- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Olyasmit olvastam hogy nem csak a Phenom X3 jelölése lesz új, hanem az X2 és X4 processzoroké is. Ez mennyire lehet igaz?
Phenom X2 -> Athlon 6xxx
Phenom X3 -> Phenom 7xxx
Phenom X4 -> Phenom 9xxx[ Szerkesztve ]
-
Phil Collins
tag
Ha majd lesz 8 magos AMD proci, akkor meg majd piacra lehet dobni az 5, 6 vagy 7 magos procit is
-
Szabesz
őstag
válasz juliabrilke #22 üzenetére
És? a 3700+ is foglalt volt (többek közt) mégis került selejtes X2 Toledo közéjük... és jól is mentek.
¯\_(ツ)_/¯
-
FireGL
aktív tag
Nem mindegyik AM2-es lap lesz kompatibilis az új AM2+ procikkal. Az MSI például már kiadta a listát, hogy az nforce530 és nforce560 chipsetes lapjai lesznek bios frissítést követően kompatibilisek.
Nekem pl 570-es MSI lapom van, remélem ez a lista még bővülni fog.Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
bolondember
MODERÁTOR
szép és jó, meg minden, csak egy kérdésem van: van ennek értelme, vagy csak parasztvakítás szintű lesz?! (lásd még valós alkalmazásokban előny, satöbbi)
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
brumesz
aktív tag
egy kérdés,gondoltam itt teszem fel:ezek az új procik belemennek majd AM2-be?
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
kovy79
őstag
"...tökmindegy hogy lesz-e X3 mivel mindenki inkább még hozzápakol egy kis pénz és meglesz a valódi 4magos procija..."
Ez is része lehetne a marketingnek. Ha már Pistike megvetetné az X2 helyett apuval az X3-at (vagyis 7*** izét), akkor már a boltban álldogálva lehet rábeszélné inkább az X4-et, lévén már nem sok pluszt kellene rádobni.
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
keIdor
titán
Hát nekem az új nem jön be...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
rollins
őstag
-
TeeJay
félisten
hát szerintem meg ha ezek az X4 procik is olyan olcsóak lesznek mint manapság egy X2 5000+ akkor tökmindegy hogy lesz-e X3 mivel mindenki inkább még hozzápakol egy kis pénz és meglesz a valódi 4magos procija
persze ha nagyon ütni fog AMD új cucca akkor nem nagyon fogják csökkenteni az árát
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
keIdor
titán
Nem értem miért nem jó az X3...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
aktív tag
válasz juliabrilke #21 üzenetére
Ezt a poént már előtte az IBM a Mainframe-eknél. Ugyanis pénzügyileg (nem utolsó sorban technikailag) sokkal jobban megérte, eladni a vasat úgy, hogy a maximális számú processzort tartalmazta amelyekből csak annyit aktiváltak amennyit az ügyfél kifizetett a vásárláskor (pl 5-öt a lehetséges 10-ből). Azonban ha több kell az ügyfél csak szól a szervíznek, akik szépen belépnek a gépre és attól a pillanattól kezdve annyi processzorod van amennyit kifizettél.
-
as_Rock
őstag
Rendszeresen szétröhögöm magam, amikor olvasom, hogy kinek hánymagos gépe van, és hány pontot ért el a 3DM2006-ban, miközben néhány legújabb játékon kívül semmi olyanra nem használja, amihez kell 2 vagy több mag
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
bandiras2
senior tag
Azt meg mindenki elfelejti, hogy ez már a pentium előtt bevett szokás volt a 486 korában.
Akkor kezdték egybetokozni a CPU-t a Matematikai koprocesszorral. Addig a mat processzor egy szép hosszú kis tokozatban volt, amit a többi IC közé kellett berakni a helyére, de a 486nál hirtelen ugyanojan tokja lett mint a procc, csak a feliratban különbözött. Így összesen 3 féle termék volt ugyanabba tokozva:
486 DX azaz mindkét "mag" hibátlanul ment.
486 SX mikor a matematikai procc selejt volt
illetve a matematikai koprocesszor
Ekkor még külön alakíították ki őket ugyanazomn a sziliciumlapkán, majd a Pentium Pro-tól integrálták a CPU részeként.
Senki nem panaszkodott, amúgy is alacsony volt a kihozatal, az hogy képesek többet eladni, jó hatással van az árakra.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
dezz
nagyúr
Akik azzal jönnek, hogy nekik nem kell "selejtes" proci, belegondolhatnának, hogy pl. az Intelnél véletlenül van-e az, hogy csak a csúcs 2 magosok jönnen 6MB L2-vel, és a többi 3-mal, és ehhez hasonlóan csak a csúcs 4 magosok 12MB-tal, és a többi 6-tal...
Amúgy én nem hiszem, hogy itt hiányozni fog az Xx jelölés, ha a többinél ott van. Hülyén is nézne ki, és úgy túl könnyen keverhető lenne a 4-magosokkal, amik számá szintén 7xxx. (Nem lehet az AMD célja a vevők félrevezetése - és összezavarása sem.)
Raymond: Itt már nem játszik a +-os rating. De amúgy valahogy úgy lenne, csak 6xxx-rel, mert az lesz a kétmagosok jellemző száma. Viszont nem valószínű, hogy még külön "szórakoznak" ezzel is.
-
Raymond
félisten
válasz juliabrilke #22 üzenetére
Az nem jelent semmit. Dobsz egyet a rating-en ahogy azelott csinaltak es kesz. Pl. 5000+ helyett az lesz a neve hogy 5100+
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
juliabrilke
veterán
Milyen poén lenne egy olyan lehetőség, hogy most megveszed olcsóbban a 3 magos procit és utána egy kis plusz pénzért "kinyithatod" benne a szunnyadó magot , ha kell a teljesítmény.
Bár nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni. Marketingnek viszont jó lenne. -
Raymond
félisten
válasz juliabrilke #18 üzenetére
Alap matek? 4-2=2 szerintem
-
Raymond
félisten
Vili hogy nem a utat fogjak nyomni, de ettol meg az Egy nem AMD-s (alkalmazott/pr contractor) azert neven nevezheti a dolgokat gondolom.
"mondjuk simán lehet olyan jó a kihozataluk, hogy a 4ik magot direkt kapcsolják ki,..."
Ez jo volt
-
juliabrilke
veterán
Az olyan procikkal mi lesz, amikben 2 mag hibázik? Ebből lesz az x2,5 vagy alacsonyabbra veszik az órajelet és lesz belőle egy "költséghatékony proci" marketingszöveggel eladott példány?
-
orbano
félisten
nem, csak itt valaki azt hozta fel, hogy az AMD milyen hülye, mert "bevallja", hogy ezek selejtek, és nem a "külön tervezett" marketing rizsát nyomatja. erre én azt válaszoltam, hoyg a cikk félreérthető, mert az AMD-nél marad az álláspont, csak a cikk írója jegyezte meg, hogy mi is van valójában.
mondjuk simán lehet olyan jó a kihozataluk, hogy a 4ik magot direkt kapcsolják ki, nem pedig azért, mert selejt. persze ennek sem nagy az esélyeA vér nem válik VAZZE!™
-
Malachi
addikt
Attól függetlenül, hogy gyakorlatilag igaz , tényleg nem szerencsés ez a "selejtes 4 magos" meghatározás. Elég negatív hangzása van, és el tudom képzelni, hogy simán elterjed így, ami aztán nem használ majd szegény AMD-nek... Minden vevő számít!
-
-zolee-
tag
Nem a selejtes prockókon fog meggazdagodni... hanem a vásárlóin.
Viccet félretéve, akinek jelenleg egymagos procija van annak érdemes lehet beruházni egy ilyen X3 -ba (ha egyéltalán ez lesz a neve) de szerintem akinek már jelenleg is van egy X2 -es Athlon64 -e esetleg egy Core 2 Duo annak legközelebbi váltásként szerintem egy 4 (esetleg 8) magos processzorra lenne érdemes váltania.''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
tob!as
tag
kiváncsian várom az új AMD procikat. Remélem tudja majd tartani a lépést valamilyen szinten az Intellel.
Az x3 pedig ötletnek nem is olyan rossz, pláne ha jó áron fog kijönni. De ha az AMD a selejt 4 magosokon akar majd meggazdagodni, akkor ideges leszek -
Ősember
őstag
csak az én szemem szurja, hogy már heti szinten találozni uj kodnevekkel? a franc sem érti
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
törölt tag
Tudtommal már most is úgy gyártják a processzorokat hogy eleve több cache vonalat integrálnak a lapkára mint amennyi végelegesen engedélyezve lesz. Tehát a 2MB cache úgy kezdődik hogy fogj 2,1MB-ot. Pár százaléka szinte minden lapkán rosszra sikerül. Utána a processzor cache-vezérlőjét beprogramozzák úgy hogy melyik cache vonalat melyik címen lássa...
-
VadTulok
csendes tag
Felhasználás szempontjából teljesen mindegy hogy a négy magból csak három mûködik, vagy eredetileg is le volt takarva a negyedik mag ( ami szerintem pazarlás ). Ugyanez mûködik az L2 cache-el, amiben rengeteg tranzistor van és azok között szokott hibás is lenni - egyszerûen letiltják a hibás részt és eladják a procit más néven, fele annyi cache-el. Ezekre senki sem panaszkodik, hogy selejt. Nem látom miért ne lehetne a magokkal is megtenni ugyanezt. Az az idô lejárt amikor szándékosan szennyezték a félvezetôt, hogy lebutítsanak egy olcsóbb tipust - ne mûködjön olyan órajellel mint a drágább. Lásd: Celeron
A' a megfelelô sorozat tagjai PII-ként mentek ( mennek ) , és a negyed annyi cache-t kompenzálta, hogy a proci órajelén ment és nem az órajel felén ....
Mindenesetre az X3 ha árban a két és négymagosok között valahol félúton lesz, akkor nagyon megéri majd a pénzét! Régebb láttam egy tesztet hárommagos rendszerrel és nagyon meggyôzôen szerepelt! Nem véletlenül: a feladatok párhuzamosítása egy ponton túl már nem kifizetôdô. -
-zolee-
tag
Nekem mondjuk teljesen mindegy, hogy egy "selejtes" négymagosból lett az X3 -am vagy egy eleve 3 magosra tervezett CPU -t kaptam kézhez. Ha a 3 mag hibátlanul megy akkor felhasználói szemszögből nem mindegy? (persze gyártói szemszögből már korántsem mellékes, hogy a selejtes 4 magos prockók nagy részét nem kell kiszórnia a kukába így jelentősen javítható a kihozatal).
''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
Yutani
nagyúr
C2D E6600... Phenom 7600... Phenom 7700...
Ügyesek az AMD marketingesei...
#tarcsad
-
juliabrilke
veterán
Alapötletnek nem rossz, hogy a selejtes procikat hasznosítsák.
Bár a legtöbben nem tudom, hogy mennyire örülnének a gondolatnak, hgoy egy oylan procit kapnak, ami valamiért megbukott a tesztek során. -
Paqito
senior tag
Hát nem is tudom. Én azért szívesen venném, ha a kokárdám mellett lenne egy selejtes processzorom is.... akár egy csöpike kis, 2,3 GHz-es darab...
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
orbano
félisten
az AMD továbbra is ezt álítja, csak a cikk írója fűzte hozzá hogy ez valójában a selejt CPUk "újrahasznosítása"....
A vér nem válik VAZZE!™
-
Hakuoro
aktív tag
Hát... ez valami jó hír. Ezek sszerint van bőven selejt és az órajelek se valami egetverően magasak
-
törölt tag
Ha jól selejtem "selejtes" CPU-k együtt járnak a rendes négymagosokkal.
Miért kell márciusig várni a bevezetséükkel?
Addig nem lesz X4 sem? -
X@b3e
addikt
Jó döntés, de így magukravállalják, hogy vmilyen szinten selejt cpukról van szó, és nem igazak a azok a híresztelések, hogy "direkt" 3 mag lesz benne
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.