Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz arnyekxxx #510 üzenetére

Nem a mostani ezredik telepítésedre gondoltam amúgy. Linux disztrót hanyadik alkalommal telepítettél? Legalább annyiszor, mint Wint?

Xubuntunál már fordult elő hasonló jelenség, sokkal jobb szerintem a Mint XFCE változat, de mivel hamar túl akartál lenni rajta, így nem fektettél bele sok időt, bár ha rákérdezel a Kezdő topikban, ezt megtudtad volna meg azt is megtalálod, mi a gond ilyenkor a Xubuntunál. HDD-re 10-15 perc alatt felmegy a Mint XFCE, félóra utána olvasással még mindig benne vagy az egy órában. Igaz utána a felhasználó nem egy pörgős gépet kap, hanem Winx-et, hadd kinlódjon vele a gyenge gépén.

Én anno Win7-ről áttérve Debiannal találkoztam olyannal, hogy a karakteres telepítővel fel sem ismerte a hálókártyámat, úgy kellett telepítés közben felkutatni, miként lehetne ezt a hiányzó fw-t bejuttatni a rendszerbe, na az szopó volt egy Wint használónak, a mai desktop Linuxok telepítése nem az. Nálam az volt a helyzet, hogy én fel akartam rakni a Debiant, nem csak egy esélyt adtam neki, ahogyan te fogalmaztál. Általában aki így indul neki, hogy adok neki egy esélyt, az nem igazán akarja felrakni! ;)

No de nem szemetelem tele ezt a topikot, amikor van Kezdő Linuxos topik is.....

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Célszerű eleve live képes disztróval megnézni a gépet telepítés előtt, hogy megy-e minden. Manapság ez elég elterjedt megoldás, de az xubuntu alapból pont nem az.

A szitud amúgy pont olyan, mint az AM3-as 760G chipsetes totál egyszerű alaplapom találkozása a Win7 SP1-el. Telepítés után nem volt lan, így net se. Miután kézzel raktam rá realtek lan drivert, utána már lett net és a winupdate le tudta szedni a további hiányzó drivereket.
    De jártam már hasonlóan laptop esetén is, ahol se usb, se touchpad (és semmilyen net) nem ment win7 telepítése után, billentyűzetről kellett megoldanom a gyári driverek telepítését, amik természetesen bezippelt exe formájában érkeztek... Megjegyzem, a perifériák működtek a telepítőben. ;]

• Apollyon

Korrektor

Nekem is van winx-szel ugyanilyen tapasztalatom: [link]

A különbség az, hogy én találtam megoldást a problémára, mert kerestem is. Te viszont valószínűleg több időt töltöttél az ide beírt fricskákkal, minthogy utánanézz miért nem ment az a xubuntu. :D

• hunluki

senior tag

Nekem pont ellentétes tapasztalatom volt, de igazából ez tényleg HW lottó.

Ősrégi scanner és nyomtató, linux alatt pöccre, windows alatt utoljára XP-n. Most akkor elmondhassam magamról hogy én kipróbáltam a wintizet aztán egy rakás szar mert elsőre nem ment rajta, linuxon meg plágenpléj? Teccikérteni.

HW mostanság már windows alatt is szerencse kérdése, W10 egyik updatejével pl otthoni gépem stabil mint a beton, következővel meg inkább hal mint él hála a csodálatos tesztelői csoportnak ami ugye nincs.

Igazából az elmúlt 5 évben személy szerint több bajom volt a windows drivereinek hiányából mint a linuxos driverek hiányából, de persze nyilván függ attól is hogy milyen vasat használsz.

Amúgy a problémád gyönyörűen elkerülhető lett volna, live módban bebutulsz, megnézed hogy megy-e a háló/wifi? Nem. Akarsz vele pöcsölni? Nem? Win install és kalap, az egész linuxos kör kb 6 percet vett volna igénybe. Így annyival kellemetlenebb hogy futtattál egy ninite-ot meg egy windows updatet mikor kész volt a telepítés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés