Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
csak ne lenne akkora áfa itt
-
Dr. Akula
félisten
Nekem csak monitorból volt legalább ennyi.
"Attól még, hogy valaki jól játszik, nem szükséges az egerekhez is értenie. "
Schumachernek se kell értenie az autószereléshez, de azt el tudja dönteni hogy jó-e a kocsi. Mert ő használja, nem a szerelő."Kimutatható, sőt, emberi idegrendszerrel érezhető is."
Ezt szokták mondani a denevérfülű hifibuzik is, aztán vakteszten összekeverik a 320-as mp3-at a flac-al. Művészet kell olyan szar wireless egeret gyártani, amin észreveszed a késleltetést. Ha már műszer kell a kimutatásához, akkor kár elkezdeni a tesztet is. Egy biztos: a madzag húzása sokkal zavaróbb mint az állítólagos késleltetés, és ehhez nem kell műszer észrevenni. Ettől még játszhatsz madzagossal, ha neked az is jó, csak ne mondd a wirelessre hogy szar, mert nem az. -
dobragab
addikt
válasz
Dr. Akula #41 üzenetére
Nyugodtan ráguglizhatsz, nem netes kép. Szelfit nehéz lett volna csinálni velük. Ezeken kívül volt pár, amit már eladtam. Ami wireless-nek tűnik, az valójában kábeljavításra vár, csak az M510 rendes wireless, meg a Mamba félig.
Attól még, hogy valaki jól játszik, nem szükséges az egerekhez is értenie. Egyébként ha érdekel, én sem "átlagfórumozó" szintjén játszom, csak egy kevésbé népszerű játékban lövök sz@rrá mindenkit. (Medal of Honor Airborne.)
Azon a szinten ahol bármelyik fórumozó játszik, még akkor se számítana ha lenne gyakorlatban kimutatható késleltetés.
Terveim közt szerepel, hogy csinálok egy objektív tesztet high-speed kamerával. Minden készen áll, csak kamera kéne
Kimutatható, sőt, emberi idegrendszerrel érezhető is. Mint ahogy a smoothing-ből eredő input lag is, jellemzően a ~800 dpi feletti felbontásokon. -
Dr. Akula
félisten
válasz
#10691584 #38 üzenetére
Tehát csak az lehet jó amit használt, amire azt mondja hogy ugyanolyan jó, de épp nem használja, mert nem veszi meg az összes jó egeret csak azért hogy legyen a polcon 28.000 db, az már nem jó? Akkor miért mondja?
Azon a szinten ahol bármelyik fórumozó játszik, még akkor se számítana ha lenne gyakorlatban kimutatható késleltetés.
"dobra több egeret fogott életében, mint te kilincset"
Papírod van róla, vagy csak bemondásra? Nekem is volt sok egerem, nem is az olcsóbbik fajta, ezért tapasztalatból beszélek, ami véletlenül egyezik Kodiakéval. Meg azokéval akik szintén láttak már wireless egeret. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #37 üzenetére
Én azt nem értettem (és továbbra sem értem) hogy hoztad ki, azt a ferraris hasonlatot abból, amit én írtam. De egyébként ezt a legutóbbit sem vágom. Mi köze Kodiak "nagyobb nevének" ahhoz, hogy dobra több egeret fogott életében, mint te kilincset
Főleg annak a tükrében, hogy Kodi maga mondta, hogy aktív versenypályafutása alatt kizárólag vezetékes egeret használt, azon belül is Microsoft Intellimouse 1.1a-t (a fehér változatot, ha érdekel) Hogy most mit használ nem tudom, ha gondolod megkérdezem tőle, de az biztos, hogy nem wireless egeret. Még így hobbiból SEM!
-
dobragab
addikt
válasz
#10691584 #35 üzenetére
Szerintem hagyjuk békében. Az én posztomat nem vette figyelembe, mert annak lehetne hitelt adni. Elvégre van összehasonlítási alapom, meg némi tapasztalatom a témában. Aki még sose használt rendes egeret, nem hiszi el, mennyivel jobb. A falnak beszélünk. Csak arra kell vigyázni, nehogy betévedjen az egeres topikba.
-
Dr. Akula
félisten
Bizonyára a hifinél is van értelme a 200 kHz-nek, hátha valaki denevért tart otthon, és az is jól szórakozzon.
Én egy nem épp gémer Logitech Anywhere MX-el játszok, semmi érzékelhető lag nincs, és ez még nem is egy G700S. Anno Kodiakkal teszteltek az indexen mindenféle egeret (most mellőzzük az "ő nem is a legnagyobb gémer, mert Jing Jang az, és neki se telik wirelessre, tehát biztos szar" témát), akkor épp az MS Sidewinder volt az egyik legjobb wireless egér, és arra azt mondta hogy semmi lagot meg miegymást nem tapasztalt vele, teljesen jó az. És azóta eltelt pár év, volt fejlődés.
-
válasz
Dr. Akula #28 üzenetére
Alap szinten és érezhető a sz@r (wireless) és jó (wired) közti különbség. ha egy kicsit is jobban érdekel a téma. Korea... Az maximum a csiribiri játékok varázssárkányok otthona.
De amúgy láttál már akár koreai pro gamert is wirelessel tolni? Csak hogy maradjunk az említett témádnál. Illetve akkor szerinted egy monitornál sincs értelme 144Hz-nek, mi?
Hisz nem is látható a különbség szerinted.
-
törölt tag
Ameddig transzverzális hullámokkal kommunikálnak ezek az eszközök longitudinális, vagy torziós rádióhullám alapú helyett, addig így is marad. A moderátorok meg moderáljanak máshol, ha ráérnek. Vagy igyanak helyette sört! Mert a sör jó. A nemsör nemjó. A moderálás rossz. A sör jó.
-
dobragab
addikt
válasz
#10691584 #23 üzenetére
Valóban. Itthon a bő 10 rendes ajánlott egér mellett van egy Razer Mamba is. Wireless módban tényleg érezhető az input lag. Meg 800 dpi felett a smoothing. Pedig az aztán egy "igazi gamer" egér, tuti odafigyeltek a wireless lagra, de attól még komolyan érezhető. (A smoothingból eredő lag minden magas dpi-s egérre jellemző a natív dpi felett. A wireless lag még annál is rosszabb.)
Ahogy nézem, ezt a sok smiley-t dicsérni fogják a moderátorok...
-
dobragab
addikt
Akár jók is lehetnek, persze láttam már jó szenzort rettenetesen elrontva...
-
kcsa
veterán
egy cougar villanthatna mást is
-
Vesa
veterán
Borzalmas...
-
törölt tag
Kérdés melyiket. Egy MX300/500/518/G1/G400 még ma is élmezőnyben lenne..
A többieknek pedig: A kisebbik A3090-es szenzorral szerelt, ami egyike a legjobbaknak. Többek között a zowie AM, EC1/2 eVo, FK (és az egereik kb. fele) vagy steelseries-éktől a kana v2 használnak ilyet. Persze sok múlik az egyéb összetevőkön, firmware-en, de ezt legalább biztos nem spórolták ki. Formára meg szerintem olyan kicsit, mint egy steelseries kinzu razer DA mix
A pro gamerek pedig kizárólag vezetékessel tolják, quake-ben ez legtöbbször valamelyik MS "iroodai" egér (WMO1.1/IMO1.1/IME3.0) legalábbis, akik nyerik a versenyeket
-
Talán le kellene cserélnem végre a Logitechet.
-
JóképűIdegen
tag
Nalam a nagytestver a 700M teljesit szolgalatot de eddig semmi kivetnivalot nem talaltam benne, a legaprobb reszletekig igenyes es minosegi hatast kelt. A vilagitas nagyon visszafogott es az UIX-bol kikapcsolhato.
-
Olajka02
aktív tag
Sárkányvölgy: Ne haragudj, de ezek szerint Te ezeket fogtad, használtad pár héten keresztül? vagy csak a képek alapján mondod?
Nem értek veletek egyet, szerintem igen is igényesen megtervezett és kivitelezett egerek.
Jól néznek ki, nekem elsőre egy sportautó vagy valamilyen sport eszköz jutott eszembe.
Szépek a formai kapcsolatok, felületek, textúrák.Valamire való egeret általában vezetékesre terveznek (tudomásom szerint), kevés a jól sikerült vezeték nélküli gamer egér.
Gondolom már csak azért is, mert mindenképpen így + súly keletkezik, az elemek miatt, illetve a nagyobb felbontás és gyorsabb frissítés is komolyabb hardvert igényelne, hogy a levegőben menjen át az adat így az egyébként is drága egér még drágább lenne. -
Dr. Akula
félisten
Madzagos... 21. században?
-
XuChi
addikt
Förtelmes egerek
-
NomadND1
senior tag
Ergonómia 0, kényelem 0. Miről beszélünk?
Azért "gamer", mert van memóriája, világít és drága?
Aki csak egy picit is komolyabban játszik, csak felröhög az ilyen egereken és továbbmegy -
törölt tag
Az 500M nem is tűnik rossznak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az 550M belépőt jelent a felsőbb kategóriába, de lesz egy olcsóbb változata is.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest