- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- HP notebook topic
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vladgabor
tag
Részben igazad van, de azért nem olyan kicsi az a rés, szerintem alatta és felette max 20% lehet. A 2 év az napi teljes töltéssel ~700 ciklus, de azért senki nem tölti 2 éven keresztül minden egyes nap. Így reális a két év idő egy akksira, utána meg tényleg észlelhető a kapacitás csökkenése. Persze kíméletesebb bánásmóddal bírják tovább is csak az emberek 90+%-a nem tartja meg 2 évig a telefonját....
-
haddent
addikt
válasz
vladgabor #18 üzenetére
Igen, ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor neked van teljesen igazad. De ezek nagyon extrém használat esetén is kibírnak 1-2 évet... Tehát aggodalomra azért semmi ok
Arról nem beszélve, hogy amit írtál, akkor lenne igaz, ha az a 80% és az 5% valóban az akkumulátor maximális feszültségének 80% illetve 5% -ai lennének. Akkor ugye ez egy baromi nagy eltérés, több Volt. Na de amit mi 0-100% között használunk, az egy nagyon apró rés.. Ha nem így lenne, akkor egyszercsak szépen behalna a telefon, vagy azért mert túl sok vagy azért mert túl kevés feszültséget kap a proci. (Régebbi androidos telók megjelenése után én meg is figyeltem, hogy olyan 10% környékén már nyöszörgött a proci, valszeg nagyon kevés volt a feszültség, ezért sok a hibás számítás, ezért szaggatott az egész UI...) -
vladgabor
tag
válasz
manchester85 #17 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, majd utananézek, de még ha ezt is írta az Apple, ez akkor sem (teljesen) igaz. Annak, hogy csak bizonyos számú töltési ciklusig használható az akksi, annak elsősorban kémia okai vannak. Használódik és öregedik az eletród és az elektrolit. Az 1*100=2*50=4*25, stb elméletben az a bökkenő, hogy az akksi alkatrészei nem ugyanúgyolyan "terhelésnek" vannak kitéve pl. 80%-os és 5%-os töltöttségi állapotban.
-
manchester85
veterán
válasz
Gadgetfan_ #12 üzenetére
Na, ez egy jó nagy marhaság. 1 töltési ciklus= 1x 0-100% vagy 2x 50-100% vagy 3X 0-33% és így tovább, bármilyen felosztásban.
Egyébként meg, parancsolj.
-
vladgabor
tag
A Li-polymer akksi valóban a Li-ion akksi család tagja, annyiban különbözik attól, hogy más benne az elektrolit. Ennek eredményeképpen ugyanakkora akksi térfogatba nagyobb "teljesítmény" fér el, viszont a töltési ciklusokban meghatározott élettartam (300-500) kisebb, mint a Li-ion akksik esetében (500-800).
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Rickazoid #14 üzenetére
Mint ahogy mondtam, nem értek hozzá, így kénytelen kelletlen hallgatok a "szakértő szervizesre" de majd most utána nézek a dolognak rendesen
Amúgy én este lefekvéskor ráültetem a dokkolóra, mivel az az ébresztőm is, így általában naponta egyszer töltöm. Kivétel ha utazok, üzleti úton vagyok vagy más miatt nem otthon alszom, akkor jön nálam a "20%-os szabály"
-
Rickazoid
addikt
válasz
Gadgetfan_ #12 üzenetére
A mai akkukat a saját eszközükben nem lehet sem teljesen lemeríteni, sem teljesen feltölteni. Egyébként az élettartam szempontjából mindegy honnan töltöd, nem csak a töltések darabszáma számít az akkuknak, hanem a töltések hossza is, minél hosszabb egy töltés, annál többet "árt". Tehát a ritka, de teljes újratöltés pont olyan, mint a rendszeres, de részleges töltés. Nem vehetsz észre különbséget, bár az is tény, hogy az akkuk eltérőek tudnak lenni és így az élettartamuk is más és más, még ha ugyanolyan típusúak is. A csepptöltés pedig nem számít bele.
Ja és a telefonokat árulókra én nem hallgatnék, még ha szervizes is, ugyanis még ma is igen sok, elvileg szakképzett emberek által vezetett helyen is tanácsolják a teljes lemerítést és újratöltést mondván, hogy formázni kell. Azok a nikkel alapúak voltak. -
tuskooo
addikt
válasz
Gadgetfan_ #12 üzenetére
Apple-ék azt mondják, hogy egy ciklus az 100%-nyi töltés, teljesen mindegy, hogy az egyszer nulláról vagy 5-ször 80%-ról.
-
Gadgetfan_
senior tag
Nem értek az aksikhoz, de nekem egy szervizes barátom mondta mikor megvettem az iPhone-t, hogy soha nem merítsem le teljesen és, hogy bármikor teszem töltőre töltsem fel teljesen. Meg hogy minden töltés egy töltésnek számít az élettartam tekintetében, ha 10%-ról 100%-ra vagy ha 50%-ról 70%re töltöm, az mint egy pipa az ukku életében... én általában tartom magam ahhoz, hogy 20% alá megy, akkor töltőre teszem.
-
randras
veterán
A HTC nem, ezt utálom is benne, de ez van.
-
jáózsi
tag
Csepptöltésnek hívják és sok-sok éve ezt használja mindenki.
-
haddent
addikt
Tudtommal Lithium-Ion Polymer a teljes neve, és már minden újabb készülékben (értsd: már néhány éve) ilyen van, csak néha ezt néha azt írják ki, úgyse tudja / lesz*rja a nagyközönség
De a poly csak egy alváltozat, még újabb, még továbbfejlesztett, valószínűleg arra is igazak a leírtak.
Más: ami biztos, hogy ugyanolyan típusú van benne mint az iPhone 4 -ben pl., és arra tudtommal elenyésző, vagy nulla panasz van máig bezárólag akksi téren. Pedig mindig is így töltött minden. Nem is csak az Apple cuccok, minden...
-
haddent
addikt
Ugyanannyi ideig tartana... Mivel egy akkumulátornak az élettartama TELJES TÖLTÉSI CIKLUSOK SZÁMÁBAN van meghatározva, pl. az, hogy 10000x teljes kisütés után is 80% felett marad a teljesítménye. (Ez csak egy példa, semmi konkrétum...) Na most éppen ezért mindegy, hogy egy éjszaka alatt 5x merít-tölt vissza 2% -okat, vagy 1x 10% -ot.
Ez az elmélet. Gyakorlatban valószínűleg igazad van, mivel az 5x gyötrés csak elméletben azonosan kártékony mint az 1x -es, de ez elenyésző... Tehát szinte mindegy, ettől nem függ.
Viszont amitől nagyban függ a líthium -ion akksik élete, az az, hogy jobbat tesz nekik, ha minnél távolabb állnak mindig a teljes kisütöttségtől. Példa: jobb, ha minden nap 50% -ról töltöd vissza 100%-ra, mintha 2 naponta 1-2% -ról 100% -ra.Most aztán jöhetnek a lepofázó hsz.-ek, engem nem nagyon érdekel, nem én találtam ki, nem is az Apple. Keressen minden kedves okoskodó rá: lithium ion battery lifecycle, lifetime vagy éppen ami tetszik.
-
Cyberpunk
félisten
Igen vegyék csak le a feliratot, USA, Kanadában még elmegy, bár az a 4G LTE az aszem legfeljebb HSDPA+ot jelent nekünk.
-
Pubilol
tag
Ezt a töltés dolgot inkább úgy kéne megoldani, hogy ha töltőre van dugva, akkor mondjuk csak 90%-os töltöttség alatt töltene újra, így tovább bírnák az akkumulátorok. Mert szerintem jelenleg sokan minden este töltőre dugják lefekvés előtt az adott kütyüt, és nem fognak hajnali 3-kor felkelni, hogy óvják az akkut.. viszont így pár hónap után már érezhető a teljesítményromlás.
-
hunter84
aktív tag
Szép gesztus...
...lenne, ha a valóságban nem azért ajánlanák fel a teljes kártalanítást, mert az ausztrál fogyasztóvédelem épp eljárást készült indítani ellenük.
-
AkosL
aktív tag
Ez a 4G ebben a formában tényleg szánalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OTP Bank topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen GPS-t vegyek?
- További aktív témák...
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest