- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Nem semmi,amiket olvasok az újabb driverekről,én win 8.1 et használok és eddig a 14.12 driver volt fent semmivel sem volt bajom még játékok alatt sem.Tegnap raktam újra a gépet és még nem telepítettem drivert,szemezgettem a legújabbal de kevés jót olvastam így nem tudom,agyalok,hogy a 14.12 megy vissza a gépre,a kártyám gigabyte 7850 2gb OC
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
nonsen5e
veterán
válasz #52815360 #36 üzenetére
Igen. Már a hajamat tépem mert 4x formáztam a laptopot.
Csak az az érdekes, hogy van, hogy 1-2 hétig is teljesen jól fut (egy jpg fájl SEM kerül a gépre, semmi módosítás, csak magától megkergül. Win frissítések is ki vannak mindig kapcsolva a DDU-val) , máskor meg effektíve "bootloop"-ba keveredik mert amint belogol a Win kicrasheli a gépet az Nvlddmkm.Nem tudom ez mennyire az Asus support hatásköre, de hetek óta nem képesek válaszolni legalább egy annyit, hogy ötletünk nincs.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
nonsen5e
veterán
Ha már driverhibáknál tartunk, én tavaly nyár óta nem találtam olyan drivert a 950M-hez, amivel ne crashelne ki a gép teljesen függetlenül attól, hogy épp játszok-e vagy csak megnyitok egy Steam / VLC lejátszót.
Eredetileg 8.1 volt rajta, majd upgradeltem november fele 10-re. Azóta fdiskeltem is a gépet, semmi változás.
Csodás driver support, mondhatom. Minden létező driververzió volt már a gépen.D4: hunPH, nonsense#2596
-
CJ4567
nagyúr
válasz Badman 4ever #5 üzenetére
Nem, hanem a Crimson beta (non-WHQL) simán feltelepül.
Ceripapa: Stalker COP egyben támogatja a DX9/10/11-et.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
.LnB
titán
Nálam nem a DDU volt a hibás, mert Win install után rögtön feltettem a 16.2-t és már akkor is rossz volt. (Windows 10 internet elérés nélkül települt, szóval nem töltött le autómatikusan drivert a telepítés után. Rögtön ment fel a 16.2)
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Clorf
tag
Üdv!
Nekem voltak problémáim a Crimson Driverrel, nevesítve a memória órajel "beragadt" az OC. szinten (a csúszka és az effektív órajel).Clean installal felraktam ezt a drivert, és újra minden normális
(Hd Radeon 7850 tulaj)
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
Habugi
addikt
Egészen konkrétan ez szerintem pontosan úgy van/történik ahogyan írod..
Speciel a megjelenése óta kerülöm a Win10-et mint disznó a kést (pls senki ne menjen torokra, nem vitát szeretnék nyitni..), rengeteg még benne a változó, ahány felhasználó kb annyi egyedi kisebb-nagyobb hiba és/vagy annak lehetősége, nagyon kiforratlan még, ezért is fordulhat elő hogy egyeséknél hibátlan, példának okáért Crimson/driver szinten míg másoknál nettó használhatatlan.
Rettegek a pillanattól amikor érkezik egy DX12es játék ami érdekel is és upgradelhetem fel a Win7-emet/kulcsomat Win10-re.
DDU-t egyébként nagyon sokáig nem használtam, durván negyed éve álltam rá, viszont egyhamar nem fogok leszokni róla, nagyon tetszik/hasznos.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
TTomax
félisten
Én a DDUt elég sokat használom,legutobb akkor kellett amikor a g-sync kijelzö helyett a 4Kst raktam fel onfly.Valamiért az istennek nem akart 60fpsre vsyncelni,csak és kizárólag 62re,ami olyan volt mintha nem is müködött volna,se restart se semmi nem segitett vsak a DDU.Valahogy nekem az az érzésem,higy ez a win10 még mindig nagyon beta,emlékszem amikor a win7 jött,sokkal de sokkal kevesebb probléma volt.Ez a dx12 még nagyon nincs kész,se az api se az implementálása nem az igazi,bennem olyan vistas dx10es érzést kelt.Már nem elöször derül ki,hogy az MS áll nagyon sok hiba mögött,és ez látszólag az amdt jobban bünteti,hiszen ők jobban szeretnek "kisérletezni".
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Kolbi_30
őstag
Guild Wars 2 DX9 játék nyomokban DX10 elemeket is támogat.. W10 alatt rendesen működik a 64 bites kliens.
Guild Wars 1 szintén
BF3 hibátlan
BF4(mantle) hibátlan
TR hibátlan
STO ez maga a játék szar, de driverrel semmi gond
Sleeping Dogs hibátlan
NFS Most Wanted csak windowed modban hajlando futni beallitasok alatt sincs full képernyő,de szarom le nem jatszom vele csak ingyen volt.
16.1 drivert frissitett a windóz ma reggel..You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
ddaydome
senior tag
Hello!
Szerintem ez nem igaz! Én pl. a Civ4-et is nyomom meg a GTA V-öt is Win 10 alól, Crimsonnal. A Civ4-hez kellett patch, hogy menjen mert valami eredetiségi probléma volt az eredeti játéknál. Más játékok esetében sem volt driver problémám. A Far Cry-ról meg majd hírt adok.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Habugi
addikt
0day szerintem pont nem jó példa, az mindkét oldalon sz@r, nem a driverek sokkal inkább a kiadók miatt..
Egyébként igen, van igazság abban amit írsz, speciel értetlenül állok a legtöbb / utóbbi 3-4db Crimson, kiváltképp a 16.2 mellett mások által tapasztalt hibák előtt.
Teljesen hibátlan minden Win7 64-en, nálam legalábbis.Egyébként már azon filózok, elképzelhető az is, hogy a cleaninstallutility/DDU kombó nem igazán úgy működik Win10-en ahogy illenék nekik.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
TTomax
félisten
Az azért érdekes,hogy mindig azoknak müködik hibátlanul az amd driver,akik régebbi OSen játszanak régebbi játékokkal.Aki day 0 akar játszani az hibákba botlik.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
félisten
Mint egy falat kenyér, úgy kellettek...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
ceripapa
aktív tag
Én simán el tudom képzelni hogy a win10 alatt a dx11 máshogy lett implementálva, és az miatt elszállhat a játék is , a display driver is.
Kinézem az ms-ből ahol a kódokat kilóra mérikViszont ha rászánom magam a win10-re biztos le fogok szedni olyan játékokat ami 9,10,11,12-s dx-n futnak és majd akkor letesztelem minél fagy ki . Nekem a 380 van okt óta :]
Volt nv-m is :] szerettem is csak hát elromlott nv driver update-be ( nv alatt viszont volt már driver összeomlásom még régen ). Szóval mindkettőnél van hibafaktor , de a winbe több van -
.LnB
titán
Az, de akár mennyi emberrel beszéltem, annyi végkimenetel. Van akinek nem Win10-zel is van baja.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
M107
addikt
Rise of the Tomb Raider a crimson 15.12 verzió minden meghalás után a játék leáll, felrak az új 16.2 gond nélkül megy valami haszna mégis csak van
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
ddaydome
senior tag
Nekem volt ilyen "zöld csíkos" gondom anno a Gigabyte 5770-nél. Eleinte ez a csíkozódás és fagyás volt időnként, kék halállal karöltve. Aztán kiírta többször, hogy memóriahiba, aztán üres járatban ment 100%-on. A garancia megoldotta. Érdemes szerintem szervizbe tolni, ha van még rá garancia. Nem hinném, hogy a te problémád szoftveres jellegű az viszont lehet, hogy egy újabb szoftver már érzékenyebb a hardveres problémára.
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
nálam is flottul mukodik minen, bar nalam a 16.0 vagy mi van fönt
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
ddaydome
senior tag
Sziasztok!
Nekem nem volt még problémám a Crimsonnal, de egyik AMD driverrel sem úgy, kb. az x1600 óta. Dual Graphicsot is használok és azt is egyből felismerte. Én örülök neki hogy a Far Cry legújabb részére is van CF profil. Feltehetően HD-ban jó beállítások mellett is jól fog menni a cucc. Egyszer volt olyan, hogy fura dolgok voltak, de akkor is azért, mert a kártya volt rossz és a garancia orvosolta.
[ Szerkesztve ]
-
DeRP
csendes tag
270X-el nekem is állandóan összeomlik a képernyőillesztő mindegyik Crimson verzióval. Pluszban volt még memóriahiba gyanús zöld csíkozódás videóknál.
Most a 15.11 béta Catalyst van fent. Ez nagyjából jól működik, csak a firefox feketedik ki néha, meg indításkor előfordul, hogy kifőnek a játékok (értsd.: hibaüzi nélkül visszadob az asztalra, de másodszorra elindul).
A 15.7 telepítése után pedig nem lehet a hdmi-n hangot kicsikarni. Lehet visszamegyek az Omegáig, hátha.
Felmerült, hogy a kártyámmal lehet valami baj, de az egy óra szőrösfánk + firestrike + unigine heaven bench kombó minden illesztőprogrammal végigmegy hiba nélkül.
Az 50-60k körüli Pascal kártyák nem jöhetnek elég hamar. Elegem van. -
szasanyi
félisten
-
törölt tag
362.00 felrakva, a gép még mindig működik
-
.LnB
titán
100% mivel a driver összeomlik a win-ben és ki is írja, hogy nem válaszol, majd helyreállt. Régi driverrel egyikkel sincs gond. Mindegyik Crimson-nal rossz. Lehet a R9-380 specialitása ez nem tudom. De tuti driver, max nem szereti a VGA-mat.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Nálam: Wildstar, The Crew, The Division, GTA V, Rise of Tomb Raider, Arkham Knight (bár ott nem a driver lesz a gond lehet). Igazából amit eddig próbáltam mindennel, kivéve a Battlefront.
Hozzátenném, mert biztos felmerül benned az user error. Fris Win10 telepítése után is, drivercserék mindig DDU+amd cleaner, mindkettő net nélkül. A rendszerem patyolat, a configom nem annyira gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
"A meghajtó a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja ... telepíthető, azaz mindenre, amiben GCN architektúra dolgozik."
Minden ilyen AMD meghajtós hírnél eszembe jut, úgyhogy most megkérdezem, hogy miképpen van megoldva Windows-on a kártyák váltása, ha az intergrált AMD kártya az a régi Terascale architektúrára épül (azaz az új meghajtók nem támogatják)? Külön kell telepíteni a Crimson mellé a Legacy meghajtót is?
Nálam is ez a helyzet áll fent hardver oldalról, ugyanis a Richland A10-em Terascale 3 GPU-ja mellett egy GCN1-es dedikált kártya van, viszont a probléma közvetlen nem érint, mert Linuxot használok nyílt meghajtóval és a DRI_PRIME-al tudok váltani kártyát.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
.LnB
titán
Nem azt mondom, hogy ne foglalkozzanak vele. Megértelek én benneteket is akiknek 2x VGA-juk van. De azért arányosan melyik lenne fontosabb most komolyan!? Persze, nézőpont kérdése is...
-
nagyúr
nekem viszont tetszik, hogy megjelenés napján jön cf profil, nem csak hetekkel később.
mod.: nekem a cf profil.
az fc: primal elég jól fut amd vga-kon így is. jól ismert engine, jól ismert hardverre jól ki van optimalizálva.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
.LnB
titán
Rosszul vagyok ettől, hogy az AMD kiad főverziókat és hotfixeket amik crossfire, meg 4k problémákat orvosolnak fos játékokban. De még mindig benne marad a :
"Core clocks may not maintain sustained clock speeds resulting in choppy performance and or screen corruption"
Ami azt eredményezi, hogy egy Wildstar, The Crew játékok alatt (amik már nem új játékok) is összefossa magát a 380-es VGA-m.
Tényleg az a francos crossfire meg 4k a legnagyobb probléma?!
Évekig elvoltam az amd driverekkel, sose volt semmi bajom. Most mióta R9-380-am van nem tudom használni a Crimson drivereket..
Meg aztán nagy optimalizálás történt a Far Cry Primal-ra is, mert csak a crossfire támogatást írják arról is, semmi optimalizálást.
-
szasanyi
félisten
Lehet, hogy frissült a Crimson Edition 16.2.1 Hotfix csak éppen semmi nem ér, ha több játék esetében használhatatlan. Nem értem miért nem képes az AMD e területen nagyobb előrelépést felmutatni még 2016-ban sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- Geforce GTX 10xx FE, Hybrid
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest