- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- DUNE médialejátszók topicja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardverlog
aktív tag
Sziasztok!
Az ES és D szériában valahol meg lehet nézni az üzemidőt, azaz, hogy mennyit ment a tv?
Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
labdába nem rúg egy Pana VT50 plazma mellett, és akkor az szinte ugyanezen az áron nagyobb is. Az 55"-es ugyanekkora pedig jóval olcsóbb.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
doggie
aktív tag
"A régebbi LCD tévéknél korábban általánosan elterjedtnek számító csóva effektust innen sikerült távol tartani, tehát utánhúzástól sem kell tartani. "
Ma egy ilyen volt kirakva a helyi MM-ben a házimozi szobában, ha nem a saját szememmel láttam volna, lehet nem hiszem el, de a kiállított darabnak (lehet a beállítás sem volt tökéletes) annyira durva utánhúzása volt, hogy a Samsung helyében elsüllyednék hogy ezért elkérnek most éppen 650k-t.
Nagyon gáz volt. Azt hittem előre fejlődünk nem visszafele. :-("Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
-
kpal
nagyúr
lotton nyerek akor lesz ilyenem
-
kpal
nagyúr
lotton nyerek akor lesz ilyenem
-
Azur76
tag
Szerintem azért egy D6500 az teljesen más kávéház mint egy ES8000, kicsit erős összehasonlítani vele
Az viszont biztos hogy a D8000 kategóriákkal jobb képminőségre mint ez a készülék.
Sajnos idén képminőségben visszalépés történt a gyártónál, fontosabb lett a csicsa és a sallang. -
_seth_
veterán
válasz
Tippmix46 #159 üzenetére
Csúcsmodell... ennek ennyi az ára
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
LG-nek van egy nagyon jó 3D-s demoja, lehet tudják sokan melyikre gondolok, van benne egy repülős rész, amikor egy csatahajó mellett jön a vadászgép na az valóban olyan, hogy "kijön" a képből és mindehhez elég az orion 3D-s tévéje
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
dezz
nagyúr
Hát, én már jópár 3D-s filmet láttam, de még egy ilyennel sem találkoztam. Tudnátok rá mondani példát?
Egyébként azon az oldalon van még néhány mondat, ami szerintem nem egészen állja meg a helyét.
Pl. nyilván horror áron nem akartak az emberek 3D-t, de amióta elérhetőbbé vált, jelentős szempont a vásárlásnál és növeli az eladásokat. Aztán, nem kevés Blu-ray 3D lemez áll rendelkezésre, lényegében néhány naponta van valami néznivaló (már akinek telik rá). Szerintem annak sincs elvi akadálya, hogy a nappaliban hozzuk létre a mozis 3D hatást, hiszen az alapelv ugyanaz (stereo-3D).
Az viszont igaz, hogy ennyi pénzért nem 100/120 Hz-es, azaz szemenként 50/60 Hz-es 3D-t várna az ember! Nem is értem, hogy képzelik, amikor már piacon vannak valós 200/240 Hz frissítésű panelek is. Bár valószínű nem VA-k, hanem IPS-ek, a Samsung viszont az elsőben utazik.
[ Szerkesztve ]
-
geri|
aktív tag
"de a legtöbb tartalom vígan elvan nélküle, hiszen sok esetben a három dimenzió csak azt jelenti, hogy kétdimenziós objektumok mozognak eltérő síkban"
vééégre valaki egyetért velem
LiveStrong
-
csibra
tag
Csak én érzem azt, hogy a kamerás TV-k az utolsó előtti (előtti) lépések az orwelli 1984 rémálma felé? Pedig nem is vagyok paranoiás...
-
kariad
senior tag
Ennyi pénzért, nem győzött meg....
-
dezz
nagyúr
Több esetben is 60 Hz-es frissítés szerepel ott. IFC esetén (legalább is az adott, nem a legrosszabb típusnál) 60 Hz a max., a többi frekit frame/field ismétléssel/keveréssel csinálja. (Mozifilmnél oké, sportnál nem.) [De ezt inkább a másik topikban beszéljük meg.]
(#141) madgie: Szerintem alapkövetelménynek kellene lennie LCD-nél a BFI-nek... Csak hát ameddig tudják, kispórolják, mert a hétköznapi felhasználók azt sem tudják, mi az...
(#142) mzso: Milyen szempontból mikor?
"Ez a BFI trükközés csak árthat bizonyos frekvencia felett."
Ezt mire alapozod? Inkább arról van szó, hogy bizonyos freki fölött (>200Hz) már felesleges.
"A természetes az amikor a frame-ek közt olyan gyors az átmenet, hogy egyáltalán nem érzékelhető semmi belőle. Se vibrálásként se semmi ként."
Ez úgy 200 Hz fölött lesz érvényes...
-
mzso
veterán
De szürke mert én nem BFI-ről beszéltem hanem váltakozó fekete/fehér képkockákról, eldönteni, hogy mikor látni a különbséget
Ez a BFI trükközés csak árthat bizonyos frekvencia felett. A természetes az amikor a frame-ek közt olyan gyors az átmenet, hogy egyáltalán nem érzékelhető semmi belőle. Se vibrálásként se semmi ként.
Ha a plazmáknál tényleg csak felvillan és nem tart a váltásig akkor, most már el bírom képzelni miért érzékeltek esetleg vibrálást egyesek 100HZ-nél -
madgie
titán
Az összes konzol 60 Hz-n megy, mondjuk nekem semmi nem vibrált soha PS3-on. Ellenben nézhetetlennek találok minden filmet az anno 100+ ezres IPS monitoromon, mióta itt áll egy olcsó, gagyi, mégis mozgóképben verhetetlen képű plazma. Egyszerűen élőbb az egész (kontrasztarány nagyjából annyi, azért csak nagyjából, mert ugye plazmánál a fehér képtartalomfüggő), sokkal jobban skálázza fel a kisebb felbontású anyagot is.
Mondjuk a héten azon haltam be, hogy a linux alapú brazos htpc/xbmc mennyire kritikán aluli képet ad a popcorn hour a-210-hez képest. Tudom, lőjem be ahhoz külön a tévét, de ha adott hd anyag popin meg ps3-on is nagyságrendileg úgy néz ki és annyira éles, akkor nekem a htpc se pasztellbarnákat csináljon úgy, hogy csak kábé bő fele olyan éles a néznivaló. Persze tudom, próbáljam meg win7 alatt, hátha...
-
dezz
nagyúr
válasz
Tippmix46 #138 üzenetére
Akkor most az egész képes villogásról beszélsz? A válaszodból nem derült ki egyértelműen. (A PWM-es villogás vagy bizsergés is az egész képen jelentkezik. Tényleg, az nem zavar?) Nos, 60 Hz-es frissítési módban nem csoda, hogy látod és nagyon zavar... Én sem lennék hajlandó sokáig úgy nézni. És nem is értem, hogy 2012-ben ezt hogy gondolják.
-
madgie
titán
válasz
Tippmix46 #134 üzenetére
Nekem meg 1.5-ös Visus-om van, hihetetlen, hogy más (az emberek 90%-a) nem látja három méterről a legapróbb betűméretet a céges monitoron (csak egy hasraütés-szerű szám, de bizony így van)
Hogy off-nál maradjunk, három méterről látom a pwm zajt is otthon (pedig elvileg nem kellene), míg rajtam kívül más csak akkor szúrja ki, mikor egy méternyire belemászott az 50" lelki világába.
A villogást viszont csak néha látom, akkor is csak teljesen világos felületen.
-
erdoke
titán
-
dezz
nagyúr
Hmm, ott is képfrissítésekről van szó. Meg az egy 100 Hz-es modell, nem 50 Hz-es, így legalább is nem minden módban 50/60 Hz-en frissít.
Legalább kétféle villogásféleség van plazmánál, ahogy a #124-ben is írtam. (Amúgy alacsony képfrissítésnél, kevésbé szofisztikált típusoknál bejöhet még az interlace sorvillogás is.)
-
erdoke
titán
Nem az alap képfrissítés miatt látják villogni, hanem valami másért. Szerintem a fehérhez van köze, ráadásul a drágábbakon jobban észre lehet venni, legalábbis a Panasonicnál.
A legjobb aláírás a héten
-
dezz
nagyúr
Nem 50%-os, mivel a "szünet" (sötét frame) rövidebb ideig látszik, mint a rendes képkockák.
A BFI-t alapvetően azért találták ki (jóval az LCD-k megjelenése előtt), mert a szem nem szereti, ha ugyanazt az állóképet túl sokáig látja egy mozgó képsorban. A megszakításokkal szebb lesz a mozgás és éppen hogy folytonosabbnak tűnik! Ezért a moziban is van BFI (a frame-ek között + az adott kocka megjelenítése közben is 2-3x [különben egy 24 Hz-es villogás lenne az eredmény]). A CRT és a plazma képe is "automatikusan" olyan, mintha lenne BFI, ugyanis csak időlegesen jelenik meg rajtuk a kép. (Ellentétben a hétköznapi aktív mátrixos LCD-vel, ahol folyamatosan látszik a kép.) OLED-nél is jót fog tenni a mozgásnak...
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
50%-os szürkét eredményez, ha megfelelően nagy ez a frekvencia akkor érzékelhető vibráció nélkül.
A BFI-nek nem látom értelmét. Ha feketeséget szúrunk be a frameváltások közé az max csak szaggatást eredményezhet. Emlékeim szerint a BFI-t az LCD válaszídő problémái miatt kitatlált trükközés.
-
dezz
nagyúr
A 100 Hz-es villogás már nem igazán (legalább is közvetlenül - de picit jobban fáraszthatja így is a szemet [a villogásmentes módhoz képest], ezért pl. munkához nem ajánlott). De ha te 100 Hz-es frissítés mellett teszel ki fekete és fehér frame-eket, az 50 Hz-es villogást eredményez!
A 100 Hz melletti black-frame-insertiont úgy kell elképzelni, hogy 1-1 100 Hz-es frissítésű frame közé tesz egy kis "szünetet". Az ilyeneket is nevezik egyébként 200 Hz-esnek, mert hasonló effektet egy 200 Hz-es frissítésű megjelenítővel lehetne elérni, ha minden 2. frame fekete. (A legtutibb elvileg a 200 Hz valós frissítés [mozgás-interpolációval együtt] + BFI, de vannak kétségeim, hogy mennyire jelentős a különbség a 100 Hz + BFI-hez képest. Legalább is látványra, a szemnek amúgy bizonyára jobb.)
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz
Tippmix46 #103 üzenetére
Elég fura ez a dolog, mert látatlanban kvázi "senki" sem látja, de ha élőben kérdezem, ahogy ott állunk előtte, mindenki azt mondja, hogy igen, látja... (Számomra is nagyon zavaró.)
Egyébként kétféle vibrálás is van. Egyik az olcsóbb típusok 50 Hz-es villogása, ez több szót talán nem is érdemel. Az eggyel jobbak 100 Hz-en villognak, és vannak már egy ideje, amik többszáz Hz-en.
És van a másik féle vibrálás, vagy inkább bizsergés: a világossági fokozatok PWM-es előállítása. Ez a többszáz Hz-eseknél is megvan -- sőt, mintha ott jóval kifejezettebb lenne. (Tulajdonképpen nem is tudom, hogy az 50/100 Hz-esek hogyan képezik a fokozatokat, mert ott nem emlékszem, hogy lett volna ilyesféle bizsergés.)
Egyébként a 100 Hz-es villogással semmi bajom, sőt, nagyon is jót tesz a mozgásélménynek, hogy nem full-time látható 1-1 frame, ill. nem az ember szeme előtt frissül a kép (fentről lefelé lecserélve a végig látható sorokat). Én ezt nem szeretem a hétköznapi LCD-kben, ezért hosszabb távra kizárólag olyat keresek, ami tud black-frame-insertiont. (És ha jól vettem ki, az ES8000 is tud ilyet - más kérdés, hogy egyéb okból nem jön be az S-PVA panel. Az adott típus áráról nem is beszélve.)
-
fatallerror
addikt
köszi a plazmás válaszokat
megnézek már 1-2 plazmát h milyenek mert ezt az es8000et láttam sötétben viszonylag jól beállítva és elég szép volt a feketéje meg a szürkeárnyalatok is, volt 1 kis bevilágítása de jelenetben nem vettem észre szóval olyan távol csak nincs a plazmától
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
joey04
titán
válasz
fatallerror #109 üzenetére
igen, g30-am van, és nagyon érzékeny sajna. de még így is inkább plazma szerintem.
-
lcee79
addikt
Nekem is G20 van, tv-zésre is nagyon sokat van használva feleségem által, semmi beégés. Mi nem látjuk a villogást (egyszer majd megkérdezek egy szemészt, hogy most akkor melyik a szemhiba ha látom vagy ha nem ?
)
Amúgy a tesztek alapján kontrasztra pl jobban teljesített G20 mint G30, szóval a verziószám emelése nem minden esetben javulást jelent, de én még mindig azt mondom, hogy inkább a plazma (ha valaki látja a villogást annak nem tudom mi a jó alternatíva, mert attól az LCD nem lesz jobb)
LCD után plazmát vettem, és a plazma után egy nagyobb újabb plazmát fogok, biztosan nem LCD-t... (esetleg OLED, ha addigra lesz elérhető méret/ár)
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Integra
titán
válasz
semmi baja egy modern plazmának ezzel
g20-at használok mindenre, tényleg kínzom, semmi baja. azt az időintervallumot amit egy focimeccs alatt kint van a panelen a logo vagy az eredménysáv, nem számít, semmi baja nem lesz, reklám alatt úgyis frissülnek a képpontok. nem kell ilyentől félni.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Z0mbi
senior tag
Huhu gondoltam sok troll lesz. ezert jottem en is :
LCD 4eva!
Viccet felreteve: aki downhillezni akar az nem versenybringat vesz. Ennyi.
0 tv-t nezek. A tvm csak hdmi-n keresztul kap jelet. (media player, xbox, lapi) igy a plazma szoba se johet. LCD betegsegek ide oda a plazmanak is akad boven. Az en felhasznalasi szokasomhoz ez a legjobb. Aki meg a baratok koztre veri magat az meg vegyen plazmat ennyi.
Hajra samu! -
BloodRay
veterán
Azért hülyeséget nem kéne írni.
Messze nem volt tökéletes a D6500 sem. Azt már csak mellesleg említve, hogy még a 3D-je sem volt fullhd...
(#102) adamssss -> Akkor már megszoktad. Ez speciel nekem is zavarja a szemem.
Egyébként a cikkhez: Szép lett az új 8000-es, de képileg nem kiemelkedő, a két mag nem hoz kb semmi sebességjavulást, ratyibb a távirányítója mint a tavalyi modellé, hang és mozgásvezérlés pedig szerintem maximum parasztvakításnak jók. Az evolution kit-re kíváncsi leszek miféle őrült nagy újításokkal lehet frissíteni majd a tv-t, merthogy erről eddig elég nagy hallgatás van.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
erdoke
titán
válasz
Erősen típus függő. Nálam a G30 lényegesen érzékenyebb, mint az előző plazmánk, de EB-zek rajta az elejétől fogva, és nincs gond.
Kevés odafigyeléssel könnyen elkerülhető a beégés, és még ami annak is látszik, általában csak egy makacsabb ghost, ami pár hét (nagyon durva esetben esetleg hónap) alatt eltűnik.
Úgy tűnik, az 50-es G30 az utóbbi idők egyik legérzékenyebb panelje, és mégis kezelhető a dolog.(#113) Ijk
Egyetlen megjelenítő technológia sem kompromisszumoktól mentes. Ezért kell (lehetőleg otthoni körülmények között) megnézni, majd úgy dönteni. Akinek érzékeny a szeme a plazmás villogásra, nyilván mást vegyen, még akkor is, ha ott a clouding, a sötét jeleneteknél sokkal gyatrább kontraszt, a soványka fekete, és a csúnyácska mozgás megjelenítés (olcsóbb modelleknél kifejezett utánhúzás). Én az utóbbiakra vagyok érzékenyebb, így plazmám van.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Érdekes ez a vibrálás dolog, én is látom, de film alatt észre sem veszem. Moziban is vibrál a kép, talán még erősebb is, de ott sem figyelek rá.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
zsigus
őstag
válasz
Igen, van beégés a jelenlegi plazmáknál is, de ez típus/modell függő, hogy mennyire érzékeny rá az a bizonyos TV. Figyelni kell rá, de kibírható...
-
madgie
titán
válasz
Igen, oda kell figyelni rájuk, de egy szem meccsel elég nehéz beégetni.
-
hakkan
tag
Nagyon jó formaterv, de a talp nem igazán szép
.Egy ekkora tévén egy kisgyerek aludni is tudna
Amiből befőttet, abból pálinkát is!
-
erdoke
titán
válasz
Tippmix46 #103 üzenetére
10-ből 9 ember egyáltalán nem látja, legalábbis nálunk ez a tapasztalat.
Egyébként boltban olyan szintre van feltolva a fényerő és a kontraszt (gyakran demo módban), ahol hatványozottan jelentkezik. Elképzelhető, hogy otthon te se láttad volna, ahogy én sem, illetve csak fehér képernyőn, lassú mozgásnál.
A G30 képminősége a D5500-hoz képest pedig, hááát... Nem egy kategória.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
egyetértek. ráadásul m3D demóadás is megy már... talán meg lehetne említeni a 3D résznél...
amúgy nem kéne, kicsi is, drága is, lcd is...
(ha projektor után vmiért bekapcsolom még a plazmát, akkor mindig meglepődök, hogy milyen qrva kicsi az az 50")Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Tippmix46
senior tag
válasz
adamssss #102 üzenetére
én kinéztem pár éve a G sorozatot, tavaly a G20at, most a G30at....akárhányszor a boltba bementem megnézni, a vibrálástól egyszerűen mindig elment a kedvem tőle....állítólag nem minden ember látja, ami nekem fura, mert nekem baromira zavaró...ezért lebeszéltem magam a plazmákról...LEd/LCD-ben meg a Samsung jobb, ezért vettem Samsung LED-et...
-
szp1
addikt
A D6500 sokkal jobb választás, megkockáztatom, hogy a képminősége is elfogadhatóbb ( legalábbis az általam látottak alapján ).
55"-os LCD-t egyébként már 400k körül lehet kapni.....
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Tippmix46
senior tag
válasz
ViiiiktorOC #96 üzenetére
46D5500ast vettem 206 ezer Ft-ért házhoz szállítással...még kaptam hdmi vezetéket is...az, hogy ez a tv miért 3x drágább ebben a méretben az nekem is nehezen felfogható de hogy jobb egy vibráló Panasonic G20 vagy G30nál, az tutti
-
dezz
nagyúr
Gondolom, erre gondoltál: [link] Itt valóban jobb értékek jöttek ki. De ami a legfontosabb: az egyedüli kiugróan rossz delta-E érték a feketénél jön ki, ahol meg gyakorlatilag nem számít...
Nem olyan rossz ez a tévé, ahogy itt egyesek gondolják. Bár ennyi pénzt csak az ad(jon) ki érte, akinek máshonnan egyátalán nem hiányzik...
(#90) zka67: Nem kell mindent kikapcsolni! Nem értem ezt a hozzáállást sok tesztelő részéről (vagyis, értem: sokszor az ilyen dolgok csak marketing-fícsőrök, de koránt sincs ez mindig így - sokmindent meg lehet valósítani gagyi és profi módon is). Ahelyett, hogy elmagyaráznák, melyik mire jó, a kevésbé hozzáértőknek. Mondjuk sokszor maga a tesztelő sincs vele igazán tisztában... Ettől függetlenül, ha én ennyi pénzt (illetve akármennyit) kiadnék valamiért, leendő tulajként amúgy is utánanéznék ezeknek. Úgy gondolom, több dolgot is, amit tud ez a tévé, ami nagyon is hasznos lehet. Kérdés a megvalósítás jósága. Ez sajnos nem igazán derült ki.
(#6) Retekegér: "A 3D-t kihagyhatnák már."
Már mi a fenéért kellene kihagyni!? Gyakorlatilag semmit sem jelent itt már az anyagköltségben (eleve kellően gyors a panel a váltásokhoz és az elektronika is bőven elbír vele). Főleg, ha nem alapfelszerelés az aktív szemüveg, tehát választhatsz, veszel-e hozzá, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
callmeakos #93 üzenetére
a zászlóshajónak kikiáltott darabokat muszáj mindig keményen beárazni. csak így működik az árak skálázódása.
mert így tud a kicsit gyengébb, fejletlenebb széria fele annyiba kerüni, és így az rögtön jó vételnek számít. jó negatív árkontrasztnak.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
_seth_
veterán
Erődemonstráció? Ilyen fényképekkel? A képek szintje kb egy 3 megapixeles autófókusz nélküli mobiléval vetekszik és mindezt sikerült egy Nikon D60-as profi géppel megoldani. Egy 800 ezres tv-ről nem lehetett volna jó képeket lőni? Lehet csak nekem hiányoznak a használható fényképek de így a cikkből sem sok jön át, hogy minden pluszba is életlen és szemcsés... a képminőség pedig elvileg elég fontos lenne.
LG 47LM765S esetében jobbak voltak a képek.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
zka67
őstag
Képjavító funkció 1-et jobb kikapcsolni.
Képjavító funkció 2-őt jobb kikapcsolni.
Képjavító funkció 3-at jobb kikapcsolni.
Mutogató funkció nem működik, ha meg működik, akkor is szarul.Akkor meg mi a francnak teszik bele? Ja, hogy 800 rugót el lehessen kérni érte és dicsekedhessek a szomszédnak, hogy tele van a tévém képjavító funkciókkal és bármikor beinthetek neki?
-
zsigus
őstag
Egy probléma van ezzel, hogy a sok helyen referencia minősítést (vagy különösen ajánlott plecsnit) kapott Panasonic 55VT50 750e Ft-on kezdett, most pedig (durván 2 hónappal a megjelenése után) 680e Ft, és képminőségben bizony nem egy ligában játszanak.
[ Szerkesztve ]
-
moqs
csendes tag
Látom sokan fikantják a TV-t....
Nekem egy UE46D6500-as van és nem, hogy nem bántam meg, egyenesen örülök, hogy megvettem. UPC-nél van az előfizu HDMI-s settoppal. TÖKÉLETES.
Mindegy, hogy foci vagy bármi más.
Az meg, hogy 800 ezer ez a TV, kit érdekel? Nem mondta senki, hogy most szaladjatok megvenni. Amúgy meg 55", a fikázásból kiindulva senki sem gondolta át, hogy ezért is 800 a kezdő ára.
A fanyalgók, fikázók vegyenek mást! -
hibavissza
veterán
számszung tévé nyóccáé? mert megérdemled.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
nekem a G30-on a mai napig látható a sport tv logója, pedig nem az ment éjjel-nappal. szóval én azt tapasztalatom, hogy nagyon is hajlamos beégésre. viszont. csak ha full szürke képet nyomok ki a TV-re, és megfelelő szögből, és viszonylag közelről nézem, akkor vehető ki. a clouding viszont baromira zavart engem a ledes tv-n.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Valaki pedig pár nap alatt is olyan beégést tud produkálni ami csak 2 hét alatt jön ki. Ez típusonként, sőt még a konkrét modellenként is változik, hogy melyik mennyire érzékeny rá, ezért nem javasolt mindenkinek, mert kiszámolni előre nem lehet ezt...
Szerencséd volt, de ha nem így lett volna figyelni kellett volna rá.Na de ne offoljuk tovább, ez nem a plazma topic.
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
Feleségem mikor itthon volt gyesen eleinte volt hogy szinte egész nap ment az rtl klub..
(persze samsungnál hallottam hogy már 1 napos korában is be tud égni) de nekem nem volt beégés, pedig külön kerestem....
Szerintem aki érzékeny a villogásra az vegyen lcd-t, minden más esetben szerintem bőven jobb választás a plazma.
De ha senki nem vesz rajtam kívül az sem érdekelne
2 évig volt LCD tv-m és minden napom azzal telt hogy milyen legyen a következő tv, mióta megvan g20 elmúlt ez az érzés, és nem vágyom másikra.
Ha lcd-t vettem volna továbbra is nézném, hogy akkor ,iéyem új technikákat találtak ki megint amivel elfedik a technológiából eredő hibákat...https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
mzso
veterán
Az 800Hz az hány valós képet jelent másodpercenként? 60-at?
-
zsigus
őstag
Én azért nem merném ilyen biztosan kijelenteni, hogy mindenkinek tökéletes a plazma. Ez a TV nézési szokásoktól erősen függ a beégés miatt, tehát egy picit óvatosabban kell bánni egy plazmával, az LCD-nél pedig gyakorlatilag mindegy, hogy ha 1 hétig kinn hagyod az asztalt.
Valaki nem akar/tud erre figyelni, nekik jobb megoldás egy LCD hiába gyengébb sok szempontból a képminőséget illetően.
-
Integra
titán
igen, ez absz egyén függő, ahogy a projektoroknál a dlp szivárványa, vagy a 3d a moziban. szerencsések azok, akiknek egyik sem jelent gondot, mert valóban a plazma és a dlp a legjobb. és 3d is brutál jó tud lenni.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
r3dsnake
nagyúr
a plazma nálam alapvetően ki van zárva, mert sokkal inkább zavar, hogy remeg a kép, mint hogy nem tökéletes a kontraszt.
-
zsigus
őstag
Egy átlag 42"-os plazma 110-120 W-os átlagot produkál.
Teljesen fehér képnél talán felmegy 200-ra (mert képtartalomtól változik az aktuális fogyasztás), de 20-30 W-al kevesebb átlagért nem vennék LCD-t az biztos (LED-es LCD-t sem).
Ha szeretnéd kikereshetem neked a fórumozók által mért adatokat...
[ Szerkesztve ]
-
Mikor lesz már valami normális TV-ről is teszt? Mondjuk egy 50-es szériás Pana plazmára gondolok.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
lcee79
addikt
A tv legfontosabb tulajdonsága a képminőség. Magyarországon szerintem elég fontos hogy jelenít meg SD tartalmakat, de nálunk Kaposváron mindenképp, mert itt nem nagyon elérhető egyik kábelszolgáltatónál sem a HD, csak elvben létezik
Medialejátszásra eddig elég sok tv-t kipróbáltam, mert ismerősi körömben sokan vettek már 3D led tv és a többi.. (ők sem hallgattak rám ...)
De mindig kiderült, hogy valamit nem játszott le, vagy nem volt rendeben, vagy fel sem ismerte a formátumot. Ha engem kérdez valaki, akkor egy DUNE vagy egy Popcorn viszont tökéletesen alkalmas lejátszani minden formátumot, minden kódolással szinte. Nem probléma dvd iso, blu-ray iso, stb sem. MKV-ből is mindegy mekkora bitráta és milyen kódolás, ezt már tv-kről nm mondhtom el.
És arról nem is beszélve hogy egy jó minőségű 200.000-es tv mllé vesz valaki 50.000-ért egy medialejátszót ami mindent visz, akkor 250.000-nél tart.
De még ha nagyobb méretben is veszi akkor is kevesebbre jön ki.Szóval ezt a témát én 2010-ben annyira kiveséztem, hogy otthon hogy lehet legjobban/legolcsóbban mozizni, hogy ebből írtam a diplomamunkám is.
És túl sokat nem változott azóta.
Kompromisszumot bármiben lehet kötni tv vásárláskor, kivéve a képminőséget, mert azt fogod nézni hogy az rtl klubb folyton bepixelesedik, és nem azt hogy gesztusokkal irányítasz, meg 3d filmeket nézel, mert abból annyi nincs, jó meg talán az avataron kívül nincs is, a többi nagyrészt 3D-be konvertált 2D-s vacak... (moziban volt olyan hogy levettem 2 percre a szemüveget, és még csak 1 jelenet sem volt addig amírt vissza kellett volna húznom...3D-s felárért.)A fogyasztásról pedig annyit, hogy 2010-ben évközben cseréltem le a 32 colos lcd tv-met ami fixen 140 vattot fogyasztott (papir szerint) a panasonic plazmára, és év végén visszakaptam pénzt, mert áram túlfizatésem lett, ami azt jelenti, hogy a palzmám kevesebbet fogyaszt, és jobb a képe minden téren, és nagyobb is.
A LED tv-k gyenge fogyasztása is energiatakarékos módban jön ki, ami azt jelenti gyakorlatilag, hogy leveszi a fényerőt... és sötét lesz a kép...
Ezt meg tudod csinálni mindennel, csak nem lesz élvezetes annyira a látvány.Kontrasztarány pedig mint tudjuk arány és nem az hogy fekete... mert akkor a lekapcsolt tv-nek lenne legnagyobb kontrasztja
G20-nál műszerrel 6000 lett mérve. (geeks.hu teszteredmény)
LCD/LED-nél 1500-3500 már jónak számít.
És nem utolsó sorban LCD-t arra találták fel hogy állóképeket mutogasson nekünk, plazmát meg mozgókép megjelenítésére.A marketingeseknek meg az a dolga hogy felépítsen egy tévhitet az emberek fejében.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
sokan leragadnak a villanyszámánál. de az sem mellékes, amikor nyáron nem egy 250 w-os hősugárzó van a szobában....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
bteebi
veterán
Na igen, valószínűleg jó lesz az centiméternek is
. Még úgy is kevés amúgy, de az már reális.
Nagyon kellene amúgy ez a TV. Hihetetlenül nagy, és még így is beéri 107 W-al!
Ez viszont vicces: "A képminőség megítélésekor alapvető különbséget kell tenni az alacsony felbontású analóg és a "normális" forrásból származó anyagok között."
Mert aki vesz egy 800 ezres TV-t, annak nem futja digitális kábelTV-re vagy IPTV-re...
Ettől függetlenül persze a probléma fennáll.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
r3dsnake
nagyúr
amikor probaltam uzletben, nevetsegesen lassu volt a menuje, es a kezemet sem akarta felismerni sehogy bongeszes kozben
ennyi penzert ez gaz.
-
erdoke
titán
"Majd akkor veszek plazma tv ha olyan fogyasztása lesz mint egy led tv-nek"
Egyrészt LED tévék még nem igazán vannak, másrészt egy képimmegjelenítőnél nem inkább a fordított hozzáállás a normális? Azaz:
Majd akkor veszek LCD tévét, ha olyan képe lesz, mint egy plazmának. : FA legjobb aláírás a héten
-
sdfasdc
csendes tag
Abban igazad van, hogy ez a tv ennyiért nem éri meg és valóban van benne egy két kiforratlan technológia amit még bőven fejleszteni kéne, de nekem nagyon tetszik az az újító szellem amit a Samsung mostanába felmutat. A samsungok beépített médialejátszója valóban a legjobb a piacon, ehhez kétség sem fér.
Majd akkor veszek plazma tv ha olyan fogyasztása lesz mint egy led tv-nek. A Panasonic led tv-i szép képet adnak, de kb itt véget is az előnyük, mert az egyéb szolgáltatásaik korántsem olyan jók mint pl. egy samsungnak. -
szab.tam
nagyúr
ööö: mire összeszeded, addigra olyan öreg leszel, hogy a haverok közül mindenkinek parókája lesz? akkor a kóla tartó mellett fogsor áztató pohár is lesz? és popcorn helyett pedig tejbepapi automata?
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
válasz
Tippmix46 #29 üzenetére
Neked van G20-asod? Nincs. Valakitől biztos hallottál valamit azt ennyi.
Ha érzékeny vagy a plazma vibrálására akkor ne vegyél plazmát.
A mi családunkban senki nem tudja mi az, mert direkt kérdeztem mindenkitől, hogy lát-e vibrálást, mert én nem... senki nem talált.Szóval itt a lehetőség TE megveheted ezt a tv-t miattam 800.000-ért is
de én nem venném 200,000-értsem.Mondjuk samsung-ért meg eleve nem adnék pénzt...
És ha jól láttam a cikket a tesztelők sem voltak elragadtatva tőle
szóval nem értem én miért örülnék...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
attilafree #54 üzenetére
van, aki megtette. aladták már, így nem reklám, nyilvános kép, így nem védett....
ilyenre gondoltál? (ez egy mo-i ház moziszobája...)(logót kiszedtem...)
nem giccses. ááá.
de van kólatartó is....
(meg jegyszedő kilány is, ha rendelsz, aki pont jó időben lepippant...)[ Szerkesztve ]
-
attilafree
csendes tag
Szép is jó is, de ennyiért már nekifognék mozit építeni a pincébe...
-
Locutus
veterán
Megrögzött plazmás vagyok, de ez akkor is [X] KÉNE
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
szab.tam
nagyúr
nem teljesen jól fejeztem ki magam..
akik 1-2-3 éve megvetünk akármilyen tv-t, ezeket a cikkeket és híreket olvasva nem érezzük a legtöbben azt a gyomorszorító érzést, hogy cserélnünk kell.
mint amikor 160 k-ért 30"-os képcsövest megvettem 6 éve, utána 1 évvel már az akkori 32"-os, hd-ready, lcd-kre csorgott a nyálam, amik akkor 450-500k körül voltak. (csak hát a pc bemenet támotás elég vicces volt akkoriban, messze nem natív, jó ha 1024....)konkrétan van egy barátom: majd 2 évig vergődött, mire megvett egy 50"-os lg plazmát, akkor még 400k-ért. megtehetné, de esze ágában nincs lecserélni. nics miért. néha a cikkeket, híreket elolvassa, azelőtt rengeteget nézte az elemzéseket, teszteket, specifikációkat.
úgy érzem, piszok nehéz helyzetben vannak a gyártók, mert nincs normális, egészséges feljődési irány. csak erőltetett. és ez valahol senkinek sem jó....
na, megint okos voltam.
-
t-bali3
senior tag
Szerintem az alap 3D mozit simán be lehet hozni egy jobb TV-vel, mondjuk az 55" kicsit kevés, de a 65"-os Pana már biztos hozza.
Az IMAX3D-t már nehezebb, ahhoz minimum projektor kellEgyetértek azokkal, akik szerint ez a TV ennyiért nem az igazi
Csak azt nem értem, hogy egy csúcsmodellnél hogy engedhetik meg a rossz színhelyességet meg a cloudingos panelt.... -
cucka
addikt
Szerintem pont hogy az androidos cuccokhoz kell mérni, meg az iPad-hez, meg bármihez, ami az iparág csúcsa.
A smart tv rendszereknél mindig azt érzem, hogy a gyártók igazából magasról lesz*rják a felhasználói élményt, nem az hajtja őket, hogy neked, vásárlónak minél jobb legyen használni, hanem a fícsörlista felhízlalása és a barter üzletekből származó bevétel. Ha viszont ott vagyunk, hogy a csoda 800 ezres tévé böngészési élményben alulmarad egy középkategóriás telefonnal szemben, akkor kérdéses az egész smart-tv dolog értelme. -
szab.tam
nagyúr
ezzel a tv cikkel azért megvártam volna egy m3d-t....
még 1x elolvasom, lehet hogy figyelemtlen voltam: tv résznél eb idején dvb-t m1 fociról nem beszélni....azt veszem észre, hogy egy ideje iszonyatos vergődés megy a gyártóknál, hogy mit hozzanak ki újdonságnak, ami eldást generálhat.
először jött a felontás növelés, majd csúsztatva, de párhuzamosan a méret a mega dinamikus kontrasztaránnyokkal, és kész...
ezután a többséget a smart, 3d és tárasai már nem nagyon hatják meg.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
G.I.JOE
senior tag
Csinál még valaki 2 tuneres tv-t? Sehun se látok mostanság.
-
Cypresss
senior tag
Én tavaly 900k-ért vettem a Pana 65-ös VT30-ast, ami ezt a gépet háromszor körbefutja képminőség tekintetében. De biztosan van akinek ez is jó lesz.
IJK kollégának egyénként tök igaza van.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
h1ght3chzor
őstag
Kár, hogy aktív, amúgy szuper cucc lehet.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
vinikorn
aktív tag
Arról kellene egy cikket írni, hogy a PVR-el felvet adásokat, hogy kell átkonvertálni használható formátumba.
Samu D6500-om van. A PVR a legjobb dolog ezekben a tv-kben. A többi használhatatlan vagy felesleges. -
joey04
titán
továbbra is Edge-LED, felhősödés, szaggatások, félkész, használhatatlan extrák, mindezt brutális áron... örülök, hogy kifogtam a G30 akciót anno, 280k volt és mennyivel jobb vétel!
[ Szerkesztve ]
-
Mr President
senior tag
Gyönyörű ez a TV, két év múlva már elfogadható áron lesz
Haladnak a clouding problémával, nekem az már belefér hogy csak bekapcsoláskor csatorna váltáskor látszik.
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
törölt tag
válasz
Retekegér #40 üzenetére
Én is csak onnét tudom, hogy a múltkor direkt megnéztem egy ilyet élőben, hogy leszerelhető-e a talpa.
(Meg persze amúgy is kíváncsi voltam rá. Nagyon szép ez a TV, de részemről ennyi ami érdekes benne. A Smart, 3D és a többi hidegen hagy, a képminőséget pedig nem tudtam az áruházban megállapítani.)
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Tippmix46 #32 üzenetére
Te valami fizetett Samsung ember vagy?
Szerkesztés gombbal igazán megismerkedhetnél...És hogy válaszoljak is: nem mondtam hogy rossz a képe de amit valaki más is említett a cikkben szereplő kalibrált értékektől se estem hanyatt. Na meg 800k-ért Edge-LED. Nekem is ilyen technológiájú a TV-m de töredékébe került így ott megbocsátom hogy van szellemkép meg más hátrány.
Ja és számomra felesleges a hangvezérlés, a 3D meg a SMART egy TV-nél a jelenlegi technológiákkal.Més que un club!
-
szp1
addikt
válasz
Tippmix46 #32 üzenetére
A képminősége szerintem visszalépés a C8000-hez hasonlítva, az már egészen elfogadható volt egy LCD-hez képest.
Ja, és használhatnád a "szerkesztés" gombot.Integra:
pontosan ezért sírtam múltkor : minőségi panelt, aztán majd veszek mellé dobozkát, ha akarok....
Dany007: az nem lenne baj, de azon belül sajnos a gyengébbek közül való. A régebbi Sony-k is oldalvilágítósok voltak ennél jobb képpel. ( Sőt a hidegfénycsövesek között is volt jobb ennél.....)
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Dany007
veterán
Az csak nekem tűnt fel, hogy ennyi pénzért edge led? :S
-
Ijk
nagyúr
válasz
Napfénysüti #26 üzenetére
Fele ennyiért 60"-os készüléket lehet venni, a háromnegyedéért pedig projektoros házimozit építeni.
Túlságosan korlátolt vagyok, de nem értem mire jó ez a smart őrület. Ha már mindenáron bele akarnak valamit rakni, akkor legyen egy normális szabványos médialejátszó.
Illetve az lenne a legjobb ha a kiadók végre elindítanának emberi árú online forgalmazást, amelyen keresztül letöltesz a tv médialejátszójára legálisan filemeket, továbbá fizetős HD online stream sportműsorok.
Ezeknek lenne értelme, nem a jelenlegi bohóckodásnak. Digitális tükör, beszarás.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Integra
titán
jaja, szerintem is. a panel másodlagos, ennyit a képminőségről, a szmártot nyomassuk, bökjük ki a szemét a parasztnak
végülis megérdemlik.
meg végső soron ez úgyis csak egy lcd marad.
amúgy sajnos a pana is megy a szmártosodás felé erősen, ahelyett, hogy csupasz, minőségi panelt is képes lenne piacra dobni.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Napfénysüti #26 üzenetére
emberek, honnan veszitek, hogy a képminőség rossz....miért kell ilyen butaságot leírni??? ha olyan ír ide, akinek ilyen van, azt kellene elfogadni, nem a vagdalkozásokat...
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Köszi a korrekt tesztet !
A kisebb tesóját ( 46" ) már nézegettem élőben és megállapítottam, hogy nem ilyenre fogom lecserélni 3 év múlva a mostani TV-met - a cikk meggyőzött arról, hogy jól mértem fel a cucc képességeit.
Egyébként már 700k-ért lehet kapni egyes helyeken.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Napfénysüti
nagyúr
Úgy látom nem csak én vagyok aki nem esett hasra. Sőt nekem nagy csalódás. Mindenféle fölösleges ficsőrre gyúrnak de a képminőség nem igazán fontos. Szerintem ez rossz irány. Persze biztos van akinek ez bejön meg kell.
Amúgy az a talp szerintem ronda. Nálam valahogy nem adja az összképet amit sugallni akarnak ezzel.
Most is Samsung TV-m van (persze nem ilyen kategória) de hogy ennyi pénzért nem ezt venném az is biztos.
Més que un club!
-
fatallerror
addikt
kár h input lagot nem mértetek h mennyire jó pc-hez v konzolhoz játszani :/
don't tell me what i can't do!
-
h-yle
addikt
-
azbest
félisten
Betekintési szög kb. 155°/155°
-
szilva01
őstag
A külseje nagyon tetszik, a belseje nem annyira. Ha tennének bele egy rendes tv-t komolyan elgondolkodnék egy ilyenen.
-
Ijk
nagyúr
800 kiló egy 55"-os készülékért? Még tökéletes képpel is nevetséges. 1 év múlva a felét sem fogja megérni.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Malachi
addikt
jó a cikk, ez a tv meg 800k-ért, hát, ööö...
a mai napig a Pana TX32P20-at használom, régimódi vagyok na. igaz, hogy nem hd és nincs 0,4 centis kávája, de 30 ezerbe került 3 éve és a foci ezen is ugyanolyan.
-
nismoka
addikt
Igen tv viszonylatban jó, de a kétmagos procihoz képest kevés a sebesség, így értettem. Bár én azt hittem mikor egy ES6500-at tesztelgettem hogy az ES8000 böngészője a proci miatt sokkal gyorsabb lesz, de szerintem csak nagyon kicsivel gyorsabb. A kis androidos "tv okosító" stick-ek kenterbe verik.
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
Én valahogy nem éreztem a 2 magos proci erejét amikor böngésztem ezen a cuccon. Egy alap androidos cucc böngészője sokkal de sokkal gyorsabb nála. A mozgás vezérlés nagyon körülményes és a hang vezérlésen is van mit csiszolni. A touchpad-os távirányítója igényes darab kár hogy az érintő része nem a legjobb, nem lehet vele túl pontosan "egerezni". A DLNA képességei viszont nagyon jók, és gyors is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na erre a TV-re sincs szükségem
-
h-yle
addikt
Egy kicsit jobb kalibrácó:
http://forums.hdtvtest.co.uk/index.php/topic,7174.msg17175.html#msg17175
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Pantok
aktív tag
Hát én vagy 3 mondatot bírtam ebből a nyáladzó hírből, fizettek azért hogy ezt írjátok vagy mi?
-
lcee79
addikt
Látom már hogy milyen jó döntés volt a Panasonic G20 kt éve
Erre biztos nem cserélném le
Főleg míg nincsenek normális HD adások (vagy akár nem normális is jó lenneKaposváron nem túlozzák el ezeket
)
Lényeg hogy ennek a tv-nek a normál tv-re a képminősége egy gagyi kaki
Ennyit tud bármelyik, fullhd meg mindenen szép (persze plazmán a legszebb)3D meg csak demókhoz való, még moziban is csalódás nemhogy tv-n...
-
Retekegér
MODERÁTOR
Nem lehet falikonzolra rakni, pfejj...
A 3D-t kihagyhatnák már.
<< Heimdal >>
-
erdoke
titán
Ennyire félnek egy esetleges Apple TV-től, hogy telepkaolják félkésznek is csak jóindulatüan nevezhető gagyisággal? Jókat derültem a tévézés közben magától aktiválódó hangvezérlésen és a tipikus felhasználási körülmények között egyáltalán nem működő integetésen.
Viszont a kép minősége láthatóan már a csúcs kategóriában is másodlagos. Vacak analóg adás, gyatra színhelyesség kalibrálva is.Ennél az olcsóbb Pana 55VT50 gyári THX profillal pontosabb... Kb. 0 indokot látok, hogy akár ugyanannyiért ezt az LCD-t vegyem.
-
Santiagain
őstag
800k HUF-ért 20-as DeltaE kalibrálva. Hülyének is megéri.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Lenry
félisten
0,4 milliméter?
nem lesz az kevés?Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
PR0JECTNR56
addikt
Ez bizony nagyon szépre sikerült.
-
leslieke
Jómunkásember
A talp nem tetszik, amúgy kéne.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk 2012 első félévének egyik csúcsmodelljét, a hanggal és gesztusokkal vezérelhető 3D tévét.
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mindent a StreamSharkról!
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- DUNE médialejátszók topicja
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest