok-nal is nem mindegy milyen a scene. Ha meg szeretnel osszehasonlitast latni a [L][www.tech-report.com[/L] es a [L]http://www.aceshardware[/L] oldalakon tobb ilyen alkalmazast tesztelnek kulombozo scene-k hasznalataval a egy-egy CPU review-ben.
Velemeny:
Nagyon olcso gep: Nforce2, Barton 2500+ tulhajtva
Olcso de meg jo: NForce2, Barton 2800+ eredeti
Szerintem a legjobb kombinacio (ar/teljesitmeny): Intel 865 egy olyan alaplapban ahol a PAT (vagy barhogy hivja az alaplapgyarto) bekapcsolhato, P4 2.6C vagy 2.8C.
Nagyon draga: Intel 875, P4 3Ghz+
Grafikus kartya egy NV, lehetoleg az FX szeriabol, mar csak azert is, hogy a Maya Hardawre Renderer menyjen rajta rendesen. Quadrova alakitas elkerulhetetlen, mert a teljesitmenykulombseg eg es fold ezekben az aplikaciokban.
RAM - ami belefer :-)
A masik dolog - ha sok a render es idore kell szallitani akkor minden perc szamit es a CPU ara nem a donto kerdes. -
kbalage2
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #43 üzenetére
Ehh mindig megelőzöl :DDD Kicsit off: ki tudnád próbálni ezt a mókát az fx-eden? Tesztek szerint megy valszeg, de jó lenne egy biztos forrás.
-
CharlieDrop
veterán
Kicsit OFF
4 órát renderelt? Az sok? :)) -
karib
addikt
Nem követtem a történéseket, de régen meg lehetett csinálni csak a driver megpiszkálásával. A kereső a ''quadro'' szóra egy rakás témát kidob, a Google ''softquadro'' címszóra valszeg még sokkal többet. A te kártyádnál szinte tuti, hogy meg lehet csinálni, de inkább valaki olyan mondja meg, aki tudja, miről beszél és netán csinálta is :)
-
hunpeng
csendes tag
Mi az a SoftQuadro hack? Quadro kártyát tudok csinálni a GF4-ből? És az átalakítás reverzibilis? És tényleg teljes értékű Quadro lehet belőle?
-
karib
addikt
Gigabyte-nak van pár olyan lapja, amin 6 RAM slot van - későbbi olcsó bővíthetőség miatt esetleg érdemes ilyet nézni. Ugyanis 6x512 MB = 3 GB, és ma max az 512-es modulok vannak elfogadható árban...
Videokártyához nem értek ilyen témában, de az NV-k jobbak ilyen felhasználásra, én úgy tudom (már ott, ahol egyáltalán számít a 3D gyorsítás) - pláne a SoftQuadro hekkel :)
Nem tudom, a HDD mennyire szűk keresztmetszet - lehet figyelni a WD740GD Raptort, mikor ér ide :) Jelenleg _a_ leggyorsabb _desktop_ HDD, SCSI cuccokat beleértve. -
hunpeng
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat, akkor valszeg 2.6C vagy 2.8C lesz belőle, Gigabyte alaplappal (Intel lapot nem sok árlistában találtam, ahol igen, ott meg drága) a RAM meg ahogy majd a pénztárcám alakul, de min. 1 GB
T4: van bőven high-poly modelling, meg animácijó is rendesen, Föld textúrából
csak néhány rétegnyi 10 megásom van, de ha már ezt min. 1024-ben le kell renderelni, akkor a mostani gépemen sok percbe telik, no meg ha a bolyó előtt még kószál egy-két nem is annyira high-poly űrhajó meg műhold, mégha ál-tükrőződésekkel is, semmi raytracing, akkor már nagy baj. Múltkor egy db. űrhajóval, meg a Föld a háttérben, semmi extra egy 4 másodperces animot több, mint 4 óráig számolt :) És a tervezett videó lenne 2 perc ;) Persze kompozitálással
biztosan lehetne rajta segíteni, csak nincs Combustionom, pénzem sincs rá, no meg warez forrásom sincs hozzá, meg hát ugye a warez csúnya dolog, no de milliós szoftvereket nem lehet otthonra megvenni egy átlangembernek ;)
Binsz: No igen, és Mac-éknél tényleg nincs 3d cucc. A videókártya nem csak a viewportnál számít? Bár ott se ártana egy újabb, igaz a mostani se rossz, GF4 Ti4600 128MB RAM, másfél éve vettem 150-ért, akkor atom volt :) De azóta megfogadtam, hogy videokártyára 60 ezernél többet soha ki nem fogok adni, persze ha tényleg kell a munkához, akkor igen. -
kbalage2
aktív tag
Előre is elnézést hogy nem tartozik szorosan a témához, de ne vezessük félre szegény embert :DDD Szóval a gef fxekből is lehet quadro fxet ''gyártani'', bár a rivatuner hivatalosan nem támogatja, de működik. Gondok főleg az fx 5200 és 5900 kártyáknál vannak, az előbbit ugye ne vegyük, az utóbbi pedig egyelőre hajjajdedrága. Szóval egy 5600/5800-nál a tapasztalatok szerint megy a móka.
Hogy ne legyek teljesen off, 3dsmax 5 tesztek szerint egy 3000+ Barton körülbelük 75%-os teljesítményt nyújt egy 3 ghzes P4el szemben. Tehát a válasz egyszerű: ha van rá keret P4, de egy Athlonnal se jársz rosszul :DDD -
ByB
addikt
Szasztok!
FONTOS megjegyzések egy kezdőtől:
Nemrég kezdtem a 3D modellezést 3Dmax 6-tal, a textúrázást pedig Corel 11-gyel. 2.4-s PIV proci, 2.7-re húzva (egyáltalán nem instabil!!!) 512Mbyte 400MHz-s ram, ezt még 1 Gbyte-tal bővíteni kell elismerem és egy Asus 9800XT kártyával. Ez utóbbiról mindenki megfeledkezik, hogy a vga kártya rettentően sokat számít a képalkotásban, ezért ajánlott a DirectX 9-re épülő kártyát venni, sok textúrázási folyamat csak ezekkel jeleníthető meg szépen (például emberi bőr felület, komolyabb üveg fényjáték). Ami pedig a renderelést illeti, ahhoz lehet kapni külön render boxot. Ezt Mobilrack szerűen szállítható egyetlen feladata, hogy meggyorsítsa a renderelés hosszát. Költséges mulatság, (100.000-től indul...), de aki kicsit is komolyan gondolja annak be kell rá ruháznia, ha teheti...
Ja és még valami a Machintos-t meg el kéne felejteni etéren, nincs már 3D specifikus gépük és ha körülnéztek: LOTR trilógia, Mercedes töréstesztek... Mind, mind eltorzult szörnyszülött pc-k...
Na viszlát! -
Terminátor 4.
tag
válasz
Alvin_ti4200 #33 üzenetére
Akkor jó a render sebessége, ha nem kell swappolgatnia a winchesternek. 512 mega körül még a legkisebb képet is swappolva számolja, ilyenkor a sebesség a felére is csökkenthet. 1 giga viszont a legtöbb dologhoz elég. Mondjuk építészeti vizualizáció, egyszerübb animáció, autómodellezés, ide elég az 1 giga. Végülis nem lesz nagy gond, ha kifutsz a memóriából, csak belassul a számolás, de nem áll le.
A gond akkor van, ha fákat rajzolsz, vagy esetleg high-poly arcot festesz, vagy mondjuk megpróbálsz egy 2 db 400 megás Föld-textúrát elhelyezni egy gömbön:) Vagy hajat, szört számolsz. Vagy ha nagy felbontású HDRI-t használsz sok plusz árnyékkal. Na olyankor 2 giga kéne, vagy annál több is. A win 2 gb-ot kezel, a legtöbb progi 3d programmal 4-et is képes az ember, de még ebböl is könnyen kifut az ember. -
karib
addikt
Dual témában már volt nem kevés okfejtés, mondjuk elég sok offal tarkítva:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=27566&arc=f[/L]
Illetve:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=35409&arc=f[/L]
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=2294&arc=f[/L]
De pl. Photoshop kulcsszóra is sokmindent kidobál a kereső (témák között keresve). -
válasz
Alvin_ti4200 #31 üzenetére
Ebben az esetben en is P4 parti vagyok, mert az A64 ami esetleg meg jatszhatna az SSE2 miatt, de az draga meg. Szerintem viszont kell az a 2G ram, T4 mar elmondta, h miert.
-
Alvin_ti4200
félisten
Szerintem Intel P4 2,4C ill. 2,6C megfelel erre a feladatra, mert ki tudod használni ezekben az alkalmazásokban a Hyper-Threading-et és a sok MHz-et. Az 1 giga RAM ajánlott 3D-hez, de 2 szerintem feleleges pénzkidobás. Alaplapnak Asus P4P800 vagy Gigabyte GA-8IPE1000L, ezek mind nagyon stabilak, tudják a PAT-ot, így nem kell i875-ös lapot venned.
-
Kérésre megnyitottam.
Offtopic hozzászólásokat törlöm. -
karib
addikt
válasz
bolondgomba #22 üzenetére
1500+ hozzászólásnyi flame többnyire:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=369&arc=f[/L]
Nem kell itt is újragyártani. Érvekkel lehet segíteni a témaindítót, akim már valszeg messzre szaladt :U
Ha ez nem sikerül, akkor nincs értelme a témának, flame-elni lehet menni a linkelt témába. -
karib
addikt
válasz
bolondgomba #20 üzenetére
Általánosságban nem lehet megmondani, hogy melyik platform mire jobb. MIRE? Papírnehezéknek? Dülöngélő asztalt kitámasztani? Hitvitákat az Intel vagy AMD témában lehet lefolytatni - a megrögzött AMD-seknek is :)
-
válasz
bolondgomba #20 üzenetére
''ez nem szégyen mert biztos mindenre jó''
az se szégyen, hogy amatőr vagy a témához, de legalább ne terjeszd, legalább ne itt.
(bocs)
(amit írtál, abból a 800-as FSB kivételével mindent tud az amd, az a64nek meg nincs is ugye fsb-je...szóval olvasgass szorgosan, aztán nyilatkozz) -
bolondgomba
csendes tag
Miért baj ha Flame szaga van ez is hozzátartozik az eredeti kérdéshez miért nem lehet normálisan érvelni az AMD vagy Intel cuccokról???
-
karib
addikt
Intel-AMD flame war villámgyorsan le lesz zárva, ha arra haladunk.
Mivel a ez egy eléggé erősen behatárolt felhasználási terület, fikázásokat kizárólag konkrét tapasztalatok említésével tudunk elfogadni. Tehát ''én x lappal, y procikkal és z RAM-okkal totál befürödtem'' és hasonlók. A többit az Intel vagy AMD? témába lehet kifejteni, lásd kereső... -
bolondgomba
csendes tag
Bocs a stilusért csak már besokaltam attól hogy a sok AMD-s user azt hiszi hogy ő a király meg amd a rulez holott az a kispénzüek gépe (ez az ATHLON XP-re értem) de nem az a baj hanem ez nem szégyen mert biztos mindenre jó amire használják de ha el kezdesz akár kulturáltan vitatkozni velük a két platformról akkor csak kötekednek és egy normális érvet nem tudnak felhozni az olcsóságon kivül. És ezért egy kicsiz besokaltam.
Erre gy példa: Nforce vs intel 865/875
A tag feltétlen állitotta hogy az nforce jobb mint asz intel és csak ezt hajtotta nyolcadmagával meg az intelt fikázta primitiv módon
Én a következőket mondtam Intel Gigabit lan, SATA, DUAL DDR 400, 4gb ram, 800 fsb stb na egy Nforce ezeket mikor fogja tudni
Ennyi :))) -
karib
addikt
válasz
bolondgomba #14 üzenetére
És részemről is elnézést a keresetlen stílusért, javítom is a ''leszel szívest'' ''legyél szívesre'' :)
-
IKI
csendes tag
Az az igazság, hogy a nem hozzáértőnél pláne hogy elfüstöl, de sajnos a hozzáértőknek is nagyon sok kellemetlenséget okoznak az AMd-s procik (Athlon 64-ről nincs tapasztalatom) Drágább lesz a leves, mint a hús ...pl: Thermaltake Vulcano sorozat legolcsóbb darabja 6000Ft, a gyárival, (amit persze külön kell venned) meg nem is érdemes bekapcsolni a géped:))
-
CharlieDrop
veterán
válasz
OFF
Nem cenzúra, csak moderálni kell magad, ennyi :))
ON -
karib
addikt
válasz
Kulturált eszmecsere van a szakmai témákban, a hozzászólásod nem ütötte meg az elvárt színvonalat - mint mondtam, stílus alapján, nem tartalom szempontjából.
Kérlek, foglald össze szakmai szempontok alapján a mondanivalódat, személyeskedések és hasonlók nélkül. Ja, és fikázásokat vagy szebben mondva lehordásokat lehetőleg minél több konkrét tapasztalattal támaszd alá, mert abból okulunk mi is, nem a személyes véleményekből. -
bolondgomba
csendes tag
Igaz ami igaz kicsit pongyolán fogalmaztam de ezeb a fórumon nincs szólászabadság vagy cenzura van vagymi???????
-
IKI
csendes tag
Én teljes mértékben egyet értek Bolondgombával, mert sajnos én is befürödtem a Bartonommal, szépen elfüstölt a kókány taiwani Abit alaplapomban, tehát eddig csak ráfizettem az ''olcsó de jó kategóriára'' úgyhogy most is, meg a jövőben is Intel-CPU-nak főleg, ha nem játszani akarod , de arra is kiváló (renderelésre csillagos 5-ös), alaplapnak pedig: Gigabyte és Intel
Nem fogsz velük rosszul járni! -
válasz
bolondgomba #9 üzenetére
Bolondgomba, ha továbbiakban is ilyen építőek lesznek a hozzászólásaid, szépen törölgetni fogom őket. :(((
-
Terminátor 4.
tag
válasz
Latissimus Dorsi #7 üzenetére
Nekem Cinema 4D-m van. Képzeld, már másfél éve támogatja a HT-et. Az összes többi komoly render app szintén támogatja. Egyszerüen azért, mert támogatják a Dual-Processzoros módot.
Még valami:
Processzor AMD Athlon XP 3000+ (Barton,2167MHz,2x166,512K): kb. 265 CB-CPU
Processzor Intel Pentium P4 2,4 GHz 800 (Northwood,200,512K): kb. 270 CB-CPU
Ne értsetek félre, nekem is bartonom van. Csakhát elég gyengus, sajnos...Pedig 2450 Mhz-en megy...és így is alig hozza egy 2,8-as p4 szintjét. Söt, nem is hozza:( -
bolondgomba
csendes tag
MODERÁLVA: A gondolataidat legyél szíves kulturált módon összefoglalni. Ha gondolod, próbáld meg még egyszer. Félreértések elkerülése végett: nem a mondanivalóddal van a gond, hanem a kioktató, ide nem illő stílussal. Köszönöm. -karib
-
Terminátor 4.
tag
válasz
CharlieDrop #6 üzenetére
Jó kérdés. Semmiben, KIVÉVE a render speed-et.
www.imashination.com
Itt találsz Cinebench eredményeket, de az összes prohardver tesztnél is vannak Cinebench eredmények. Ha jobban figyelsz, láthatod, hogy 20-25%-ot ver a P4 akármelyik AMD-re.
Ezenkívül Maya-ban, Max-ban, Mental Ray alatt, Renderman alatt, valamint Photoshopban, After Effectsben, Premiere-ben majdnem ennyi a különbség. -
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
Terminátor 4. #5 üzenetére
HIHIHIHI:)))
A HT elfelejtheted mert ezek a progik még nem támogatják, tehát (egyenlőre)sz@rt se ér!
Még valami:
Processzor AMD Athlon XP 3000+ (Barton,2167MHz,2x166,512K) 53.240 Ft
Processzor Intel Pentium P4 3 GHz 800 (Northwood,200,512K) 74.740 Ft -
CharlieDrop
veterán
válasz
Terminátor 4. #5 üzenetére
jajj, nem vitázni szeretnék, de hol marad el egy Athlon 64 FX-53-as egy P4től?
8tényleg nem vita kérdés, tényeket szeretnék, mert emlékezhetek rosszul is :) ) -
Terminátor 4.
tag
1. Egy 2800+-os Barton kábé egy 2,4-es P4 teljesítményét hozza. Egy 3200-as Bartonnál jobban szerepel a P4 2,8.
2. 1 GB memória kell, viszont ez lehet akármilyen lassú is. A memóriasebesség kábé 1%ot számít a rendernél. A mennyiség viszont annál többet.
3. Az Athlon 64 kábé 5%-al gyorsabb csak a Bartonnál, a P4-töl még így is 20%-al elmarad.
4. Ha nem akarod húzni, az a te bajod. Csak a béna húzás csökkenti a stabilitást. -
e-biza
őstag
3d studio, maya, photoshop.
a ram nagyon fontos, jo video kártya OpenGL-es GeForce de inkább Quadro - utobbi drága mulatság GF4böl lehet Quadrot csinálni az FX-ekböl már nem. Gép maga mindig jo kérdés. Ami az INtel mellett szol az a HT. Amenyiben veszel egy cebas finalRender-t úgy már nem feltétlenül fontos hozzá az intel. mind1 sok sikert nem lesz olcso. -
CharlieDrop
veterán
Hmm, megent ellentmondok magamnak! (máérmint proci szinten)
AMDnél sokkal jobb az Intel, pláne egy HT-s 3 GHz-es proci (800-as FSB)
vagy ha brutált akarsz és van pénzed, akkor Athlon64 FX-53, meg 2 GB RAM, de akkor a gatyád rámegy :))
Mindenesetre ha ne vagy tele pénzzel, akkor jó az is, amire gondoltál :))
Amit mondtam, az már a PC világ profi gépe :))
Amúgy MAC-et ajánlanék :))
Vagy valami hasonlót :)) ) -
hunpeng
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok annyira benne a hardver témában mostanában, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Bocsesz, ha volt már ilyen téma, de szerintem így konkrétan még nem. A helyzet az, hogy komolyabb amatőr szinten 3d grafikázok, főleg 3ds max és Maya -val, no meg egy kis Photoshop is akad néha és hát videoeditálás is. És szeretném kérdezni, hogy ilyenre milyen konfig alkalmas a legjobban, persze az ésszerűség határain belül.
Nekem most egy AthlonXP 1700+ van 512 RAM-mal, de ez egy ''kicsit'' kevésnek bizonyul. Az Intel platformot nem nagyon ismerem, lehet, hogy ilyenre jobb, mint az AMD? Előre mondom, hogy TUNING KIZÁRVA, stabil működés nagyon fontos! És AMD-ből 2800+ Barton -ra és 1 GB Samsung RAM -ra gondoltam, bár lehet, hogy még kéne egy giga? Vagy Intelesnél milyen és mennyi?
Előre is köszönöm a segítséget és a hozzászólásokat!
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Processzor Intel Core Ultra 9
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest