- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Az árát elnézve elszörnyülködöm, hogy annó 320.000Ft-ért vettem 40" Tv-t.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
toronyhaz
aktív tag
240ért középkategóriás TV? Hol írták ezt a cikket?
-
nagyúr
Tudás/méret/ár tekintetében.
A képe a toshibáknak jó szokott lenni, mert a nagy részük samsung, a kisebb meg LG panellal van szerelve. És érdekes, mert a régebbi illetve a kisebb 32"-ak is tudják vinni a feliratot (bár van amelyik nem, fene se érti) ékezettel együtt. Olyan érzés, mintha külön bele kéne írni a bios-ba és van amelyiknél egyszerűen "kifelejtik"...
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
Öteletem nincs, 6 féle tv van itt mellettem teszten, és emlékeim szerint a 32"-os 32RL933-asok (ebből 2 féle van itt) viszik a feliratos 1080p-s mkv sample-t, és van egy nagyobb 40bv700g ami nem, hiába állítgatom a menüben. Rejtély De a 46Bl712G meg nem frissíthető usb-ről (már a bios)...
A másik, most volt 2 hír is ugye, hogy a Toshiba leépíti a tv-gyárát, és valószínű a lengyel az megy a levesbe, így az európai forgalmazás, ami eddig se volt olyan nagyon széleskörű (főleg angol, német és francia panelek jönnek) teljesen nullára redukálódik.
-
nagyúr
Én sem tudom, a tv-i szerintem erős középmezőnyt képviselnek kinézet és belső rendszer alapján. Te is írtad, hogy a menü egyszerű, átlátható, de semmi plusz, na a "régebbiek" is pont ilyenek. Mindent megtalálsz, de sallangmentes, mármár szürke. A német meg a britt piac meg szerintem erre vevő, a kelet már kevésbé (kína pl. milyen csilicsálé cuccokra bukik ). A panelek meg samsung vagy lg panelok, amik nem rosszak, sőt.
Szóval a kérdésed kiváló
-
roberto02
tag
Valaki magyarázza már el nekem,hogy TV-nél mért nem úgy van mint a teloknál,hogy amint nő a képátló romlik a képminőség mert a felbontás nem változik??? nem értem! egy 22 colos FHD TV ugyanolyan szép mint egy 50 colos FHD. Telefonnál ekkora képátló növekedés súlyosan rontja a ppi számot és recés lesz.
\::/ : i5 -3470 + 8 Gb Elpida \::/
-
QuippeR
tag
Kár hogy nem 100Hz-es.
-
elefant
őstag
én azt hittem, hogy a paneleket ők gyártják. legalábbis valami ilyesmit mondtak nekem az idei IFA-n. mondjuk az azért olyan sokat nem jelent.
érdekes ez a menürendszer kérdés, hiszen végülis nagyjából ez az utolsó dolog, ami szerintem számít egy tv megítélése során (kivéve ha valami nagyon béna torzszülöttről van szó), de azért szerintem nem állt volna semmiből egy kicsit fejleszteni ezen is. A Sony idén eléggé átalakította, sokkal modernebb külsejűvé varázsolta a saját menürendszerét, Samsung meg aztán pláne, de még az LG is csinált egy kisebb ráncfelvarrást, a Pana meg ugye behozta ezeket a "vezérlőképernyőket", szóval azért a többiek igyekeznek (okés a Sharpról most ne beszéljünk).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Bizony, de már az alaplapokkal is rég így van (notebook szinten). kb. 3-4 alaplapgyártó van, aki nekik (is) dolgozik. Egyik szarabb, mint a másik. Kb. 3-4 éve jött be ez a szokás, addig saját maga gyártott sok típusához (tecra, qosmio) lapot, ma már a satellitek 99%-a inventec, quanta, pegatron, stb.
A tv-kben is inventec alaplap van, a nagyok vestel-ek.
Megnéztem, a 32w2333-ban lehet, hogy toshiba panel van (briview van rámatricázva), de a többi amiket felsoroltam, mind samu.
A menü a két nagyobban ugyan olyan, pedig a 2 tv között van legalább 1 év, a tesztelt darabhoz még nem volt szerencsénk, nemtudom lesz-e. A 2333 majdnem olyan, mint anno a 800-as sorozat volt, a menüje egy grafikailag fejlesztett darab csak, de ez is erős túlzás a részemről
Idei samsungom van, a tavaly előttihez képest valóban sokat változott, de pár dolog a régiben jobban tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
elefant
őstag
szerintem az idei samsungoknál arra mentek rá, hogy még a legbutább, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy a műszakilag teljesen analfabéta emberek is ki tudják használni a rendszerben rejlő lehetőségeket. nekem úgy tűnt, hogy egy-két gombnyomással többre van szükség, ha el akarok érni valamit, és ez egy picit engem is idegesített, de elfogadtam a cég álláspontját.
-
elefant
őstag
válasz Napfénysüti #14 üzenetére
nem eszik azért olyan forrón a kását. biztos vagyok benne, hogy nem fogják leépíteni az európai forgalmazást.
-
NoMagix
addikt
Ez tetszik, még az ára sem olyan elviselhetetlen!
Csak kíváncsiságból érdeklődnék, hogy volt már olyan eszköz ami nem feküdt ki a Killa_sample-tól?
-
BatchMan
senior tag
Ha falra szerelhető, akkor miért kell egy csomó csatlakozót elérhetetlen helyekre pakolni? Lehetne pl. káva oldalán kis kihajtható ajtócska mögött. Hmm?
-
elefant
őstag
igen, de akkor el lehetne felejteni a szupervékony kávákat, meg a slim készülékházat. inkább a Samsung megoldása tűnik itt célravezetőnek, akik a topmodelljük mellé adnak egy dobozt, amely egyetlen kábellel csatlakozik a készülékhez, és ezen a külső, akár a fiókba is elsuvasztható dobozkán helyezték el az összes csatlakozót,.
-
őstag
Mert ez egy ilyen baromság, h azzal is szivatnak, hogy ha falra akarod lógatni, akkor magasabb kategóriából kell TV-t keresned, mert különben bukod a portok java részét.
Marketing szerintem az egész.elefant:
nem kell ajtó mögé, tavalyi ET5-ös panán is megoldották hogy az összes csatlakozó az élén van hátul, és lefele/oldalra néz, de NEM hátra...
És lám az idei széria kisebb tagjain meg hátrafele néz...[ Szerkesztve ]
-
tome.jr
addikt
Input lag mérést nem akartok beletenni ezekbe a tesztekbe? Pont most állok tv vásárlás előtt, olyan készülék kellene ami játékra is megfelelő, de ehhez pl tudni kell mekkora az input lag. Szerintem itt PH-n hatványozottan nagy jelentősége lenne ennek az infónak.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Kár, hogy a 3D-t nem támogatja....
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
erdoke
titán
Nem mindegy, hogy viszi-e a Killa_sample-t, ha 60 Hz-re húzza át a 23.976-os mozifilmeket, és feliratot nem hogy nem lehet paraméterezni (hely, méret, áttetszőség, betűtípus,stb.), de nem is tud normálisan megjeleníteni? BD ISO nem megy, HD hangok eleve elvesznek az erősítő felé, szóval egy 30e Ft körüli céleszköz szénné alázza.
Pont az ne vegyen normális tévét, aki a beépített szutyokkal akar rajta filmet nézni. Az csak képek, kamerás videók nézegetésére alkalmas, de abban se kiemelkedő.A legjobb aláírás a héten
-
elefant
őstag
"ha 60 Hz-re húzza át a 23.976-os mozifilmeket, és feliratot nem hogy nem lehet paraméterezni (hely, méret, áttetszőség, betűtípus,stb.), de nem is tud normálisan megjeleníteni? BD ISO nem megy, HD hangok eleve elvesznek az erősítő felé, szóval egy 30e Ft körüli céleszköz szénné alázza."
nekem a tapasztalataim azok, hogy ez az emberek kb. 5 százalékának fontos (mondjuk a feliratot leszámítva).nem vitatkozni akarok egyáltalán.
-
erdoke
titán
Azért ha nem folyamatos a lejátszás, vagy szappanopera érzést tesz a mozifilmre, az elég durva képi anomália. Persze ha valaki nem tudja, milyennek kellene lennie, és azt hiszi, az úgy jó... Csak annak fölösleges több 100e Ft-os tévé. Nézési távolságtól függően kap ennél jobb kontrasztot sokkal olcsóbban is, és lehet, hogy a HD Ready felbontást ugyanúgy nem venné észre a gyakorlatban.
A legjobb aláírás a héten
-
Dollface
tag
Na,lehet hogy megvan az új TV-m
- nem érdekel a médialejátszó (ugyanis az van)
- nem érdekel hogy milyen a hangja,mert minden erősítőről jön 5.1-ben
- nem érdekel hogy milyen vastag, mert úgyis szemből nézem és TV állványon tartom
- nem érdekelnek a netes funkciók,mert van számítógépem,majd azon netezek...Ami viszont érdekel, az a KÉPMINŐSÉG és hogy NE LEGYEN FELHŐS A KÉP!!!!
Mert én, maradi és ókori módon azt gondolom,hogy egy TV-nél a legfontosabb a képminőség, az össze többi ficsőr csak ezután következik. És hányok attól,hogy egy 5-600 ezres felső kategóriás tévében el kell viselnem,hogy a remek EDGE Led technológiának köszönhetően nincs két egyforma fényerejű pont a képernyőn,és a Harry Potter sötét jeleneteinél olyan foltos a kép hogy elsírom magam.
Most őszintén, ha egy alsó kategóriás készülékbe el tudják helyezni a képernyő mögé a LED-eket akkor egy felső kategóriás csúcskészülékben miért kell a nyomorult EDGE Led-et erőltetni??? Nem fura ez egy kicsit?
Ha csak ennyi kell ahhoz hogy ne legyen felhős a kép,akkor miért nem ez a megszokott eljárás? -
erdoke
titán
Ha elsősorban a képminőség érdekel, nem 1200:1 kontraszttal szerénykedő LCD-t veszel. Egy Panasonic 50ST60 260e, nem sokkal drágább, mint ez, és pár hét múlva szerintem le is esik az ára erre a szintre. Vagy vársz még pár hónapot, és veszel egy 50GT60-at 300-ért, ami körberöhög bármilyen LCD-t.
[ Szerkesztve ]
-
CoDWaW07
őstag
Egész jónak tűnt...ameddig meg nem láttam az árát
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Dollface
tag
Igen,tisztában vagyok a plazma képminőségével.
Az előző szösszenetem inkább arról szólt, hogy itt a példa arra, hogy egy LCD TV-ből is ki lehetne iktatni a felhősödést, és mégsem teszik. Szívesen megkérdezném a Sony, a Samsung, az LG vagy bármelyik tv gyártót, hogy vajon miért nem?
-
nagyúr
Csinálják, csak a horror árú tévéiknél. 9000-es samsung képe olyan, hogy magad alá pisilsz, aztán az árát látva hátraszaltó is lesz. Ha a kép a fontos, tessék plazmát venni, ahogy erdőke mondja, bár nekem is lcd van, és tökéletesen elégedett vagyok a képpel.
-
Tidus
addikt
Egész jól kivesézett teszt, köszönjük. Bár az inputlag tesztet én is hiányolom, pc-seknek elengedhetetlen.
-
Joshi
titán
Erdoke ajánlásával szemben én kellő körültekintésre intenélek, számtalan pro és kontra van mindegyik technológia mellett és ellen is egyaránt. A plazma fogyasztása még mindig nagyon magas és a ghost és beégés is probléma. Egyszerűen nem érnek ezek a TV-ék ennyi pénzt, szerintem várd meg míg az UHD és OLED technológia teret nyer, ha az árak lemennek akkor a "sima" LED TV-ék már bagóért lesznek kaphatók.
Ez is csak egy tézis lehet hogy nem így lesz de ki tudja. -
Dollface
tag
Én évek óta LCD-t nézek, már a harmadikat koptatom. Egyik sem volt LED-es, hanem még CCFL.
Csak sajnos az EDGE Led elárasztotta a piacot,ezért tudok örülni egy olyan lcd-nem mint ez a Toshiba. Nekem a felhősödésen kívül nincs bajom az lcd-vel, de az viszont annyira zavar, hogy emiatt soha nem szeretnék ilyet venni,csak ha már nem lenne más alternatíva. -
-
erdoke
titán
A ghost és a beégés ugyanolyan probléma lesz az OLED-nél is, mint a plazmánál. A magasabb fogyasztás valós, de amíg a 165 centis plazmám kb. ugyanannyit fogyaszt, mint a pár évvel ezelőtt még üzemelő 72-es képcsöves tévénk, addig nem idegel halálra a dolog...
Mindenesetre a tesztelt LCD tévé a saját kategóriájában nem rossz vétel, sokkal gagyibb Samsungok voltak tavaly lényegesen drágábban,[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Igen tudom hogy az OLED is ghostolhat ill. beéghet de biztosan nem olyan mértékben mint a jelenlegi plazmák. Azonos képátlónál kb 2x annyit fogyaszt egy plazma mint egy lcd, szerintem ez se utolsó szempont. Az hogy kinek mi a szép és kiváló képi megjelenítés az relatív, sokan még azt se tudják hogy mi az a HD.
-
törölt tag
Mi baj az árával? Mutass 50"-es méretben hasonló árú nem-egde led-es LCD tévét (még edge led-es LCD is esetleg max 1-2 található emlékeim szerint) Plazmánál egyebet nem hiszem hogy találsz.
erdőke: a 3D-s modellek nem 120 hz-en járnak? Ugye a sajátfrekvenciájuk alapból 60 mindegyiké, és csak trükközéssel mennek ez érték fölé, tehát nem hiszem hogy van 120Hz-es panelnél magasabb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Többi cég is követhetné ezt a példát: 3d nélküli, majdnemhogy csak a képre hajazó funkciók. Bár kiváncsi lennék a motion blur értékre: elér-e legalább 8-900-as értéket.mert ha nem akkor kár érte, de inkább egy LG plazma.
Nekem bejön ez a tévé annak ellenére is, hogy a plazmákat jobban szeretem.[ Szerkesztve ]
-
rootmin
tag
Az utóbbi időben nem csak szakmai érdeklődésből, hanem vásárlási szándékkal olvasom a TV-s híreket, teszteket. Rengeteg jót olvastam a Panasonic plazmákról. Ha most kéne választani, akkor tuti egy 50" ST60-at tennék a fa alá .
Pont ma jártam az Allee-ban, gondoltam benézek a Pana boltba szemügyre venni az árut. Elsőosztályú kiszolgálásra számítottam, lévén márkabolt, hol máshol akarnák nekem Azt a terméket eladni jobban. Csalódnom kellett.
5 perc néma nézelődés után én szólítottam meg az eladót (bár nem szeretem, ha nyomulnak, egy "elnézést, segíthetek" jól esett volna addigra, de mindegy). SD adás ment a TV falon, megkérdeztem, hogy nem lehetne-e valami demo anyagot nézni rajta. Nem, ellenben, másik csatornát javasolt, majd át is kapcsolt egy másik, papíron HD adóra, ami épp SD archívot játszott.
Ez neki vagy fel se tűnt, vagy le... mindenesetre, láttam, hogy ebből így biztosan nem lesz paramétereket lelkesen ecsetelő, N-edik teszt anyagot lenyomó, besötétíteni hajlandó "igazi" eladó, úgyhogy nem tettem szóvá (mivel mire erről meggyőződtem, már vissza is sietetett netezni...) úgyhogy további pár perc nézelődés után el is jöttem.Van valahol Budapesten olyan üzlet, ahol otthoni körülményeket szimulálva (ki lehet próbálni Pana plazmákat, esetleg mellérakott LCD-vel.
Jó lenne végre nem csak papíron látni azt az eszement black levelt, amit annyira imádnak a plazma fanok
Továbbá, ami nagyon érdekelne, hogy normál fényben mennyire zavaró az LCD-khez képest alacsony fényerő. -
erdoke
titán
Ezt inkább a plazma topikban kérdezd meg.
A fényerő számomra mindig is elég volt, pedig 7-8 évvel ezelőtt nem tudtak ennyit az akkori plazmák.(#57) Dollface
A régi Hofi vicc jut eszembe? Mi 50? Mi mennyi?
Szóval miről is van pontosan szó? Egy modern plazma panel minimum 60 Hz-en jár, mozifilmek esetén 4*23,976-on, PAL tévé adásokkal 100 Hz-en.[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
max 200k lehetne ez de inkább Plazma ennek az árában .
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Ez egyenletes fényerő eloszlásnak számít LCD fronton?
Aaaaz igen.... akkor milyen lehet az egyenletlen?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
kromatika
veterán
Jó tévé,az ára sem vészes.
-
Dollface
tag
-
törölt tag
Hogy ne keveredjünk: minden panel alap paramétere a 60Hz műköési frekvencia, ezen jár és teljes képet csak ennyi idő alatt tud frissiteni - sőt a legtöbb számára kevés is- ezt a 3D-s modellek megduplázzák. így a 3D-s modellek csak 120 Hz-et tudó kijelzők lehetnek. A lejátszók azok küldhetnek ugye 23.967 23.997 24, 25, 30, 48, 50, 59 60 vagy 120 Hz képet másodpercenként. Ezt a tévé kiküldi a 60-120Hz-es kijelzőre, az a nem mindegy, mennyiszer. Amenniszer kiküldi, anyi Herztes tévének nevezik, tehát ugyanazt a képet a tévé többször is kiküldheti, vagy pedig fekete kockát küld ki helyette de azt is csinálhatják hogy változatlan képtartalom mellett a háttérvilágitást villogtatják ennyivel (főleg LED tévék).
-
Dollface
tag
válasz #09634560 #66 üzenetére
Nem mondom hogy értem, de azt tudom,hogy egy 100herz-es tv-n folyamatosabb a mozgás mint egy 50herz-es tv-n. Tapasztaltam. Én nem tudom hogy hogyan éri ezt el a tv, meg hogy milyen képkockát illeszt hová...csak annyit tudok hogy magasabb herz számú tv folyamatosabb képmozgást ad,ez biztos.
-
lpepe
tag
Tudja valaki hol lehet ilyen TV-t venni?
-
-Expekt-
újonc
Sziasztok! Nincs Tesla "részleg" , de ha megengeditek akkor megkérdezném a véleményeteket erről a TV-ről ár-érték arányban!
Tesla 49S901SUS UHD Android SMART LED
A 200-ig árkategóriában maradva fontos szempont az android rendszer (Digi applikációval tudnék Digi adásokat is nézni) Viszont sehol sem találtam véleményt a márkáról. A 3 év gyári gari viszont indításnak jól hangzik!
Szívesen olvasok minden véleményt a cégről/termékről!Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs