Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #157 üzenetére

A "Miért van a Win-ben IE" témával kapcsolatban:

Anno, még a Win95 megjelenése előtt böngészőként a Netscape Navigator programot használtam. Amikor először láttam Internet Explorert, még nem volt egyetlen rendszer része sem, ellenben sokkal nagyobb és lassabb volt mint a Netscape és nekem nagyon nem tetszett (ezzel el is intéztem a dolgot).

Aztán fejlesztette kicsit MS a programot és elkezdte belepakolni a rendszereibe.
    Azzal, hogy a felhasználó előretelepített alternatívát kapott, a Netscape részesedése folyamatosan csökkent - és nem azért, mert az IE annyival jobb volt, hanem kényelmi szempontok alapján -, míg csak a konkurencia részesedése gyakorlatilag teljesen elfogyott (a kiindulási alaphoz viszonyítva mindenképpen).

Innen nézve talán érthető, miért lehet érdekes, hogy milyen komponenseket tartalmaz a rendszer.
    Természetesen "mindkét" felet meg lehet érteni. MS érdeke, hogy mindent "házon belül" meg lehessen oldani, ne függjön másoktól, minél több területen nyújtson alternetívákat (természetesen mindig a saját megoldását elsődleges "választásként").
    A magam részéről pedig mindig attól félek, hogy az esetleges alternatívák eltűnésével nem kerül-e az adott szolgáltatás pénzbe mindenkinek - idővel. (Persze így vagy úgy mindenképpen pénzbe kerül.)

Az átlag felhasználó pedig mindig a "feneke alá tolt" programokat fogja használni még akkor is, ha sokkal jobb alternatívák is vannak... és itt van az egész lényege, ezért lehet mindez vita tárgya.

Egyébként én fel szoktam telepíteni Operát és Firefoxot is alternatívaként, magam pedig Operát használok.
    Amikor a Chrome-ot próbáltam még annyira beta volt, hogy a stabilitásán is meglátszott, azóta nem próbáltam - akkor is a kíváncsiság vitt rá.

Új hozzászólás Aktív témák