- Hisense LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Forrmell.enn
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oneill90
csendes tag
válasz
djculture #34 üzenetére
"Az igaz de itt perpillanat arról beszéltem hogy maga az alapanyag jó de elszrják ilyen vég formátumokkal ami igaz hogy veszteségmentesnek van kommunikálva de ez nem igaz, hallahatóan levegősebb lesz a dinamika hangszereket összemossa van minden, sose lesz olyan mint amiről készítik."
Olyan nem is lehet, mint amiről készül, mivel arról csak mintát vesznek, kvantálják. Persze nem mindegy, hogy milyen felbontásban. Valós 96/24 vagy 192/24 már elég elfogadható szinten közelíti a nyersanyagot.
Nem a FLAC vagy egyéb veszteségmentes formátum okozza, hogy mosódik a hangszer hangja, levegős lesz a dinamika, hanem az AD konverter minősége és az AD bemenetén lévő gyengébb minőségi kritériumoknak megfelelő analóg kör (előfok, illesztés).
Úgy, mint az analóg eszközöknél a digitálisnál is óriási különbségek vannak hasonló árkategóriás eszközök hangzásvilága között is. Hogy melyik ember fülének melyik rendszer színez kellemesebben az már relatív dolog. Az tény, hogy nehéz megtartani az analóg forrás dinamikáját digitális végtermék esetén, de sokszor a gyér minőségű lehallgatási lánc és a nyélből filléres DAC a legvékonyabb a végfelhasználók 98%-nál. -
válasz
djculture #34 üzenetére
Majd, ha pontosan tudod, hogy azt a darabot vágják bakelitra, amit digitálisban is megkaptál, akkor lesz értelme az említett összehasonlításnak. Ez már nincs olyan messze, mint gondolod, érkeznek a megfizethető asztali vágók. [link]
A vágás előtt a viniled is pont ugyanilyen digitális formátumban csücsül a stúdió workstationjén, mint amibe most belekötsz. Nem értelek.
Most a veszteségmentességbe kötsz bele? Kezdünk rossz irányba haladni. Javaslom, hogy ezt inkább hagyjuk.
-
szilagyiv
senior tag
válasz
djculture #27 üzenetére
Ezzel arra akartam célozni, hogy a bakelitre maszterelt anyag, illetve a digitális terjesztésre előkészített között máris lehet akkora különbség, amit simán kihallasz egy jobb cuccon.
VISZONT ha szalagról veszik le azt a fránya 192/24 FLAC-t, akkor szinte lehetetlen megmondani melyik-melyik (egy jól beállított tesztkörnyezetben). Szerintem.Azért ha megvizsgáljuk a hordozókat fizikai szempontból, egyiknek sem végtelen a "felbontása". A szalagnak is van egy részecskeszáma, ami limitálja a képességeit, nem beszélve a multitrack felvevőkről, ahol a ugyanazon a szalagon osztoznak a csatornák, meg csatornaáthallás...stb.
-
válasz
djculture #29 üzenetére
Ha ez a melód (nem tudom, hogy ez mit is jelent éppen), akkor nagyon jól tudod, hogy a zene minősége nagyrészt a felvételen múlik, nem a fájlformátumon. Csinálok neked olyan zenét, ami marha jól szól akár egy jobban kódolt mp3-on is, és olyat is, amikor lehányod a viniledet.
-
válasz
djculture #18 üzenetére
Tényleg a bullshitgenerátor dobott. Beszélsz a gucciról, hogy fúj, de utána meg jössz a 2 millás MA párral, hogy az ihaj, az kell. Jó is az, de hidd el, hogy aki épp az öltönyöket szereti, ahogy te a zenét, az épp olyan hülyének tart, hogy két millát költöttél csak hangdobozra, mint amennyire te tartod őt hülyének a millás öltönyével. És ő még azt is fogja kérdezni, hogy az 1 millás öltönye x millió hasznot hozott neki, akkor a zenei hobbid mennyit? szóval a sznobizmus egy szerteágazó létforma, nincs is vele gond, az hajtja a világ nagy részét. Csak az egyik sznob legyen már annyira önbecsülő, hogy ne szidjon egy másik sznobot.
És hogy a témához is hozzászóljak, egy másik kulcskérdés, hogy milyen a vinil lejátszód, és milyen a DAC-od.
(#27) djculture
A FLAC nem minőség, hanem fájlformátum, hagyjuk már. FLAC is lehet jó, lehet szar, de lényeg, hogy pont olyan, mint amilyen a forrásanyaga volt. A "FLAC"-od is ilyen analóg pufferen (ha már így hívod) megy át, ez megkerülhetetlen. -
tecsu
addikt
válasz
djculture #21 üzenetére
Egyetértek veled. Én is tapasztaltam, mondhat akárki, amit akar.
A középszintű (ami nekünk lehetséges) analógot a középszintű digittel összehasonlítva az analóg rendszer jön ki győztesen (hallhatóan jobb hangminőséggel).
A csúcsszintű (ház ára fölött) analógot a csúcsszintű digittel összehasonlítva már csak "érezhető", de hosszabb távon tényleg érezhető a különbség, az analóg javára. -
tecsu
addikt
válasz
djculture #18 üzenetére
Ma már nem a minőség a lényeg, hanem az életérzés ill. a marketing. MINDEN cég előtt egy cél lebeg, a több profit - így, csak stratégiában és erőforrásban különböznek.
Az emberi tömeg egyre igénytelenebb, de egyre nagyobb vásárlóerőt képvisel. Halmazokon és görbéken alkalmazott képletekkel ismerhető fel egy-egy piaci rés, üzleti lehetőség.
A Technicsnél úgy gondolják, hogy ebből a dologból rövid vagy hosszútávon, profit remélhető. Később, lehet, hogy másként gondolják. -
ROBOTER
addikt
válasz
djculture #18 üzenetére
"digitális zene az bármelyik hozzá értő szaki megmondja sose lesz olyan mint az analóg"
Ezek a szakértők buktak meg matekból és fizikából általánosban.
Remélem a Prohardver által fizetett hozzászólás-generátor vagy (bocs tulajdonosok), másként ezt a szintet nehezen tudnám megmagyarázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest