- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hobby elektronika
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
VivienR
tag
válasz
Ferike81 #14716 üzenetére
A térerő kérdés érdekes dolog. Ahol a Note 10+-om semmi mobil netet nem bírt, de még térerőt is alig, ott az exem Redmi-je simán netezett. És hasonló térerő helyzet az S24U-val is, ugyan úgy szenved, minden esetben Vodafone hálózattal. Mikor megvettem az újat direkt megnézem egymás mellett a két telefont, ua jel erősséget mutattak.
-
VivienR
tag
Őszintén... Nekem is fog érkezni egy 24 Ultra Titán Violet 512GB-al. Kár, hogy nincs belőle 1TB-os verzió. Szeretem a Note 10+-t, még ha be is vállalom, hogy nincs támogatás, az akkut előbb utóbb azért cseréltetnem kellett volna. Viszont sikerült kinyírni egy ideje egy kis részt az amoled kijelzőből, így csak azzal együtt cserélték volna, annyit nem ér.
Bár a 24+ lila színe jobban tetszik, de az s-pen nélkülözhetetlen, és végre sík a képernyő. Ah mennyire zavart, hogy a két szélen lekerekítés miatt nem használható normálisan a pen. A kamera teljesítménye kevésbé érdekel, de jó ha nagyobb felbontás lesz kéznél. Azért a D850.el nem veszi fel a versenyt, de könnyebb is lesz... -
VivienR
tag
válasz
#59149316 #14613 üzenetére
Majdnem napra pontosan négy éves a 10+-om és akku szinten még mindíg meglepően jo. A kiadási SW nem volt túl jól optimalizálva, azóta sokat javult, nem romlott. Persze attól is függ hogy milyen appokat haszálsz, azok mennyire jól optimalizáltak stb...
2023 aug. 1. az utolsó security patch.
Ettől függetlenül azért kíváncsian varom most a 24-es Ultrát. Bár a memória kártya hiánya fájó, azért egy 512-n már el lehet férni.... -
VivienR
tag
Úgy látszik hogy kb 3.5 évet bír az s-pen akkuja. Nagyjából a hozzászólások alapján, meg az enyém is elkezdett kiabálni rá nemrégiben. Most tart 3 év 8 hónapnál.
-
VivienR
tag
válasz
pauliboy23 #14455 üzenetére
Nincs véletlenül power saving módban? Lehet az kapcsolja ki ja az 5G-t.
-
VivienR
tag
válasz
torrrent #14267 üzenetére
Abszolút egyetértek. Remek telefon, még épp elviselhető árral. De ez az idióta MPx hajhászás annyira felesleges parasztvakytás. Nyugodtan megállhattak volna 50MPx környékén, a mini optika miatt sokkal nem lesz jobb az eredmény. Az utóbbi idők egyetlen lényegi fejlődése a Note és Ultra vonalon az UWB, meg esetleg az érkező szatelit kommunikáció, persze az életem nem bíznám rá, hogy működjön, de tény hogy rövid üzenetek terén jól jöhet. Egy közép kategóriás 24Mpx-es DSLR/MILC is simán jobb képet készít bármilyen körülmények között... Ha normális képet akar valaki készíteni akkor nem telefonnal fog bohóckodni. Csak az árat növelik ez az eszeveszett MPx mánia. Ráadásul még a memória kártya foglalatot is kihajították...
-
VivienR
tag
Ha lesz security támogatás 2024-ig akkor egy pár akku cserével teljesen jól elleszek a Note 10+-al. Teljesen feleslegesnek tartom a váltást. Kamerát leszámítva, a kijelző és kb az UWB, 5G ami hoz lényegi változást. A kamera nem érdekel, kb point and shoot, némi manuális beállításokkal. Ha fotózni akarok akkor viszem a fényképezőm. Különben is lassan két telefon ára egy prosumer fényképező.... Sok lényegi újítás meg nincs app szinten sem. Játékok nem érdekelnek nagyon, Xbox Game Passal meg úgy is jön a felhőből, nem kell hozzá zetaflopsos feldolgozást építeni mobil méretbe....
Más lenne persze a kérdés ha lenne egy kamerák számának tekintetében lebutitott ultra, jóval emberibb áron. -
VivienR
tag
Szerintem nyugodtan lehet vastagabb és akkor nagyobb akksi is elférne benne. De lassan ott tartunk hogy a kamera sziget vastagabb mint a telefon. Esetleg könnyebben szervizelhetővé is lehetne alakítani. Belegondolva akku cserével jóval hosszabb ideig is el lennék a 10+-al mint amennyi támogatást még fog kapni. Főleg mivel az újítások túlnyomó részt leginkább a kamera képességekre mennek el, számomra értelmetlenül feleslegesen. Ráadásul ott tartunk hogy lassan egy Dell XPS is olcsóbb mint egy telefon, igaz nem fér bele a zsebbe, de mégis csak nagyobb a használhatósága. Lehet bohóckodni a DEX-el, de azért messze van még a valóban felesleges egy notebook kategória.
-
VivienR
tag
Hasonlóan vagyok én is vele. Közelíti a 1.5 évet, remekül teszi a dolgát, akkura sem panaszkodok. Tárhely bőven van benne, mert 512-es. Az előző S7 Edge-el közel 3 évet húztam, ezzel is szerintem elleszek még 1.5 évet biztosan. Max ha úgy érzem lehet csereltetek benne akksit. Remélhetőleg lesz rá lehetőség akkor is... Ahogy most látom, nem hiszem hogy addig lecserelném amíg érkeznek biztonsági frissítések.
A kamerás megoldások nem izgatnak fel, ha fotózáshoz van megfelelő eszközparkom, de már az S7-ről is tudtam A3 méretben nyomtatni, persze nem kell közelről bámulni a képet... Kamerákat leszámítva meg oly kevésnek érzem az ujjításokat. 5G szintén felesleges számomra, ahol néha igazán kellene a net ott meg általában úgy sincs...Minden más általában előre le van töltve.
Mellesleg meg úgy látom hiába a csúcs kategóriás proci, egyenlőre nincs sok értelmes dolog ami kihasználná. Max mellé raknak lassan 4K-s kijelzőt, aztán az haza is vágja a processzor energiatakarékosságát. -
VivienR
tag
válasz
Gabbana #11340 üzenetére
Én legutóbb ezt a kábelt használtam a TV-re kötéshez, működött, de nem 4k-s TV volt:
QGeeM USB C to HDMI Cable 4K Type C HDMI Thunderbolt3 Converter for MacBook Huawei Mate 30 USB C HDMI Adapter USB Type C to HDMI|hdmi 4k|hdmi 4k cable4k cable - AliExpress -
VivienR
tag
M értem az Amazon Kindle problémát.... Igaz a legnagyobb kiadványok kB 200MB körül mozognak, ráadásul SD kártyára van kihelyezve, ami már lassan 4 éves, mégis a kezdő képernyő kB 2-3 másodperces betöltése után szinte azonnal betoltődik minden.
Régen Chromeot használtam aztán atalltam az Edgere, de sajnos eléggé proci zabáló (persze lehet le kellene szoknom az 90+ megnyitott oldalakról), így inkább tovább álltam a Samsung böngészőre... Vannak hülyeségei, de kilőtt az üzemidő... -
-
VivienR
tag
Használ valaki Edge böngészőt? Rémes a fogyasztása...
Edge: 1h 24m 33.3%
Samsung Internet: 1h 1m: 6.4%
azonos oldalakat olvasva.... Egyre jobb dolgok vannak benne, végre rendesen szinkronizál, de a fogyasztása csapnivaló. -
VivienR
tag
Asszem elsiettem ezt az Android 11 update-et.... A Glap már csak részben működik.
Várhatom a javításokat....
-
VivienR
tag
válasz
F_Gergely #10222 üzenetére
És nem is kell hozzá tégla vastagságú tok, hogy ne billegjen. Igaz, az én 10+ 512-es csomagomból kispórolták az OTG adaptert, de annyi baj legyen.
Ez a második androidos telefonom, de erre végre azt mondható hogy jó! Előtte egy S7 Edge-el voltam kénytelen WP-ról váltani. Szídtam is mint a bokrot... Szerintem a WP jobb volt, pláne jobb lehetett volna... -
VivienR
tag
válasz
fokatunder #9407 üzenetére
Nekem már kétszer leesett (asztal - parketta), egy vékony szilikon tok van rajta jelenleg, nem sérült meg, a kijelzőjével sincs gondom, bár tény hogy első körben 256-os verziót vettem, de annak hibás volt a kijelzője, aztán kicseréltettem 512-esre.
-
VivienR
tag
válasz
Divinity #8939 üzenetére
Vezeték nélküli megoldást kért....
megy az lokálisan is nem kell keresztül küldeni az interneten.
Esetleg még Samsung Smart Switch Windowsra ami eszembe jut. Telefonnal hajlandó volt kommunikálni, tablettel viszont nem.De nem is értem miért jobb több gigát vezeték mentesen átküldeni, erre szerintem pont jobb megoldás a vezeték.
-
VivienR
tag
válasz
Jano_023 #8921 üzenetére
Van Office 365 előfizetésem, ehhez jár 5+5 Office license (asztali és mobil) ami mehosztható. Ezzel 1TB One Drive jár, mindemellett használom az Azure Storage és File szolgáltatásokat is. A File az mint egy távoli hálózati meghajtó látszódik és használható, de drágább, ott kevesebb fájlt használok. A Storage-meg mindent el tud nyelni, főleg biztonsági mentéseket és hosszú időre archiválásra használom, de emelttet nyers feldolgozásra váró adatokat is tárolok. Mindig 1+2 biztonsági példányban tárolódik. Továbbá vannak olyan RAW kép mentések melyet 2*(1+2)-ben tárolok, egy adag Európában, a tükör masolatai meg Japánban.
Ha szabad időm engedné akkor meg végre neki fognék a RAW kép feldolgozó pipeline kialakítására is, főleg nyers time-lapse feldolgozásra. Álldogál már közel 1TB anyag feldolgozásra....
De ez már eléggé OFF lett....
-
VivienR
tag
Én is hiányoltam az OTG átalakítót. 512GB Note 10+ januárban vásároltam az edigitalban. Jó persze nem egy veszett összeg, de akkor is....
-
VivienR
tag
Fura ez a töltő mizéria.... Nekem kB bárhonnan tölt (N10+), bár a régi töltők valóban gyengén töltik. Vezetekmentesen meg még az S7-es széria töltőjét használom, ott leginkább a kábellel szokott gond lenni, akkor valóban lassan tölt.
-
VivienR
tag
-
VivienR
tag
Nekem 10+-om van, szerintem jó döntés. Nem érzek problémát a pen használata közben hogy csak 46ms... Ugyan úgy bővíthető, meg vagyok elégedve az akku idővel.
A kérdés amire választ kell találnod hogy felizgat e a 120Hz kijelző 1080-as felvontason, a 9ms-os toll, az 5G, vagy a kamera MPx-ek esetleg a misztikus színek... Ha nem akkor szerintem simán jobb választás a 10+ -
VivienR
tag
Egyáltalán nem érzem hogy nagyon váltanék 10+-ról. A kemera nem érdekel. Amolyan sétálósnak a megteszi, ha még igazán fotózni szeretnék akkor arra megvan a céleszközöm megfelelő optikai arzenállal. 12 GB RAM... Mire nem elég? Nem szoktam túl sokat játszani. Lényegében a lezárások ideje alatt játszottam. A képernyőn tapizós játékoktól nem vagyok odáig, a glap támogatottsága meg...
Nem zavar a képernyő frissítése se... Szóval számomra érdemi frissítést nem hoz a 20-as széria.
Off. : A Galaxy Tab S7+ már jobban érdekel, de igazából azt meg maga az Android szabotálja. -
VivienR
tag
A kameráról annyit, hogy a S7e képét is ki tudtam nyomtatni A3-ba, annak ellenére hogy nem volt igazán nagy durranás. A Note 10+-é jobb, de azért senki se várjon DSLR minőséget. Egy D3400-as is jobb képet tud készíteni, hát még a D850-em. Tény hogy a fényképező rengeteget alakít a nyerseken, de melyik telefon nem teszi ezt...
-
VivienR
tag
Köszi!
Ez a válasz megihletett hogy jobban utána nézzek.
Az eas.outloook.com segített
Újabb fokkal érzem jobban magam az Androidon.A hatlapi zizergés az nekem is rezonál, de szerintem ez a kialakításából adódik. A szétszedős videó alapján onnan ered ahol a valós hangszóró van, amit egy csatornán vezet ki felülre.
-
VivienR
tag
Február óta nyüstölom a 10+-om. Végre úgy érzem hogy a Lumia 930 után végre újra normális telefonom van. Köztük volt egy S7 Edge, de leginkább csak Stockholm szindróma miattszoktam meg, mondjuka pár hónapos stockholmi kintlét után kB megszoktam, de köszönhető annak is hogy a WP nagyon elhalt.
Én Sennheiser PXC-550-et használok zenehallgatásra, nem mondom hogy tökéletes, a legnagyobb hibája, hogy nincs automatikus készenléti módja. Szerintem. Alapvetően klasszikus és opera zenét hallgatok, de széles a repertoár.
Szoftveres oldalról alapvetően nem rossz a Samsung kínálata, de jó lenne ha még jobban össze lehetne boronálni a Microsoft rendszereivel. Pl. a Calendar app jó lenne, ha működne MS fiókkal is. Nah nem mintha a Contacts jó lenne. Értem ez alatt nem a vállalati 365-re gondolok.
-
VivienR
tag
válasz
Yager01 #6809 üzenetére
Múltkor át kapcsoltam, de hamar rajottem a realitása, és kikapcsoltam. Pl a One Drive sem szereti, elementi de pl a webes nézetben már nem jeleníti meg. A Win10 is külön kiegészítőt kíván.
Persze ha kell akkor át tudom konvertálni Adobe-a, de nincs kedvem külön köröket futni miatta. -
VivienR
tag
-
VivienR
tag
Sziasztok,
csak én érzem úgy, hogy a legutóbbi 18 megás frissítés lerombolta az előtte lévő 2.1 OneUi frissítéssel érkező jó akku időt?
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gurulunk, WAZE?!
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- World of Tanks - MMO
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 24GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest