Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- Mini PC
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Morden24 #157 üzenetére
A "Miért van a Win-ben IE" témával kapcsolatban:
Anno, még a Win95 megjelenése előtt böngészőként a Netscape Navigator programot használtam. Amikor először láttam Internet Explorert, még nem volt egyetlen rendszer része sem, ellenben sokkal nagyobb és lassabb volt mint a Netscape és nekem nagyon nem tetszett (ezzel el is intéztem a dolgot).
Aztán fejlesztette kicsit MS a programot és elkezdte belepakolni a rendszereibe.
Azzal, hogy a felhasználó előretelepített alternatívát kapott, a Netscape részesedése folyamatosan csökkent - és nem azért, mert az IE annyival jobb volt, hanem kényelmi szempontok alapján -, míg csak a konkurencia részesedése gyakorlatilag teljesen elfogyott (a kiindulási alaphoz viszonyítva mindenképpen).Innen nézve talán érthető, miért lehet érdekes, hogy milyen komponenseket tartalmaz a rendszer.
Természetesen "mindkét" felet meg lehet érteni. MS érdeke, hogy mindent "házon belül" meg lehessen oldani, ne függjön másoktól, minél több területen nyújtson alternetívákat (természetesen mindig a saját megoldását elsődleges "választásként").
A magam részéről pedig mindig attól félek, hogy az esetleges alternatívák eltűnésével nem kerül-e az adott szolgáltatás pénzbe mindenkinek - idővel. (Persze így vagy úgy mindenképpen pénzbe kerül.)Az átlag felhasználó pedig mindig a "feneke alá tolt" programokat fogja használni még akkor is, ha sokkal jobb alternatívák is vannak... és itt van az egész lényege, ezért lehet mindez vita tárgya.
Egyébként én fel szoktam telepíteni Operát és Firefoxot is alternatívaként, magam pedig Operát használok.
Amikor a Chrome-ot próbáltam még annyira beta volt, hogy a stabilitásán is meglátszott, azóta nem próbáltam - akkor is a kíváncsiság vitt rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Baldur's Gate 3
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest