Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz Erw #29 üzenetére

Jó, látjuk, hogy nincs bennük gumis kábelmenedzsment meg 5 ventilátor, FD modelljében még hangszigetelő anyag sincs, mégis sokkal halkabbak, mégis nagyobb minőségűek a ventilátorok, az anyaghasználat, a HDD rezonanciát is kiküszöbölték.

Especiel a Corsair ventijei nem túl halkak, a 100R-ben összesen 1db van, míg ehhez gyárilag adnak 5, meglehetősen halk ventit. Hmmm...

Tehát arra gyúrtak rá, amire egy 18 ezres háznak ügyelnie kell. Vagy nem is tudom, ma egy középkategóriás konfiguráció (pl i5-6500 + GTX1060) tipikus fogyasztása terhelés alatt 100W körül lesz, 200W-t is maximum szökő évente érheti el, ehhez miért kell 5 ventilátor?

Nyilván más a célközönség is. Aki csendes gépet akar, az olyat vesz, aki meg jól szellőző házat, az ilyet. Egyébként ha ma kéne házat vennem, akkor például egy R9 390 kerülne bele, és elgondolkoznék ezen - számomra a gond pont az, hogy oldallapra nem lehet ventit szerelni...

Az rendben van, hogy nem kell szórakozni az elosztókkal, nem kell olyan drága alaplapot találni, amiben van elég csatlakozó

Az előbb megmagyaráztad, hogy nem kell 5 venti egy középkategóriás géphez, most meg az a kritika, hogy molex-el csinálták, miközben te is belátod, hogy elég ritka és drága az a deszka, amire közvetlenül rá tudnál kötni nemhogy 5, de akár csak három házventit.

Ha nem lehet szabályozni a ventilátorokat, az egyenesen ahhoz vezet, hogy nagyon hangosak és nagyon gyorsan amortizálódnak.

Especiel a Zalman ventijei elég hallkak. A másik oldalról az én Corsair Carbide 400R házamban sem lehet a beépített első ventik fordulatszámát szabályozni, például...

Ez egy olyan gépház, ami sokat akart, de keveset ért el. Szerintem. Ha nincs igazam javítsatok ki, mert nagyon lehetséges, hogy valami ennyire elkerülte a figyelmem.

Mondjuk kezdjük ott, hogy egy Radeon RX480 fogyasztása önmagában is bőven elérheti a 200W-ot, meg is haladhatja, és ez csak a videókártya. Ráadásul most még vele egy árban van az R9 390, amely viszont tuningolva simán 300W felett is bekajál.

Szóval megvan a Z9 Neo célközönsége, és szerintem legalábbis jól lőtték be - én egy hibát találtam ezért az árért, az az oldallap. Inkább tartom például prosztónak a Corsair 100R esetén, hogy nincsenek gumi kábelbújtatók...

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

Kár, hogy nincs nem-plexis oldallap, sőt, legjobb olyannal lenne, ahol az oldallapra is lehet ventit szerelni - például egy R9 390 meghálálja az extra légmozgást.

Egyébiránt viszont tényleg nagyon jó ár/értékű ház.

Új hozzászólás Aktív témák