Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robert07
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #16 üzenetére
Maga az USB-C még megoldható mostani chipsetekkel is, sok olyan USB-s eszköz van, ami sima usb3-as vezérlőt használ egy multiplexerrel, például külső msata SSD-k. Ez abban új, hogy a multiplexer be van építve a vezérlőbe (legalábbis az egyik modellnél), és a különböző alt. módok is működnek vele.
-
hallador
addikt
Gyakorlatilag 2000 - 2004/5 között a komplett AMD flotta 70 %-át a VIA vitte a hátán. Ha 40 vagy és nem láttál jó VIA cuccot még az nem a VIA szégyene.
Meg amúgy a Pentium III korszakban amikor az Intel aranyárban adta a dual socket alaplapokhoz tartozó szerver északi és déli hidakat, akkor a VIA chipseteket felvásárolva a SUN, Silicon Graphics VIA északi és déli hidakra építették az x86-os grafikus munkaállomásaikat. Ami ha szerinted nem sok azért sok hollywoodi produkcióban részt vettek.
Aztán amikor az Intel 1999 - 2002 között kihozta az Intel 810/815-öt, akkor a VIA a 693/694/694T északi hidakkal agyonverte a 512 MB memória helyett 2 GB memóriát támogatott, a GTL+ 256 MB-os sávszélessége helyett 1 GB-ot tudott. Majd jött az AMD korszak, amikor is a csoda SiS, meg az itt ott félresikerült nForce -ok mellett a VIA hozta a nem túl gyors de stabil formáját.
Félre ne értsd, nem vagyok a VIA szószólója, de azt gondolom, hogy egy szebb időket megélt chipgyártót nem kell azért fikázni, mert az ország akkor éppen intel chipset
buzivolt... Az nem azt jelenti, hogy a VIA rosszabb volt, csak max nem ismerték annyira mint inkább fikázták... -
törölt tag
válasz
FollowTheORI #2 üzenetére
Régen használtam elég sok VIA-s lapot (és most is van itthon pár archív példány), de valahogy nem rémlenek driverproblémák. nForce-okkal sokkal inkább. Ahogy a hw-es megbízhatatlanság is sokkal inkább az nV termékeire volt jellemző.
-
tibaimp
nagyúr
Ezt most nem teljesen értem!
Ez van a cikkben: "A VIA bemutatta a világ első USB 3.1 Gen2 szabványra építkező HUB-vezérlőjét" -- kérdezem én, eddig ki gyártotta a gen2. vezérlőket, ha ők a "világ elsői"? -
dchard
veterán
Nekem is volt katasztrofális VIA chipset élményem (életem első gépe, Cyrix 233MHZ CPU-val) nem sírom vissza.
De. Ebben a konkrét kérdésben ellent kell mondjak. Szoftveresen programozható rádióhoz kellett keresnem megbízható USB3 vezérlőt aminek nem csak sávszélessége de válaszideje is van stabilan. Az Avermedia-é szar volt, a NEC Renesas szar volt, de az Intel gyári vezérlője sem hozta azt a szintet, mint a VIA. Ez meglehetősen réteg felhasználás, de elég jól kihozza a vezérlők közti különbséget, míg egy sima másolgatós teszt nem. A mi esetünkben mindkét irányban nagy mennyiségű streamelt realtime adat vándorol, ahol nincs lehetőség újraküldésre, bufferelésre stb. Én linux alatt használtam, ott hibátlan volt a teljesítménye (míg más gyártóknak nem).
Dchard
-
Chp
őstag
Mondjuk van ami elég jó lépés volt tőlük, gondolok itt a mini-ITX formátumra.
-
Hieronymus
veterán
válasz
"Régen jó cuccaik voltak, csak ők is a drivereken buktak meg."
Nem lehet hitvány, hibázó hardverhez jó drivert írni.
Áldott a nap, amikor a chipset piacról kitessékelték őket a processzorgyártók. -
ViZion
félisten
válasz
Sanchez638 #5 üzenetére
Volt Neked? Nekem sajnos volt. Még online petíció is volt. Majd kiderült, h a sok YT-os teszt is kamu volt, még az fHD lejátszás sem ment akadás mentesen, alig pár formátummal birkózott csak meg. Letöltős gépbe esetleg elmegy, de oda meg felesleges.
-
FollowTheORI
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz
"Régen jó cuccaik voltak..."
bocs, erre nem emléXem, még csak 40 vagyok... -
ViZion
félisten
VIA... ez csak jó lehet. Driver mikor lesz hozzá? Mert azzal vannak csak bajban, mindenféle chipeket meg vackokat gyártatni az megy...
Mahreburg: neszójjábe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Precision 7670 16" 4K+ OLED érintők i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660 Ti 16GB 256GB NVMe + 500GB HDD magyar vbill gar
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe gar
- FULL CTO MACBOOK PRO 16" - APPLE M1 MAX - 64 GB RAM - 1 TB SSD - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest