- Töretlen a szilícium-karbid chipek népszerűsége
- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Nyomtató topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
-
PROHARDVER!
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balint82 #2143 üzenetére
Nem kell mobilnet előfizu, de engedélyezni kell a mobil adatot, be kell kapcsolni. Az mms hozzáférési pont legyen rendesen beállítva, az internet apn-t meg írd át vmi hülyeségre, és akkor tuti nem fog kapcsolódni (régi, gingerbread előtti megoldás, de ilyenkor jól jön
), ha attól félsz, hogy előfizetés nélkül netezni kezd majd a telefonod.
-
válasz
maszibmw #2031 üzenetére
SZEMtelenség.
Amúgy miért ne nézhetné a szemed, a szemmel görgetés is úgy működik, nem? Bár ezek után azt is ki tudja, lehet a fülformára kalibrálták...DE2JAY: gyári böngésző, kezdőoldalnak a facebook beállítva? Még a chat is simán működik, persze csak ha be vagy lépve.
-
válasz
janos666 #2029 üzenetére
Ez amúgy vicces lenne, de nem napszemüvegről volt szó, egy hagyományos szemüveg viszont oda-vissza átlátszó, szóval nem kéne gondot okozzon.
Inkább az van, hogy gyenge fényben a gyenge előlapi kamera magas ISO mellett csak hangyafocit lát, meg kell nézni, lámpafénynél mit lát a szemedből (tükör/fotó program vagy tárcsázóba *#0*# kód után front camera). -
válasz
radicspeter1 #1959 üzenetére
Megnéztem a scriptet, elég brutális takarítást végez.
Csomó mindent töröl olyat is, amit amúgy használok. De tény, hogy gyári androidot csinál a touchwizből.
Nincs ebből olyan, ami pl chmoddal elveszi a jogokat, vagy csak átmásolja valahova a cuccokat, hogy ha kell vmi, vissza lehessen csinálni? -
válasz
radicspeter1 #1959 üzenetére
Ok, köszi!
Csak gondoltam hátha van olyan különbség a két rendszer között, hogy ugyanazt a programot az egyiken törölve nem csinál gondot, míg a másikból esetleg téglát csinál.
-
válasz
radicspeter1 #1957 üzenetére
Ez van más samsungokra is? S3 mini érdekelne.
-
válasz
TODI1111 #1770 üzenetére
Jelentkezzen az az s4 mini tulaj, akinek karcos lett a kijelzője pedig vigyáz rá (nem teszi kulcsok közé, nem lapátol vele homokot, nem ver be vele szöget stb). Fólia max azoknak lehet hasznos, aki piszkos körülmények közt használja a telót, vagy sokat dobálja a földre. Különben sokat ront a felhasználói élményen, cserébe viszont nincs mit védeni a gorilla üvegen, normál használat esetén bizony eléggé ellenálló. Ezt tapasztalatból írom. Két évig használtam wave I-et, amin még az első generációs gorilla volt, és egyetlen karc nélkül adtam el, pedig tokban sosem volt, és napi több órát használtam pl netezésre, ami ugye több kilométernyi függőleges scrollozást meg swipe-os szövegbevitelt jelent, mégse volt nyoma. Cserébe az üveg zsírtaszító és nedves ujjhoz sem tapad úgy, mint egy akármilyen műanyag fólia.
-
válasz
radicspeter1 #1754 üzenetére
Nekem vannak, sgs3 minin. Előzőleg wave I volt, azon is voltak foltok, már első nap észrevettem. És a wave I egy időben készült a sgs-el, vagyis biztos azon is volt, csak nem találkoztál halványszürke háttérrel, vagy szerencséd volt, és pont egy hibátlan darabot kaptál, vagy a foltok az ingerküszöb alatt maradtak.
Mivel az oled gyakorlatilag úgy készül, hogy a ledeket mint festékréteget, rányomtatják az üveglapra, ha az üveg nem egyenletes, néhol lehet vékonyabb-vastagabb a festék, kb így is látszik a foltok alapján. Ha nagyon durva, próbáld gariban cseréltetni, hátha jobb lesz, én emiatt nem bontatnám meg a telefonomat. -
válasz
radicspeter1 #1752 üzenetére
Ez amoled tulajdonság, a gyártási tökéletlenségek miatt kis fényerőn foltos a sötét háttér. Eddig két amoledes telóm volt, mindkettő tudta ezt a "fícsört". Szóval cseréltetheted, de ugyanilyet fogsz bele kapni.
-
válasz
The Manager #1578 üzenetére
Nem, a droid az tudja az exchange-t, a Google szüntette meg a gmail exchange szolgáltatását, mert így túl jó volt, az indíték kb az volt, hogy Windows phone-nal ne lehessen többé használni egyetlen Google szolgáltatást se. Jó, mi?
-
válasz
[DE2JAY] #1391 üzenetére
De most komolyan, nem töröltem semmit csak hozzáírtam, mi volt félreérthető?
EwiL: ha benyomódik tíz másodpercig a kikapcsoló gomb a tokban/zsebben/bármitől, újraindul a telefon, ez nem bug, hanem feature, rengetegen kérdezik. Lehet vmitől szorul a gombod, vagy túl könnyen benyomódik.
-
válasz
[DE2JAY] #1384 üzenetére
Esetleg idézd már be, ahol azt állítottam, hogy VAN háttérvilágítás az amoled kijelző mögött.
csicsaaa: hiszen mondom, hogy az s3 mininek is van ilyen, csak mivel sokkal kisebb a pixelsűrűsége, sötétebbnek érzékeled. Hasonlítsd össze ugyanezt a kettőt verőfényes napsütésben, gyanítom, hogy az s4 mininek ugyanennyivel lesz ott is erősebb a fénye, amit már nem fogsz ennyire zokon venni.
-
válasz
csicsaaa #1379 üzenetére
Te sehol, vmi gyártástechnológiai oka lehet, gondolom a ledeket meghajtó tranzisztorok kikapcsolt állapotban is átengednek vmennyi áramot, erre gondoltam szivárgás címszó alatt. De majd jön egy hozzáértő, aki jól leszedi rólam a keresztvizet, mert hülyeségeket írkálok.
Szerintem tegyél mellé egy clear black lcd-t, és azzal fotózd össze úgy, mint ezeket tetted, szerintem meg fogsz nyugodni, hogy még mindig az amoled a legfeketébb. -
válasz
csicsaaa #1377 üzenetére
Gondolom, hogy a meghajtó elektronika valahogy szivárog, én ezt már a wave-nél észrevettem, azon is kb ilyen világos volt a fekete, mint nálad az s4 minin, az s3 mini tényleg sötétebb, de szerintem csak azért, amit leírtam.
A túlzott merülést pedig nem ez okozza, hanem az, hogy nem megy le a telefon mélyalvásba, miközben kijelez! Nézd meg az akkumulátor menüben a grafikont. -
válasz
csicsaaa #1375 üzenetére
Egyik amoled kijelző sem vaksötét, ahogy gondolná az ember. Próbáld ki, hogy az s3 minit teljes tök sötétben bekapcsolod. Mikor nyomod a bekapcsoló gombot, egyszer csak ugyanilyen világos lesz a kijelző.
A magyarázat szerintem egyszerű: egy db amoled subpixel ugyanúgy "parázslik", "dereng", vagy mittomén, mindkét készüléken, viszont az s4 mini kijelzőjén egységnyi területen több, mint másfélszer annyi szubpixel van, ezért érzékeled fényesebbnek. -
válasz
xsjado93 #1370 üzenetére
Droiddal a legcsúcsabb csúcstelefonok is fognak olyan dolgokat produkálni, amiket te a kevés ramnak tudtál be, és a hajadat fogod tépni miatta.
Pl a telefonkönyv vagy a tárcsázó a mai napig se nyílik meg 3mp-en belül, ha épp nincs a ramban (utóbbi esetben persze lehet gyors). Szerintem ha már megszoktad és megszeretted a wp-t, nem akarod hekkelgetni és nem érdekelnek a "harmadik fél"-től származó alkalmazások, ne hagyd el.
-
válasz
Csabyka92 #1352 üzenetére
Szerintem is vagy nem illeszkedett egyik gumi se hézagmentesen, vagy a SE lerombolta az ízlésedet basszus terén
, de a Samsung fülese kimondottan kulturált módon szól - mondom ezt úgy, hogy az s4 minit még nem hallottam, nekem s3 minim van, és abbéli tapasztalataimból indulok ki, meg abból, hogy talán e téren se fejlesztettek visszafelé az elmúlt fél évben. Mellesleg a basszusemelés nálam is valóban abból áll, hogy a basszus marad konstans, és a többi sávot veszi lejjebb. Valószínű elég gyenge a meghajtó végfok, de mivel az agybadugós füles gyakorlatilag teljesen kizárja a külvilág zajait, még sosem bizonyult túl kevésnek a max hangerő. Feltéve, ha teljesen vákuumosan becuppan a gumiharang a fülembe.
Azt is észrevettem, hogy kisebb impedanciájú fülest már nemigen tud rendesen meghajtani, szóval 32 ohm alatti cuccokat nem érdemes belepróbálni.
-
Nem lehet, hogy nem kell már külön makro módba tenni a közeli tárgyak miatt, hanem automatikusan közelre fókuszál?
Skynet258: ugye úgy próbáltad a fényerőt, hogy kikapcsoltad az automata képjavítást (mintha két ilyet is találtam volna), a színprofilt átállítottad a legélénkebbre, és energiatakatékos módot is kikapcsoltad? Mert mikor a boltban próbálgattam a telót, ezeket direkt megnéztem,és a gyári beállításokhoz képest meglehetős fényerő növekedést lehet elérni a leírtakkal. Még attól is fényesebb lesz, ha automata fényerő helyett manuálisan a legmagasabbra állítod.
-
válasz
tomi5244 #1273 üzenetére
Maximum a full hd videó felvételnél jelenthet gondot, de abból kiindulva, hogy én class 2-es kártyára gond nélkül tudtam eddig 720p-s videót rögzíteni, class 4 elég lehet 1080p-re. Úgy tudom a hivatalosan ajánlott sebesség is class 4 a full hd videóhoz. Azon kívül ez csak a garantált minimum, ettől általában jóval többet tudnak a jobb minőségű kártyák. A gyártó szerintem sokkal fontosabb, pl Kingston kártyát ne vegyél mert nagyon sok a selejt, állítólag hamisítják, de nekem gyanús, hogy azok a jobbak, amik a hamisak.
Inkább sandisk, kingmax, stb.
-
-
válasz
Remus389 #1096 üzenetére
Az első dolgom volt, hogy kipróbáltam mind a 4 színprofilt, amiből csak az egyik elég színes nekem, ahogy csúfolni szokták: túlszaturált
de nekem ez tetszik. Elég szürke és szomorú a világ, legalább a kijelző legyen szép színes.
A többi profil a tfthez szokott vájtszeműeknek való, a film nevű már-már majdnem fekete-fehér.
-
válasz
Kevin's #1067 üzenetére
Hihetetlen demagógia ez a mobilfotózással kapcsolatos hozzáállás. Akármekkora is egy objektív, azért van benne autofókusz, hogy éles képet csináljon. Ha mégis homályos, akkor az slendrián szoftveres munka, és érhető, ha emiatt a tulajok kiakadnak. A másik: beltérben választhatok, hogy maszat lesz vagy hangyacsata. Nem hiszem el, hogy ennél többet nem lehet kihozni, ma már ha egy mobil kamerára rá van írva, hogy 8mp és 1080p videó, az ember joggal feltételezi, hogy néhány évvel több fejlesztés, modernebb anyagok stb vannak benne, mint egy 3 évvel ezelőtti 5mp-es kamerában, ami viszont szebb és tisztább képet lőtt...
Egyébként pedig képmutató vagy, ha nem hordasz magaddal egy
- diskman-t
- egy papír alapú teljes világatlaszt
- iránytűt
- fényképalbumot
- hordozható DVD játszót
- meg játékra egy pc-t monitorralmert ezek is be vannak építve pl egy s4 minibe, és ezek sem pótolják teljesen a fent leírt célhardvereket. Ugye hogy ugye?
-
válasz
tzsolesz #1036 üzenetére
Igen, jól gondolod, nagyobb a hézag a pixelek közt, ez okozza pl a színek élénkségével kapcsolatos hiányosságokat. Cserébe viszont a sötét színek sokkal mélyebbek, tft-n a háttérvilágítás elkerülhetetlen szivárgása miatt gyakorlatilag minden szín pasztell.
(#1038) ne értsd félre, nagyon szép az! Csak próbáltam megmagyarázni, mitől lehet, hogy valakinek nem tetszik. RGB mátrix kijelző, de nem ||| , hanem =| elrendezésben vannak az alpixelek. Nincs párja a piacon.
-
válasz
tzsolesz #1031 üzenetére
Én wave-ről váltottam s3 minire, ugyanaz a pentile kijelző, de sokkal nagyobb méretben (3,3" -> 4") Eredmény: a pixelek közti távolság megnőtt, a pixelek mérete maradt ugyan, de emiatt a kép is szőrösebb lett, egységnyi terület fényereje csökkent, láthatóvá vált a pixelek közti sötét elválasztó sáv.
Ehhez képest az s4 mini pixelei szemre még sokkal kisebbek lettek, közelről nézve olyan, mint a hatalmas kültéri ledes kivetítő falak mondjuk fél méterről, fekete alapon tűhegynyi, de borzasztóan erős fényű világító pontok. A legnagyobb különbség az lcd alapú kijelzőkhöz képest, hogy az lcd-ken egy képpont viszonylag nagy felületű és homogén, szabad szemmel nem lehet megkülönböztetni az alpixeleket még nagyon közelről sem, itt viszont kartávolságból is alig olvadnak össze. Ez okozza a diszkomfort érzést. -
válasz
tzsolesz #1023 üzenetére
Máris felülbírálnám magam: pont most tettem le egy s4 minit, alaposan megnézegettem, és valóban fura minőséget produkál a kamerája. MM-ban csináltam pár beltéri fotót, és - pedig ott azért elég erős világítás van - nem bírtam teljesen éles, bemozdulás mentes fotót csinálni. Mondjuk talán így is köröket ver az s3 minire, de akkor is... Viszont gyanús, hogy tényleg szoftveres eredetű lehet a gond, talán később javítanak rajta. A kijelzője valóban lenyűgözött, a fényereje nagyon rendben van, viszont fura ez az új típusú amoled, olyan apró subpixelekből áll, hogy sokkal pixelesebbnek éreztem, mint az s3 mini pentile kijelzőjét. Az élessége viszont tökéletes. A menüje, a böngészője is sokkal gyorsabb az s4 mininek, remélem nemsoká mi is megkapjuk ezt a szoftvert, mert nagyon jó.
A formatervezésről: visszahozták az s2 igen szép egyenes felső részét a fém kerettel, alul pedig kerek, mint az s3, így gyönyörű is, és a fogása is jó, 5* a mérnököknek, megtalálták azt a formát, ami szép is, de az apple se tud belekötni (ugye emiatt kellett nekik mostanában ezt a randa szappantartó formát kitalálniuk)... -
válasz
tzsolesz #1018 üzenetére
Rengeteg kép és videó van már a topikban, visszaolvastál, vagy write only üzemmódban vagy?
Sgs3 minitől nehéz rosszabb kamerát tenni egy telefonba, az ugyanis még 720p-s videót se tud, ez meg 1080p-st is... Már ezért nem igaz amit leírtál.A kijelzője nem pentile, viszont amoled, szerintem ez predesztinálja a jó minőséget, de ma megyek és csak megnézem végre saját szememmel is.
-
válasz
nikilauda #991 üzenetére
Szerintem ahogy az elmúlt tíz-tizenöt évben rengetegen megoldották, hogy legyen külföldi sim kártyájuk, pl ingyen sms vagy bármi miatt, ezután is meg fogják tudni oldani.
kali: franciaországban többször is vettem feltöltős simet, csak útlevél kellett hozzá. Korlátlan mobilnet volt rajta ingyen. Sima kártyás konstrukcióban, amikor még nálunk 10ft/kb áron vesztegették a netet. Nem kell feltétlenül havidíjasban gondolkodni.
-
válasz
-HajTömeg- #984 üzenetére
Nem lesz ez így sokáig. Ha meghozzák azt a törvényt, hogy az EU-n belül roaming nélkül lehessen telefonálni, vége a szolgáltatók jó világának, mert vehetek magamnak akár Angliában is előfizetést, és használhatom itthon minden külön költség nélkül.
giorgio: milyen ráta??
-
válasz
Skynet258 #896 üzenetére
Én is gratulálok a babához, nagyon szép, sok boldogságot hozzá.
Ne feledkezz el a három legfontosabb dologról, ami mindenképp kell a babázáshoz!
tomi5244: a legtriviálisabb megoldás nem jut csak eszedbe, próbálkozz a barcode readerrel, az majd megmondja, milyen készülékkel állsz szemben.
[DE2JAY]: lehet csak simán újra kell indítani, esetleg wpa2 helyett állítsd sima wpa-ra. Az én routerem legalábbis azóta nem dobálja le a telót.
kali: ugye infra vevő nincs ebben, csak adó? Magyarul nem tanítható, ugye?
-
válasz
aggleány #862 üzenetére
Ha megtennéd, hogy mindhárom telót max fényerőre állítod (automata mód ki, energiatakarékos mód ki) és napsütésben egymás mellett lefotózod őket, esetleg melléjük teszel vmi agyonhájpolt ips kijelzős telót, az eldöntené végre a vitát, mindenki eldönthetné magának, hogy melyik a jobb.
-
válasz
tomi5244 #828 üzenetére
Dehogy kell. Ki mondta? Már a gyári töltéssel nyugodtan lemerítheted, aztán töltsd fel bekapcsolva. Két három töltés kell, hogy a cellák közti különbségek ki tudjanak egyenlítődni. A li-ion az első töltéstől hozza a gyári értékeket, nem igényel gondozást.
gabancs: ha a tft a napon olvasható, az amoleden színek is lesznek, ezt garantálom.
Bár azt hiszem a Samsungok automata fényerőnél és/vagy energiatakarékos módban nem adják le a max fényerőt, az előbbit csak olvastam, mert s3 minin nincs automata mód, de energiatakarékos módban a max fényerőt lejjebb veszi, pont annyival, hogy napfényben kellemetlen legyen.
De tudtommal az s4 mininek nagyobb a dpi-je, ezért egységnyi területen nagyobb a fénysűrűsége, tuti nem lesz vele bajod napon.
-
-
válasz
carlosca #495 üzenetére
Szerintem ugyanúgy van flash, az ics telepítőjével lehet rá varázsolni. Vagy ki tudja, lehet a 4.2.2-n már nem működik...
ToniSoprano: jó sok ökörséget ír az s3 miniről, még hogy BLI kamera a jó minőségű éjszakai felvételekért... Nevetnem kell.
carlosca: a quick ics browser működik rajta? Az egyik legjobb böngésző amit valaha használtam. Bár kicsit bugos, ezzel együtt is a legjobb.
-
válasz
ToniSoprano #492 üzenetére
Jé, tényleg, a képarány nekem se jutott eszembe. Nem értettem hogy lehet a keret annyival keskenyebb, mikor szemre kb ugyanakkora, mint az s3 mininek. Akkor a szélessége mennyivel is nőtt (vagy csökkent? ) az s3 minihez képest, hogy a készülék 2mm-rel csökkent?
-
Én írtam, s3 óta van ez és teljesen jól működik (s3 minin használom). Nem nagy dolog szerintem rányomni a home gombra, kézbe se kell venni mint a legtöbb telót, aminek csak az oldalán, vagy neadjisten csak a tetején van fizikai gomb és az asztalon fekve lehetetlen feléleszteni a kijelzőt.
-
Hagyd már a kiest, az egy ipari hulladék, semmire nem jó. Használd windows intézőből, vagy total commanderrel, van egy fájlrendszer beépülő, amivel majdnem úgy tudsz rá másolni, mint ha mass storage módban lenne. Innen tölthető.
Egy kérdésem lenne, a daydream (álmodozás) funkció működik-e töltő nélkül, és ha igen, mennyire merül (pl: egy óra alatt 10%-ot stb). -
válasz
ferrari1 #418 üzenetére
Szerintem nyugodtan linkelhetsz, a leendő tulajok biztos hálásak lesznek.
Nem látok különbséget, az FV5 kicsit rövidebb záridővel exponált, de ez nem hiszem, hogy programfüggő, elég, ha a fókusz picit világosabb részre esik. Erre voltál kíváncsi? Snap camerát próbáltad?Sokáig írtam a HSZ-t.
-
válasz
ferrari1 #397 üzenetére
Na akkor megvan a gyenge pontja
, ez volt az a furcsa homály, amit még a korai tesztekben láttam, rosszul fókuszál. Legalábbis akkor még a kültéri felvételek is alulfókuszáltak voltak, itt legalább csak a beltériek. Nekem amúgy úgy néz ki, mint ha véletlenül makróra állítva maradt volna.
Ha lenne egy ilyenem, első dolgom lenne kikapcsolni a folyamatos autofókuszt, lehet az okozza a beltérben a fókuszhiányt, a kültérin meg szédülök, mikor az összes távolodó autóra rá próbál fókuszálni.Az akksit is jobban meríti így. Majd próbáld ki a play-ről a "snap camera" nevű fotóprogramot, van demo verzió, de én megvettem a fizetős változatot, annyival jobb, mint a(z s3 mini) gyári kamera alkalmazás(a). Millió beállítása van, bár úgy látom az s4 mini fotó app-ja eléggé jól sikerült (ez már nem touchwiz, hanem a stock 4.2.2 kamera app kicsit átskinezve).
A wifit illetően szerintem routere is válogatja, az én gagyi routeremről 3 méteren belül is képes leválni random időközönként.
Mióta átállítottam wpa2-ről wpa-ra, kicsit jobb a helyzet (nem a teló miatt, valószínűleg ez is a router miatt).
ph user: 32Gigás kártyán durván sok zene, kép és videó lehet. Meg kell várni, míg a "media scanner" szervíz végigkutatja az egészet, és ha már végzett, akkor kell próbálkozni. Ez akár több óra is lehet, ezalatt a teló is erősen merülni fog. Jó hír, hogy nem fogja mindig előlről újrakezdeni újraindítás után, mint a régebbi androidok.
Ezen sincs USB mass storage mód, csak MTP?
-
válasz
ferrari1 #379 üzenetére
Sajnos nem találok fogást a két felvételen.
Igen szép amit látok.
Már csak egy kérésem lenne: ugyanezt este, naplemente után, lámpafénynél is megtennéd? Nekem az a bajom az s3 minimmel, hogy a családot nem nagyon tudom vele a lakásban videózni, pedig elsősorban ott és arra használom a kamerát, napfénynél ritkán filmezek. Illetve tudom, de nézhetetlen minőséget produkál... (Napfénynél még egészen jó.)
(#394) A lítium akksik nem nagyon változnak. Ha lehet egy javaslatom: először merítsd le kikapcsolásig, utána bekapcsolva töltsd, ne kapcsold ki, tedd inkább offline-ra, az (állítólag) jót tesz az élettartamának.
Be van kapcsolva az energiatakarékos mód? Ha anélkül bír 5 óra netezést, az már elég jónak mondható.
(#390) Sikerült megoldani a feladványt?
ui.: mi az a 29° az értesítési sávon, vmi gyári program, vagy te raktál rá vmit?
-
válasz
ferrari1 #370 üzenetére
Használd egészséggel!
Engem csak a videó része érdekelne, ha lesz időd, csinálhatnál 720p és 1080p videókat BELTÉRBEN, mert egyetlen tesztben se láttam még olyat. Ha sikerült, légyszi ne a youtubera tedd fel, hanem vmi fájlmegosztóra, mert előbbi átkódolja, így nem látszik a valódi minősége. Köszi előre is!
-
Ha nem számítana a méret meg az ár, nálam a kamera miatt az s3 győzne, az s4 mini fotói nem olyan meggyőzőek. Viszont a videója elég tetszetős. Leszámítva, hogy olyan fura homály fedi az egészet, gyanús, hogy itt is vmi susmus van, mint az s3 mininél, ahol rá van írva, hogy 720p videót tud, aztán csinál vmi 360p-ről felinterpolált sz.rt. Új tulajok figyeljenek oda.
-
válasz
-HajTömeg- #359 üzenetére
Hát ilyen kérdést vártam volna a legkevésbé. Vagy úgy is mondhatnám, hogy ha lett volna s3-am, se tudnám INNEN megmondani, hogy a Te igényeidnek melyik felel meg jobban.
A nagyobb kijelző sose hátrány. A hátrány az a nagy készülékház.Ha nagy a kezed és a zsebedben is elfér, vedd az s3-at.
Kamerája biztos jobb, pillanatnyilag olcsóbb is... De nekem már a 4" is túl nagy, pedig elég nagy a kezem. Az s4 mini is azért tetszik a legjobban, mert kisebb, mint az s3 mini.
-
válasz
-HajTömeg- #356 üzenetére
Kérdezz nyugodtan, ha tudok, válaszolok anélkül is, hogy lett volna, mert sokat olvasok a témában, meg sok telefon volt már a kezemben úgy általában boltokban vagy barátaimnál. Ezért nem értem miért fontos, hogy volt-e, mert ha rögtön a kérdést írtad volna, már lehet rég tudnád rá a választ. Ha nem tőlem, a kollégáktól.
kali: sőt! A wave I-ben az agyonhype-olt wolfson DAC volt, és piszok jól is szólt, az s3 miniben meg nem az van, és szerintem jobban szól.
Ami fura, mert tesztek alapján (linearitás, jel/zaj viszony stb) rosszabb értékeket mértek az utóbbin (gsmarena ide vonatkozó mérései, ha jól emlékszem).
-
válasz
Lehiñito #352 üzenetére
Én mindig ingzsebben vagy télen kabát belsőzsebben hordom, szilikon tok van rajta, ami az előlap fölé hajlik, így távol tartja az ilyen véletlen végighúzásoktól, asztalra is le tudom tenni pofával lefelé, bár nem szoktam. Más védelem nincs rajta. A wave-emen gorilla üveg volt, egyszer nagyot koppant rajta egy fém cippzár, nem látszott rajta (a sz.r is megfordult bennem, úgy megijedtem
) Az s3 minimen már biztos nyomot hagyna, úgyhogy vigyázok is rá nagyon...
-HajTömeg-: nem, nem volt. Nem tudom ez miért ilyen fontos. Már többször leírtam, előző telóm wave I volt.
-
Állítólag gorilla üveg van rajta, ha nem kap homokot vagy esik betonra, nem fog összekarcolódni, normál használat közben (gépelés, scrollozás, játék, stb) biztos nem. A zsebedben más kérdés, azt neked kell kivédeni, tiszta, üres zseb, bőrtok, stb.
Az értesítő led hiánya azért nem fog hiányozni, mert van benne egy szuper funkció, intelligens értesítés, ha volt vmi elmulasztott esemény, rezeg, mikor felemeled az asztalról. S3 minim van és nem tudom úgy zsebre vágni, hogy közben ne jelezzen. Amúgy meg csak rányomok a fizikai home gombra ami ugye ezen is van és rögtön látható. Persze leddel egyszerűbb volna, de így nem elveszett ügy. -
válasz
aggleány #341 üzenetére
Na én vagyok még így vele.
De elárulok egy titkot: a Samsung valamilyen rejtélyes okból direkt csúnyább amoled kijelzőt csinál, mint három éve. A wave I kijelzője annyira szép volt, hogy szinte sírtam, mikor eladtam, simán agyonverte az akkori IPS retinakijelzős iphone 4-et, az iphone tulaja szerint IS. A mostani s3 mini kijelzője sajnos meg sem közelíti azt.
Az s4 viszont megint vmi hasonló érzéseket ébreszt, ma volt a kezemben. Remélem nemsoká egy s4 minit is megnézhetek közelről.
-
Azt se tudom miből gondolja, hogy a fém ház meg tudná védeni tőle a telefont.
Mint írtam, előző telóm fémházas volt, egy wave I, amiben ráadásul gorilla üveg volt. Kis méretű teló, az s3-nál majdnem másfél inch-csel kisebb, mégis tele volt a fóruma olyan kérdésekkel, hogy hol lehet kijelzőt cseréltetni benne mert leesett és összetört. Nálam nem tört össze, karc nélkül adtam el két év után.
zombinyul: de amikor ezeket gyártották még nem volt ez az elmebeteg vékonysági verseny, mint most. Az s3 alig több, mint 8mm vastag. Csak olyan vastag üveget tesznek rá, ami nem roppan össze egy dühösebb koppintástól.
-
válasz
jackal79 #311 üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy a régebbi nokiád, ami olyan jól bírta a dobálást, az miből készült? Magnézium ötvözetből? Vagy ugyanebből az olcsó műanyagból? A burkolat anyagvastagsága milyen arányban volt a készülék súlyával? Ugye az nem 8mm vastag volt, mint az s3, és nem üvegből volt az előlapja?
-
Köszi, ezen jót mulattam.
jackal79: most őszintén: miért nem a régi nokiádat használod még mindig? Vagy veszel egy olcsó telefont, ami nem üvegből van, hanem plexi, azt úgy dobálod, ahogy neked jól esik... Vagy a fent említett CAT telefont? Az drága is és jól bírja... Milyen fura mazochizmus vezérel, hogy direkt olyan telót veszel, amiről tudod, hogy össze fog törni? Olyat úgyse fognak gyártani, ami visszaugrik a kezedbe, vagy belédkapaszkodik... A gravitáció pedig ugyanúgy hat a fémházas telefonokra (ha nem még jobban).
-
válasz
jackal79 #298 üzenetére
Az isten szerelmére, mi az, hogy normális anyagból? Miből legyen, fémből? Egyszer volt fémházas telefonom, soha többet. Annyira utáltam, hogy egy hónap után vettem rá egy lágy szilikon tokot. Télen hideg, kézbevéve párásodik, ha bemegyek vele a lakásba párásodik, leárnyékolja a térerőt, ha száraz a tenyerem azért csúszik, ha nedves, akkor meg azért, mert nehéz a készülék a fém miatt.
Vagy legyen polikarbonát? Az is csak műanyag, csak sokkal sérülékenyebb, mint az újrahasznosítot PET palack. Ha a "műanyag" szótól irtózol, hívhatod polietilénnek.A mostani telóm műanyagból van, ha kicsit megütődik, nem hajlik be, nem deformálódik. Akkor most melyik a normális anyag?
Vagy az a baj, hogy az üveg törik? Tudomásul kell venni, hogy az üveg kijelzős telefonokat egyszer lehet leejteni. Ha többször, az pusztán szerencse dolga. Vagy a gondoskodásé. Az említett szilikon tok például többször megmentette a telefont, mert simán visszapattant a telefon a padlóról a kezembe. -
válasz
-HajTömeg- #293 üzenetére
Jó lenne...
Talán egy év múlva...
-
Akkor most elárulom Neked: a samsungokat az különbözeti meg egymástól ... aki akarja.
Peti198506 (#124): az s4 mini a videók alapján viszont kimondottan szép 1080p-s videót csinál, ráadásul szemre úgy tűnik, hogy valódi 1080p, ami két kategóriányi ugrás az s3 minihez képest... Csak van rajta vmi fura fátyolosság, sztem túl erős zajszűrés lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az S III kistestvére nem volt rossz ötlet, de túl sok kompromisszumot kellett kötnie a vásárlónak. A S4 apróbb kiadása viszont irgalmatlanul jól sikerült.
- Nyomtató topik
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest