Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #79335424 #54 üzenetére

" szégyent hozva magára és a környezetére, az megszűnt férfi lenni."

és ennek egyenes következménye a 30 év melletted csicskaként láncon...

"Ő nincs tisztelettel magára és a környezetére, akkor én mit kéne tiszteljek benne? "

tisztelni? semmit. viszont a karóbahúzás meg amit te mondtál az is elég meredek civilizáltnak nevezett társadalomtól...

"tettének következményeit viselnie kell."

amit meg is tesz majd így vagy úgy, a társadalmilag elfogadott kereteken belül.

"Ebben pedig az a minimum, hogy addig nincs szabadulás, amíg mindenkit nem kártalanít"

amennyit lehet biztos kártalanítani fognak belőle. a többit mint írtam nem lehet kitermelni börtönben. fizikai képtelenség csakúgy mint a te felvetésed. egyébként meg ha valaki befürdött az álomüzlet reményében, az azért sejthette hogy minimum nagyon kockázatos kategóriát súrolja amit csinál. persze roppant sajnálatos, és én is sajnálom őket, de akkor is. ez kb olyan nálam mint a svájci frankos hitelek. értem én, tudom miért vette fel, nem jött be, mellette a bankok is rájátszottak, de attól még mindig bukós lesz sokaknak, szívás, de ez van. rizikó volt, belelépett, büdös, ez van. inkasszózzák a számláját és annyi. majd visszafizeti ahogy tudja az állambácsinak pl vagy leüli napi 1k-val

modern társadalomban a felvetésed továbbra is elfogadtathatatlan lenne mint büntetés, az hogy a te mikrokörnyezeted hasonló elveket vall az szomorú, mert ha sok ilyen lesz akkor még azt is megélhetem hogy ilyen irányba indul el a jogalkotás, és szépen egymás nyakát vagdalja majd el az ország. nem férfi az aki .... kezdetű mókák ismerős variációja lehet egyes mélyen vallásos közösségekből a nő kövezését megelőző mert vezettél, mert táncoltál, mert fedetlen accal mentél az utcára, etc. ugye hogy az nem is annyira korrekt?

szerintem hagyjuk. tudom sokan, egyre többen állnak a büntetésvégrehajtás szempontjából az egyre radikálisabb oldalra. értem is hogy miért. ti azt nem, hogy azzal nem hogy nem oldanátok meg semmit, de még csak jót se tennétek, még csak magatoknak se. nem hogy a társadalomnak. a mostani se tökéletes, van még mit polírozni rajta, de néha néha talán bizonyos szögből jónak tűnik legalább az irány.

Új hozzászólás Aktív témák