Aktív témák
-
Male
nagyúr
Pont ilyen magnód volt?
Bekötöttem a 2-3-ra (2-es az árnyékolásra, 3-as a bal oldalra a jackdugónál). Semmi hang (pontosabban zaj volt, de hang nem).
Találtam egy 5 Pin DIN -> 2x RCA átalakítót, ezzel is próbálgattam, de semmi eredmény. Lehet, hogy nem is működik a magnónak ez a kimenete. (majd talán holnap szétkapom a magnót, hogy egyáltalán be van e kötve ez a csatlakozó)
Az a hullámos egyenlőségjellel jelölt csatlakozó mi lehet? (oda is bekötöttem, de ott sem működött). (kezd idegesíteni ez a relytéjes csatlakozó :)) )
Úgy néz ki, hogy marad az a felvétel, amit mikrofonnal csináltam (mikrofont beraktam a hangszóró elé) -> nem túl jó (a hangos részeknél csak zaj van), de a semminél jobb. Túl sokat meg nem vacakolhatok, mert a szalag kezd szétmeni (néhol már apró lyukak vannak rajta, egy helyen meg el is szakadt, és betekert egy pár métert a magnó, mire észrevettem) -
shankey
csendes tag
Szembe fordulsz a dugó forrasztási oldalával. A csatlakozók kb. 8 órától indulva, az óramutató járásával megegyező irányban: 1-4-2-5-3. A 2 (fent, középen) az árnyékolás. Mivel csak felvenni akarsz, azt is monóban, elég, ha bekötöd az 3. csatlakozót (ezen meg a magnóból a kimenő jel). Ha nem jó, ne szidj, 20 éve nem forrasztottam. (Az első magnóm 1971-ben ZK 140 Unitra volt.)
-
Male
nagyúr
Akkor megpróbálom a 3-föld, 4-jobb, 5-bal megoldást (ami a 061103-as ábra alapján -> ami persze kicsit más alakú, de majd kiderül -> a 061104-es ábrán nem igazodok ki).
Majd később jelentkezek, hogy mire jutottam (21-22 ora körül). -
shankey
csendes tag
Nem lesz egyszerű. A lengyel ipar remeke, a ZK 140-es orsós magnó csak DIN 45500 szabvány szerinti be- és kimenetekkel rendelkezik, ezek nehezen hozhatók össze a line be- és kimenetekkel. Össze lehet éppen kötni egy tuchel dugót jack dugóval, és megy majd a jel is rajta, csak nem biztos, hogy megfelelő minőségben (zaj, kivezérlés, stb). A mikro/radio jelülésű aljzatot kell használnod, ott járkál a jel ki-be. Arra is figyelj, hogy a ZK 140 monó (ezen belül négysávos) magnó, úgy hogy elég 3 lábú (ki-be-föld) DIN csatlakozó. Ha szerencséd van, még össze is jöhet elfogadható minőségben.
-
Male
nagyúr
Szereztem egy szallagos magnót, hogy átvegyem a régi felvételeket CD-re (az 50-es évekből van a felvétel -> apám óvodás rajta :) ). Szóval a magnón van 3 DIN szerű csatlakozó (valami ''tuer''-nek hivja apám). Kör alakú, 5 tű megy bele. Az egyikhez oda van írva, hogy Mikro/Radio, a másikhoz egy hangszórójel meg hogy 4 ohm, a harmadiknál pedig egy hullámos egyenlőségjel (a matematikai körülbelül jel). Valahogy össze akarom kötni a géppel, de nem jön össze. A hullámvonalasat próbáltam bekötni a vonalbemenetre, de nem jött rajta jel a gép szerint (nem szólt), de lehet, hogy csak nem a megfelelő vezetékeket kötöttem be rajta (a magnó hangszóróján szólt a felvétel, ugyhogy maga a magnó jó elvileg). Valami ötlet, hogy mit és hogyan kössek?
Valami Grundig licence és ZK 140 van ráírva (hátha valaki ismeri ezt a magnót).
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- PH! Szakszervezet
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest