- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Neeeee, légyszi, neeee... Én is utálom ezt a sokféle adót, de ezek nem valós okok arra, hogy a bankok ennyire kicsesznek velünk. Az én folyószámlámon, lekötés nélkül tizedszázalékokban mérhető a kamat mértéke. Az új kártyám éves díja valahol 5-6e Ft körül van. A betétek után is éppenhogy többet kapsz, mint az infláció mértéke, viszont, hitelt nekünk többszörös áron adnak. Konkrétan nettó hülyének néznek minket a bankok. Az OTP is most arra csinált reklámot, hogy sieljünk... az eszem megáll.
-
hemaka
nagyúr
Legalább igényesek voltak, jóféle Sandisk kártyát használtak.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Avicularia #21 üzenetére
Emiatt kérte, 3-D Secure a megoldás neve, amelyre a Visa Verified by Visa, a MasterCard MasterCard SecureCode néven hivatkozik. Sajnos mivel mind a bankkártyás fizetést intéző payment processornak, mind a bankodnak támogatnia kell, ezért nincsen túlságosan elterjedve. Én egyedül az OTP fizetési rendszerét használó magyar oldalakon futottam eddig bele (a bankom támogatja, szóval ahol nem kerül elő fizetés közben ez a plusz azonosítási, ott a kereskedő által használt rendszer a hunyó), pedig szerintem egy Paypalnak vagy Amazon Paymentsnek is illene ezt használnia.
[erste] [khb] [otp]
Az OTP beállítható jelszót használ, az Erste és a KHB minden tranzakcióhoz egyedi jelszót küld SMS-ben (több bankot nem néztem meg, valószínűleg háromnál hosszabb ez a lista). -
BlackPriest
őstag
válasz
Komplikato #10 üzenetére
azért megnézném hogy melyik fajta terminálon nem tűnik fel egy fólia a billentyűzeten. főleg pinpadoson, ahol még a fólia másik végén lévő logolót is el kell dugni a boltos tudta nélkül
-
Hintalow
senior tag
Az ilyen másolókat simán rárakják a 24 órás zónákban lévő atm-ekre is, semmi különbség nincs (az oda való bejutás semmi extra, bármilyen mágnescsikot lehúzva a kinti érzékelőn nyit az ajtó, nem kell hogy aktiv kártya legyen, sőt bankkártya sem kell, pl egy egészségkártyával is nyílik)
A mágnescsík másolgatás pedig már közel sem olyan gyakori és "jó" biznisz, mint pár évvel ezelött volt, ahogy a cikkben is írják, az europai csippesítés miatt csak más földrészen tudják használni a kártyákat, nagy szervezettséget igényel, ezért ritka. -
Avicularia
veterán
Pár hónapja meglepődtem, mikor akartam venni az egyik webshopból egy wincsit, és megadtam kártya számot, nevet, lejárati időt, ccv kódot, valamilyen jelszót kért. Nem értettem mit akar. Aztán beleptem a netbankba és ott megnéztem, hogy kellett kreálni egy jelszót, amit kártyás vásárlásnál kell megadni, természetesen nem szerepel a kártyán. Ez egy svéd bank, szóval csak akarat kérdése ezt a biztonsági lépést megtenni.
-
Béééla
őstag
Nincs esetleg egy olyan videójuk, ahol automatán mutatják meg, miként lehet felismerni hogy megpiszkált a cucc?
-
DaveJr
őstag
válasz
#09819904 #13 üzenetére
Igen csak az ATM-ek egy teljesen zárt rendszeren mennek. Általában az USB is le van tiltva, vagy ha nincs akkor csak egy adott biztonsági kulccsal rendelkező pendrive-ot fogad. De általában hálozaton keresztül kapják a frissítéseket. Szerelőt is csak akkor lát ha már távolról sem lehet elérni.
Plusz ahhoz, hogy hozzáférj az ATMben lévő géphez meg kell bontani a burkolatot ami megint csak nem egy egyszerű feladat. Szóval egy keylogger alkalmazás telepítése lehetetlen.
Nem véletlen hogy külső eszközökhöz folyamodnak a "rablók".A szalag pedig olyan mint egy pénztárszalag. Csak írni tud rá az automata és csak 1 irányba. Nincs olyan, hogy visszatekerjük, átírjuk....
-
Hadrian
tag
És Nokia akksikkal működik az egész.
-
.mf
veterán
Két kép: kártyaszám elöl, cvc-kód hátul, helló. Onnantól bármennyit lehúzhatnak a kártyádról online vásárlással. Velem is ez történt. Semmi védelme nincs a bankkártyáknak az ilyen ellen, valaki látja a kártyád két oldalát, véged. Ezt már évtizedek óta változtatni kellett volna, továbbra sem értem, hogy használhatják még mindig ezt.
-
MaUser
addikt
Ne is mond, nemrég voltam bankváltás miatt bankban és az új bank ügyintézője a megtakarításoknál már kapásból mondta, hogy bármely magyar hosszútávú megtakarítási számlát tessék elfelejteni és ők is leépítik már, mert ki tudja mikor jutnak azok az is a "megmentés" sorsára, akár csak részben (vö. Ciprus, Argentína, stb.). Addig ér már az a bizonyos, hogy külföldi bankjaik hosszútávú befektetéseit ajánlja már csak pl. nyugdíjpénztárnál, tbsz-re meg kötésük nincs vagy fél éve.
-
törölt tag
Az azért remélem megvan, hogy az ATM rendszerek többsége PosReady ami Windows cucc. Innentől egy keylogger vagy hasonló alkalmazás már csodákra képes.
Arról is hatalmas a kuss, hogy a zsurnálszalag amikor naplózza a dolgokat, akkor abba mennyire lehet belekaristolni? Mert ugye a bíróságon ezt igencsak szokták nézni...
Persze, ha a bank nem óhajt fizetni akkor megvannak a legjobb jogi kifogások. -
kekegsm
őstag
válasz
Komplikato #11 üzenetére
bele is betegedett, nem? :-)
-
Komplikato
veterán
A legtöbbször nem ATM-nél lopnak adatot hanem bolti termináloknál szépen klónozzák a kártyát. Persze erről a bankok nem szeretik ha beszélnek a hatóságok, ezért csend van, de itthon is jellemző. Főleg benzinkutaknál meg kis boltokban fordulhat elő.
A kamera kiküszöbölő módszerek miatt van olyan, aki a pinkódot szinte észrevehetetlen érintő fóliával olvassa le, mert eltakarni el lehet, de nem beütni azt nem.
-
azbest
félisten
-
banhammer
veterán
Nem semmi, hogy milyen technikát vonultatnak fel.
Lassan jobban jár az ember ha a pénzt kp-ban kéri.Amúgy is jelenleg olyan a banki helyzet, hogy az embert szinte megbüntetik a bankok, mert berakja a pénzét a számlájára.
-
Danex
addikt
válasz
BlackPriest #2 üzenetére
Azt hiszem ezeket szimplán rányomják a meglévőre. Azaz ha mi nem teljesen odaillőt látsz , vagy lötyög akkor ne használd.
Illetve a magyar ATM-ek "rezegtetik" a kártyát, így elvileg nem tudják kiolvasni rendesen a mágnescsíkot.
Plusz, ha letakarod a PIN kódodat akkor önmagában a mágnescsík tartalmával még nem sok mindenre mennek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezért kellene megszüntetni a mágnescsíkos kártyákat. Elég lenne csak a chip rajta. Azon gondolkozok, hogy ha a tulaj saját maga tönkre tenné a kártyáján a mágnescsíkot (talán egy elég erős mágnes elég hozzá), akkor még a kártyán lévő chippel kvázi majdnem ugyanúgy működne, mint előtte, nem? (bár lehet hogy az éjszaka zárt automatákhoz nem jutna be, ha ott lehúzós zár van, de valamit valamiért)
-
BlackPriest
őstag
azért kötél idegek kellhetnek, mire mindent lecserél/az eredeti elé pakol.
asszem csak a fiók területén belüli meg nagy bevásárlóközpontos automatákat fogom látogatni, ha épp kell...
-
ledgeri
nagyúr
Nem gondoltam volna, hogy van ilyen youtube-felhasználói fiók...
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Opel topik
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Villanyszerelés
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Bankmentes, kamatmentes részletfizetés. Lenovo LOQ Ryzen 7 , RTX 4060
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest