Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
én még gigabiten vagyok, csak a fájlszerver és az asztali között van egy 10G link... ami igazából 4G mert az egyik vezérlő úgy döntött hogy ő akkoris x2 PCIe lane-re állítja be magát ha fejreállok.
ugyanitt működőképes Mellanox ConnectX-3ast keresnék csóró hallgató által megfizethető áron...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
sittes79
addikt
Ez egy6fos
-
Fritz Teufel
addikt
ASUS ROG STRIX GS-AX5400 - Trådløs ruter Wi-Fi 6
Ez olyan 96.200 Huf... Nem lesz olcsó a GAMER felirat
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
haxiboy
veterán
válasz fatpingvin #17 üzenetére
Pontosan erre van multi channel SMB, itthon is LAG van a NAS-on, tudja a Switch, illetve a saját gépemen is, így 1.8Gb/s-t tudok elérni.
10GB vezérlők valóban brutál drágák, de lassan elérhető áron lesznek a halandók számára is. Itthon a fali kábelek fel vannak készítve rá, optika is van itt-ott
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
fatpingvin
addikt
bányásznék én is ha lenne annyi pénzem hogy hardverbe fektessem.
a gond nem a small scale bányászokkal van IMO hanem azokkal a bányászfarmokkal Keleten ahol teherautószámra vásárolják fel a hardvert már rögtön a#22 Gargouille fogok keresni róla valami reference doksit, most már én is bizonytalan vagyok hogy ez pontosan mit csinál az atomic kapcsolatokkal.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Gargouille
őstag
válasz fatpingvin #20 üzenetére
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
biscuit
aktív tag
válasz fatpingvin #18 üzenetére
AMÚGY
Engem nemigazán izgat fel az, hogy ki, mit, mivel bányászik/pénztkeres/ingyenél (szabadon valasztható) DE, hogy lassan már a mosógép is kriptobányászni fog, az már-már röhej. Hangsúlyozom: letojom, hogy csinálják, ettől a véleményem tartom. Elég baj, hogy nincs elég vga a piacon (vagyis a scalpereknél van dögivel, csak annyit fizessen aki nem az,első anyjától való /no offense/ ) a múltkor már meg lettem gyanúsítva, hogy én is kriptobányászok (isten tudja miért), miközben egy rx 580-nal vagyok kénytelen megoldani a kocagémer igényeim. Ígyis annyi shitcoin van a piacon, hogy Dunát lehet rekeszteni velük. Biztos kell mégegy?!?!
No offense a kriptobányálkodóknak, ha élvezik, csinálják...
Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!
-
fatpingvin
addikt
válasz Gargouille #19 üzenetére
öö nem ugyanarról beszélünk, amiért némileg én is hibás vagyok mert a példám félrevezető lehetett.
amit én akartam kommunikálni ezzel az annyi hogy nem tudok olyan szoftverből megoldható link aggregációs megoldásról ami egy TCP/IP kapcsolat (vagy bármilyen másik protokoll, mindegy a lényeg szempontjából) atomic sebességét tudná feljebb hozni a több fizikai interfész használatával.
ha ebben tévednék akkor kérlek javíts ki, drágák a 10G Ethernet vezérlőkA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Gargouille
őstag
válasz fatpingvin #17 üzenetére
Ha támogatja a hálókártya az RSS-t (Receive Side Scaling) és megfelelően van konfigolva, akkor 1 session-ön belül több TCP/IP kapcsolat jön létre, akkor sok Gb/s is lehet a sebesség:
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
fatpingvin
addikt
AMÚGY
ez abszolút nem hülyeség IMO csak kérdés mennyire lesz érdemben használható mint coin. a célja tök jó, kérdés hogy technikailag mennyire lesz kihasználható, ha kevéssé akkor támogatom mert tök jó ötlet
érdemes elolvasni a whitepapert.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
egen, de csak párhuzamos sessionök esetében. pl mondjuk ha 1G-s interfészeket kapcsolsz össze és ezen a linken elindítasz _egy_ fájlátvitelt, az maximum 1G tempóval fog menni. ha két darab fájlátvitelt kell csinálni az gyorsabb lesz mert tud párhuzamosan menni de az atomic transmission sebessége marad.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
tibaimp
nagyúr
Erről a "összepárosítunk több Gb-es hálózatot", már hallottam, így részben összeadódnak a sebességek. OK, értem, köszi .
Nem is feltétlen otthoni hálózatban, de például kisvállalati szinten, ahol esetleg vettek egy izmosabb alaplapot, amin már 10Gb-es háló is lehet, (vagy ma már nem is olyan izmos lapon is 2,5Gb-es lan van) ott nagyon kellene a gyorsabb egyéb hálózat kiszolgáló eszköz is, mint switch, router, stb.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
haxiboy
veterán
2, általában egyforma NIC képes load balance-vel dolgozni, így lehet növelni a hálózat terhelhetőségét. 2x1Gbps hálózaton elérhető olyan 1.8gbps sebesség is így, persze általában ez nem egy irányban.
Sokféle szabvány és protokol létezik.
Persze ehhez a kliensnek is támogatni kell, pl SMB Multichannel, adott kliens felé általában az adott NIC sebessége érhető el de nagy load esetén szépen elosztja a terhelést.Képzelj el egy autópályát ami egy sávos és az autód 100 km/h-val tud rajt menni. Több sáv hozzáadása esetén is 100 km/h-val megy az autód, de ha több autó is haladni szeretne akkor a több sáv segít hogy mindenki fennakadás nélkül haladhasson. Leegyszerűsítve kb ezt jelenti.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dragon3000 #11 üzenetére
Ez is igaz!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
Az alaplapok után, lassan jöhetnének a 2,5Gbit csatival szerelt router-ek is!
-
dkess
őstag
Nincs WiFi 6E 6 GHz -es beállítási lehetőség az említett SOC -ra épülő AX58U, RT-AX3000, AX82U és XD6 -ban sem - mint ahogyan a cikk tárgyát képező típusban sem ...
Ezek közül a AX58U és RT-AX3000 -hez van Merlin. Egyébként jó cucc lesz - csak különösen az AX82U mellett ami szögugyanaz csak más külsővel nem lesz túl sok értelme szerintem ...
-
TeeJay
félisten
válasz fatpingvin #2 üzenetére
Ha azonos az AX82U-val akkor tessék
CPU1: Broadcom BCM6750 (1.5 GHz, 3 cores)[link]
A Merlin support hiánya mellett az egyik legjobb AX cucc a 4x4:4 MU-MIMO képességévelA wifi vezérlő meg erre képes
2.4/5GHz MAC/PHY/Radio, PCIe 2.0
Wi-Fi 6E, MU-MIMO, HE160, 1024QAM
ZeroWait DFS, Residential AP ChipNem tudom gyári FW-ben van-e 6GHz Wifi 6E beállítás vagy abban még kiherélték
Ezt AX82U tulajoktól kell kérdezniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
biscuit
aktív tag
"SoC neve, architektúra... ezek így lényegtelenek?"
- Azt a "gémer" úgyseérti, minek? Gyugjad bele az első lan portba a kábelt, a többit a varázsló megcsinálja, csillog, villog, fénylik. Ezt ki lehet tenni instára...
Rant OFF!
Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!
-
NomadND1
senior tag
"SoC neve, architektúra... ezek így lényegtelenek?"
Persze. Ezekre az RGB mellett nincs szükség
-
fatpingvin
addikt
na, a reklámszöveget sikerült bő lére rerszteni de mondjuk a benne lévő SoC-ról konkrétan SEMMI nem derül ki azt leszámítva hogy 3 processzormag van benne.
SoC neve, architektúra... ezek így lényegtelenek?
az OpenWRT portot várom amúgy.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
dkess
őstag
Ez hardveresen és szoftveresen is megegyezik az Asus RT-AX82U -al ( [link] ) - még ezek a játékos meg mobiljátékos mód meg a gaming port (LAN1) is ugyanazok. Az AX82U is Aura RGB kompatibilis (mobilappból is vezérelhető) ... Úgy egyébként szerintem jobban is néz ki az AX82U.
Merlin támogatást meg valószínűleg ez sem fog kapni. Mondjuk, ha kapna, akkor ez lenne talán az egyetlen pont ami mellette szólhatna (olcsóbb annál nem lesz szerintem). Mondjuk inkább a CES2021 -en bejelentett ugyanezen vassal szerelt XD6 -ot hozhatnák már Magyarországra inkább ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest