Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csapoati
nagyúr
-
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #146 üzenetére
Ez 99,99%-ban a szülő hibája. Lehet a tabletre is kenni, de ettől még így van. Ugyanígy rá lehet függeni a játszóterezésre is, onnan is láttam már ordító gyerekeket elvonszoló szülőket naplementekor. Egyrészt motiválni kell, hogy mást is csináljon, másrészt meg korlátozni (persze finoman, nem úgy, hogy nem játszol, mert azt mondtam). Úgyhogy ha valamelyikünk gyereke zombi lesz, akkor a saját fejünk fölé kell köpnünk.
-
Csapoati
nagyúr
Az a baj, hogy itt mindig mindenki mindenben szakértő.
Én inkább a párodnak hiszek, ha már egyszer ez a szakmája. Meg én is beszélgettem már pszichológus tanoncokkal is, és a kulcsszó mindenben a mérték. A tévé is lehet jó, megválogatva a tartalmakat és nem egész nap persze. Viszont azt én is osztom, hogy bizonyos kor alatt (nem konkrét életkor, de mondjuk amikorra megtanulja, hogy nem szabad hisztizni, meg nem minden úgy van, ahogy ő akarja) én sem adnék tabletet felügyelet nélkül órák hosszat a gyerek kezébe. Szülővel más, az valahol "társasjáték".
-
Csapoati
nagyúr
A tablet is lehet ugyanúgy közös játék, mint akármi más. Nyilván nem kell hagyni, hogy egész nap püfölje, mint hogy nyilván ne legyen kint egész nap a "grundon" és ne nézzen egész nap tévét. Meg kell találni a helyes egyensúlyt, abba belefér napi 1-2 óra tablet is. A világ halad, a tetris helyett most ez van. Én anno órák hosszat tetriseztem meg gépeztem, mégse lettem antiszociális, pszichopata, lájk-share gyáros.
-
Csapoati
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
A kvarcjáték vagy a tetris jobb volt?
Egyébként el kell fogadni, hogy halad a világ. 100 évvel ezelőtt max. csuhébaba meg favonat volt. 50 éve csattogós lepke, 20 éve baba meg matchbox, most meg ezek. Igazából nem lesz ez egy elterjedt valami ilyen áron mifelénk, szóval marad a nyomogathatós könyv meg a felhúzós autó.
-
Csapoati
nagyúr
Szerintem ez egy baromi jó ötlet és még jól is sikerült kivitelezni. Az ár már más kérdés, azt magasnak találom az ötlet fényében is.
Touch-ko: Ezzel egyetértek, amíg otthon van a gyerek. De mondjuk kocsiban sok dolgot nem tud csinálni szerencsétlen (főleg ha még ki sem lát az ablakon), vagy gondolj egy váróteremre a doktor bácsinál, stb. Nyilván luxus a mai Magyarországon egy ilyen készülék erre a célra, de akinek belefér, miért is ne? Legalább nem lesz technikai analfabéta a gyerek, az tuti. Ja és egy kérdés: szerinted a gyereknek melyik fog tetszeni inkább? Egy alap kivitelű és alap iOS-szal rendelkező iPad, vagy egy sárga-naracs tokos, gyerekekre szabott menüs Samsung? Na ugye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Igazából meglepő, hogy ezt eddig nem csinálta meg más: tablet gyerekeknek, három éves kortól ajánlja a gyártó. Kifejezetten jópofa.
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Ukrajnai háború
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Futás, futópályák
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest