Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
(3 helyre: barkács, modding, 5750)
összesítette, az elmúlt hét bénázásait, majd a végére összeállt fényes sikert.
a 3. konfigom is megért kis feljesztést: E6300@E5700, 8400GS@HD5750.
cél egy belépő szintű eyefinity miniteszt, de előtte a teljes passzív hűtés kialakítása ennél a gépnél is.a vga-ra már korábban felkerült egy mini ninja, de ez a héten meghülyült, erre majd visszatérek.
a procira egy átalakított mugen2-t teveztem. megkopasztás után a tövében lévő bordát kifűrészeltem, majd oda akartam beálllítani egy szintén átalakított xigma lokit.
így nézett ki a fűrészelés után:
a képen a jobb felő 2. cső sérült. eltávolítottam, mert meghalt. elrepedt, a víz is kibuggyant. gondoltam, a szemben lévőt is letöröm, legalább a maradékok szellősebben állhatnak. jól sikerül. ha alaposan megnézitek, rájöttök, hogy valami nem stimmel. nagyon nem:
miután megfejtettétek, és jól kiröhögtétek magatokat, azért beállítottam, legalább hogy nézett volna ki a 2*4 csővel:
de én nem adtam fel, megpróbáltam a 2*3 cső + lokit.
megpróbáltam az az artic g-1-gyel. összekevertem, megkentem, összenyomtam. este hazajöttem, megnéztem. és simán szétszedtem. pont úgy kenhető maradt, mint egy mx2. nem kötött meg.
ez volt az a pont, ahol feladtam az egészet.aztán jött egy hűtőcsere, (copper -> sima ninja.)
beraktam az új procit is. alapfrekin az E5700@3000 1.125v.on, simán 64 fokon ellinxelget, akár órákat is....
de a vga meghülyült. a mini ninja modos hd5750-em idle 50, majd 60 fokot csinált, és a néhai furmarkos max 70 fok 3dmar06 alatt is 85 lett...megint feladtam....
na de eljött a ma délután. volt ebéd, alvás, miegymás.
kisimult ábrázattal ránéztem a gépre: a jó q* a*d....szétszedtem. a vga-n a ninja csavarjait meghúztam, a nyák kicsit homorú lett.
feteket egy bonotott alaplapi fethűtővel febordáztam, ramok is süniket kaptakelőkaptam a "nagy projeck"-ből megmaradt, gyengébbik, 15 centis riser-t. (a gtx480 dx10.1, hawx alatt megfektette.)
itt a kisebb szávszél miatt reméáltem, elég. az is lett.beraktam, felforgattam, és kész:
akneik nem mutatkoztam be, és átnéz a rácson, nem biztos, hogy elsőre megfejti a dolgot:
lényeg:
köszöni jól megy. hawx-el megfingattam. fullgrafikán. kiakadt proci, gpu, minden. procit írtam már. a gpu masszív benchelés és kis játék után 75-ig bírt elmenni.
alaplapi cuccok, mivel minden rendesen alul van feszelve, (cpu, nb, fsb term, sb 1.1v) így hideg.
vannak tuningprofilok, majd azzal is nézek hőfokokat. (cpu 3000@3500, vga 700@850)a táp fsp zen300 rev1. az még kicsit beciripel. (replüni fog.)
a hdd egy himuro-ban van, rendesen szivacs és hungarocell mögött, de még picit hallom. valszeg jön egy notiwinyó, arra klónozom, arra rámegy egy kis quiet drive, és az be a himuroba...megszenvedtem vele, de megérte....
utána még a htpc-t is ventitlenítem, mert bepofátlankodott 2 db. 400 rpm-en pörgő kis noctua. de előbb ezt még befejezem.
kábel menedzsment szokás szerint kimarad... -
blasko92
őstag
Látom nem unatkozik a mester.
szab.tam a passzív hűtések királya, a hőcsövek ura
pont olyan, mint az orális önkielégítés. a vége tuti jó, de odáig eljutni elég maceerás. ez egy igazi aranyköpés
Amúgy nagyon tetszenek az ilyen módosított hűtéseid, és kíváncsi vagyok rá, hogy ezzel milyen eredményeket tudsz majd elérni
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest