Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feketelaszlo
senior tag
Némileg fel van fújva ez a dolog, de példányonként is eltérő, hogy milyen a kupak alatt a massza homogenitása. Ha annyira melegszik valalakinek, hogy lekapcsol, ott valószínűleg légbuborékok vannak a rétgeben vagy nem is érintkezik a kupakkal, kvázi gyári hibás. Szerintem cserélik garanciában, ezért butaság rögtön deliddeltetni. Egyébként meg ez nem most jelent gondot, hanem majd ha öregszik ez a réteg és veszít a hővezető tulajdonságaiból, úgy 8-10 év már jelentős változást eredményez, de hát ez is egy soktényezős dolog, hogy 80 vagy 100 °C Tmaxot fogsz akkor mérni.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Pontosan, en azt hittem rossz a szenzor mert a 4790K utan nagyon huvos volt. 4.7 GHz-en vizes hutovel alig erte el a 70-75 fokot...
1.45 V-on nyalt bele a 90-93 fokba! A 4790K/4770K/3770K processzorokat meg 1.25 V folott mar nem tudtam huteni.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
R9DEON
senior tag
-
GIJoe
addikt
A Zenre kíváncsi leszek én is főleg hogy lehet hogy a Samsung gyártja majd...
Még a végén a Samu tényleg megveszi az AMDt.SymbianOS: hmm most bogarat ültettél a fülembe, mi van ha ahogy tervezem veszek egy Ivys notebookot, és átdolgoztatom a kupakját, érdemes? Van profi hely, ahová ajánlatos vinni?
[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
Pár hónapja menesztettem a fullos AM3+ -os cuccomat, mivel már hónapok óta nem játszottam, és nem is volt olyan a közeljövőbe, amivel akartam volna. Még nagyon jó pénzt kaptam érte. Őszintén szólva, főleg a VR érdekel ( és persze a sima DX12 is ), de annak kell még minimum 1 év, hogy kikristályosodjon. Addig meg anya fésbukját, és apa PH-ját kiszolgálja a kis duálcerka. Gondoltam beújítok az év első felébe egy AM4-es lapra ( valami komolyabbra ), és egy Bristol Ridge APU-ra, de aztán úgy gondoltam nem kapkodom el, megvárjuk az év végét, és a Zen-t.
[ Szerkesztve ]
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
veterán
Valóság-tartalmat illetően... feltehetőleg nem túl sok volt ebben. Akkoriban még nem volt integrált GPU meg főleg nem külön videó-dekódoló egység. Vagy azt hazudta be, hogy játékokra OK - vagy csak nem jól diagnosztizálta a videózással kapcsolatos problémáit. (99% szoftver hiba.)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
jedis
senior tag
+1
Én láttam anno olyan lesarkazott AMD procit hirdetésben, hogy:
"játékok alatt tökéletes, de videót ne akarj vele nézni, mert fagy egyből"
Hogy ennek mennyi valóságalapja volt, nem tudom
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
jedis
senior tag
Ha lesz olyan kisebb Zen, ami egy Skylake I5 teljesítményét hozza, ahhoz közeli fogyasztással, és kicsit szerényebb árral, engem meg is vettek kilóra .
-
veterán
válasz #65675776 #28 üzenetére
Az is, persze - csak amikor ez a téma ment, én a telefonkártyákon már túl voltam, de még messze a havidíjas előfizetés előtt. Szóval akkor éppen a lekaparós feltöltőkáryák estek kézre, amikor az ilyen FC-PGA procis konfigokat meg a már említett brutál leszorítós hűtőket kellett összepároztatni.
Egyébként ez valószínűleg már akkor is túlvédekezés volt. Olyan szabad szemmel láthatólag szarrá lesarkazott procikat láttam mindkét gyártótól egy-egy újrapasztázásnál, hogy csak hüledeztem, hogy ez még működik??? És működtek.
-
R9DEON
senior tag
válasz Kronos3000 #33 üzenetére
Lehet hogy most jól forgatják magukat.
-
Kronos3000
senior tag
Kell a teljesítmény,a hűtés meg ez az izé is hozzá,irigylem akinek erre van ideje.Jó lenne ha a Zen fa@ára sikerülne...
Wasabi...
-
jacint78
addikt
válasz MasterDeeJay #25 üzenetére
A könytárral egyetértek, a mappa egy f@sság, de a paszta az paszta marad, mi az, hogy hűtőzsír, hogy ilyen hülyeséget beszélni?
type your text here..
-
-
jedis
senior tag
Hirtelen csak ezt találtam a neten Ami nekem volt anno, az szépen megmunkált rézlemez volt, nem ilyen "sufnituningos"
-
davidsone
addikt
vagy esetleg ez: [link]
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
jacint78
addikt
válasz MasterDeeJay #18 üzenetére
Az hővezető paszta, nem hűtőzsír B+. Nem is zsír és nem is hűt, csak vezeti a hőt!!
type your text here..
-
-
jedis
senior tag
Ne mond, hogy neked nem volt ilyened az S462-eshez !!!!
Szóval ilyenje az AMD-nek, már majd 15 éve volt .
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ez 775-771 xeonokra is igaz?
Nincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
.mf
veterán
Ó, a nosztalgia
Chrys_: több tucatszor cseréltem lesarkazás nélkül
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Habugi
addikt
Mindjárt az első sorban elakadtam..
"A Skylake processzorok az Intel korábbi megoldásaihoz hasonlóan küzdenek a melegedéssel.."
Ez egy AVX2 moddos Linx, 20perces.., saját mérés nem netről halászott bullshit. Érdemes megtekinteni mennyi feszt húzott be terhelésre, nem mintha láttam volna valaha ~1.3V körüli Hasi-E AVX2 mérést, 1.2V körül is rászámolható egy 30fok.
Szóval annyira azért nem szenvednek a melegedéstől szerintem..
Nem mellesleg egy Silverarrow van rajta (1.1kg), amitől elvileg meghajlik, ja mégsem..
Na mindegy, érdekességnek jópofa ez a fémlemez csak az értelmét nem látom ezeket minek delidelni. Nyilván az extrém tuninghoz annyi közöm van mint sünnek a dajerhez de akik jártasak benne eddig is megoldották. Köszi a cikket!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
kopidoo
senior tag
-
GerykO
aktív tag
Titan D5TB-t a procira, vagy egy fop32-t.
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
R9DEON
senior tag
Hát ez a Skylake 14nm többet ígért papíron, remélem a Zen nem ilyen silányra sikeredik mert akkor sokára veszek DDR4 ramokat, egyszerűen +10% nem éri meg a teljes rendszert lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
És még a profiknak sem mindig sikerült sarkazás nélkül felrakni a hűtőt. Ismerősnek raktunk össze gépet, de a CPU-t és a hűtőt direkt a boltban rakattuk a lapra. Persze a gép otthon nem indult, visszavittük. A szervizes részlegnél bevizsgálták, és jön az egyik srác kicsit gúnyos mosollyal az arcán, hogy lesarkaztuk a procit. Mondom neki, ti voltatok Ment is vissza az odújába és kicserélték
-
Baggins86
aktív tag
Szegény Intel... alig van profit, erős a piaci verseny, megértem, hogy gyengébb minőségű pasztát kell használniuk...
-
F e Z o
veterán
Bezzeg anno SocketA-s prociknál sem volt kupak, találkoztam is jónéhány lesarkazott procival.
H2O über alles!
-
Yutani
nagyúr
Jó kis lesarkazás elleni védelem, ez most visszajön az Intelnek hála...
Reméljük, hogy a másik oldal új uarc-ja jól sikerül, normális vastagságú PCB-re építik a CPU-t, valamint normális módon oldják meg a szilícium és a HSP közötti hőátadást.
#tarcsad
-
lemusz
addikt
De még ha van is egy ilyene az embernek a zsilettpengés kupakerőszakolás még mindig elég kockázatos, nem? Vagy csak gyakorlatlan kézben? És itt nem az ujjra gondolok, hanem a processzorra.
-
lavorka
aktív tag
Úgy érzem marad még a SandyBridge (2600K) egy darabig...
Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D
-
veterán
Visszajött a Cu-spacer, behalok.
-
guitarguy
csendes tag
15-25°C?
Ha ez igaz, kapásból értem miért kupaktalanítanak gari vesztés ellenére.
Nem semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest