- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Szerintem a SATA volt az utóbbi évek egyik leginkább ésszerű újítása. Én már bő 10 éve szerelgetek, rakok össze gépeket, és eléggé megutáltam a sok szalagkábelt. Csókoltatom aki egyáltalán kitalálta hogy PCbe ilyet rakjanak. Persze ha soha nem kell hozzányulni akkor általában nincs vele probléma, meg már ugye pár éve ott a csőkábel, de a csatlakozója annak is ugyanolyan. A master vs. slave játékkal is jól eljátszogattam párszor. Ja, és a SATA-ban van plusz CRC, nincsenek jumprek, nem törik meg, nem esik szét a kábel,stb...
Parallel ATA has CRC on data phase only
While serial ATA has CRC on all protocols
One neat thing about serial ATA's new technology is that it has enhanced realibity as well as improved overall data integrity. As you can see the diagram(s) above here taken courtesy of Seagate, when running on parallel ATA drive, it has CRC* on data phase only while serial ATA has CRC on all protocols.
Meaning that,commands and data on serial ATA gives you much better protection from being turned into the state of failure.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy-egy Abit, Foxconn és Gigabyte gyártmányú, nForce 500-as chipset köré épülő alaplap ismertetésével folytatjuk cikksorozatunkat.
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest