- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Dell asztali gépek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy A40 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
Hangerő gomb nálatok már szállt el? Először csak a felfelét kellett erősebben nyomni, majd abszolút nem érzékelt, utána nem sokkal a lefelé. Szervizes szerint gyakori probléma, tegnap le lett adva, mai napra meg is lett, de sok köszönet nem volt benn... Gyanítom alaplapot cseréltek, szállt el minden adatom, de nyilván nem szóltak róla, meg 10-es droid került rá. XDA-n találtam megoldást downgrade-re [link], de így államvizsga előtt 2 héttel biztos nem ezzel fogok bohóckodni... Így is mire minden appot visszarakok... Meg főleg h nem is emlékszek volt-e fontos adatom, de a képek biztos elszálltak, belső memóriára mentettem. Asszem megy a fenébe amúgy is a háztól, belakva még 9-essel is tetűlassú volt már mostanában
Ugyanitt kérdés: aki esetleg váltott és olvasgassa még a topicot, ő mire váltott? Pixel 4A-t néztem ki, vagy használtan S10e, de istenigazából a pénztárcámnak mindkettő fájna...
-
DJGABI
addikt
válasz
scapegt #3972 üzenetére
Fényképezd ki. Ha rányomsz az ikonjára röviden/hosszan, akkor nem visz a beállításaihoz?
10-esben van a digital wellbeingben ilyen wind down mód [link] . Az lenne az? Bár az meg szürkeárnyalatosra teszi a képet, azt észrevennéd.
De kétlem hogy ilyen gúgeltrenszlétes fordítást bennhagytak volna. Nem valami általad telepített progihoz tartozik?
-
DJGABI
addikt
TelekoMHungary van, meg fügXEHtlen
a többi 3 betűs maga a ROM-on belüli, de Odin-on belül egyértelmű melyik hova megy
"CSC (Consumer Software Customization): It is specific to geographical region and carriers. It contains the software packages specific to that region, carrier branding and APN setting.
PIT (Partition Information Table): You only need it if you screw up your partition table or if the firmware specifically requires it because of a change in the partition table layout.
BL (Bootloader): As its name implies, this option is used to flash the Bootloader of the device.
AP (Application Processor or PDA): Android.
CP (Core Processor): We call it Modem." -
DJGABI
addikt
válasz
TaylorXIII #3724 üzenetére
Antutu asszem tesztel ilyen weboldal scrollozást pl. Meg Vellamo-ban is vannak UX tesztek ahogy nézem. Csak aztán persze ezekben ott csalnak a gyártók ahol tudnak.
FB, Messenger pont iszonyat bloat lett, az durván tud húzni bármilyen gépet.
Az a megosztás menü az android egyik nagy csodája... Nálam van hogy másodpercekig gondolkodik rajt. Ugye függ attól is milyen fájlt akarsz megosztani, meg honnan, ezer tényezős kb. Persze, az is közre játszhat hogy csak 2 gigás. 9-es droidnak szerintem édeskevés. 3GB-vel már élhető lenne. De inkább 4. Rosszabb már lassan mint a Windows
-
DJGABI
addikt
válasz
TaylorXIII #3716 üzenetére
reszponzivitás. de ugyanaz amit te írtál, reagálást jelent kb.
gyári visszaállítás első körben, valami alkalmazás húzhatja a háttérben
-
DJGABI
addikt
válasz
#20584850 #3710 üzenetére
Részemről nincs tervben egyelőre, de azért igyekszem tisztában lenni az alternatívákkal.
iphóniról hasonló a véleményem. A külseje rohadtul elavult, rendben hogy benne van a gyors chip, de az akksi továbbra is 2000mAH alatti. Oké, mondjuk ilyen 4-5 óra kijelzőidőket írnak (nálam a samu is annyit tud most belakva), meg van benn gyorstöltés is... Meg hát azért ja, azon az áron droid vonalon már milyen csodákat kap az ember... Rendben h frissítéseket megkapja, de azt azért senki ne mondja h a szifon pár év múlva nem lassul ugyanúgy be.
-
DJGABI
addikt
válasz
kalanchoe #3703 üzenetére
Az a gáz lényegesen kb csak magasságra nőtt. Az meg nálam már A40-nél is már nagyon a határon mozog, ha bal felsőbe akarok valamit nyomni sokszor itt is fogást kell már váltanom.
MTK-sat én se vennék. Következő főverzió szerintem azzal felejtős lesz, meg gyro-t még mindig kifelejtik belőlük?
AOD lesz inkább a kérdéses, hogy megkapja-e
Aztán lehet hogy ráfanyalodok, most jött a Szifóni SE 2020, van a Mi 9 SE, meg az S10e kompakt kategóriában kb továbbra is..
(közbe látom Huawei P30,P40 van még 150mm alatt, meg Pixel 4 [ebbe továbbra se tudnak normális akksit rakni?
] egyik se az én pénztárcámnak való)
-
DJGABI
addikt
válasz
kenwood #3527 üzenetére
Sajna nem egy villám. Nagy a felbontás, terheli a procit (valamelyik előző A szériában is már ez volt, csak alacsonyabb órajelen)
Én gyári appokat letiltottam/töröltem amik nem kellettek. 3-4 mp mondjuk rengeteg, ott valami tényleg nem oké. S8 azért csúcskat volt, meg régebbi droid, verzióról verzióra többet eszik...
-
DJGABI
addikt
50k a telónk sestore-ban [link]
ha esetleg valaki szemezett volna vele
-
DJGABI
addikt
Lekopogom eddig aránylag probléma mentes volt az enyém (a 4G hibától eltekintve), de most hétvégén nagyon megszenvedtem vele, ujjlenyomat olvasó az istennek nem akart működni: nem tudom száraz lehetett vagy pont hogy olajos, de nagyon nem akarta felismerni. Rá másnapra megjavult.
-
DJGABI
addikt
utóbbi van nekem, az nem, de nem is igazán AOD, csak felvillantja a teljes kijelzőt értesítéskor, (igen, gyárilag még ennyit se tud)...
előbbit nem sikerült nekem működésre bírni, de elvileg kevesebbet eszik mint az új play store-os kamu aod-k... azokat próbáltam ,de az volt a bajom velük hogy ujjelnyomatot használok, és azzal dupla feloldást szokott kérni (maradt az alap, meg az app éppen arra húzza rá a saját lockscreenjét, magyarán gagyi, túlbonyolított..)
-
DJGABI
addikt
válasz
norbuska82 #3147 üzenetére
ha sd-n volt, akkor gépbe bedug és Photorec
-
DJGABI
addikt
-
DJGABI
addikt
válasz
henrihenri #2791 üzenetére
Nem jött egyik frissítéssel sem eddig
-
DJGABI
addikt
most se egy csoda, szerintem már 1-2 év múlva is necces lesz. mondjuk ennyire előre még csúcstelóval se lehet szerintem tervezni. bár én sose értettem hogy tudják emberek évekig kihúzni egy telefonnal... (akad aki ilyen galaxy ace-eket is évekig nyúzott, engem idegesít ha lassú, meg minimális ráfordítással jobbat kaphatok nanáhogy váltok) persze, ha nem használsz alkalmazásokat simán lehet, de pl egy facebook iszonyatosan le tudja húzni tárhelyileg is, memóriát is meg sebességben is... főverzió frissítésekről már ne is beszéljünk...
-
DJGABI
addikt
válasz
fireman123 #2721 üzenetére
sd kártyán van? tegyétek belső tárhelyre, meg a szokásos media/audio/ringtones mappába
-
DJGABI
addikt
válasz
ba3_2107 #2477 üzenetére
pedig kábel hiba lesz, vagy ahogy írják telefon érintkezős probléma. nálam usb c- > microusb adaptereknél szokta eljátszani, ismerős a hibaüzenet. átfordítom, úgy meg tökéletesen tölt
más: én a hálózattal nem vagyok kibékülve, 4G-n ugyanazt eljátssza mint az előző telefonom: egyszer csak semmi adat nem jön, felső sávban jelzi hogy csatlakozva van, csak épp egy deka adat nem jön... adat ki/be nem segít, vagy 3g-re váltás vagy repülő mód szokta megoldani, néha az sem.. másnál nincs ilyen? dual sim, egyik telenor másik telekom kártya... az adat telenoron jön. ha fixen 3G-n vagyok nincs ez a hiba
-
DJGABI
addikt
-
DJGABI
addikt
válasz
kotsyzs #2449 üzenetére
nem erre gondolt, régebben volt hogy 2 rendes fiókot hozzá lehetett adni (alkalmazások, mindent külön kezelt), kb mint windowson. de asszem csak a tabletek kiváltsága volt. mondom, én nem nagyon használtam
(#2450) gyuri2008 szerintem nem tud ilyet. általában hívásfogadást tudják felemelésre, de ahogy nézem miénkben ilyen sincs
-
DJGABI
addikt
válasz
borotvahab #2443 üzenetére
1. rendszer vagy média hangerő? zenelejátszási hangerőt nekem simán állít a poweramp.
2. szerintem ez megint olyan funkció ami millióból 1 embert érint, egy itteni cikkben még android for work-nek írják, azóta android enterprise [link] play store-ban még csak hasonló app sincs -
DJGABI
addikt
válasz
anytime #2416 üzenetére
tapasztalatom annyi van, hogy a hetekben láttam egy ilyet, melóba vett egyik kolléga Xiaomira..... hááát..
ad1 mivel valamit meg akarsz valamit jeleníteni, ezért a képernyőzárat lecseréli (dupla lesz, mert a gyárit nem tudja felülírni elveszti a kényelmet hogy pl csak ujjlenyomatolvasóval feloldja)
ad2 gyárilag ha lenne aod esetleg el tudnám képzelni hogy működhet, de mivel nincs így rohadtul meríteni fogja a telót -
DJGABI
addikt
válasz
m.zmrzlina #2349 üzenetére
Ez sajna nem így működik, az app írójának kell megadnia hogy milyen fájlokat tud megnyitni a programja. Kézzel (kivéve ha esetleg az alkalmazásban nincs ilyen funkció) esélytelen társítani. Annyit esetleg megnézhetsz, hogy a szövegkezelő alkalmazás (most így képről meg nem mondom mi ez) nem-e lett hozzátársítva egyszer véletlenül. Beállítások -> Alkalmazások -> Legyen alapértelmezett (ha ez a probléma). De ha felrakod ezt a Locust, után a gpx megnyitásakor egyből fel kéne kínálnia, ha támogatná. De ezek szerint nem támogatja.
van ezer más gpx viewer app [link]
szerk: ja most nézem van loucstban import lehetőség. az az elérési út fura, ahonnan megnyitod a gpx-et. simán sd/telefon gyökérkönyvtárába másolva? meg nincs becsomagolva véletlenül, nem azért nem szeretheti?
-
DJGABI
addikt
zárhang hála az ilyen-olyan eu meg privacy szabályozásoknak külön nem kikapcsolható. ha lenémítod a telefont egyedül akkor nincs kamera hang. oroszok ezt a Silent Mode Pro appot ajánlgatták [link] de ahogy nézem ez is azon az elven működik, az app értesítései is némák lesznek akkor.
másik részéhez nem tudok hozzászólni, rendes messenger app enged több képet is küldeni
-
DJGABI
addikt
inkább az a szégyen hogy a gyári droidban nincsenek ilyen funkciók alapból...
nekem a minimum fényerő tökéletes, dimly-vel talán lejjebb lehet vinni [link]
akkuidő nem rossz de nem is tragikus, számomra a gyorstöltés picit megmenti, meg általában van nálam powerbank, sose merültem le
szerintem ez is csak külön appal megy [link]
szerintem igen, felette piciben írja az időt. lockscreen appokat lehet próbálgatni, de sose lesz az igazi, össze fog veszni a gyárival.
net sebesség mérésre/kiiratásra app: [link] cyanogenmodban kb droid 2.x óta benn van, tényleg kb 2 sor programkód lenne gondolom
-
DJGABI
addikt
válasz
Rowan66 #2265 üzenetére
ezt neked kell tudni. törésre, beázásra úgysem vonatkozik, én eddig az 1 év garis telefonjaimmal is megvoltam. de mondjuk ha az az 1 év is csak hozzájuk érvényes... jó mondjuk márkaszervizben is tudnak érdekes dolgokat csinálni. franc se tudja.
euronics tegnapig volt érvényes elvileg [link] de be kell menni megkérdezni, amúgy is eltérhetnek az áraik sajna....
lehet neked mást hoz, de telenor kártyásan annyi... [kép]
-
DJGABI
addikt
-
DJGABI
addikt
hát azért a kettő tök más. az LG egy tepsi a miénkhez képest. [link] valamivel erősebb a vas, de régebbi, ergo jobban is fogyaszt. meg nem csak amiatt, hanem a nagyobb méretű/felbontású kijelző miatt is... LG-ről nem tudok nyilatkozni, a One UI-ba egész jó dolgokat tettek, de ha úgy van csomó gyári program simán eltávolítható/letiltható. Asszony Redmi7-eséről pl még a rejtett menüvel is csak a letiltás volt elérhető
Én Redmi 4x-ről váltottam erre.
-
DJGABI
addikt
válasz
pepe792 #2148 üzenetére
gyári launcherben szerintem esélytelen. Erre a google-s hírfolyamra gondolsz? [kép] vagy nem tudom milyen lehet huaweiben...
a gúglis launcherekből egyiket se engedi simán csak úgy store-ból telepíteni.. Action Launcher [link] hasonlít talán legjobban hozzá + plugin [link], aztán Lawnchair [link] + kieg [link] de leginkább Nova [link] + kieg [link]
[link] itt is írnak pár megoldást
-
DJGABI
addikt
válasz
majszter99 #2093 üzenetére
ha minden nap beírod nem fog rá előbb válasz érkezni.
4-5 óra a screen on time nálam is max. sose próbáltam hogy csak mobilnet+gps-szel mennyi. de ha sokat navigál az ember úgyis vesz szivargyújtós adapter. qc-vel a világból kimegy (főleg ha nem melegszik túl)
-
DJGABI
addikt
válasz
majszter99 #2069 üzenetére
menjetek be médiába, telenorba. meg kell tapogatni. ha nem gáz a nagyobb méret akkor egyértelműen a50.
beégés így fél év után nálam még nincs.
én nem használok automata fényerőt, sose villogott. de utolsó frissítéssel elvileg javították -
DJGABI
addikt
-
DJGABI
addikt
[link] alza gari kérdése ebben a topicban volt téma, én nem tudtam kihámozni a választ.
#1865 és #1869: kereső. többször volt már téma. független a készülék és XEH (szolgaláltatófüggetlen) a rom. digi téma: megy a volte, vowifi, még az oldalukon a támogatott készülékek listájában külön is ott van...
-
DJGABI
addikt
-
DJGABI
addikt
4pda-n érdemes nézelődni. [link] gúgli translate egész jól eszi. régen én is nagy gányolós voltam, de ilyen 6-os droid óta nem sok értelmét látom a romozgatásnak. meg ahogy fent is írják, a one ui elég jól összerakott rendszer. sok mindenben jobb mint egy stock android. az a1 elég régi készülék. de a sáomik általában jobban romozgathatók. ha az kell akkor inkább ott nézelődj, ja. az Exynos procik mindig is szenvedősebbek voltak.
-
DJGABI
addikt
kipróbáltam. kalap f*s. sose lesz olyan mint a gyári. lezárom, van hogy nem csinál semmit. hektikus, mikor tölt be.. ha meg be is tölt az AOD annyit csinál nyitáskor, hogy kiírja: "a telefont feloldotta ujjlenyomattal", csak épp nem unlockol... alulról fel kell húzni a tálcát, aztán úgy home... nagyon felhasználóbarát
nem ellened szól, én is nagyon szeretném ha működne. de ez nem olyan amilyennek lennie kéne..
[link] érdekes, itt a srácnak majdnem jól működik. glimpse notit leszedtem, az se zavarhat be. -
DJGABI
addikt
Angol, porté mód nem megy. Delete.
Verziót nem néztem, de fura volt a menüje, az újabbaké szerintem nem ilyen... felesleges ezekkel bohóckodni. Nincs camera2api support. Korábban írtam ruszkik melyik kamera appot ajánlják, abban levehető a gyári erőteljes szűrés, az úgy ahogy való valamire
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új A széria határozottan meggyőzően kezd, ideje is volt rendet tenni a termékpalettán, de ez az A sorozat már nem a prémium kategóriát támadja.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest