Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jancsi
aktív tag
1. Attól függ hol van a kulcs, ha megtalálják és nem sérült akkor szerintem menthető minden.
2. Magába nem sok értelme van a titkosításnak, gondolom valami jelszó még kellhet hozzá vagy ujjlenyomat, x rossz próbálkozás után gondolom megsemmisíti a kulcsot.
3. Milyen módszerek? Nem tudom mennyit érhet maximálisan 300gb adat, de lehet nem annyit hogy megérje végigpróbálni rajta a 2^256-on db lehetséges kulcsot.Egy kis iromány az AES kódolásról
Ilyen bonyolult kódolásoknál már az a legegyszerűbb ha nem csak a laptopot lopják el hanem a tulajdonosát is -
rgranc
aktív tag
1. HW hibánál szerintem itt különösen nehéz / lehetetlen a visszaállítás. Céges notebookomon Pointsec titkosítás van a teljes vinyón, ott egyszer HDD hibánál minden adat elveszett. Rendszeres backup kötelező.
2. Format c: ennél már nem számít asszem, ha a vinyó maga kezeli a titkosítást. Kuka...Ami engem viszont érdekel, hogy milyen felhasználói felülete van a dolognak. A Pointsec nálam a BIOS szekvencia után jelentkezik, a jelszóval továbblépve indul el a Windows boot, gondolom itt is ugyanez van, csak a megvalósítás nüanszai érdekelnének.
/r.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A japán gyártó jövő hónaptól árulja a hardveres AES-titkosítással dolgozó HDD-it.
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dark Souls sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LED világítás a lakásban
- Asylum - tölthető a demó
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- WD RED 8TB WD80EFZX
- Samsung MZ-VLB512B PM981A 512GB m.2 Nvme SSD pár órát futott, kb 80-90GB írással 100/100
- SK Hynix PC711 512GB m.2 Nvme SSD pár órát futott, kb 80-90GB írással 100/100
- WD Western Digital SN730 512GB m.2 Nvme SSD pár órát futott, kb 80-90GB írással 100/100
- Western Digital WD Blue 500GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest