Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Nos a cikk kettő hetes pont,de én még az árcsökkentés nyomaival nem találkoztam...
Remélem nem akkor lesz belőle valami amikor kivonják a forgalomból ezeket a VGA-kat.Igaz a "következő hetekről" volt a cikkben szó,én azért valahol úgy érzem hogy ez egy szép marketing maszlag volt,ne legyen igazam...
-
kariad
senior tag
Akkor várjuk a Bolndok napját!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HWSW-s benchmark fórum alapján inkább a kisebb karikat segíti a DX10.1. Pl.: Sutyi-nak HD 3850-nel 12 helyett 23 FPS lett.
Az látszik, hogy a HD 3000 valamival többet profitál, mint a HD 4000. Majd rákérdezek miért.Egyébként azt észrevettem, hogy ha kapcsolgatod a DX10.1 opciót, akkor nem mindig kapcsolja vissza. Ilyenkor megint kell egy ki-be kapcsolás. Aztán hátha sikerül. Nekem is volt egyszer 33 FPS-es DX10.1 eredményem, amit nem értettem ... csináltam egy ki-be kapcsolást és 49 FPS lett.
A DX10.1 az SSAO-ból profitál. Érdemes nagyra pakolni, mert sok sugárból jobban lehet gyorsítani, mint kevésből. -
Raymond
titán
Meg egy utolso OFF, hatha valakit erdekel. Megneztem hogy skalazodik az SSAO es az AA a beepitett benchmark-al 1680x1050-es felbontas mellett.
Annyi derult ki hogy:
1) AA nelkul jatszani nem erdemes. Rondabb es nem kapunk erezheto gyorsulast
2) Az 512MB kartya mar csak Low SSAO mellett tudott jatszato sebesseget produkalni (azert jo lenne ha valaki lemerne egy alap orajeles 1GB-os 4850-el is) -
Raymond
titán
Na egy 9.2-es Catalyst dobott az eredmenyeken. Igaz meg mindig masok mint neked es nincs is 20-30% javulas DX10.0->DX10.1 valtassal:
1680 High Avg
DX 9.0 NoAA 154 69
DX 9.0 4xAA 151 68
DX10.0 NoAA 90 54
DX10.0 4xAA 86 45
DX10.1 NoAA 91 52
DX10.1 4xAA 89 48Az SSAO-t Low-on hagytam, ekkora felbontasban nemigen akar menni ha High-ra allitom. 83/17 eredmenyt ad 1680x1050 8xAA mellet, de meg 0xAA-val is csak 83/46 az eredmeny.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A játék elég kevés Shadert tartalmaz. Azt is csak a DX10 módban. Szerintem reálisak az eredmények, bár talán túl gyors a Radeon ahhoz képest, hogy a terep csupán textúra. A DX9 mód az már mutatja, hogy az alacsony ALU:Tex arány nem fekszik az R600-nak. Mondjuk a játék a nem éppen terhelő eljárások miatt jól skálázható, szóval sebességgondja nem lesz senkinek.
Létezik persze. Speciel ez a játék nem deferred rendering motorra épül. Ilyenkor nincs szükség Multisample Access-re. Jó a hagyományos AA megvalósítás is. Sőt a Shader Based AA rutinok igazából kényszermegoldások, mert lassabb a hagyományos MSAA-nál, de másképp nem működik az élsimítás. A DX10 MSAA buffer-je már képes color infót menteni, így egyes deferred rendering módokban jól működhet a DX10 alatt is az AA. Jó példa erre a Call Of Juarez DX10 módja. A DX10.1 a Multisample bufferrel azt tette lehetővé, hogy ne csak a color infók legyenek mintavételezhetőek, hanem a Z infók is. Ez Deferred Shadingnál és Lightingnál jön jól, mert itt már nem ad megfelelő eredményt az AA-ra DX10 mód. Továbbá az Alpha felületek is szűrhetőek a Z minta végett. Erre példa a STALKER: Clear Sky, ott látható, hogy sok helyen, akkor sincs AA a DX10-ben ha aktiválva van.
A sebességtöbblet pedig a deferred fázisok összevonásából jöhet, nyilván a több fázis van egy deferred rendering motorban. A DX10.1-ben a color és Z mintavételező fázis párhuzamosan lefuttatható valamelyikkel, természetesen ha már elérhetőek ezek az információk. Ez hozná a többlet teljesítményt, amire láthattunk példát az Assassin's Creed-ben csak a fejlesztők nem olvasták az AMD doksijait, ami felhívja az időzítésre a figyelmet. Néha olyan fázissal futott le a Multisample Access, amivel nem kellett volna mivel nincsenek még végleges eredmények. Ilyenkor a blendingnél rossz lesz a keverés és teszem azt a csávókon átvilágít a lámpa fénye.Nyilván teljesítményben hozta a játék azt amit a DX10.1 ígér, de kellett volna még pár apró sor a kódba.
-
-
rumkola
nagyúr
[OFF]Egy kis HAWK méricskélés ugyebár, a hwsw-ről:
ThomasS31 - HD3870 512MB @777/2250, C2D E6750@2666Mhz: 79 FPS (DX 9)
ThomasS31 - HD3870 512MB @777/2250, C2D E6750@2666Mhz: 37 FPS (DX 10.1)Most kérdem én, hogy fut ez DX 10.0 alatt, ha 10.1-el ezt csinálja. Na ne vicceljünk már...
Esetleg kiderül, hogy a 38xx a jóslatok ellenére mégsem jó 10.1-re? A többi eredmény is érdekes.Azt viszont aláírom, hogy láthatóan szebb DX 10-ben.[/OFF]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Clear Sky-ban sok probléma volt. A teljes motort DX10.1-re akarták írni, de a szerződések nem engedték. Így maradt a DX10. Amikro megjelent a játék, akkor nem volt jó a game teljesítménye. Miután lejárt a szerződés rögtön nekikezdtek a DX10.1-es kód szerkesztésének, de a kritikus kódokat már nem lehetett újraírni, mert sok munkát vett volna igénybe, így úgy döntöttek a fejlesztők, hogy azokat az effekteket átírják DX10.1-re amik profitálnak az API-ból. Innen lett a játéknak Élsimítás támogatása, és szebb árnyékok illetve napsugarak jelennek meg az új API-val. Emellett némileg tudtak gyorsítani rajta. Többet nem nagyon tudtak csinálni, mert nem volt rá idő. Konkrétan az átszerkesztés 6 hónapot venne igénybe teszteléssel együtt. De a többi project addig állna. Ezt a GSC nem tudja bevállalni, nincs meg az anyagi forrás rá. Az egész DX10.1 patch egy kapálózás volt, hogy javítsanak a teljesítményen, amit az NV elbaszott nekik.
A Far Cry 2-őt már a patch elvileg javította. Gyakorlatilag fixálta az FPS-t 30-ra és jó lett. Elkúrták a motort. Nem kellett volna a fázisok időzítésére játszani, hogy az Radeon teljesítményét visszafogják. Persze az NV is megszívta, mert globális a probléma.
A pletyik szerint ilyenkor lett elege az UBI-nak az NV-ből és újratárgyalták a szerződést. Gondolom már alig várják, hogy lejárjon a partneri viszony.
A H.A.W.X. (az UBI másik játéka) nekem nagyon sokat gyorsult a DX10.1-gyel. AA-val Kb. 30-40%-kal sebesebben fut a DX10 módhoz képest, AA nélkül 20-25%. Ennyit tesz az, amikor az NV már nem kap beleszólást a fejlesztésbe. Nem tudják elkúrni a kritikus részeket. Ráadásul a gépigény is alacsony lesz.
A Battleforge és a Stormrise fejlesztése is az alapoktól zajlott a DX10.1 API-ra. Azok a játékok már az AMD DX10.1-es programozói leírásai szerint készültek, mondjuk jelenleg minden fejlesztő ezeket használja, mert a modern eljárásokra csak az AMD-nek van dokumentációja.
-
Bermi
aktív tag
válasz
#72042496 #149 üzenetére
látom azért valaki érti mire akartam kilyukadni, csak egy csöppet túlfogalmaztam magam
"játéknak meg beizzítok valami konzolt, aztán hadd szóljon"
egy örült pillanatomban karácsony környékén látni két kölyköt lödözni a kiállított xbox konzolon az áruházban, megtetszett, hogy milyen jó lesz, mennyi pézt fogok spórolni
játszok ezen, minden másra ott a pc, de jó, nuku gépre költés pár havonta stb.
megvettem,
aha, nem jött be, egy hónapon belül eladtam és már várom az új ati-t, hogy cserélhessek, az új phenom is lassan bent.(#147) schwartz: "Es meg nekem van zold szemuvegem... "
-
twine
veterán
Segits nekem légyszives....Valszeg nem foglak szóról szóra idézni
de nekem ugy rémlik mintha te emlegetted volna hogy a Clear Sky-ba is valahogy utólag került bele a 10.1,,,ami igy ebben a formájában ilyen olyan okok miatt gyakorlatilag semmit nem ér....mivel az egész motort kellet volna ugy irni hogy az jó legyen...(remélem eléggé szakbarbár volt a fordításom rólad)
Far Cry2 ben pedig ott a sokak álltal utált "recegős llaggolós" bug,,,amiről megint csak tőlled olvastam valahol hogy a srácok elcseszték a DX10 részét a játéknak....
amiből én mint átlag felhasználó annyit látok, hogy hiába van meg a kivánt fps-em amikor menet közben idegesitően rángatja a képet a játék,, plusz hiányoznak dolgok, dx10 alatt ami dx9 ben ott van...tehát hogy valóban érdekes legyen a játék DX9-ben játszom...
Na most akkor miért is jó nekünk hogy van már két-majdnem három DX10.1-es játékunk?
(a kérdés csak költői.....igazából csak kezd már a gyikom ki lenni a folytonos vakitással)Tehát pusztán csak annyi hogy élvezem olvasni a hozzászólásaidat, plussz az irásaidat...mert egy pillanatig olyasmit hiszek hogy még értek is hozzá,,,na de folyton csak a "magyarázkodás" részét látom illetve hallom.....a dolgoknak....olyat az utobbi időben nem nagyon hallotam hogy ezt most azért csinálták jól...mert.....mindegy is..szaporithatnám a szavakat itt de felesleges...szerintem érted miért sir a szám
-
-
Calibos
addikt
Az új termékek feltételezhető startja elég érdekes lehet, mivel a március végén megjelenő DirectX 10.1-es játékok komoly lehetőséget jelenthetnek. A vállalat valószínűleg kíméletlenül kihasználja a Radeonok technológiai fölényét, és a marketinganyagok a legfrissebb Microsoft API-val elérhető vizuális és teljesítménybeli javulásra lesznek majd kihegyezve.
Tudja valaki fejből hogy milyen játékok érkeznek Március végén?
-
törölt tag
válasz
schwartz #147 üzenetére
Egyszerűen csak nem szimpatikus neki, amit a cég felől hall. Egyébként nekem sem, de az ATI-val kapcsolatban is vannak fenntartásaim. Még a végén veszek egy G45-ös mATX lapot integrált HDMI VGA-val, az E8600-at átmentem bele, hogy gyors maradjon, játéknak meg beizzítok valami konzolt, aztán hadd szóljon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Változott a feldolgozás. Szerintem elkerülhetőek lettek volna az AA problémák, ha már a DX10-ben lett volna Multisample Buffer, de továbbvitték az MSAA color vonalat. A DX10.1 ezen majd segít, de ahhoz használni kell. Gyakorlatilag az MS hibája, hogy nincs AA támogatás a játékok többségében ... későn eszméltek a problémákra. Ennek az eredménye lett egy csomó motor ami nem támogat MSAA algoritmust (Unreal Engine 3, X-Ray 1.5, egyes Yeti változatok, Frostbite, Chrome Engine 3.0, Rage ... és még sorolhatnám). Szerencsére pár játék talált megoldást a dolgokra, de sok esetben csak a DX10.1 implementálása segít ... Ezt az X-Ray 1.5-ben megtették és jól működik ... csak a TWIMTBP szerződés véget nem volt lehetőség a rendszert a DX10.1-re felépíteni. Pedig eredetileg az volt a terv, csak a ruszkiknak nem volt annyi pénze, hogy felbontsa a megállapodást. Nyilván itt sok zsetonról van szó, az Ubisoft is csak a Physx alól tudott kibújni ... pedig ott aztán van pénz.
A többibe meg be kell építeni a DX10.1-et és újra lesz normálisan működő AA. Mást nem lehet tenni. -
törölt tag
válasz
schwartz #144 üzenetére
Ez így van, de egyrészt Bermi az nVidiáról írt, másrészt ha nem az RV770-et nézzük, hanem úgy általában az ATi-t, akkor látni, hogy a középkategóriában teljesen korrekt chipeket kínálnak. (Szerintem ez az nVidia-ra is igaz, csak az átnevezősdi már az én szemem is szúrja.)
S úgy néz ki, a java még csak most jön...
-
twine
veterán
.....én élsimítás őrült vagyok...minden egyes kurv@ "lépcsőfoknál" azt hallom hogy majd mostantól keresd az állad a földön mert olyat gyorsul az AA hogy kész....aztán meglesz az uj zsuga és ugyanugy beszaggat h bekapcsolom az élsimit(nem csak a mostani zsugámból kell kiindulni, volt mikor épp top kártyám volt...)Reménykedtem mert azt hallotam a "nagyoktól" hogy majd ha 1920*-ban játszol oda már nem kell AA..meglett a monitor is...és kurvár@ kell az AA ha azt akarom hogy szép legyen....mi lesz mellete,,?recegés....
Most ez a 10.1 talán tényleg....hónapok óta "iszom" ABU szavait...de a játékok csak nem jönnek....remélem most már tényleg elindul....és végre lehet animációval is játszani,,nem csak PC grafikával....mert nekem kb ennyit jelent a különbség AA/on és AA/off között...
Egymás után után jöttek az évek folyamán ki a bivalyabbnál bivalyabb zsugák....de az AA mindegyiket kinyirta...MIndegy milyen szinü volt.... -
gyiku
nagyúr
vmi van a cimben, gainward 4850 gs mar csak 44k [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #134 üzenetére
Tőlük lopták el ... nem tudtál róla?
Anno kiszivárogtatták a G80 terveit, az AMD lecsapott rá és gyorsan továbbfejlesztette úgy, hogy jó nagy chip legyen belőle. Az NV azt hitte, hogy belerakják a DX10.1-t, de átverték őket, így amikor visszalopták a terveket ezzel kellett beszállni a buliba.
-
Bermi
aktív tag
kezdek nem örülni a híreknek
pedig ATI/amd párti vagyok és szívből örülök, hogy egy újjabb jó sorozat indult el náluk, amikor letették a 3850/70 alapjait
DE az nagy baj, hogy aanvidia lassan 1 éve nem tesz le érdemi fejlesztést az asztalra és úgy néz ki jó darabig nem is fog (jó lenne ha csak altatnának, de pletykák akkor is szivárognának)
amíg a piaci részesedése az atinak (ahogy lejjebb írták a pillanatyni fogyás és nem a felhasználóknál porosodó %-ot tekintve) nem lesz meghatározó, addig az ati szerencsére jól játszik az árakkal és ez nekünk jó, de emlékeztek, amikor 8800-as sorozat bármely tagját annyiért adta a nvidia amennyiért akarta, mert nem volt vetélytársa (később lett, de túl fejlett volt a 3850/3870 és csak későbbi tesztekben jött elő az ereje én pedig azt nézem, hogy ma hogy megy).
visszatérve: egy idő múlva sztem ők is ezt fogják tenni, ha minden szegmensben a legjobbak lesznek, mert megtehetik és akkor 2 dolgot tehetek majd:
1. veszek nvidiat, mert ők csak azt tudják tenni, hogy majd lenyomják az árat
2. szívom a fogam és drágán megveszem a jobbat az atitösszegezve
egy kiélezett csatának mi lennék a nyertesi, ahogy most vagyunk is.de félek a jövőtöl, hogy ismét 50e alsó-közép 60-70e közép, 90-120e felső és 120-180e atop (a vége most is így van mondjuk, de az alós-közép feljebb fog tolódni)
szóval jó lenne ha nvidia is összekapná magát, mert a jelenlgi közösen nyerünk az ati-val, hamar elmúlik és átválthat arra, hogy csak az ati nyer majd, mi meg szívunk
-
tzsolesz
nagyúr
ATI-nál annak a 27%-nak a 90%-a a 4xxx-es szériából tevődhet össze, NV-nek meg kb a 7xxx-es, a 8xxx-es, és a 9xxx-es szériából a 90%, és a többi a GT200. Na most szerintem éppen ez a lényeg. A VGA piacon a dendencia a lényeg, mert kit érdekel, hogy 2-3 éve miből fogyott el a legtöbb, ha a mostani kártyák a raktáron porosodnak.
Inkább szerezz egy GT200 - RV770 piaci viszonyt. Lássuk milyen meglepetésekkel szolgál majd.
-
7Heads Drago
veterán
És?
Az utóbbi időben az Ati kártyák kevésbé melegszenek illetve gyorsabbak is voltak mint az Nvidia-k. Az Nvidia-nak már egy 5%-os visszaesés is nagy érvágás lesz. Míg az Ati-Amd-nek meg a gazdasági válság idején jól jön. Illetve az Új Amd procik pedig pariban vannak az Intelel.
Szóval jön felfelé az Ati-Amd páros, mint a talajvíz.(persze ez csak s jelenlegi állás szerint)
-
Psych0
őstag
Ez a Ruby csaj egyre szebb lesz. Anno még gáz volt.
-
rumkola
nagyúr
válasz
7Heads Drago #123 üzenetére
-
7Heads Drago
veterán
4890 meg stb.
Még hogy nincs jövője egyesek szerint a DX10.1-nek.
Itt rá a válasz az Ati részéről. -
Dyno
veterán
Ennek örülök, 512-es 4870 jó is lesz annyiért.
-
törölt tag
De jó, hogy megvettem nemrég a 4670-et már cserélhetem is le, öröm és boldogság
-
törölt tag
válasz
schwartz #117 üzenetére
Ez a konzolátírósdi az én szemem is szúrja, de ettől függetlenül ha valaki a zárt rendszerű alkalmazásaival a trendekkel szemben halad, nagy eséllyel elbukik. Nézd meg, a Creative hol tart az EAX-szal. Jó volt, szép volt, de a piac köszöni, van helyette más, ezért már nem kér belőle.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #110 üzenetére
Nem ... nem kell fizetni, de a CUDA-t kell támogatni, amit senki sem akar megtenni. A Physx is csak azért van, hogy a CUDA terjedjen ezzel az NV reménykedik, hogy jobb belátásra lehet bírni az AMD-t és az Intelt. Nyilván ez az utolsó esélyük a piacon maradásra, továbbá a fejlesztésekkel is a GPGPU-ra koncentrálhatnának, mert ha túl erős lenne a konkurens chip, akkor a platformban szoftveresen visszafognák.
Talán érthető, hogy miért nincs támogatva a CUDA.Az Intel a Havok-ot külön szabványként kezeli, tehát a platform fejlesztéséért a Havok csoport felel. Ergo ugyanannyi beleszólása van a fejlesztésben az AMD-nek, mint az Intelnek és más jövőben csatlakozó vállalatnak.
Ha az NV a Physx-et elszakítaná a CUDA-tól, és függetlenítené a fejlesztést, akkor szerintem támogatná az AMD is. Ez viszont nem fog megtörténni, így az NGOHQ sem kapja meg a Catalyst driver dokumentációkat. Az NV is csak annyit tudott segíteni, hogy megcsinálták a Radeonhoz a CUDA libraryt, de hát ez édeskevés.
-
Desmond
csendes tag
Mekkora különbség lehet a HD4890 és a mostani HD4870X2 között?
-
törölt tag
Oda inkább egy projektor. 42" TV-t kb. 3 méterről érdemes nézni. Nem olyan nagy az.
schwartz:
A fejlesztőknek plusz pénz beletenni a PhysiX támogatást a játékba. Így ha nem hozza vissza az árát, márpedig valószínű nem fogja, akkor gyakorlatilag fizetnek érte. Valamelyik kiadóról volt hír, hogy azért fizetett, hogy a szerződésben foglaltakkal ellentétben ne kelljen használniuk ezt a technológiát, mert jelenlegi formájában csak nyűg az egész.
-
schwartz
addikt
Nemegyszer elhangzott mar, hogy az nvidia gatat szab a fejlodesnek, erre fel tessek, mar az is gond ha fejlesztenek...
Amugy fizetni kell a Physx hasznalatert?
Az AMD semmittevese ertheto ez ugyben... megtagadni a tamogatast hisz ugysem eleg eros a vas...Lasd NGOHQ project...
-
marcias
őstag
válasz
raskolnikoff #106 üzenetére
Jah a 4870-nel nekem is csak annyi bajom van, hogy kajál és fűt rendesen. A mostani 2600XT fogyasztási- méret - és melegedésszintjén kéne szereznem vmi komolyabb teljesítményű darabot. Korábban 4670-ben gondolkoztam, de ez most már nem kéne annyira. A 4770 nem lesz rossz, csak az X2-m kicsi hozzá.
-
proci985
MODERÁTOR
hát, ha tavaly ilyenkor lennénk HUF->USD váltásban, akkor most lehet, hogy elcsábulnék... nagyon mantrázom, hogy 3870nél jobb nem kell, de olyan 25-30kért a 4870es... igazából 40-45ért se rossz (nekem annyi a max amit kidobok hardverre), de úgy már végiggondolom, hogy idle teljesítménye gyenge és hangos mint állat, szóval várok.
az a helyzet, hogy EU->HUF innen már nem szabad, hogy romoljon, mert 320as pontnál a cégek választhatnak a migrálás és bedőlés között. ez az államháztartásnak semmi jót nem jelent természetesen, a további gyengülés azokután borítékolható, szóval remélhetőleg ezt nem fogjuk elérni.
mondjuk ha hardverszempontból nézzük, eléggé kemény volt a tavalyi 50-60%os infláció, amit a forint gyengülése produkált... bár az eurohoz képesti 25% se volt gyenge. impportőrök helyében fognám a fejem rendesen.
-
Chalez
őstag
Most nem azért, de hiába az ATI technikai előnye, ha nV kártyán folyamatosabban futnak a játékok, és több az FPS. Tapasztalatból mondom, nekem is volt 4870-em, most pl a Fallout 3-at nyomom ultrán szinte full grafon 60FPS-el, erre 4870-el esély sem volt.
Na mind1, hajrá ATI, legalább az nV leviszi a kártyáik árát. -
raskolnikoff
őstag
Ideje lenne valami kevesebb fogyasztású kártyára váltanom, szóval jöhet az update jó olcsón.
-
old gray
addikt
Öröm ilyen híreket olvasni.
Májusban belepattintok egy 4870 1GB vga-t a gépemben és asszem nyugodtan érezhetem majd úgy, hogy egy technológiailag modern és okosan összeállított gamer konfigom van.
-
P00By
nagyúr
hmmhmm
-
cizoe
őstag
-
rootkiller
őstag
Csak hajrá. Az nV-nél talán rájönnek, hogy ideje lesz bemutatni a G92b utódját, mert ez így vicces.
-
Azért van még hova fejlődni.
A radeonok a nagyobb kihozatali arány érdekében magasabb feszen mennek, ezért kajálnak sokat ahhoz képest, hogy mekkora a lapka.
A PhenomII is sokat fogyaszt a PH! teszt szerint, ami szintén gyártástechnológiai gyengeségekből adódhat. Remélem az arabok belenyomnak egy tonna lét a cégbe, mert én olyan AMD-s rendszert akarok egy-két éven belül, ami ezen a téren is legalább a konkurencia szintjén van... -
CHIPman
nagyúr
válasz
PowerBuldog #2 üzenetére
Ha itthon 35k-ért meg lehet majd kapni az 1GB-os 4870-et, akkor megvan a 4830-am párja
-
Az ilyen híreknek mindig lehet örülni, kérdés hogy nálunk mikor fog érződni.
-
luw2win
őstag
válasz
PowerBuldog #2 üzenetére
Hát igen de egekbe van a dollár.
pl "régen" amikor 150 ft volt egy $ akkor.... ááá rossz is belegondolni
de most... -
Gyuri27
félisten
Kár, hogy az árcsökkentésből a forint romlása miatt nem fogunk semmit látni.
Amúgy meg hajra az amd/ati-s fiúknak. Üssék csak az nv-t. -
Mad Max
csendes tag
Szerintetek megéri most majd váltani 4870 512MB-osról (nem most vettem, még jókor, tavaly júliusban
mondjuk 4890 1GB-osra? (A jelenlegi procim AMD X2-es 6400+, 4GB DDR2, általában 1920-ban játszok mindent.)
Tervezem, hogy jövő ilyenkor váltok 4 magra, meg DDR3, és ha viszonylag hamar jönnének a DX11-es 5xxx-es Radeonok, akkor inkább megvárnám azokat, és egyben alaplap, proci, vga, ram csere.
-
cizoe
őstag
200 ról indult...
A HD témához meg csak annyit, hogy 1280ban sem lenne semmi pixel feltűnő, recés, ha nem csinálnának gány UE3 szintű engineeket, ahol bármilyen átlós vonal qrvára recésedik. Meg lehet nézni egy Sourceot, ugyanazon test abban a motorban máris nem igényel AA-t amennyire tapasztaltam.
Ja és még egy kérdés a szakikhoz. BiA alatt bekapcsoltam CCCben az adaptív simítást. Sebességcsökkenés kb egyenlő a nullával, viszont szebb a kép. Akkor ez milyen AA? Mert elvileg a motor nem támogatja az AA-kat, de pl. nem volt AA a Battle for Middle Earthben sem, adaptív AA-val mégis ment.
-
mephi666
nagyúr
ha nekem 42"-os fullhádé tévém lenne, akkor az a (nem létező) minimum 6x8méteres nappalim egyik végében lenne és kb 5-6méterről nézné a család
nem kellene attól félni, hogy valaki elsírja magát mert pixeles bambinak az orra...
na, de ez már nagyon off... nekem képernyőn a megszokott felbontás 19"-on az 1280x1024 lesz még egy darabig... és az fsaa hiánya sem zavar... játék/mozgás közben nem azt fogom nézni, mi recés és mi nem...
-
Csak egyet tudok mondani: OMG!
-
mephi666
nagyúr
az a poén, hogy anno amikor a 14colos monitoron sz@rul festett a videocd-s mozizás, ugyanez egy tv-outos kártya+ötvenpárcentis 50hz-es gagyi tv kombón nézve 100%ig élvezhető volt... akkor ha valaki 1920x1080-at említett volna, sárgaházba csukatom...
de ez már régen volt, azóta a katódsugárcsöves "szarfelbontású" tv-k is nyugdíjba mentek és jöttek a hipernagyfelbontású képernyők... mellesleg 4m-ről nézve 2db 82centis egymás mellé rakott (hd ready+fullhd) tv képe között szerintem kb semmi különbséget nem lehetne észrevenni
-
Skizz
addikt
válasz
Neovenator #69 üzenetére
1680*1050-ig durván recés rengeteg játék... 1920*1080 sok helyen már egész jó, jópárszor kell az AA. Aki igénytelen az 1024-be se tesz AA-t, mert 500 helyett 350fps-e lesz, aki meg igazán szép képet akar, az HD-ben is tolja az élsimit bizonyos gémekben.
-
Neovenator
senior tag
-
tlac
nagyúr
A HD 4850 továbbra is a piacon marad, ára azonban 129 dollárra csökken
mennyiről?
-
-
Skizz
addikt
Az lehet, hogy a HD4800-ast verni fogja az új zöld középkat., de mire ott megjelenik az új széria, valszeg a másik oldalon is megjelenik majd, és akkor nem a régiekkel kell felvennie a harcot az új GeForceoknak - ergo, gyakorlatilag ugyanolyan esélyekkel indul mindenki.
rumkola: 1920*1080-ban (?)
-
-
ProEvoFan
nagyúr
tehát akkor árlilisig tartott a GTX295 uralma?persze várjuk ki a végét
150dollár a 4870értaz igen!
a Gianward 4850 GSemet lehet h lecserélem rá, persze ha jó áron eltudom adni -
rocket
nagyúr
Logikusan kene csokkenjen, mert az arcsokkentes utan joval olcsobb lesz 2x HD4870 mint az HD4870X2, es ugye teljesitmenyben hasonlo kategoriat kepviselnek, bar az atlag felhasznaloknak jobban hangzik az X2 amiatt mert 1 kartya, es nem kell CF tamogatasu lap hozza.
Ha lesz az RV790-bol X2 kartya akkor mar egy ideje EOL az HD4870X2, igy mar a partnerek raktaraiban nincsenek nagy keszletek, es mar csak foleg a kereskedelemben levo keszletek forognak, de azokat kilehet futtatni a kovetkezo nehany hetben.Szoval valami biztosan fog tortenni, bar eddig is dragabb volt az HD4870X2 mint 2xHD4870, de ha nem csokkene az X2 ara a 120-150$ eleteres nagyon sok lenne.
-
igi
aktív tag
Én valamikor nyáron egy jó kis RV740-es alapú passzív (vagy nagyon halk hűtésű) kártyát veszek. Már ha valaki addig előhozakodik olyasmivel normális áron...
-
zed1983
őstag
Aki tavaly nyáron vett 45-50K -ért 4870-et az járt jól!
Volt aki el is adta, úgy hogy nyert rajta 10k-t -
AMD_ok
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #33 üzenetére
Ász game lesz, az tuti, nagyon jók a trailerek
-
rocket
nagyúr
"A kiszivárgott információk szerint egy 512 MB-os és egy 1 GB-os változat érkezik az új termékből, előbbi nagyjából 199 dolláros áron, utóbbi viszont 100 dollárral drágábban."
Kizart ekkora elteres legyen arban csak a memoria mennyiseg duplazasa miatt.
Jelenleg a HD4870 eseteben ~30-40$ az arkulonbseg, europaban meg ~20-35euro.
Szerintem inkabb 230$ (ujdonsag varazsa miatt lehet picit tobb lesz az elso 1-2 hetben)korul lesz az 1GB-os referencia kartya ha csak az orajeleket emelik 850/3600-ra.
Pletykak szerint leghutessell az "egekig" lehet majd huzni az RV790-et, de ilyen pletykak voltak mar az R600 ota minden ATi GPU-rol, aztan megse lett igaz, de "uj" GPU, uj eselyHa marad az RV770 felepitese akkor 300$-ert max. valami gyari OC kartyat tudnak elkepzelni 950/4000-en, de ez eleg alomszeru 55nm-en, ha megis sikerulne akkor az RV770 eseteben valami nagyon felre ment
-
Desmond
csendes tag
4870X2 ára is csökken?
-
Skizz
addikt
Mégis hogy venné át? Elég borzasztó selejtaránnyal és magas előállítási költségekkel készülnek a GT200-asok, szóval ott tuti nem tesz az nv, számunkra előnyös lépést. Középkat.-ban csökkenthet talán árakat (bár csekély rá az esély), de a G80/G92-es átmatricázott kövületekkel akkor sem kínál jobb alternatívát.
-
Skizz
addikt
Gondolom a 4890 nem csak órajelekben különbözik majd. a 70-estől.
De elég durva ára lesz az 1GB-os változatának. Mindenesetre az árcsökkentéssel hatalmas pofont kap a sok zöldség a középkategóriában. Ismét. Azért beiktatok egy cserét, aztán majd kiderül mennyi ideig marad a 4870 1GB.
-
cizoe
őstag
"de milyen játék jön március végén ami dx10.1 ?"
Stormrise, Battleforge.
"egyébként kicsit parasztvakítás ez a dx10.1 a dx 10 hez viszonyítva nem ?
na majd a dx11"Fél éve is mindig ezt kérdezgetted... [link]
A válasz továbbra is NEM. Nézz utána, ha érdekel milyen felhasználó számára is előnyös eljárásokat alkalmaz.
gyiku: Ne nagyon reménykedj jobb forintban. 300-320 körül jelzik a következő időszakra. A pesszimistább elemzők 320 felettit is.
-
Devid_81
félisten
Jujuujj, akkor a 4870esek ára használt piacon is csak igen kemény árcsökkenéssel lesznek eladhatóak...legalábbis Dávid már nagyon várja azt
-
gulupeti
senior tag
Az a legnagyobb probléma, hogy itt magyarban ebből az árcsökkentésből szokás szerint már megint nem fogunk az ég világon semmit sem megérezni. Az Intel is csökkentette pár hete több processzorának az árát és nemhogy olcsóbbak nem lettek nálunk, hanem még fel is ment az áruk néhány ezressel. Ez van.
-
tome.jr
addikt
Nagy szarban lesz az nvidia az új árak és VGA-k piacra dobása esetén.
4750 - 100 $
4870 - 150 $
4890 - 200 $Ez nagyon agresszív árazás. Nem hiszem hogy a zöldek tudnak ilyen mértékű árcsökkenéssel reagálni az új kihívásra. És még nem beszéltünk arról, hogy a 4890 milyen teljesítményt hoz. Én személy szerint a 285 környékére várom. Ha azt a szintet tudja majd akkor az nvidia tényleg lehúzhatja a rolót.
-
^Clown
addikt
Jó ár lenne a 4870-ért, de ne álmodozzunk...
-
AMD_ok
őstag
válasz
Depression #15 üzenetére
Sztem se, ezért veszek egyet most
-
Findzs
addikt
de milyen játék jön március végén ami dx10.1 ?
egyébként kicsit parasztvakítás ez a dx10.1 a dx 10 hez viszonyítva nem ?
na majd a dx11mindenki ráizgult a 4850 meg a 4870 árcsökkenésére
a 4700 as sorozaton nem gondolkodik senki ? kb 10 ezerrel olcsóbb lesz mint az előbbi kártyák és 1 évig elég lesz az is
még egy 9600 gt is elég a mostani játékokhoz és idén nem is nagyon fog kijönni csak év végén normális játék ( pl: wolfenstein, )
addig meg még sok minden megtörténhet pl: az nvidia átveheti az ár érték arány versenyt -
Depression
veterán
150 dollár még a mostani árfolyam mellett is csak 36k. Egy 4870 simán megérne annyit. Persze sosem lesz itt ilyen.
-
Zalaymate
senior tag
Hát én most állok kártyavásárlás előtt, azaz inkább jövő hónap, de lehet, hogy csak májusban lesz rá keret...(Nem sikerült a nyelvvizsgám, így most azt is be kell fizetni a következőre, meg mellette nyelvtanár...
)
Ezért igencsak örülnék neki, ha áprilisban vehetnék egy 4870-et úgy 40-45K környékén!
Mindig is nVidia párti voltam, de mostanság nagyon tetszik, amit az ATI csinál.... elég komoly hátrányból szép csendben annyira feljöttek, hogy most sorra verik szét az NV minden büszkeségét...
Grat. ATI!
Rájuk fért egyébként, mert már pofátlanul kihasználták a piaci helyzetüket!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
PowerBuldog #2 üzenetére
Könnyű kiszámolni a végleges árat.
A 150$ itt európában 150€, + az áfa, szóval alhangon lesz 50k.
-
mephi666
nagyúr
hát igen... pl gyenge 4500$-s fizuból vehetnél 30db-ot 1hónapban... ez magyarországra vetítve olyan, mintha bő 1.5millát keresnél nettóban 1hónap alatt... nem mindegy... ennek az összegnek 1/10ét keresem diplomával... ez a gáz... arányokat tekintve "kis" különbségek vannak... szerintem lesz még 200 alatt az árfolyam... teljesen megváltozott minden... régen is követtem az árfolyamváltozásokat... aránylag ki lehetett számítani és kicsi volt az ingadozás... péntekre gyengült általában a forint... most meg felkavarodott a víz és kiszámíthatatlan az egész... lehet, hogy az ojró 1hét múlva 290lesz, de az is lehet, hogy 315... nem lehet megsaccolni...
-
papi77
addikt
Itt nálunk, mennyivel lesz olcsóbb a 4850,5-6K-val?
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
PowerBuldog #7 üzenetére
tudom... azért nézném meg 180-on, mert 180-190körül volt a "normális" árfolyam... és 30ezer alatt 4870 kicsit vicces lenne... mit művelne a lassan alsókategóriás 9600gt/4670/3850/4830 áraival? 15környékére nyomná? durva lenne... meg 30körül elgondolkoznék én is a 4870-en...
-
mephi666
nagyúr
azt a 149 dolcsit megnézném 4870-ért... 180as árfolyamon főleg
-
Morden24
nagyúr
válasz
PowerBuldog #2 üzenetére
Egyetértek, erősen elgondolkodom, hogy ha majd köv. hónapban külföldön járok, akkor berántok magamnak egyet.
Ha itthon is kapható lenne 35-40K között egy fasza 4870-es, az remek lenne, csak hát...
mephi666: Szerintem még 240-es árfolyammal sem (lenne) rossz a 150 dodó - főleg, hogy jelenleg 55 alatt nemigen kapsz új 4870-est.
-
válasz
PowerBuldog #2 üzenetére
PowerBuldog, igi: Okkay, értem. Köszi!
-
Az RV790 hogyhogy nem 40nm-en készül?
40nm-en lehetne olyan olcsó, hogy a nagyobb nV karikat is erős óccsításra kényszerítse...
Vagy nem éri meg a 5xxx sorozatig ezzel tökölni?mod: Erősen elgondolkodtam egy full-AMD-s konfigon, de mivel mindent cserélnem kellene, nem jönnék ki jól... Meg még nem is értek az AMD lapokhoz, procikhoz. Nyárig feltuningolom ezen tudásomat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest