Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
Tippmix46 #138 üzenetére
Akkor most az egész képes villogásról beszélsz? A válaszodból nem derült ki egyértelműen. (A PWM-es villogás vagy bizsergés is az egész képen jelentkezik. Tényleg, az nem zavar?) Nos, 60 Hz-es frissítési módban nem csoda, hogy látod és nagyon zavar... Én sem lennék hajlandó sokáig úgy nézni. És nem is értem, hogy 2012-ben ezt hogy gondolják.
-
madgie
titán
válasz
Tippmix46 #134 üzenetére
Nekem meg 1.5-ös Visus-om van, hihetetlen, hogy más (az emberek 90%-a) nem látja három méterről a legapróbb betűméretet a céges monitoron (csak egy hasraütés-szerű szám, de bizony így van)
Hogy off-nál maradjunk, három méterről látom a pwm zajt is otthon (pedig elvileg nem kellene), míg rajtam kívül más csak akkor szúrja ki, mikor egy méternyire belemászott az 50" lelki világába.
A villogást viszont csak néha látom, akkor is csak teljesen világos felületen.
-
dezz
nagyúr
válasz
Tippmix46 #103 üzenetére
Elég fura ez a dolog, mert látatlanban kvázi "senki" sem látja, de ha élőben kérdezem, ahogy ott állunk előtte, mindenki azt mondja, hogy igen, látja... (Számomra is nagyon zavaró.)
Egyébként kétféle vibrálás is van. Egyik az olcsóbb típusok 50 Hz-es villogása, ez több szót talán nem is érdemel. Az eggyel jobbak 100 Hz-en villognak, és vannak már egy ideje, amik többszáz Hz-en.
És van a másik féle vibrálás, vagy inkább bizsergés: a világossági fokozatok PWM-es előállítása. Ez a többszáz Hz-eseknél is megvan -- sőt, mintha ott jóval kifejezettebb lenne. (Tulajdonképpen nem is tudom, hogy az 50/100 Hz-esek hogyan képezik a fokozatokat, mert ott nem emlékszem, hogy lett volna ilyesféle bizsergés.)
Egyébként a 100 Hz-es villogással semmi bajom, sőt, nagyon is jót tesz a mozgásélménynek, hogy nem full-time látható 1-1 frame, ill. nem az ember szeme előtt frissül a kép (fentről lefelé lecserélve a végig látható sorokat). Én ezt nem szeretem a hétköznapi LCD-kben, ezért hosszabb távra kizárólag olyat keresek, ami tud black-frame-insertiont. (És ha jól vettem ki, az ES8000 is tud ilyet - más kérdés, hogy egyéb okból nem jön be az S-PVA panel. Az adott típus áráról nem is beszélve.)
-
erdoke
titán
válasz
Tippmix46 #103 üzenetére
10-ből 9 ember egyáltalán nem látja, legalábbis nálunk ez a tapasztalat.
Egyébként boltban olyan szintre van feltolva a fényerő és a kontraszt (gyakran demo módban), ahol hatványozottan jelentkezik. Elképzelhető, hogy otthon te se láttad volna, ahogy én sem, illetve csak fehér képernyőn, lassú mozgásnál.
A G30 képminősége a D5500-hoz képest pedig, hááát... Nem egy kategória. -
lcee79
addikt
válasz
Tippmix46 #29 üzenetére
Neked van G20-asod? Nincs. Valakitől biztos hallottál valamit azt ennyi.
Ha érzékeny vagy a plazma vibrálására akkor ne vegyél plazmát.
A mi családunkban senki nem tudja mi az, mert direkt kérdeztem mindenkitől, hogy lát-e vibrálást, mert én nem... senki nem talált.Szóval itt a lehetőség TE megveheted ezt a tv-t miattam 800.000-ért is
de én nem venném 200,000-értsem.Mondjuk samsung-ért meg eleve nem adnék pénzt...
És ha jól láttam a cikket a tesztelők sem voltak elragadtatva tőle
szóval nem értem én miért örülnék... -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Tippmix46 #32 üzenetére
Te valami fizetett Samsung ember vagy?
Szerkesztés gombbal igazán megismerkedhetnél...És hogy válaszoljak is: nem mondtam hogy rossz a képe de amit valaki más is említett a cikkben szereplő kalibrált értékektől se estem hanyatt. Na meg 800k-ért Edge-LED. Nekem is ilyen technológiájú a TV-m de töredékébe került így ott megbocsátom hogy van szellemkép meg más hátrány.
Ja és számomra felesleges a hangvezérlés, a 3D meg a SMART egy TV-nél a jelenlegi technológiákkal. -
szp1
addikt
válasz
Tippmix46 #32 üzenetére
A képminősége szerintem visszalépés a C8000-hez hasonlítva, az már egészen elfogadható volt egy LCD-hez képest.
Ja, és használhatnád a "szerkesztés" gombot.Integra:
pontosan ezért sírtam múltkor : minőségi panelt, aztán majd veszek mellé dobozkát, ha akarok....
Dany007: az nem lenne baj, de azon belül sajnos a gyengébbek közül való. A régebbi Sony-k is oldalvilágítósok voltak ennél jobb képpel. ( Sőt a hidegfénycsövesek között is volt jobb ennél.....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk 2012 első félévének egyik csúcsmodelljét, a hanggal és gesztusokkal vezérelhető 3D tévét.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest