Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
Kicsirics77 vagy Lasy
Tudnátok készíteni egy csupasz romot, és azt fel is tudnátok tölteni?
Egyszerűen nem tudom feltölteni a sajátom amit csináltam
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #2385 üzenetére
Bezony ám, a 29. ha minden igaz
-
kelzsoca
félisten
Ha láttad volna nálam mi volt, alapból 3 különböző op rendszer futott (win7, xp, ubuntu linux)
Közben ment a rom szerkesztés, na nem ez a lightos ami le van írva, hanem egy kicsit komolyabb, asztalon telefonok, sd kártyák, adat kábelek, vagy 30 firefox, google chrome ablak megnyitva stb..
-
kelzsoca
félisten
a program lényege, hogy csinál egy biztonsági mentést a memkarira.
utána te kicseréled a betűtípust a gépeden, ugyan arra a névre, és szépen visszaállítod a progival.Ez szerintem nem teljesen nyilvánvaló, mert van vagy 8 féle betütipus, most akkor melyiket is kéne lecserélni....
-
kelzsoca
félisten
Töltöttem fel 10db programot:
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #2190 üzenetére
Átküldöm, de nekem meg a LogMeIn kellene
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #2188 üzenetére
A Titanium Backup programot még szerintem betehetnéd, így a felhasználó akár a romból is törölhetné az általa feleslegesnek vélt programot
-
kelzsoca
félisten
válasz
david00888 #2179 üzenetére
Hát sajnálom, de szerintem sem lesz ebből már működő telefon
-
kelzsoca
félisten
válasz
apuka73 #2173 üzenetére
Mondjuk tedd ki az asztalra az Auto-sign mappát (benne az update fájl)
parancssor:
C:\Users\Zsoca>cd auto-sign
Ekkor bent vagy a mappában, ami így néz ki:
C:\Users\Zsoca\Auto-sign>
És beírod a következő parancsot, majd enter:
java -jar signapk.jar testkey.x509.pem testkey.pk8 update.zip update_signed.zip
-
kelzsoca
félisten
Nem, ezzel sem megy.
Én winrar-t használok és minden azonnal megy vele, ezért is raktam ki a leírást.
apuka73
A megfelelő java telepítőt tetted fel?
Bár nem tudom melyik win7 verziót azon belül is a 32 vagy a 64 bitest?
Nálam win7 home premium van fent 64 bites, ehhez szedtem le a megfelelő packot. -
kelzsoca
félisten
Ismét egy másik rom tőlem, pár programmal kiegészítve: [link]
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #2123 üzenetére
Jah, értem, de azért látod mekkora lehetőségek vannak ebben az androidban nem?
(#2124) Tatyla
Más eszköz nincs ami lekezelné a kártyát, pl: nyomtató, másik telefon stb..
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #2119 üzenetére
De miért nem csinálsz friss romot mert most már elmondtam hogy a marketből leszedett progikat hol találod, és azt is bele lehetne akkor égetni a rom-ba, nem kellene mindig töltögetni őket.
(#2120) Tatyla
De ha eleve írásvédett volt akkor hogyan használtad eddig?
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #2105 üzenetére
amiket az ember felpakolgat a marketből azokból lehet valahogyan .apk telepítőt csinálni???
Tedd fel ezt: EStrongs File Explorer
Telepítsd fel a marketból a programot, ha megvan akkor menj a C:/system/sd/app mappához ami kell azt másold ki (itt lesz a feltelepített program .apk telepítője) menj vissza az sd kártyára oda meg illeszd be és voálá már meg is van.
Ezután az összeszedett programokkal csinálj egy friss romot magadnak és kész(#2107) Tatyla
Az is egy megoldás, de a fent leírt talán egyszerűbb.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Black&White #2096 üzenetére
Érdekes, eddig akik feltették nem panaszkodtak hibára, nálam is stabilan ment, de azóta már készült másik rom is, ha gondolod felteszem valahová.
Igaz ebbe a romba már tettem fel programokat és 2 játékot, de a Titanium Bacup programmal (ami benne van a romban) bármelyik programot ki tudod magad is gyomlálni a romból
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #2085 üzenetére
Jah, már láttam, de gondoltam megy az másképpen is, de tévedtem
-
kelzsoca
félisten
Nah hát a font csere nem megy olyan egyszerűen mint gondoltam
Kirántottam a gyári fontokat a romból, majd beletettem a sajátot, eredmény a telefon bootolás alatt kifagy
-
kelzsoca
félisten
Tudom, már próbáltam
Át tudnád küldeni nekem azt a betűtípust amit a blogodban is láttam?
Illetve vajon ha csak simán beteszem a romba a fontot, majd a többit törlöm használni fogja vagy sem
Nálam a következő programok lesznek a következőben (futószallagon gyártom a romokat
)
- Abduction (game)
- Jewels (game)
- Adobe reader
- Opera mini
- Advenced task killer
- Barcode scanner
- ES File explorer
- Ringo pro
- Titanium backup -
kelzsoca
félisten
válasz
lognboy #2068 üzenetére
Szerintem ezzel a ram dologgal akkor nem kell foglalkozni, ha custom romot használsz vagy sajátot használsz, nálam általában a szabad ram mennyiség 80-90mb körül mozog.
(#2065) Kicsirics77
Na az androidos telefonok nagy előnye a custom romok használatával válik teljessé
adw launcher progi az jobb mint a másik?
-
kelzsoca
félisten
Vodafone 845 Custom ROM módosítás
Először is szükségünk van erre:
Töltsük le majd telepítsük fel a programot.
Majd ha ez megvan töltsük le ezt a fájlt, és csomagoljuk ki, mondjuk az asztalra
Ha ezekkel megvagyunk keressünk egy számunkre tetszőleges custom romot (pl: vodafone 845 mr edition x.xx)
Csomagoljuk ki a romot (winrar-kicsomagolás)
Ha mindent jól csináltunk kapnunk kell 3 mappát és egy fájlt:
- data
- META-INF
- system
- boot.imgA META-INF könyvtárból töröljünk ki mindent a com mappán kívűl (törölni: cert.rsa, cert.sf, manifest.mf)
A data mappában találunk egy app mappát benne azokkal a programokkal amit a rom készítők tettek bele egyénileg a romba.
A marketen és egyéb helyen fellelhető programokat is ide kell tenni (még nem teszteltem hogy települnek -e)Innen ezt a 3 alkalmazást ajánlott törölni ha nincs rá szükségünk:
- DocumentToGo.apk
- com.fancywidget.android.apk
- com.google.android.apps.maps.apkA többit nem érdemes, mert különben problémáink lehetnek a használat során.
A system/app mappában találjuk meg az összes többi gyári programot, ahonnan kitörölhetjük azokat amire nincs szükségünk (google talk és ezzel kapcsolatos fájlokat nem ajánlott törölni, ellenkező esetben nem fog működni a market letöltő része)
Ha mindezzel végeztünk csomagoljuk be a 4 fájlt (data, meta-inf, system, boot.img) ügyeljünk arra hogy a becsomagoláskor .zip tömörítést használjunk a .rar helyett, illetve nevezzük át a fájlt update.zip névre.
Ezután tegyük be a becsomagolt fájlt az auto-sign mappába, majd itt nyomjunk rá a sign.bat fájlra, erre feljön egy dos ablak a következő szöveggel:
Auto-sign Created By Dave Da illest 1
Update.zip is now being signed and will be renamed to update_signed.zipPár másodperc után a következő felirat látható:
Signing Complete
A folytatáshoz nyomjon meg egy billentyűt . . .Ezzel készen is vagyunk, a kapott update_signed fájlt tegyük rá az SD kártyára, és a megfelelő módon indítsuk a készüléket (hívás indítás+hangerő nyomva tartva majd kapcsoljuk be a készüléket)
- Menjünk a Wipe részhez és válasszuk ezeket sorban:
- Wipe data/factory reset
- Wipe Dalvik-cache
- Wipe SD:ext partitionMinden lépést meg kell erősíteni a navipaddal.
- Hangerő gomb le a főmenübe lépéshez
- Válasszuk ki a "Flash zip from sdcard" lehetőséget.
- Válasszuk ki azt a romot, amit felmásoltunk erre a kártyára, erősítsük meg a navipaddal
- A folyamat végén válasszuk ki a Power off opciót.
- Indítsuk újra a telefont
Ha mindent jól csináltunk a rom gond nélkül települni fog.
------------------------------------------------------------------------------Tehát ezzel a folyamattal egy már elkészített romot lehet módosítani bizonyos kereteken belül.
Van egy komolyabb rom készítési procedura, de azzal jelenleg én is eladkadtam, mint olvastátok már itt a napokban.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #2050 üzenetére
És el is indul?
Csak azért kérdezem mert nálam nem látható
-
kelzsoca
félisten
válasz
Steve1207 #2048 üzenetére
Ezek lettek kiszedve belőle:
- YouTube
- VoiceDialer
- LiveWallpapers
- FMRadio
- DocumentToGo
- google.android.apps.maps
- fancywidgetTovábbá a csengőhangoknál 1db-ot hagytam meg
Riasztás/értesítési hangokhoz nem nyúltam.Semmit nem raktam bele, mivel többen is így kérték.
Indítás után a szabad ram mennyisége ~90mb lett.A google talk és szolgáltatásait benne kellett hagynom, mert kivétel esetén nem működött rendesen a market.
-
kelzsoca
félisten
Az általam módosított 1.3.2-es rom
Minden működik stabilan, semmiféle programot nem tettem bele, csak kivettem belőle.
Eltávolítva:
- YouTube
- VoiceDialer
- LiveWallpapers
- FMRadio
- DocumentToGo
- DocumentToGo -
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #2032 üzenetére
Hamarosan feltöltöm az általam módosított 1.3.2-es romot.
-
kelzsoca
félisten
Szerezd be ezt a romot:
V845 V100R001HUNC02B221SP02(Hungary Vodafone)
Ha megvan akkor a dload mappát másold be az SD kártya gyökerébe.
A telefont kapcsold ki, tedd be az sd kártyát, majd a hívás vége+hangerő fel+bekapcsoló gombot nyomva indítsd el a telefont.
Ez a művelet gyári állapotra állít vissza mindent, és a következő bekapcsoláskor a gyári szoftver fogad.
(#1977) SyntaxeError
Szerintem egy iphone után elsírod magad minden téren
De mindezért kárpótol az ára.
-
kelzsoca
félisten
Tudom hogy mit és miért írtam, már akkor is láttam mi a helyzet, de ez a rom amit feltettem nem erre a telefonra optimalizált 2.2-es rendszer, tehát még nincs hozzá
Igen, kiváncsiságból felraktam, de már szedem is le mivel folyamatosan lefagy és újraindul a telefon.
Flash és egyéb dolgot sem tudom megnézni, mert szinte semmiféle kommunikáció nem működik, vagy ha igen, annyi ideig nem működik folyamatosan a telefon, hogy ezeket megnézzem.
Itt vannak a képek:
-
kelzsoca
félisten
Uraim feltettem a telefonra a 2.2-es Froyo-t, megy mint a szél, a nemrég említett bugok megvannak, de már látom hogy jó lesz ez nekünk.
Most megyek ebédelni, aztán lehet kattintok pár képet nektek
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #1943 üzenetére
Igen, máshol nincs is fent, viszont nekem az a bajom hogy nem 2 óra múlva akarom használni, hanem most kellene
Ezért is kértem ha már leszedte és megoldható, akkor töltse fel valahová, nyilván nem csak nekem kellene majd
-
kelzsoca
félisten
Hát nem is tudom, először is hol van még erre a telefonra a 2.2-es android, szerintem sehol.
Továbbá miért omlana össze a rendszer azért ha a futó alkalmazásokat kilövi az ember, nem a rendszer számára fontos processeket állítja le, mert az esetben valóban lehetnek hibaüzenetek.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Laca1111 #1919 üzenetére
Kapcsold ki a telefont, kösd össze usb kábellel a notebook-al, amikor csatlakoztatod bekapcsol töltésre a telefon, ha ez megvan hívás vége+hangerő le nyomva tart, és bekapcsolod a telefont, ha bekapcsolt ott lesz a homokóra középen, és ezután indítod a superboot-ot, ha sikeresen lefut ujraindul a telefon.
Ezután jöhet a recovery telepítés.
-
kelzsoca
félisten
Jelentem megakadtam a dolgokkal, a módosított rom amit csináltam működik, viszont a wifi nem megy, most próbáltam segítséget kérni az egyik ph-s kollegától aki nagyon benne van ezekben a rom készítésekben, remélem tud nekem segíteni.
-
kelzsoca
félisten
válasz
akos727 #1905 üzenetére
Turbosim működési elv
A gyári szoftverben 20-30mb szabad hely marad általában, a custom rom pedig ki van gyomlálva rendesen.
Nem érezni, de nagy elvárásokat azért ne támassz a készülékkel kapcsolatban, ez csak egy belépőszintű androidos telefon. -
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #1885 üzenetére
Igen, ilyet szeretnék összehozni, csak közben megint akadt egy kis probléma, azért nincs még kint a rom.
Leírás is fogok készíteni.
-
kelzsoca
félisten
Az lenne mindenki számára a jó megoldás, ha saját maga készítené el a saját kis romját, amihez nemsokára egy érthető leírást fogok közzétenni ha van rá igény.
Köszönöm mindenkinek a bíztatást
-
kelzsoca
félisten
Ezeknek a neten vett kódoknak egy hátránya van, valóban elküldik a kódot, és működik is általában, de utána egyszer vagy többször valaki leemel a kártyáról bizonyos pénz mennyiséget, magyarul meglopnak a késöbbiekben.
Már 2 emberrel beszéltem akinek ilyen tapasztalatai vannak, tehát csak óvatosan az ilyen dolgokkal.
Más:
Sikerült visszafejtenem a gyári vodafone romot, és abból egyedi romot készíteni, ami ugye tud magyarul.
Jelenleg még tesztelem, de közben mondjátok milyen programokat tegyek fel "gyárilag" és mi az amit kigyomláljak az eredetiből.Amit betettem eddig:
- Ringopro
- Barcode Scanner
- EStrongs File Explorer -
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #1843 üzenetére
A linux annyira nem gond, már sikerül modosítani is ezt-azt, vissza is tudom csomagolni, de amikor raknám fel a romot a folyamat vége felé kidob hibával, és egyenlőre eléggé elakadtam.
E: Failure at line 19: symlink toolbox SYSTEM: bin/cat
Installation aborted.Ezt a hibát dobja ki.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #1830 üzenetére
Nyakig vagyok a linuxban, már alakítgattam romot, de valamiért nem tudtam még visszacsomagolni a kész romot, a probléma elhárítása folyamatban van...
-
-
kelzsoca
félisten
Közben mondom hogy ez az egyedi rom készítése nem is egyszerű, most virtuális gépen telepítenem kell egy linuxot, és azon belül lehet dolgozgatni, neki is látok, mert így sosem lesz semmi
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
válasz
Ledfold #1772 üzenetére
Kedvesem beírt a naptárba egy bejegyzést és nem jöttem rá hogy kell kitörölni. Nem találom a törlés funkciót.
Nyomd meg hosszan a bejegyzést, és ugy tudod is törölni a megfelelő helyen.
Egyszer a fenti állapotsort lehúztam és ott írta hogy a térkpet frissíteni lehet (Wifi van otthon). Én valamit véletlenül elnyomtam és kitöröltem a bejegyzést. Hogy lehet frissíteni ha mégis akarom?
A google maps nem navigál itthon, majd kell másik program ha navizni akarsz vele.
Milyen Micro SD kártyát ajánlotok hozzá? Én ezt nézegettem a barátságos ára miatt: 4 GB SD KINGSTON CLASS4. Ez jó hozzá?
Igen, jó hozzá, én is ilyennel használom.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #1767 üzenetére
Persze, de eddig nem tudtuk hogyan megy vissza a gyári
Amúgy ha jók az infóim Lasy kollega már saját magának csinált romot, majd beszélek vele mit-hogyan csinált.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #1765 üzenetére
Én úgy veszem észre minden visszaállt a gyárira, tehát se root se másik recovery
Szerintem most mindent lehet elölről kezdeni, mondjuk aki benne van, annak nem több mint pár perc
Borzalmas ez a gyári szoftver, lehet ebből kellene nekünk csinálni egy hazai módosított romot
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #1758 üzenetére
Igen, természetesen
- Tehát kell a gyári hazai vodafone szoftver (V845 V100R001HUNC02B221SP02)
- Ha ez megvan akkor a tartalmát egy bizonyos: dload mappát be kell másolni az SD kártya gyökerébe (az egész mappát kell, nem csak a benne található fájlt)
- Ha ezzel végeztünk, akkor indítsuk el a telefont a következőképpen: hívás vége+hangerő fel+bekapcsoló gomb
- Ezután egy menü fogad, és automatikusan elkezdi frissíteni a szoftvert, ezt egy folyamatjelző jelzi, illetve a nyomogombok háttérvilágítása pulzál a folyamat közben.
-Amint elkészült kiirja hogy újraindul, de az akkumulátort ki kell venni egy pillanatra, majd vissza, és be lehet kapcsolni a készüléket.
- Bekapcsolás után a gyári szoftver fogad minket, illetve a gyári recovery, ha úgy indítjuk a készüléket. -
kelzsoca
félisten
Lehet hogy a beállított titkosítást nem tudja lekezelni a készülék!
Ajánlom hogy ne védd le jelszavakkal a hálózatot, csak az SSID-t rejtsd el a kiváncsi szemek elől.
Ezzel azt éred el hogy minden eszköz lekezeli a kapcsolatot, viszont csak az tud csatlakozni a hálózatra aki ismeri a hálózat nevét. -
kelzsoca
félisten
Most rohannom kell, de pár program amit használok és eszembe jut:
- Ringo pro (egyéni csengőhang, sms hang beállítása)
- Advenced Task Killer (futó alkalmazások kezelése)
- ES File Explorer (fájlkezelő, látja az SD tartalmát is)
- QRky Scanner (QR kód leolvasó)(#1727) Kicsirics77
Este lesz időm ránézek.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kicsirics77 #1713 üzenetére
Na közben megpróbáltam feltenni a friss romot, de fekete kép fogadott a menü helyett
Inkább visszateszem az 1.3.2-t az a biztos
Új hozzászólás Aktív témák
ma A T-Mobile Pulse után a Vodafone is saját márkás Android gépet dobott piacra.
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest