Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Vaku topic
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajzal
őstag
válasz
Kzoli90 #18893 üzenetére
Hát ez szívás, valahonnan beszivárgott a telefon belsejébe. Természetesen vidd be Cordon-ba, de ha esetleg elutasítják akkor már nem érdemes javítani, mert egyszerűbb egy új telefont venni. Mert ha beszivárgott a víz a telefon belsejébe akkor szerintem nem csak a kijelzőt érte a víz, hanem lehet az alaplapot, akksit stb... Na de azért próbáld meg, vidd be gyorsan a Cordon-ba!
-
vicze
félisten
Nem tudják már. A Doze teljesen lehetetlenné teszi, és mivel kötelező így...
Doze 2 már elég közel lesz az eredeti Staminahoz, de még mindig nem ugyanaz.
4T-en amúgy nagyon jó lett az üzemidő az utcso frissítéssel, amiben már van "Stamina".És de a Stamina ugyan ezt csinálta eddig mint Doze, ezért ütköznek.
-
Wajk
addikt
válasz
Kzoli90 #18893 üzenetére
lehet a gumival volt gond, annak az elbírálását nem tudom, de az már neccesebb. Az a lényeg, hogy hivatalosan azt csinálják, hogy előírás szerint zárnak mindent és nyomáspróbázzák, hogy hol jutott be... Ha nem a user oldalon akkor még van esély.
A helyedben még csekkolnám a Pressure tesztet, hogy mit mutat, ha nyitva illetve zárva vannak az ajtók...
Gari nélkül mennyi? Valszeg annyi amennyiért nem érdemes azt megjátszani...
-
Kzoli90
csendes tag
Rózsaszínek az indikátorok...
Ez hogy lehet amikor tényleg maximálisan lezártam őket? Máshonnan be tud folyni?
Ha buktam a garanciát mégis mekkora összegért javítják kb?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Armahun #18874 üzenetére
Én tavaly innen vettem [link], de most valahogy nem látom a Nillkin szócskát feltüntetve a hirdetésben
Nekem amúgy igényes zöld-fehér dobozban Nillkin üvegfólia és normál hátlapi + kameralencse fólia érkezett a mások által említett felhelyezéshez mellékelt törlőkkel karöltve
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kamikazeman #18890 üzenetére
Egyébként működőképes a szép állapota mellett? Van még rá garancia? Vannak hozzá extra cuccok (kijelzővédő a telefonon, tok, dokkoló, mágneses töltő, stb....), vagy álá natúr "kopaszon" maga a telefon?
Azért elég sok apró tényező módosítja az eszközök értékét. Félvállról bedobott információk alapján hogyan lehet elvárni egy normális "árazást"?
-
Kamikazeman
aktív tag
Sziasztok! Mennyi lehet a realis piaci ara kb. egy z3c szep allapotu, gyarilag fuggetlen, feher telonak?
-
Kzoli90
csendes tag
Sziasztok, a pár hónapos telefonomat először kíséreltem meg víz alatt használni. Medencében csináltunk videó és képfelvételeket a cimborákkal. Nagyon féltem a dologtól, ezért 100%-osan lezártam mindent. 10-20 percig csinálgattunk képeket és videókat, mindezt úgy, hogy a telefon ténylegesen kb 2-3 percet volt víz alatt.
20 perc elteltével a teló kijelzője nem reagált az érintésre, kicsit később, a háttér egyik fele sötétebb volt, ezután a kijelző sötét kékké vált. A ki/bekapcs gomb és a fotó gomb működik, de érintésre semmi reakció. (45 perccel az eset után le is öblítettem sima vízzel, ezzel talán elkéstem).Baromira pipa vagyok, hiszen tökéletesen lezárva meghibásodott a telefon. Ha a garanciális javítást elutasítják agyvérzést kapok. Ha valaki túl van egy ilyen eseten, vagy hasonló tüneteket produkált a telója az megoszthatná a tapasztalatait.
-
kárátékutyá
őstag
Xiaomi Mi3w-m volt pld. A lányom barátjának Mi4C van. Meglátta ezt, és most le akarja rá cserélni. Nagyon jó az hogy alig kissebb a kijelző, de a telefon lényegesen kisebb.
A Xiaomi kütyükkel idáig a legjobb a kommunikációja, mert pld én a 2.-on lakok, de ha az autóban nem kapcsolom ki a kihangosítót (Jabra) , akkor nem tudom felvenni fent a telefont, annyira jó a Bluetooth-a.
MiBand-el , MiScale-el azonnal kapcsolatba lép.
-
válasz
kárátékutyá #18884 üzenetére
Értem, kössz!
A Redmi 3 a b.) terv, szintén a jó akksi idő miatt.
Viszont az 5 col nekem túl nagy, és a kamera gomb is kényelmes dolog, ami csak a Sony-kon van, tudtommal. -
kárátékutyá
őstag
-
Sziasztok!
Egy ideje a Z3C a kiszemelt teló. Elsősorban a jó akksiidő miatt az, viszont a 6.0 óta olvasom én is a stamina vs doze mód szívást.
A kérdésem, hogy stamina mód nélkül is jobb az üzemideje más telefonoknál a Z3C-nek, vagy csak a stamina mód miatt teljesített ilyen jól ez a teló?Kössz!
-
Wajk
addikt
válasz
Tamarel #18880 üzenetére
ez véleményem szerint nem kifogás, nem kell kikapcsolni a Doze-t. A Stamina-nak semmi köze hozzá, nyugodtan futhat vele akár együtt is és korlátozza a készüléket ahogy korábban...
Vagy egyszerűen együttműködik vele. Hagyja, hogy végezze a dolgát és mellette futnak az extra Stamina fícsörök.
-
tutuhawer
őstag
Szevasztok, szeretném a nagy méretű játékomat, a Real Racinget áttenni a memóriakártyára, de csak a 70 MB méretű részt teszi át, a sok adatot meg nem. Mit kell csinálni, hogy átmenjen, mert nincs elég helyem a belsőn.
Kösz -
Tamarel
senior tag
Tudom milyen az új, de mivel a kedves google nem engedi hogy bárki befolyásolja vagy kikapcsolja a doze-t, így hivatalos megoldás nem lesz.
Amúgy meg vannak ígéretesnek tűnő próbálkozások, pl ForceDoze vagy az xda-s topic (root esetén). Idővel csak jó lesz ez.Más: a felső hangszóró annyira elhalkult, hogy már hívás közben alig hallom és navigálni se lehet már a telefonnal. 6.0.1 még rosszabb, de 5.1.1 gyári visszaállítás utáni service test-nél hatalmas a különbség a kettő között.
Irány a cordon... -
Wajk
addikt
válasz
Armahun #18874 üzenetére
igen, ahhoz hasonlóan van kivágva, nekem azért esett ki. Kb. pár hónapja néztem végig az aktuális kínálatot és akkor még mindig nem találtam olyan kivágással gyártott üveget, mint a Nilkin...
(#18878) Anaghmar: kíváncsi leszek, hogy a Sony végül megcsinálja-e a Stamina-t rendesen, mert azért ezzel az átnevezéses verzióval eléggé blamájlja magát... és nem csak előttem...
-
-
devpernull
tag
Pénteken érkezett frissítés a telefonomon levő 23.4.A.1.232 Central Europe romra. Ez a 23.5.A.0.575 számú, valami mégis más benne, mint a Telenorosban, mert ezzel végre nincsenek problémák a wifivel.
-
vicze
félisten
válasz
pakfong #18871 üzenetére
Igen normális. Pár energia kímélő dologgal ki lehet tolni, de nem lesz sokkal több. Lényegében nem a készülék hanem a kamera szenzor melegszik túl, csak a hő élvezetes miatt az egész melegszik sajnos.
Az energia gazdálkodás majd csak N-javul valamennyire a Staminát nem fogja az se elérni, de az is valami.
Régi Stamina sajnos már nem lehet. -
pakfong
tag
Az normális, hogy kb 25-30 °C-os melegben annyira melegszik a készülék videó felvétel közben, hogy inkább saját maga leállítja a kamerát 6-7 perc után?
6-os android akksi kímélő üzemmódja nem olyan hatékony, mit ahogy reméltem. Nem használom a telot és félóra után is képes bármelyik program vmi üzenetet küldeni, amit csak wifi elérhetőségnél tesznek. Pl SoundHound is néha. Magyarán szinte egyfolytában a neten lóg, és így az akksi is jobban merül. 5-ös android stamina módja sokkal jobb volt. Vagy csak nekem ilyen?
-
Worang
csendes tag
Sziasztok !
Most jöttem haza görögből és történt egy kis baleset . Gondolom a meleg hatására ( 41 fokban kint) vagy fogalmam sincs a telefon kijelzője felülről kezdve elkezdett ''leválni a házról''. Rendesen működik nincs vele baj , csak kérdezném hogy a ''ragasztás '' engedett volna el és ezért vagy ez mitől lehet ? Gariztatni ezt gondolom lehet. Félek hogy tovább válik és kiesik majd csak egyszer . Jelenleg egy befőttes gumival fogattam oda hogy ne essen , váljon tovább -
Armahun
addikt
Urak, használ valaki xProtector üvegfóliát?
Nem találtam róla képet, hogy hogyan vannak rajta kivágva a nyílások.
Tudnátok mutatni? -
Essien
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, majd még egy másik kábellel megpróbálom.
-
Essien
aktív tag
válasz
Williamgrant #18860 üzenetére
Hát ma lepróbáltuk több telóval, s3 jó, s7 nem jó úgy hogy fogalmam sincs mitől függ
-
-
Essien
aktív tag
válasz
Williamgrant #18858 üzenetére
Mobilos boltban direkt erre a feladatra való kábelt vettem ,nem tudom hány csatornás (nem értek hozzá) Azt tudom csak hogy más telefonokkal működik a sony-val meg nem (ugyan azzal a kábellel próbáltuk az összest) A jack jó a telón mert a fülhallgatóval hibátlanul üzemel.
-
-
Essien
aktív tag
Valaki próbálta már kocsiban használni aux kábellel a telefont zenelejátszásra? IPhone működik, ezer éves Nokia működik. A Z3c-t mintha nem is érzékelné a fejegység, a telefon hangszórója szól tovább ha csatlakoztatom
jack csatlakozó jó.
-
fclub
tag
én is úgy érzékelem, hogy egy kicsit jobban merül 6-os androidon.
általában 1,5-2 naponta töltöttem.
a frissítés óta még egyszer sem bírta 2 napig. az első napokban azt gondoltam, hogy csak többet nyomkodom, de a frissítés óta már hetek teltek el, nem hinném, hogy pont most változtak a telefonálási szokásaim.
ha nem mindenkinél merül jobban, az esetleg lehet attól, hogy bizonyos programokkal még nincs jól optimalizálva a 6-os, és akinek van fent ilyen ilyen app, annak jobban merül, mint akinek nincs?
nem értek hozzá ilyen szinten, ez csak egy gondolat... -
válasz
rikxjeee #18842 üzenetére
Szerintem pedig nem hülyeség, amit írt, mert én is találkoztam mindhárom hibával.
-Előfordult nálam is az, hogy nem adtam meg minden engedélyt egy alkalmazásnak, amely emiatt korlátozva működött(elindult, de érdemileg használhatatlan volt), addig, amíg meg nem kapta az összes engedélyt.
-A telefon gyorsabban merül nálam is 6.0.1. -nél.
-Híváslistánál általában az utolsó hívott vagy hívó számot jelzi ki, majd 1-2mp után átvált a nevére. Ez nem mindig fordul elő, de találkoztam vele én is. -
deminos
aktív tag
válasz
Williamgrant #18821 üzenetére
Ptk. szerint:
4. Jótállás
6:171. § [Jótállás]
.....(2) A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.
6:163. § [A kellékszavatossági igény elévülése]
(1) A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el.
(2) Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen.
(3) Ha a szerződés alapján szolgáltatott dolog ingatlan, a kellékszavatossági igény a teljesítés időpontjától számított öt év alatt évül el.
(4) Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni.
(5) A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik. -> ezek szerint mégis újra indul a garancia.Persze ez nem fogyasztóvédelmi topik, így ebben a témában nem fogok többet szólni. Bocsi a hosszú hsz-ért.
-
válasz
2thletme2day #18849 üzenetére
Valami bekattant. Megoldás, eltávolítod a listából az adott AP-t, majd újra hozzáadod. Ennyi.
-
fclub
tag
több hozzászólásban láttam már, hogy a 6.0 telepítés után wifi és buetooth problémára panaszkodnak.
a wifi nálam rendben van, viszont a bluetooth már majdnem a sírba vitt. (gyári T-s frissítés)
zenehallgatásra vettem egy (szándékosan) sony headset-et. 5-ös androiddal tökéletesen működött, a 6-os óta viszont folyamatosan akadozik a hang, és minden zenehallgatásnál 2-3x kell ki-be kapcsolnom a telefonon a bluetooth-ot, hogy megtalálja a a headset-et.
...mire végre ma reggel rájöttem, hogy törölnöm kell a párosítást, és újra párosítani. most tökéletesen működik.
csak azért írtam le, ha valaki hasonlókkal küzd, próbálja egyből ezzel, hátha nála is ez a megoldás. -
Dino69
aktív tag
válasz
Próbáld meg tisztán feltenni az CE1 6.0.1.-et, de előtte mindenképpen csinálj egy biztonsági mentést sd-re.
-
papi77
addikt
válasz
Itt az élő példa,hogy miért kell a FR minden fő frissítés után!
Nálam akkor volt hasonló,amikor 5-re frissítettem. -
2thletme2day
őstag
Mai nap firssítettem az andoridot a 6.0.1-re. Azóta az összes mentett wifi kapcsolatom elszállt de a legfájóbb, hogy az itthoni wifire azóta az istennek sem akar felcsatlakozni. Annyit ír ki, hogy mentve meg néha azt, hogy azonosítási probléma. A kód tuti jó, a router WPS gombjával sem működik Mi lehet a gond?
-
törölt tag
Hali! Mostanában gyakran fordul elő hogy a telefon nem látja a mem kártyát. Újraindítom utánna jó egy darabig. Ez bug lehet az új droidban vagy haldoklik a kártyám?
-
vicze
félisten
Őrület, valamit elcseszek a naptárban mivel csak szerda lehet, mert megkaptam a CE1 6.0 OTA-t.
23.5.A.0.575 amúgy.Nincs is jobb mint a Optimising applications 25 of 328.
-
rikxjeee
tag
válasz
Williamgrant #18844 üzenetére
Itt viszont én szorulok magyarázatra.
@holozis_HUN: De fut. Az, hogy nem működik rendesen, más tészta, egy program sem tökéletes.
-
-
rikxjeee
tag
válasz
marilllyo #18822 üzenetére
Mármint olvasd el amit írtál. Ilyen engedély nem létezik. Ha el sem olvasod amit kiír, teljesen felesleges neked okostelefon. Az akksi is placebo. Október óta használok-használtam conceptet (nem recoveryből....), Slimm 1.6 óta a "hivatalosat". Nem találkoztam olyan alkalmazással, ami nem indult el egy-egy engedély megtagadása után, maximum nem működött minden funkciója. A híváslista IS tökéletesen működik.
@Tacsilaci: Felesleges, Stamina mód sokáig nem lesz (ha lesz egyáltalán), ami a friss bétában van gyakorlatilag átnevezett energiatakarékos mód.
-
Dino69
aktív tag
válasz
Tacsilaci #18839 üzenetére
Kb 3 napja van fent, vagy hogy, de eddig stabilnak mutatkozik. A wifi is stabilabb az előzőkhöz képest, és a bluetotoh is. Viszont a telefonkönyvnél az utolsó számnál egy másodpercig csak a számot mutatja, aztán vált névre. Kb ennyi bugot vettem észre.
Az akksi egy pindurit kevesebbet bírja, de itt még nincs benne a stamina mód, viszont van akkumlátorkímélő mód.
Ezek várhatók még a következő lépésben: [link]
-
Tacsilaci
tag
A pár napja kijött hivatalos Central rom-ról van már valakinek tapasztalata?
-
Tacsilaci
tag
válasz
Williamgrant #18828 üzenetére
Kicsit ironikusan hangzik!De köszönöm!
-
válasz
Williamgrant #18836 üzenetére
Milyen stabilitási gondjai vannak az utolsó 5.1-hez képest?
Akksi idő? -
-
válasz
Williamgrant #18834 üzenetére
Okés, közben találtam az xda-n egy listát.
Hááát, a kijelzővel kapcsolatos dolgokat nem szeretném bukni...
A többi nem izgatna.A gyári 6.0 menniyre jó/rossz? Akksi idő, sebesség, stabilitás?
-
-
válasz
Williamgrant #18832 üzenetére
Kössz!
A BL nyitás után a TA partíciót vissza lehet rakni, és a CM kezeli ezeket a DRM kulcsokat? Vagy csak a gyári rommal működnek?
A Z3C mihez használja ezeket a kulcsokat? -
BL nyitás fő problémája hogy DRM kulcsokat elveszíted. Ez amúgy nem lényeg, ha előtte a TA partícióról mentést készítettél. Szóval TA backup után lehet nyitni, ha gáz van vissza lehet zárni nyom nélkül.
A link azért nem működik, mert a Sony paraszt módon lelőtte. Majd javítom ha PC közelében leszek. -
DonDragonka
őstag
válasz
Williamgrant #18828 üzenetére
Köszi!
-
válasz
fattyu #18829 üzenetére
És a bootloader nyitás miért gond?
Eddig SonyEricsson készülékeim voltak, mindegyiknél nyitottam a BL-t, és sosem volt gond velük.
Viszont nem ismerem a mai telók esetén fellépő kockázatokat, így tényleg jól jön a friss infó.mod: Anniyt tudok, hogy az összefoglalóban lévő bootloader nyitós link nem műxik.
-
-
Sziasztok!
Új telefont szeretnék venni pár hónap múlva és puhatolózom, hogy a megfelelő telefonokra milyen szoftver érhető el.
Létezik erre a telefonra jóféle stabil CM13?
Ahogy néztem, a hivatalos CM támogatás 12-nél megállt, sőt annak a végén is eléggé hanyagolták a készüléket.
Láttam XDA-n egy CM13 kezdeményt, ami eléggé instabil és kezdeti állapotú, így felmerült bennem a kérdés, hogy máshonnan beszerezhető-e normálisan működő CM13?Illetve a gyári 6.0 hogy muzsikál (akksi idő, stabilitás, stb.)? Tudtommal már kijött.
-
DonDragonka
őstag
-
Tacsilaci
tag
Hogyan lehet eltüntet az értesítő sávról a rendszer frissítés?
-
Röviden: nem indul újra a garancia ha javítás helyett új készüléket kapsz. Vonatkozó törvényeknek utána lehet nézni nyugodtan. Erről van több helyen részletes értekezés.
-
nonosmr
csendes tag
válasz
Williamgrant #18797 üzenetére
És mit tudnék vele kezdeni? Megoldható valahogy?
-
papi77
addikt
Na,végre!
CE1 re megérkezett otan az 575 ös frissítés.
Igaz,én megvárom a 203 at -
arti1121
senior tag
Wajk mesterrel mi lehet? régen láttam már itt??
-
#TOTTI
őstag
...
-
marilllyo
veterán
válasz
VMatteo #18809 üzenetére
Hát én nagy változást nem vettem észre. Annyi, hogy most minden letöltött app megkérdezi, hogy "engedélyezed, hogy az alkalmazás hozzáférjen a médiaadatokhoz". Általában a "nem"-et választva nem indul el a program sem.
Egy hangyapörrenetnyit mintha kevesebbet bírna az akksi. De lehet placebo.
Meg ami feltűnt, hogy a híváslistát megnyitva sokszor csak telefonszámokat látok...és kell 1-2 másodperc mire átvált a névre.
-
VMatteo
őstag
Érdemes frissíteni Tmobilos android 6ra? Mik az előnyei/hátrányai a 6nak?Olvasgattam de senki nem írt róla röviden tömören
-
deminos
aktív tag
És knuckle (18804)
fattyu felettem már be is linkelte az ide vonatkozó jogszabályt (köszönöm neki, mert én telefonról nem akartam ezzel szenvedni), melyet a Sony kihasználva a felhasználók tudatlanságát nem tart be. De attól még nem neki van igaza, ha a törvény a fogyasztó oldalán áll.
Annyiban viszont neked is igazat kell adnom, hogy a kötelező 1 éven túl már valóban a Sony által diktált szabályok játszanak. Idézett szöveg: Az 1 éven túl vállalt garancia tartalmát és feltételeit azonban az eladó maga határozhatja meg. -
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #18715 üzenetére
Értem, viszont.
Tegnap már a kijelző felső része fele sem működött kb 4 mm szélességben. Küzdeni kellett az értesítési sáv lehúzásával.
Úgyhogy csináltam kártya adaptert, szereztem kölcsön cseretelefont, most délben ráhúztam egy gyári telenoros romot, és...
Most működik a kijelző felsőszéle rendesen, alul is bal oldalt a felére csökkent kb 21x2 mm-es sávban nem jelez a teszt.
Most szinte észrevehetetlen.
mondjuk már két örája süti a nap az asztalon, hagyom még hátha "visszaolvassza"Holnap akartam vinni, de most tényleg nem tudom... Vissza fogják adni ahogy van három hét múlva.
-
fattyu
veterán
válasz
knuckle #18804 üzenetére
Mert hagyjátok magatokat.
A linkelt honlapról. Uj készülék esetén a kötelező törvényi egy éved van.
Bármilyen okból a hibás készülék helyett egy új készüléket adnak, újra indul-e a garanciaidő?
A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
Ilyen esetekben a kötelező jótállási idő egy éves időtartama, illetőleg a szavatossági jogok gyakorlására nyitvaálló két (adott esetben három) éves határideje a kicserélés (az új termék átadásának) napjától újraindul a teljes termék vonatkozásában.
-
knuckle
aktív tag
válasz
deminos #18800 üzenetére
és tényleg nem indul újra, ez is saját tapasztalat...én is kaptam Z3C-t, és maradt minden...
Sony-t is kérdeztem, és szerintük sem...pont a kolléga által írt szerződéses jótállás miatt...
viszont a garancia idő végén elvégzett javításokra adnak garit...
tehát ha kijelzőt cserélnek pl, arra kapsz 3-6 hónapot vagy valami ilyesmi időt, de csak arra/azokra, melyeket akkor cseréltek ki. -
AtiSnatch
aktív tag
válasz
fattyu #18802 üzenetére
"Pl. ha a jogszabály egyéves (kötelező) jótállást ír elő egy termékre (pl. mosógépre), az eladó dönthet úgy, hogy a kötelező 1 éven túl, további időszakra garantálja a termék hibátlan állapotát. Az 1 éven túl vállalt garancia tartalmát és feltételeit azonban az eladó maga határozhatja meg."
A telefonokra 1 év a kötelező, a 2. év a Sony "jófejsége".
-
AtHoS
nagyúr
válasz
deminos #18800 üzenetére
Sajnos nem jól tudod...az általad linkelt oldalon ez a rész bizonyára kimaradt nálad, tehát idézem:
"Mit jelent a szerződéses jótállás?
A szerződéses jótállás a felek megállapodásán alapul, azaz egy termék eladása esetén nem jogszabály kötelezi az eladó felet jótállás vállalására, hanem erre önként kerül sor. A kötelező jótállás tartalmi elemeit jogszabály határozza meg, míg a szerződéses jótállás esetén a felek közösen állapodnak meg annak feltételeiről, és ezt szerződésben rögzítik. A szerződéses jótállás a kötelező jótállást nem zárja ki. Pl. ha a jogszabály egyéves (kötelező) jótállást ír elő egy termékre (pl. mosógépre), az eladó dönthet úgy, hogy a kötelező 1 éven túl, további időszakra garantálja a termék hibátlan állapotát. Az 1 éven túl vállalt garancia tartalmát és feltételeit azonban az eladó maga határozhatja meg.
Az ilyen szerződésen alapuló jótállás lehet akár részleges is. Például amikor az eladó csak a hibás termék kijavítását vállalja, de kicserélést már nem biztosít."
A készülék vásárlásakor elfogadtad a Sony jótállási szerződéses feltételeit forrás:
""Ha a Sony megjavítja vagy kicseréli a terméket, a megjavított vagy kicserélt termék
jótállási időszaka az eredeti jótállásból még hátralevő időtartamra vagy a javítástól,
illetve cserétől számított kilencven (90) napra, illetve a kettő közül a hosszabb
időszakra terjed ki. A javítás vagy csere a működés szempontjából egyenértékű
feljavított részegységgel is teljesíthető. A kicserélt alkatrészek vagy összetevők a
Sony tulajdonába kerülnek""
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest