Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
Valahol olvastam, hogy a HDMI ARC kimenete csak stereo, ezt meg tudná erősíteni valaki?
-
kiskakas
senior tag
sziasztok!
digitalis hang kimenet van a vetiton? koszonom!
-
viger
tag
Sziasztok!
Kb. 1 éve használok egy ilyen projektort.
Nem igazán értem, hogy miért lett így lehúzva a tesztben!Szerettem volna egy minimum FullHD-s projektort! Ennyi kritériummal indultam neki a vásárlásnak.
Hogy mit kaptam?!
Egy letisztul, egyszerű, nagyon kellemes hangzást biztosító, Android TV-t! Forgathatom ahová akarom, szépen beállítja a képet. Nem egyszer vittem már a rokonsághoz mozizni a cuccot!
Teljes mértékben meg vagyok elégedve, Még a nagyon kritizált fényerejével is, mert szerintem LED-es projektorok között igenis kiemelkedő az 1300 ANSI Lumen, legalábbis az volt 1 évvel ezelőtt.Egyik legjobb vételem volt elektronikai cuccok tekintetében!
Minden nap használom, a lehető legnagyobb elégedettséggel!Nexus 4 --> Nexus 5X --> OnePlus 3T --> OnePlus 6T --> Pixel 7 Pro
-
fornettisuti
veterán
"A lencsét a szokásos módon az helyezték el"
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
vadkörte
addikt
Srácok!
A korrektor szabadságra ment, felmondott, vagy kirúgtátok??? A cikk(?) tele van logikai bukfenccel, befejezetlen és értelmetlen félmondatokkal...Üdv. V. Körte
-
Avayasoft
tag
"Szélessége 21,5 centiméter, amihez 20,1 centiméteres magasság és 14,3 centiméteres magasság társul."
Most akkor milyen magas? :)
-
Ájvé
veterán
Ennél a projektornál csak ez a teszt rosszabb! Egyszerűen szánalom, lerí róla hogy emberünk magasan szarik bele az egészben egy este nyomkodta majd leírta ami az eszébe jutott pár sör után. Sehol egy mérés vagy bármi ami akármit is alátámasztana, csak a sallang!
Mire nem elég 1300 ANSI? 150"-ra biztosan, vagyis dehogynem mivel 146"-on tudja az ajánlott 16 fl-t (foot-lambert ha jól tudom) ami SDR képhez ajánlott, HDR-t meg hagyjuk projektoron, nincs egy se semmi képes jó minőségben HDR kép megjelenítésre (erre ott az OLED). De mondjuk azt hogy 150" sok, nade 100"-ra akkor biztosan bőven elég.
Legjobb téma a sötétítés projektor esetében, most ez komolyan felmerül egy tesztelő esetében? Egy komoly projektoros topikban nem egy ilyen filléres eszköz esetében durva vérre menő vitákat eredményez, hanem milliós eszközök esetében! De ez még hagyján, nemhogy nulla fény engedélyezett egy ilyen topikban, de még a fal színe se mindegy (vagy annak takarása a visszaverődő fények miatt), plafon se legyen fehér természetesen (sőt a kedves néző is legyen full feketében), de erről van is szemléltető videó is és tényleg durva különbség van és akkor vászonról még szó sem esett, ahogy a cikkben sem, mivel gondolom nem is volt ilyen! Egy ALR vászon egyébként sokat segít ezeken és házi barkáccsal egész olcsón meg lehet úszni, a különbség pedig szembetűnő!
4k projektor esetében meg megint egy vicc, mai napig nincs több milliós ár alatt valós 4k projektor, Lens shift miatt sírni pedig a hozzá nem értés újabb jele csak!
Nyilván ez egy belépő szintű projektor, azt is lehet mondani hogy tudásához képest drága, de ez a teszt semmit nem tükröz abból amit egyáltalán nyújt.
Nem tudom milyen ez a projektor, nekem ennek az elődje van (ha lehet annak mondani Mijia ALPD 3.0 mert egyébként jobb ennél), de az enyém alapból szinte mindent visz FHD-ba (még valami durva HEVC kódolást is vitte a legutóbbi Rambó filmben igaz ott voltak problémák), viszont stabilan x264-et viszi, teljesen felesleges ráengedni minden féle durva formátumokat, úgy se képes megjeleníteni úgyhogy semmi értelme, x264-et meg lazán viszi, nekem csak gyári lejátszó van, bár tudnék rá telepíteni valamit! Sose gondoltam volna hogy egy lehetőség hátrány lehet, de ebben a tesztben még ez is az.
Játékokat tesztelni projektoron? Persze lehet egy másik eszközről kivetítve (ez esetben az is kiderült volna talán hogy elég magas a projektor pingje így nem igazán alkalmas gyors online játékokhoz), de hogy hogyan fut rajta bármilyen játék, ez érdekel bárkit?
Van rajta egyébként HDMI tudtommal és akkor bármilyen külső eszközről le lehet játszani rajta tartalmat így nem kell a buta benne található hardverre hagyatkozni.
Fogyasztás 66 watt? Ez gyári adat? Más oldalon 150 wattot mértek.
Nyilván nem egy OLED tv-hez kell hasonlítani, de aki mozi élményt akár otthon annak kezdésnek jó lehet, persze egy reális teszt alapján. Aki olcsón akar nagy képen filmezni jó lehet a projektor a mai energia árak mellett (mennyit fogyaszt egy 100"-os tv, ha kapható lenne ilyen), egyébként ha képminőség számít akkor Tv sokkal jobb.robi4040
Nekem Xiaomi Amazfit Bip Lite van évek óta, estem le vele kamion pótkocsiról két hónapja úgy hogy most is fáj csuklóm, de az óra csak karcos lett egyébként tökéletesen működik. Nem vagyok Xiaomi fan (már), telefonokból már elegem van, a következő már biztos nem lesz Xiaomi, Mi 10T Lite van, de már nagyon elegem van belőle. -
törölt tag
életem legjobb mobilja xiaomi ,3 éves az akksija mintha új lenne el sem hiszem,megannyi iPhone,galaxy és egyéb gagyik évente 3 csúcsmobil.azóta megálltam,notch nincs de van 3,5 jack meg dac.persze ez nem mobil csak megemlítem
Xiaomi okosóra 1 hónapot bír mellesleg.[ Szerkesztve ]
-
VicKing
tag
Nem mondanám elfogulatlannak a tesztet....
Nekem ilyen projektorom van fél éve és azért kiegészíteném pár dologgal, ha már a kedves "tesztelő" csak azokra a dolgokra erősített rá amiket negatívként vélt látni..
1., Itthon hivatalos 3 éves garival, márkaboltban 230.000-ért vásároltam. Csak azért írom, hogy ne akarjuk más árkategóriával hasonlítani.
2., Házimozira haszálom, tehát sötétben. Nem is értem a tesztelőt, miért probléma, ha felkapcsolt villanynál, vagy nappali fényben nem jól látható a kép? Nyílván nem prezentációra való egy világos irodába. Amúgy elég jó az az 1300 ansi, androidos fhd 230-es projektorokhoz hasonlítva.
3., "A grafikus kezelőfelület a nagy ikonok miatt egy picit átláthatatlan" . Pont ellenkezőleg, emiatt nagyon jól átlátható.
4., Nálam, fél év használat után is, a kezelőfelület nagyon gyors, nem lassul be, nem fagy, egyedül a Netflix hajlamos valamiért néha lassabban indulni, kb. minden 5. alkalommal 20 másodperc is kell neki.
5., "A mellé járó távirányító egy nagyon szimpla darab, amivel sajnos csak egy-két funkció érhető el közvetlenül." Baromira nem szimpla, hanem végtelenül letisztult és logikus, pár gombbal minden elérhető, sötétben nem kell villanyt kapcsolni, mint más távirányítóknál, hogy keresgéld a két tucat gomb között, melyik kell. Pillanatok alatt megszokható.
6., Ami az "alapos" tesztből kimaradt. A távirányító rádiós kapcsolattal csatlakozik, tehát nem kell rálátnia a projektorra, a takaró alól vagy a másik szobából is használható.
7., Google assistant. Fogalmam sincs a tesztelő mit tesztelt, de az én készülékemnél a rendszer irgalmatlanul gyors, a parancsokra kb.1-2 másodperc alatt reagál, a kereséseknél ez elhúzodhat 4 másodpercig is...
8., Amit a tesztelő megint csak "elfelejtett" említeni, pedig egy projektornál, főleg ha mozizásra használjuk nagyon fontos. A hangja, mármint a ventillátoré, vagyis pontosabban a hang hiánya. Ez az egyik leghalkabb projektor amivel valaha talákoztam.
9., Az én telefonommal villámgyorsan kapcsolódik és tükröz képernyőt igaz cégen belül van... (mix4)
10., A projektor használható bluetooth hangszóróként is.
11., Az "Értékelés" a teszt végén csak lehúzás, nem támasztja alá a majd féléves használatom tapasztalatait. A rendszer gyors, a google assistant is (ha esetleg számít, én vezetékes nettel, kábellel használom, ez befolyásolhatja).
Nem gondolom, hogy befolyásolhatja a használatot, hogy az elején le kell tölteni egy VLC-t vagy más videólejátszót, főleg, hogy azt elég egyszer és soha többé nem kell. Az is kimaradt, hogy majd minden kép és hangformátummal megbirkózik.
"Lehetne nagyobb a felbontása"... persze, meg lehetne benne lézer, meg mélynyomó, meg optikai zoom is... meg főzhetne kávét is ... KedvesTesztelőKipróbáló! Eldönthetnéd, mihez viszonyítasz... nekem most úgy tűnik, hogy a többi 200-250 ezer forintos, 4K, 3000 ansis projektorhoz. Kár, hogy nem sorolod fel őket, csak hogy én is értsem mihez képest húzod le ezt a rendkívűl jó ár-érték arányú projektort. Mert az tuti, hogy nem a többi FHD, androidos 2-300 ezer forint közöttihez..Bocsáss meg, de a szerkesztő helyében ezt a cikket visszaküldeném, hogy dolgozz még rajta...
-
Ízlés kérdéséről nem érdemes vitázni az biztos, találkoztam már én is olyannal, akinek nem volt tv-je, de más okból, mert ott projektor sem volt, illetve az egyik helyen okos módon el lett rejtve, mert ott tényleg nem illett bele a teljesen fehér összképbe. Más kérdés, hogy én nem szeretnék se kórházat sem múzeumot csinálni a házamból, tehát egy szép nagy, de vékony tv pont elfér, amin leginkább filmeket nézek, néha játszok.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
kapal
tag
-
válasz gaboca0314 #4 üzenetére
Ezekkel főleg az a gond, hogy egy 140cm-es 250 ezres oled tv is kenterbe veri képminőségben, tehát nem kell 300 ezerig sem menni, igaz ott nincs 2-3 méteres kép, de a fekete az az OLED fekete és jobb 4K-s képet ad, mint bármennyire besötétített szobában egy "olcsó" projektorral. Az biztos, hogy a tv-t nem viszem sehová, de nincs is rá igényem, hogy valakihez elmenjek és nézzünk meg 1 filmet, átviszem a projektort, mert akkor viszont már inkább moziba megyünk.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
proci985
MODERÁTOR
targyaloban lattam, oda elfogadhato nappali feny mellett, de dedikalt mozis projektornak valszeg nem lenne az igazi.
UST ahogy irod akkor jo, ha limitaciok vannak a nagyszobaban, egy sima short-throw (mint a Benq W2000) is elegge szamolgatos nagyszobaban, ha a csillarnak marpedig maradnia kell. meg egyszerubb, ha pl gyerek vagy macska van (fel a tetore es biztos nem tud semmi befutni ele vagy belenezni).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
kapal
tag
Egy LG UST-t használok és meg vagyok vele elégedve. Az utódja (HF65LS) kicsit többet tud, az 760 € most az amazonon. Ezek 1.000 lument tudnak, szerintem kb olyan a fényerejük, mint a tesztelt Xiami-nak. Ami előnyük van a most tesztelttel szemben, hogy fél méterről elég nagy képet dobnak, így nem kell a lakást felforgatni miattuk. Dokumentumra szar, sportra nagyjából jó (de lehetne jobb), filmekre viszont nagyszerű. A hangot kirakom erősítőre, így élvezhető.
Az jogos, hogy a rendes képhez be kell sötétíteni, de ezt verőfényes napsütésben is meg tudom oldani.
Nem vennék nem UST-t már.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz gaboca0314 #4 üzenetére
400as euro mellett ez 750 eur kornyeke, az ujonnan necces.
hasznaltan regebbi top DLPknel le kell sotetiteni es a throw ratiojuk problemas. a kategoriaban regebben favorit Benq W2000 evek ota kifutott es az tenyleg csak hazimozi projektornak jo. Benq TH585 ugyanugy ezt a 0.47es TI DMDt hasznalja, ahogy kb minden mas is, es nem olcsobb. ViewSonic PX701-4K ugyanezt tudja pixelshifttel, de az meg egy belepo 4K annak az osszes letezo projemajaval. esetleg ott az LCD Epson EH-TW740.
pixelshift mondjuk annyira nem problema egyebkent, 1440p kb 0.9es vaszon_atmero:nezesi_tav komohoz eleg is lenne, szoval a gyakorlatban inkabb az optikan mulik, 4K projektoroknal meglepoen kevesbe kritikus. ez azt is jelenti, hogy mondjuk ha 1.4 folotti tavrol nezed, akkor az fHD eleg.
ha ugy nezzuk, hogy kell a mobilitas, meg a rendes beepitett hang, meg mindenkeppen ledet akarsz (halkabb, kevesebbet fogyaszt, sokkal tovabb birja mint a lampa), akkor ennyiert igazabol valami biztos kompromisszumos lesz. ujonnan 1500 euro kb az a kategoria ami mar egy fokkal vallalhatobb. UST TVpotlekok inkabb 2000, de ha nappaliba fennyel megy ahhoz meg 1000+ euro a vaszon. valos 4K 4000+ euro. szoval jelen pillanatban kb tenyleg az a kerdes, hogy elfer a 120", mert egyebkent 75-85"os TV altalaban jobb otlet ha nem kell mobilitas.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
gaboca0314
tag
Nekem ennek a kistestvére van. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Nem a legjobb minőségű falra vetítek vele, és szerintem (legalábbis számomra) megfelelő képet produkál, és a beépített hangrendszere kifogástalan, aki eddig látta, hallotta az mind dicsérte. Lehet nekem vannak kis igényeim, de láttam már párat, és azoknál mind jobb volt. És igen, be kell hozzá sötétíteni, na de az élményhez szerintem ez hozzá is tartozik. Nem tudom, a tesztelt alany ennyivel rosszabb lenne? Nem ismerem a vele egy árkategóriában lévő projektorokat, de jó lett volna megemlíteni, hogy akkor 300 k körül mi az ami ennél jobb, vagy egy szinten van ezzel....
Én kicsivel több mint egy éve vettem 112 ezerért külföldről a sajátomat, de nem bántam meg.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szánalmas produktum, főleg ennyi pénzért.
duree54
-
mjani1172
addikt
A teszt korrekt.
A termék nem győzött meg, 300 e azért még ma is szemmel látható összeg,ez nem ér ennyit. -
shaddam
aktív tag
Xioami?
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest