Újabb profilok a friss GeForce és Radeon driverekben

Az AMD és az NVIDIA szinte egyszerre adott ki egy-egy új grafikus meghajtót, amelyek ezúttal speciálisan a Far Cry Primal című játékhoz készültek. Mindkét esetben volt már egy korábban beépített profil a játékhoz, amely gyakorlatilag a mai eszközillesztőkkel csak alig változott, viszont a több GPU-s támogatáshoz csak most kerültek be a profilok, így a CrossFire és az SLI működéséhez már az új meghajtók kellenek.

Hirdetés

A Radeon Software Crimson Edition 16.2.1-es Hotfix szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről. A meghajtó a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300 , illetve Fury szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent APU-khoz, valamint a Mobility HD 7000M és 8000M sorozatba tartozó mobil Radeonokhoz telepíthető, azaz mindenre, amiben GCN architektúra dolgozik. Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni.

Az NVIDIA WHQL aláírással rendelkező 362.00-s meghajtóprogramját tette elérhetővé, amely a fentebb részletezett Far Cry Primal mellett egy frissített profilt tartalmaz a Dying Light legújabb javításához, emellett a DirectX 12-es eszközillesztő némileg változott, amivel helyenként jobban futhat a Gears of War: Ultimate Edition című alkotás.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Az eszközillesztő a Windows 10, 8.1, 7 és Vista operációs rendszerekre telepíthető, és az Ion, valamint a GeForce 400, 500, 600, 700, 900 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.15.0428-as verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-ok támogatását az NVIDIA külön meghajtóval oldja meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés