- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PLC programozás
- Steam Deck
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
GeoJoe #13388 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, ha nem értesz. Sokan meg pont velem értettek egyet, azaz, hasonlóképpen gondolkodtak a váltásról, ahogy én írtam. Ettől szép a Világ, hogy nem vagyunk egyformák. Mondjuk azt nem tudtuk, hogy Te ezen dolgozol, így egy kicsit másképp néz már ki a képlet, de amire én használom, több(!), mint elég (mondjuk, játékon kívül már én is mindent IS csinálok róla, de alapvetően nem mobilról dolgozom, hál'stennek és a többire esküszöm, mindenre elég, ha a szívemre teszem a kezem (pedig nem mondom, hogy nem örülnék egy S22U-nak, de nagyon-nagyon sokadrangú az értékrendemben manapság).
*peace.
-
axlfsi
veterán
válasz
Memmaao #13378 üzenetére
Így, egy 0%-os THM-mel, meglévő előfizu mellé mondhatni talán kicsit más a leányzó fekvése; nálam ez fel sem merül(hetne), sok-sok éve teljesen korlátlan céges kártyával telefonálok, netezek és ugyan van 22 éve állandó privát számom, de az ugyanígy, sok-sok éve feltöltőkártyás
-
axlfsi
veterán
válasz
GeoJoe #13368 üzenetére
530.000 Ft egy telefonért nálad ajándék? Az szép! (Most hagyjuk a beszámítást, annyiért el is tudnád akár adni, egyedül az előrendelői Buds talán, ami érték és kvázi levonható).
Bennem pont ellenkező gondolatok fogalmazódtak meg délután óta;
Olyan szinten nem tudnak már (korszakalkotó (!)) új dolgokat hozni a telefonokba egy jó ideje, hogy én a szeretett (12GB RAM-os, lol) Note+ készülékemet jó ideig nem fogom lecserélni, az biztos. Legalábbis, új Samura biztos nem.Nevetséges több mint fél millió forintot adni a valamivel világosabb, gyorsabb kijelzőért, kisebb akkuért, újabb prociért, kamerákért. Kb fel sem tűnne a változás, gyakorlati(!) haszna - számomra - semmi nem lenne.
Persze, ha tényleg "ajándék" lenne, elfogadnám, de nekem... Most hasamra ütök és azt mondom,... Olyan +150ezernyi ráfizetésnél nem érné többet.
Azért objektívan megfogalmazott és alátámasztott véleményekre kíváncsi lennék, miért érné meg 10+ról a váltás.
Őszintén! -
axlfsi
veterán
Köszi mindenkinek, estére majd szerintem én is raáengedem, az lesz a vége!
@sanyijedi, mire tervezed cserélni hamarosan?
-
axlfsi
veterán
Mindenki friss teleptést alkalmazott vagy csak ráengedte az OTA-t a meglévő rendszerre? ...
megmondom őszintén, még egyszer sem húztam újra amióta megvan két éve és valahogy most sem érzek afinitást arra, hogy újra belakjam (leginkább az olyan alkalmazások miatt, melyeket nem egyszerű újra konfigolni, mert nem menthető hozzá adat. Pl: Authenticator (2 lépcsős alkalmazások) és hasonlók). -
axlfsi
veterán
Nekem már ugyan nagyok a gyerekek (de mindig van valami egy értelmes felnőtt életében, ami többet ér, mind romolgatni - persze, volt idő, mikor még nem így láttam és én két, akkor még kevésbé felnőtt gyerek mellett, az első Galaxy-ra vagy Note-ra, naponta raktam fel a Nightly-kat, mert, hogy az milyen jó!
). Szóval, így a 47.-ben már én is megértelek, ... alig várom, hogy leleplezzék az új családot és lássam milyen drága lesz, azt nyargalok új vizekre (iOS?).
-
axlfsi
veterán
válasz
Tommy-1998 #13159 üzenetére
Majd nyugtával a napot...(hiszem, ha látom!)
-
axlfsi
veterán
válasz
$atirka #13143 üzenetére
Naja, ezt én sem értettem sosem, hogy emberek a civilizáció közepén, vesznek egy okostelefont, egy csúcskészüléket, majd arra faragják, tiltogatnak le szolgáltatásokat, stb, végeláthatatlan trükköket bevetve, hogy pár órával tovább tartson nekik, az az akkumulátor amit jó eséllyel a nap bármely szakaszában tudnak tölteni, de ha nem is, vélhetően 12 óránként igen (de ha akkor sem, akkor azért van létjogosultsága a powerbankoknak) és butítják le ezzel a végtelenségig...
Kb mint a SGW topikokban is; a téma 80%-a, hogy kinek, meddig él az akkuja és közben kb be is vállalják sokan, hogy nem is használják arra, amire való és az időt csekkolják, azt jóvan. Hát na...
Na, de mindegy is. Nem szokott már ez érdekelni, de reagáltam a hozzászólásodra, hogy ne érezd magad egyedül ezzel
(persze, akinek nem inge ...)
-
axlfsi
veterán
válasz
Plazmacucci #13106 üzenetére
Pedig olyan extrákat kapsz vele, amikről álmodni sem lehet egy gyári launcherrel... kb. mint ha böngészőt kiegészítők nélkül használnád... persze, lehet. Csak nem érdemes!
(szerintem legalábbis)
-
axlfsi
veterán
válasz
Plazmacucci #13076 üzenetére
Az akkor extra epic fail, hogy - ami szintén Samsung gyártmány - tokot nem vizsgálták meg és mondták ki, hogy az a rossz vagy sem (e helyett, (mondvacsinált?) okkal, a telefont tartották szrvízben és "javították").
#13077GeoJoe a frissítést (és abból is, "1-2 is kellhet akár") a hivatlos Samsung szervízes munkatárs javasolta, ha jól rémlik ... kabaré!
-
axlfsi
veterán
válasz
Plazmacucci #13074 üzenetére
Ennek ellenére és a történetet olvasva, kíváncsi lennék, hogy melyik lenne az a "nagytudású" szervíz, ahol nem csak Mekk Elekek vannak, ahová majd a futár szállít a házamtól és meg is oldják a problémát.
Az azért elég nagy epic fail egy hivatalos szervíztől, hogy jónak minősíti a telefon, a hozzá való drága gyári tokot, de ennek ellenére mégsem működnek és "várjál 1-2 frissítést" javasol... egy olyan telefonnál, ahol még vagy lesz vagy nem, mert már 2+ éves... Kb. fogyvéd szint, én azt mondom!
-
axlfsi
veterán
válasz
GordonSamway #13000 üzenetére
Én megvárom, míg leküldik OTA-n, annyira nem mozgat meg semmilyen újdonság belőle...
... Briginek meg írjál már vissza, mert nagyon keres -
axlfsi
veterán
Nem tudom már szerkeszteni. Erről írtam: link
-
axlfsi
veterán
Egy dolgot felejtenek el az emberek, amikor errol irnak (es minden bantas nelkul); az SOSEM merul le 0-ra, ahogy sosem toltod fel 100%-ra ... a szoftver igy van megirva, te azt latod, igen, de gyakorlatilag nem ez tortenik. PONTOSAN jokor, a megfelelo szintre engedi a toltoesvezerles merulni es toltodni az akkukat. Nem veletlenul van toltesvezerles ezekhez, ami meroben mas, mint egy NiMh, NiCd, es egyeb regebbi akkuknal.
-
axlfsi
veterán
válasz
Tommy-1998 #12695 üzenetére
...én is így tudom. Magisk mindent megold!
-
axlfsi
veterán
Ezekhez a támogatás témához csak annyit, hogy: ha egy kis affinitást ismeret valaki magában, hogy frissítsen, XDA-n jobbnal jobb custom ROM-ok hada áll rendelkezésre...
Én kicsit talán várom is, hogy lejárjon a garim és rootolhassam a készüléket
-
axlfsi
veterán
válasz
torrrent #12641 üzenetére
Engem a 13 Pro Max mozgatna meg, de kozel 600k-t akkor sem adnek ki erte, ha a fene fenet enne sem
-
axlfsi
veterán
válasz
Plazmacucci #12635 üzenetére
Ja, eppen neztem en is, meg az alairasaban is ott van!
... /me irigy-irigy
-
axlfsi
veterán
válasz
Memmaao #12594 üzenetére
...és tényleg, azt a készüléket már '94-ben kiadták! 🤷♂️
Akkor Te nagy bizniszmen lehettél már akkor, mert alapvetően elég kiváltságos dolog volt még a 90-es évek végéig GSM-mel járkálni idehaza 🙃
... emlékszem, Pesten üzlettulajdonosoknak, akinek már akkor volt, mind előszeretettel állt ki a bolt elé és látvanyosan, illegve-billegve, magasan tartott könyékkel, telefonon a fülén, félhangosan beszélgetett az utcán😁
Nekem az első készülékem már csak később, '99-ben volt egy Ericsson T10s, de az akkor már 900Mhz-en, Westel 900-tól (néhai Telekom, T-Mobil) 😎 -
axlfsi
veterán
válasz
Plazmacucci #12436 üzenetére
Egyezünk!
Sőt, tovább megyek; ha és amennyiben valóban cseréről beszélünk, ...hát nem tudom, én még akkor is meggondolnám kétszer is, hogy akarom-e 250-ért a 10+ helyett. -
axlfsi
veterán
válasz
Plazmacucci #12433 üzenetére
-30%
De szerintem még így sem érdemes lecserélni egy 10+ -t (persze, kinek mi)
A misztikus fekete már el is fogyott -
axlfsi
veterán
válasz
Zsoleszhun #12423 üzenetére
Ezt mar korabban megbeszeltuk, hogy a Note-rol nem most jarna le a szabadalom, azert nem kerult abba a listaba bele (meg jovor is az ovek a nev).
-
axlfsi
veterán
válasz
Diokhan #12414 üzenetére
Nekem a legnagyobb fejfájást a Two-Factor appok jelentik... Ettől van a legnagyobb parám, mert egyszer így majdnem elvesztettem egy accomat. Újra kell ugye "regisztrálni" a különböző alkalmazásokat az 'Authenticator'-ban, de előtte (régebben legalábbis) volt olyan app, ahol ha nem kapcsoltam ki a két lépcsős hitelesítést, nem tudtam másképp belépni...
Én nem költöznék, de két éve nem húztam újra a telefont, megérett már egy reinstall
-
axlfsi
veterán
válasz
sanyijedi #12377 üzenetére
Sokszor volt mar tema, igy csak annyit fuznek hozza: ne temessetek a Note szeriat. Szo sincs egyelore rola (a legutolso informaciok szerint), csupan az idei kimaradt (velhetoen). A 10+ booooven(!) megallja a helyet meg egy evig es utana meglatjuk.
Sot; valoszinuleg nem is kell egy teljes evet varnunk, mert azt is meglebegtettek Samueknal, hogy az eddig bevett, megjelenesi szokasok nincsenek kobe vesve, azaz varhatoan elobb fog megjelenni a kovetkezo Note, mint jovo osz.
UI.: persze, mindez csak spekulacio, de en igy kepzelem el kb.
-
axlfsi
veterán
Valoban meg sok evig megallhatja a helyet ez a telefon (10+)
Valamilyen szinten mar varom is, hogy elengedje a Samsung, mert akkor: XDA -> root + jobbnal jobb fozott romok
(volt ido regen, amikor napi szinten romoltam a nightlykkal
)
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz
GeoJoe #12326 üzenetére
Sot, en mar azt is el tudom kepzelni, hogy egyebkent mar boszen dolgoznak rajta (miert is ne, hiszen az idei kimaradt) es amint normalizalodik a chipgyartas uteme, akar elobb is kijohet a jovo evi modell, mint a szokasos szeptemberi honapban;
"... also said that launch timelines for next year’s Galaxy Note might differ from previous launches"
Legalabbis, en akkor ezek alapjan inkabb korabbi datumra tippelnek, mint kesobbire
-
axlfsi
veterán
Hat nem tudom sracok, barcsak igaz lenne, hogy megy tovabb a Note szeker, de a sok urban legend kozul, ez a legutobbi, miszerint a Samsung nem ujitotta meg tovabbi egy evre a Note, mint olyan, brand tulajdoni jogat, ... az sokat elmond (ha hinni lehet a hirnek, kepernyofotonak, ami kering...).
-
axlfsi
veterán
válasz
Plazmacucci #12312 üzenetére
...annyira azert csak nem izgi!
-
axlfsi
veterán
Nahát, ez a Robi megvezetett engem!
... valóban, már látom, hogy szélességben nincs különbség a két Note között
-
axlfsi
veterán
válasz
Plazmacucci #12233 üzenetére
Én tegnap majdnem beadtam a derekam, hogy lecserélem a 10+ -t egy Exynos-os új Ultra 20-ra, de (szerencsére) meggondoltam magam...
Ha tudnál forrást Snapi-s N20 Ultrához, az engem is érdekelne majd!
Az Exy-s kb. 1az1-ben cserét sem érdemel a N10+ -szal (kis túlzással; ugyanis ami kiemelkedőbb és említésre méltó, az a 120Hz-es kijelző, amit az akkuidő miatt, úgysem használnék és talán a keskenyebb, de hosszabb kijelző, de emiatt 390-et nem adok egy új készülékért, hiába 3év gari, 5év biztosítás, akkor sem).
-
axlfsi
veterán
válasz
Probert75 #12216 üzenetére
Haaaat, ... nekem volt. Sok bajom volt a kijelzovel (ketszer is gariztatni kellett, mert teljesen tonkrement (nem kapott fizikai behatast, ahogy vizet sem), aztan vettem egy Watch 3-at fel eve ...
Jo, jo, de az akkuidokkel nem vagyok kibekulve es plane gondot fog okozni, ha Te is tobbek kozott alvasfigyelesre is fogod hasznalni, ahogy en is. Nekem relative nem nehez megoldani napkozben, mert irodai munkat vegzek, de sokan nem tudjak, alvas kozben pedig hordani szeretnek, ugyhogy nem kis fejtores a masfel napos akkuido.
Az ora, ha patika is, azzal szamolj, hogy az akkuja mar nem a regi (es ha figyelembe vesszuk, hogy a vadonatujnak sem tul sok az a masfel nap, ...).
Mikori az ora, mennyit volt hasznalva?
-
axlfsi
veterán
válasz
gjoco1 #11987 üzenetére
Én is Nova-t használok, már vagy 6-7 évvel ezelőtt megvettem. Nagyon sok mindenben más, mint egy gyári. Le se tudnám írni.
Amiért én leginkább használom:
- a raszter méretek állíthatók (hány ikon férjen el függőlegesen, vízszintesen)
- kézmozdulatok nagyon praktikusan (újjal, dupla újjal, 3 újjal, stb)
- az alkalmazások (App drawer) szintén szépen személyre szabható; én pl függőlegesen görgetem és mappákat, tab-okat lehet kreálni...Hirtelen ennyi, de szerintem nézz rá Diokhan, egy próbaverzióban és próbáld ki valamennyi funkcióját ... pár órán át el leszel vele, mire mindent megnézel és kipróbálsz
-
axlfsi
veterán
válasz
GeoJoe #11970 üzenetére
Hacsak nem Te vagy Benjamin Button, azt kell, hogy mondjam, ez természetes folyamat
Nekem így 45 felett a szemem kezdem el érezni (0.5-1 kell távolra, vezetéshez, filmezéshez), illetve a szaglásom, ami a tavaly téli Covid után érezhetően kialakult,... Kíváncsi vagyok, hogy visszatér-e még a régi szimat, vagy bszhtm
-
axlfsi
veterán
Nem hangszóró, hanem mikrofon nyílás és ezek egyik sincs közvetlenül a "lyuk" után, hanem van egy "útja" ahol a hang terjed és a nedvesség "megáll", pont azért, hogy az esetleges nedvesség ne érje közvetlenül ezeket az érzékeny alkatrészeket.
De írtam is, hogy óvatosan, azaz, csak 1-1 pillanatra lett, távolabbról a lyuk irányába megküldve a levegő. Veszíteni nem volt mit, mert ha ez nem segít, akkor csere. Segített.
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi #11811 üzenetére
Sziasztok!
Másképp kérdezem;
Bárki használ közületek Battery Guardian-t és ott engedélyezve van a mélyaltatás?
Az App Power saving gyakorlatilag egész nap, folyamatosan panaszkodik, hogy valamelyik alkalmazás sűrűn ébreszti a telefont (megjegyzem, szerintem jogosan, okkal...).
Ennek tényleg így kéne működnie?
-
axlfsi
veterán
válasz
vodrosjozsi #11703 üzenetére
Nyilván! Ezek a "mobilshopok" idehaza brutál felárat b@szarintanak a kínai tokokra
-
axlfsi
veterán
... azert, ha egyszer majd valtok megis masra, mar most erzem, hogy hianyozni fog a toll es a SNotes ... mindig tudnak hasznos, uj dolgokat belehozni.
Most is... -
axlfsi
veterán
Nos, egész nap meló volt, most menekültem végre tető alá és nézem, mi is a helyzet... Véletlenül vettem észre és lepődtem meg, hogy kb 2 hete a telefonnal felvett videófelvételek alatt IS hallani az említett sercegést(!)
Szóval, már biztos, hogy nem az ACR hibája volt az utóbbi pár felvétel, de nem értem mi okozza.
Most, próbából felhívtam valakit teszt gyanánt és nem hallani a hibát, ahogy a videó felvétel alatt sem immáron, de még délelőtt egyik utolsó hívásom rögzítése során, hallható volt... Elképzelni nem tudom, mi okozhatja és egyáltalán, mitől javult még (pláne, hogy most akkor ez végleges vagy random előtörő hiba lehet?)
Elővettem egy másfél hetes videofelvételt, ami alatt szépen hallani - nézzétek meg, rövid lesz.
Szerintetek?!
-
axlfsi
veterán
Hm, most tűnt fel, hogy egy ideje (valamikor június eleje óta) az amúgy addig tökéletes ACR már hibásan rögzíti a felvételt (szándékosan?)
A beszélgető partnert úgy hallani, hogy közben erős recsegés, sercegest hallani, mint egy régi URH rádión...
Ti is tapasztaljátok?
Megvan már két éve az izraeli SIM kártyám (lehet már nem is használható?), de sosem kellett, mert igazából nekem mindezidáig jó volt az ACR...
Nem akarok újratelepíteni ...
(habár tuti jót tenne a telefonnak, mert amióta megvan, az lassan 2 éve, még egyszer sem volt...).
Ti (akik), mivel rögzítetek most hibátlanul?
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
Bizony! Sajnos nalam a hazban is ennyi... brutalis. Mar gondolkodtam, hogy ki is kapcsolom a GSM-et, amikor otton vagyok, hiszen, akinek kell / akit varok, az ugyis megtalal 6 masik (online) platformon...
Brutalis amugy, jon 5G meg a l0f@asz 2021 vegen es ott tartunk, mint 21 evvel ezelott (sot); meg emlekszem, amikor Biatorbagyon, az unokabattyam pincejeben(!) szar volt a terero es a T kijott es telepitett kulteri antennakat a hazra es vezetekesen lett csatlakoztatva a mobilkeszulek (valamilyen Ericsson volt...), hogy "mukodjon az alagsori iroda" ... eltelt 21 ev es eszak Pest megyeben rosszabb a helyzet, mint valaha. Szep is fejlodes...
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
Igazabol vannak mar jo telefonok (pl. nekem tetszik az uj OnePlus is...), de a ceruza miatt, semmire masra nem valtanek, ... majd a kovetkezo Note talan.
-
axlfsi
veterán
válasz
fzboxx #11471 üzenetére
Na, latod, igy mar ertem! Koszi, hogy kifejtetted
...igen, valoban: ha es amennyiben nem fontos a ceruza, akkor siman van meg jocskan valasztas a palettarol. Meg en is massal jarnek, a Note 10+ helyett, pl., az Exynos miatt (habar en elvagyok vele, pont nem izgat, sosem jatszom telefonon, amire kell, tobb mint eleg, de vannak mas hatranyai is azert az Exynek...).
... ha mar offolunk: Az uj Oneplus 9 Pro pl. nekem bejon es a fotok is, amit keszit (de ennyit en sem adok most egy telefonert
). Anno, az elso OP-t nagyon szerettem, szep emlekek...
-
-
axlfsi
veterán
Sot, EZT SEM engedtek kompatibilissa a Note10+ -szal (pedig nyilvan kiszolgalna, elbirna a hardver...)
-
axlfsi
veterán
válasz
golyós #11389 üzenetére
Pontosan úgy van!
Ez olyan képeken jelenik meg, ahol arc található - és egyáltalán nem arra való, mint az object eraser.
Midnegy, ez van, el kell fogadni, hogy a fogyasztói társadalom tagadhatatlanul (nyilván nem a hardverünk nem tudja, hanem szándékosan hagyják ki néha a megnyerő, új featureoket...)
Mindnesetre, emiatt én ugyan nem veszek új Note-ot, mert számtalan app tudja ugyanezt, csak jópofa volt, hogy gyárilag is elérhető lett,... -
axlfsi
veterán
válasz
Probert75 #11380 üzenetére
Ki irta azt, hogy mindegy is?
Egyebkent meg utana olvastam egy kicsit (de a csavo mondja a videoban is, amit fentebb linkeltem); Note10-ek n(s)em katpak meg, csak az ujabb keszulekek. Lehet lepontozni az alkalmazast a Samsung storeban, ha nem tetszik, hogy hazudtak benne (igen, azt tettek, mert akkor keszitsenek egy a mi keszulekunkre is ervenyes change logot vagy egyszeruen irjak oda, hogy nem minden keszulekre vonatkoznak a valtoztatasok). En megtettem. Vagy lehet menni venni ujabb keszueleket.
-
axlfsi
veterán
válasz
gjoco1 #11376 üzenetére
Ez a kepernyokep, amit beraktal, pont arrol ad tanubizonysagot, hogy neked sincs ott ... ennek ellenere, azt mondod, "neha visszajon"?
... ezt komolyan irtad?
... ha idorendi sorrendbe rakjatok a video alatti kommenteket, nagyon sokan irjak (nem csak) Note10 tulajok, hogy NINCS ilyen feature ... nem ertem, hogy pont a Note miert nem kapta meg (vagy esetleg valamiert azota visszavontak valamelyik frissitessel), de az OBJECT ERASER nincs mar a Galleryben ... sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android játékok topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest