- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
#54625216 #51 üzenetére
Nekem legelőször a szoftvert kompatibilitás jut eszembe DOS/Windows-ról, de igen, a hardver kompatibilitás ugyan úgy kulcs volt.
Ha jól értem, lényegében azt mondod, hogy attól tartanak, hogy Android előbb-utóbb rányomul a notebook/desktop piacra (nem tudom ezt miért nem tette eddig meg, mármint komolyabban), és ennek úgy akarnak elébe menni, hogy az erre alkalmas hardverekre is nyomják a Windows-t? De valószínűleg, ha pl. Google rámozdul erre az irányra, akkor Andoriddal egybecsomagolt hardverrel menne ez (mint ahogy a tableteknél is van - rootolni kellene, ha más OS-t akarsz). Bár, ha ehelyett az a meghatározó erő, hogy egyes hardvergyártók szeretnének egy szeletet maguknak a desktop/notebook piacból, mondjuk a Qualcomm, akkor ott lehet fordítva is, hogy itt a notebook/desktop hardver amit el akarunk adni, és ha nincs rá Windows, akkor majd megpróbáljuk Androiddal, ami nyilván nem tetszene MS-nek.
-
-
Thusor
őstag
válasz
fatpingvin #53 üzenetére
-
törölt tag
"Windowsnak még bőven lenne ugyanerre ideje, főleg ha még pénzzel és más támogatással is megsegítené az átállást."
Gondold el, hogy ha egy zárt ökoszisztémában, erőltetett menetben is hosszú évekig eltart a platform váltás, akkor meddig fog tartani Windows-on, ahol a flash kivezetése miatt még mindig megy a hiszti, míg mac-en már azt se tudják mi az (pedig arra is ugyanaddig gyártotta a buildeket az Adobe).
-
fatpingvin
addikt
kicsit off de a bioconductorral hogyhogy ilyen bajok vannak? I mean, FLOSS suite, itt a repójuk: [link].
a binary buildek gondolom nagyrészt x86 only, de tudsz magadnak fordítani. vagy van valami konkrét probléma hogy ARM-re nem fordul? (nem tudom, azért kérdezem. BC-t nem nagyon használok szóval lehet hülyeséget írtam.) -
Thusor
őstag
Na de azért az is jól látszik, hogy hiába mondta az Apple, hogy innentől ARM, jelentősen azért nem kezdett minden fejlesztő azonnal ARM-re átfordítani a programjait. Lehet, hogy a populárisabbak már meg vannak, ugyanakkor egy csomóhoz Rosetta 2 kell. Csak példaként: docker (hiába apple SOC kompatibilis, még mindig vannak komponensei ami Intel mennek), R statisztikai csomagok és vele együtt a Bioconductor BiocManager csomagjai, homebrew már van apple SOC támogatással, de a rá épülő tárolók több mint 90%-a messze nem apple támogatott. Itt is évek kellenek mire már szinte mindenki elmondhatja, hogy apple SOC kompatibilisek a munkához használatos programjaik. Windowsnak még bőven lenne ugyanerre ideje, főleg ha még pénzzel és más támogatással is megsegítené az átállást.
-
törölt tag
A Windows-ról azt kell alapvetően megérteni, hogy első sorban nem egy OS, hanem egyfajta szabvány csomag.
Az egész még a DOS-os időszakban kezdődött az IBM klónokkal, amikor a nem szabvány hardverek kezdtek elszaporodni és nem volt kiépült keretrendszer a kezelésükhöz.
Azaz ha volt mondjuk egy új, az IBM szabványtól eltérő tulajdonságú grafkártya (hangkártya, akármi), akkor maguknak a szoftvereknek kellett direktben támogatniuk, vagy a hardver gyártónak kellett minden egyes szoftverhez (és a különböző verzióihoz) saját drivert kiadniuk.
A Windows ezt az áldatlan állapotot szüntette meg azzal, hogy a hardver gyártóknak elég volt a windows driverrel foglalkozniuk, a szoftver fejlesztőknek meg elég volt támogatni a windows api-t.
Így a PC-s világ de facto közös nevezője a 90-es évek második felére a Windows lett.Az MS ezt a helyzetet használta ki nagyon ügyesen a piaci hegemónia kiépítésére. Az üzleti modelljük lényege, hogy ha bármilyen technikai megoldás megjelenik a piacon, ami szabvánnyá kezd válni, akkor ők is megjelennek a saját megoldásukkal és az MS a piaci erőfölényének köszönhetően átnyomja az iparágon új szabványként, ez tovább erősíti a piaci erőfölényét, amivel aztán újabb szabványokat tud elterjeszteni.
Ez az önerősítő folyamat szakadt meg a mobil informatika térnyerésével, mert az MS (Ballmer bénázásának köszönhetően) későn kapcsolt és mire előálltak a saját megoldásukkal már ott volt az iOS és főleg az Android új de facto mobil szabványként.
Ezzel a Windows nem csak a tablet és a mobil piacot bukta, de minden olyan szabvány felett is elvesztették az uralmat, ami valamennyire átfedésben van a mobil piaccal (pl. audio és video kodekek).Amikor pedig kezdtek elterjedni a pletykák, hogy az Apple össze akarja hozni a desktop és a mobil OS vonalat bepánikoltak, és idő előtt kiadták a Windows RT-t, nehogy megint lemaradjanak, de így neg túl korán adtak túl keveset, és az egész Windows RT projekt becsődölt.
Tehát az ARM Windowsnál az a fő kérdés, hogy ezúttal miként tudna az MS az ARM desktop piacon is - az x86-hoz hasonlóan - szabványhivatalként fellépni.
Azaz ha mondjuk az NVIDIA, a Qualcom és a Samsung megjelenik egy-egy saját ARM SoC-al, amik teljesen különböző hardveres gyorsítókat tartalmaznak, akkor az MS képes lesz-e ezeket egy közös keretrendszer alá terelni. A másik, hogy képesek lesznek-e ARM alapon megvalósítani a teljes visszafelé kompatibilitást az x86 világgal.Ez nem csak technikai kérdés, hanem üzleti stratégiai is. Ha pl. a Chrome OS beelőzi a windowst és ugyanúgy elmossa a határt az android-chromeOS, mint az Apple az iOS-macOS között, akkor az ARM-os desktop világ teljesen le fog válni az x86-ról és a Windows az x86-al együtt réteg termékké válik.
-
jeni
félisten
Visszatér a Samsung a notebook világába?
-
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #48 üzenetére
Ez tippre pont így is lesz, hogy mindenki csak húzodozni fog tőle, és elhal az egész ügy. Ha MS valóban annyira fontosnak tartaná az ARM-osítást, akkor pl. szoftver oldalon kedvezhetne ARM esetén (főleg ilyen munkahelyi funkciók terén, mint nem elszabotált Office, domain belépés...), és akkor talán kialakulhatna egy jelentősebb felhasználó bázis, akik azért cserébe vállalták a kockázatokat és mellékhatásokat. Persze miért osztogatnának munka célra is alkalmas olcsó licenceket, nem ettek meszet, értem én. Csak akkor miért álltak neki ennek az egésznek, miben reménykednek, ha nem olcsóbb, ezt még nem látom.
-
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #45 üzenetére
Nem tartunk ott. De először választ az ember OS-t, és csak aztán vasat. Azaz, senki nem fog csak azért áttérni Windows-ról vmi Linux disztróra, mert az jobban támogatja az ARM-ot.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fatpingvin #45 üzenetére
őszintén fogalmam sincs, nem érzem meghatározónak UX szempontból, hogy van-e utasításkészlet-emulátor, ahogy a kocsim motorjának se ismerem a motorvezérlő-elektronika programját.
én személy szerint pár évente pl Linuxot is fel szoktam dobni valamelyik itthon lévő gépre, csak azért, hogy megnézzem, mit fejlődtek és mennyire használható nekem, szeretem, ha van reális összehasonlítási alapom és nem prekoncepciók alapján kell megítélnem valamit. -
fatpingvin
addikt
válasz
fogtunder #38 üzenetére
az első hozzászólásomban utaltam erre. nem kell ismernem nagyon ahhoz hogy ne feltétlenül tartsam jónak azt hogy a "natív" programok jelentős része egy utasításkészlet-emulátoron keresztül fut. vagy már tartunk ott hogy nem így van?
egyébként ha az ARM win koncepcionálisan nem különbözik sokban az x86-ostól akkor tartom az állításomat az értelmesebbel kapcsolatban. legalábbis nekem, az én szempontomból. számomra a win egy használhatatlan rendszer ugyanis soha nem volt vele érdemben dolgom, nem tanultam meg használni és ezen nem is érzem szükségét változtatni. tudod, ahogy a linuxot sokan. -
ddekany
veterán
Egyrészt ez (hogy nincs mögötte egy jó Soc), másrészt az, hogy Apple tudja azt mondani, hogy váltunk ARM-re (azaz nem lesz x86), míg az MS csak azt tudja mondani, hogy mostantól lesz ARM is, aztán meglátjuk felfut-e. Ez egészen más felállás a várható támogatottság szempontjából (pl. hányan adnak ki natív ARM-os verziót vmiből).
-
Thusor
őstag
-
ddekany
veterán
válasz
fogtunder #37 üzenetére
Mitől lenne a MacOS egy Linux distro? Már a kernele is BSD származék. A Linux meg szűkebb értelemeben egy kernel, tágabb értelemben meg kismilló féle rendszer ami arra épül. Desktopon ami számít, az "ökoszisztéma" amit kapsz, ideértve driver támogatás és rakás alkalmazás ami arrafelé szokásos (szinte mind nyílt forráskód, szóval nem nagy dolog ARM-ra fordítani a distro készítőnek), meg desktop environment. Ezek is tök mások almáéknál. Még shell is erősen más (rosszabb, mert valami igen régi bash, stb).
-
kenwood
veterán
Kicsit tulzas az a 4/8 GB ram. Szerintem 1/2- vel kellene arulni. 30-50 centet is tudnanak ugy sporolni gepenkent
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fatpingvin #28 üzenetére
hát az első pár hozzászólásod arról szólt, hogy milyen értelmesebb oprendszert kellene rárakni. kicsit furcsa ez úgy, hogy ezek szerint nem is tudod, milyen.
az arm-os sztorin meg nem tudom, mit bem értesz. mikor kezdték el fejleszteni az első armos linuxot? volt akkoriban nagyteljesítményű arm processzor? ne a mostani állapotból induljunk ki, mikor már szuperszámítógépek és szerverek is épülnek rá.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#16820480 #35 üzenetére
mert akkor még az ARM se tartott ott architektúrális szinten se, ahol most van. persze én se hiszem, hogy ez maholnap meg fog történni, ehhez kellett az agresszív, erősen integrált SoC design is az Apple részéről, az M1 egyik nagy előnye a unified memory, ami össze van tokozva a processzorral, itt ilyen soha nem lesz szerintem, bár aztán ki tudja. maga a Qualcomm is belépő gépekhez tervezte ezt a chipet, hát ez nem túl erős ambíció, talán az nVidia majd tud alkotni valami értelmeset, ők össze bírnának rakni egy komplett gépet is házon belül, de azért az Apple is jó 7-8 éve dolgozott azon, hogy ide eljussanak.
kicsit szomorú vagyok, mert őszintén szólva szívesebben használok wint a mai napig, a MacOS, ha nincs csutka az összes létező eszközödön, csak egy túlhype-olt linux distro. -
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #35 üzenetére
Nem nevezném Windows RT-s ügyet Apple szerűnek. Az simán értelmezhetlennek volt, nekem legalább is. Miért kellett az ARM-ra váltást, ami önmagában elég kihívás (rávenni a cégeket, hogy adjanak natív ARM-os változatot, többit rendes sebességgel emulálni) egybe gyúrni egy másik önmagában is kockázatos váltás eröltetésével? A Windows lényege a kompatibilitás, a megszokás. Hogy menjen ami eddig is ment, és aztán hagyjanak békén. Ehhez képest hoztak Windows név alatt eszközöket, amiknél pont ezt elszabotálták (Win32 alapú dolgokat nem adhattál ki rá, kivéve MS, de ők is kiherélték pl. Office-t).
Most máshogy lesz, és tippre még így is némi fellángolás után majd elhal. Mert ellenben Apple esetével, itt nincs kimondva, hogy mostantól ARM van, a x86 legacy. Hanem mindkettőt életben kell tartani párhuzamosan. Más reális út persze nincs is. De innentől ez hosszú távon is fragmentáció, és az ARM-os változat lesz a mostoha. Szóval hacsak nem lesz sok ARM-os notebook, ami hardverben lényegesen hatékonyabb, és egyben olcsóbb is mint az x86-os, nem látom miért fordulna a trend az ARM Windows irányába.
-
törölt tag
válasz
fogtunder #33 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy amikor Apple-szerűen agresszívan akarta a MS tolni az ARM-os rendszert, és az UAP fejlesztést, akkor hatalmas ellenállás volt az emberek részéről, úgyhogy most ilyennel nem próbálkoznak, csak szépen fokozatosan "fű alatt" mozdulnak ebbe az irányba.
-
Thusor
őstag
válasz
fogtunder #18 üzenetére
Mint írtam nem erre virtualizálok. Fő gépként macOS van nekem, de a komolyabb számítási feladatok CentOS-en futnak nálam. ARM windows pedig arra kell, hogy ha a laboratórium gépeit vezérelni szeretném, akkor az csak windows alapú kezelőfelületeket kaptak. Arra pedig a Parallelsben virtualizált ARM windows kiváló. Tartalomfogyasztást és office pedig otthoni munkavégzésre értettem, nem Mac gépeken, hanem pont az adott Samsung laptopon.
-
tserrof77
őstag
Lehet, én vagyok maradi, de windows, meg 4GB memória, meg 64GB háttértár... ez a hármas valahogy a korai netbookokra emlékeztet... közép-hosszabb távon eléggé hamar a határaihoz fognak érni, főleg a tárkapacitás, és ugye 0 bővíthetőség, mehet is szépen az elektronikus hulladékba
A 8GB/128GB párosításra még azt mondom, oké.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fogtunder #27 üzenetére
hol nyilatkoztam róla? leginkább kérdeztem...
ezt a kis teljesítményű hardveres marhaságodat meg nem igazán értem. nyilván ha kis teljesítményű hardveren futtatod... mivel leginkább ez van a piacon. pont emiatt örülnék végre valami értelmezhető ARM hardvernek mert a szoftver stack bőven megvan, már csak vas kéne alá és el lehetne engedni az x86-ot. -
fogtunder
nagyúr
válasz
fatpingvin #25 üzenetére
ehhez képest elég bátran nyilatkozol róla, hogy milyen is az oprendszer
nem keverném össze az ARM linux környezettel, ami alapvetően arra lett kidolgozva, hogy kis teljesítményű hardveren fusson. az ARM alapú PC-knél azért lehet olyan SoC-ket tervezni, amik elbírják az x86 emuláció által generált overheadet. minden attól függ, milyen szinten tudják megcsinálni az emulációt. ha az nem lesz jó, ugyanúgy el fog halni, mert az RT-hez hasonló ördögi kör lesz, nem fogják elegen használni, mert gyenge az alkalmazáskínálat, a fejlesztők meg nem fognak natív appokat írni, mert nem használják elegen.
én is rohadtul szkeptikus voltam az Apple ilyen irányú elképzeléseivel kapcsolatban, de ők pl megcsinálták úgy, hogy szinte tényleg minden fut normálisan és nem érzem a visszalépést egy Ryzen 5 2600-hoz képest. -
fatpingvin
addikt
válasz
fogtunder #18 üzenetére
nem tudom x86 windowson hogy áll az alkalmazáskínálat, soha nem használtam, soha nem volt rá szükségem.
én kifejezetten az ARM windowsról beszéltem most. ezen a terepen a MS versenyhátrányból indul, hacsak nem döntenek bele rengeteg pénzt hogy rohamléptékben szintbe hozzák az alkalmazáskínálatot akkor ki fog bújni a szög a zsákból hogy valójában nemmyit is ér a platform.. -
ddekany
veterán
válasz
fogtunder #18 üzenetére
Egy dolog hogy régebb óta van ARM-os Linux, de ami talán fontosabb, hogy ott sokkal inkább nyílt forráskódú alkalmazásokban gondolkodnak, amit tehát bárki lefordíthat, így a disztró készítője is. De ha valami zárt, mondjuk Oracle adatbázis szerver, akkor ott is ugyan úgy buktad, mint Windows-on. Arról nem is szólva, hogy ott hányan használnak ARM-os desktopot... lényegében gondolom senki, szóval fizetős szoftver késztőit alghanem ott sem érdekelné ez a tábor.
-
ROBOTER
addikt
Office: vállalati környezetben rengetegen makróznak, főként excelben, vállalatirányítási rendszereket etető alkalmazások élnek rajta. Most nem tudom mi lesz a pontos helyzet, de csodálkoznék, ha teljes értékű office-t kapnál ARM-ra, mert RT-n sem volt teljes makró támogatás, és több office verzióban jelenleg sincs.
-
fogtunder
nagyúr
na de tartalomfogyasztásra, office-ra a MacOS is teljesen jó, ezért kár virtualizálni. nekem max pár játék miatt lenne érdekes, de az meg egyelőre nem mozgatott meg annyira, hogy meglépjem.
fatpingvin: maga a windows azért alkalmazáskínálatban bőven egy átlag Linux disztró felett van. hogy az Arm verzió hogy áll, azt most nem tudom, mert nem volt még kedvem/időm kísérletezni vele. nyilván hátránya van natív programok szempontjából, mert Arm-os Linux istentelen régóta van, nem is lehet reális elvárás, hogy egy szinten legyenek.
-
mad823
őstag
Mintha fordítva ülne a lovon a Samsung. Megcsinálták az ideális Chromebook hardvert, erre Wint tesznek rá. Miközben a Chromebookjaik pedig Intel alapúak. Ki érti ezt?
-
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #10 üzenetére
OS-t váltani sokkal rázósabb, mint utasításkészletet. Az OS váltás nagyon is látható a felhasználónak, a fejlesztőnek, a rendszergazdának/üzemeltetőnek, míg az utasítás készlet egy technikai részlet, ami ha át van hidalva (emuláció, natív változatok), akkor nem érzékelhető. Persze most még biztosan kalandos lesz a Windows on ARM, ez meg az nem működik (x64 emuláció sem elég mindenhez). De ha nem kaszálják el az egész desktop ARM-osítást, akkor ezek idővel kisimulnak. Hogy ahleyett elhal-e meint az egész, az a kérdés. Hogy az M1 olyan jól megy, és történetesen az is ARM ISA, az nem sokat jelent itt. Ide is kéne hasonlóan jó SoC, jó körítéssel, és jelentősen olcsóbban mint az x86-os notebookok. Mert itt elég sok szívást kell majd lenyelni cserébe a felhasználónak pár évig...
-
Thusor
őstag
Alap dolgokra tuti jó. Arra amire az emberek legnagyobb része használná, tartalom fogyasztás, Office. Nekem speciális laboratóriumi gépek vezérlésére is teljesen jó, elfutnak rajta a speciális programok, egyelőre nem futottam bele olyan programba ami ne menne rajta, még úgy is, hogy nem natívan, hanem Parallels-ben megy.
-
fatpingvin
addikt
válasz
#54625216 #12 üzenetére
magyarán ha jól értem akkor mondjuk egy Linux disztró lényegében előnnyel indul ugyanis azon már a prod appok nagyrészének régóta megvan a natív ARM buildje. a microsoft bezárta magát az x86ba és most visszaköszön a nem open-source cuccok hátránya, elég nagy mizéria architekturálisan portolni.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #10 üzenetére
"all-purpose dologra 2021 első felében a win on ARM mennyire alkalmas"
Nem alkalmatlanabb bármi másnál, csak kérdés, hogy ez mire lesz elég.
Ha a user nem tudja egy az egyben átvinni a már megszokott x86 windows dolgait egy arm-os windowsra, akkor a versenytársak is ugyolyan vagy jobb eséllyel indulnak.
A Windows Phone a legjobb példa, hogy ha nem hozza magával az x86 windows ökoszisztéma előnyeit, akkor az MS is csak egy a versenyzők közül és még csak nem is a legjobb, hiába biggyeszti a termékre a windows logót.Talán a vállalati szegmens az, ahol az arm windowsnak komoly előnye lehet, mert könnyebb a meglévő windows-os rendszerbe integrálni, mintha mindent újra kellene építeni linux vagy osx alapokról.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #6 üzenetére
What a time to be a troll
Egész jónak tűnik ez a kisebbik modell is már. Ilyen áron még tabletek helyett is érdekes választás lehet akár.
-
fogtunder
nagyúr
én még nem szántam el rá magam, hogy megvegyem a parallelst, nem munkára kell és nincs semmi, aminek a hiánya annyira fájna, hogy mindenképpen virtualizálni akarjak egy nem végleges oprendszert.
de mondom, szerintem nem a kernellel vannak gondjaik, hanem a virtualizációs réteg nem működik úgy, hogy piacképes legyen. -
válasz
fatpingvin #4 üzenetére
Én se win-t raknék rá az tuti
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fatpingvin #4 üzenetére
abban a formában az a rendszer egy zsákutca volt. a windowsnak az elérhető programkínálat a lényege, arra meg külön kellett volna fejleszteni, ennek a valószínűsége a nullához konvergál. az Apple meg bírta ugrani, hogy csináltak egy virtualizációs réteget, amin azért a programok jelentős része elfut. gondolom a Windows on Arm jelenleg itt jár, hogy ők is ezt próbálják megugrani, csak egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ezt valaha sikerre tudják vinni. én bíztam benne, hogy belátható időn belül megcsinálják és akkor majd jön a jóvilág, de végül az Apple nagyon durván beelőzte őket.
amúgy meg szerintem teljesen felesleges ez az értelmesebb oprendszer duma, mindegyiknek vannak erősségei és gyengéi, mindenki azt választja, ami a felhasználói szokásaihoz jobban illik. én pl 8.1 óta teljesen meg vagyok elégedve a windowsokkal, az időnkénti frissítési mizériákat leszámítva. -
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
na, a végén még lesz normálisabb ARM laptop a piacon? ha a wint le lehet róla gyalulni akkor ígéretes.
-
fogtunder
nagyúr
most én maradtam le valamiről és már kész van az ARM-os windows annyira, hogy ki merik adni ezzel a gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A két új Galaxy Book Go modell közül a drágább verzióba beépített 5G modem is került.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5300 üzleti laptop BAZÁR - ÁFÁS számlával!
- Notebook alkatrészek: Dell Latitude, Lenovo Thinkpad, HP Elitebook, HP EliteBook, Probook
- MEDION AKOYA E4253 3786128 5400mAh 7.6V gyári akkumulátor
- Ventillátor (új) HP X360 14-CD, 14M-CD, 14-DH, 14M-DH, 14M-DX, X360 15-DQ stb.
- Lenovo ThinkPad L13 Gen2/13.3"FHD IPS /11.gen i7-1165G7/16GB DDR4/256GB SSD/ÚJ akku!
- Lenovo ThinkPad T14s/14"FHD IPS /10.gen i5-10310U/16GB DDR4/256GB SSD/Jó akku/Magyar bill!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest