- Nem érdemes hűtést cserélni a GeForce RTX 5090 Founders Edition VGA-n?
- A WCCFtech szerint egyelőre előzi az AMD az NVIDIA-t a kvantumszámítógépeknél
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Gyors hordozható SSD-ket villantott a Corsair
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taranti
senior tag
"Ami érdekes, hogy az extra fogyasztási keretet zömében az IGP kapja majd meg, ugyanis a lapkák úgy vannak paraméterezve, hogy elsődlegesen a processzormagok turbója működjön, ami azért szükséges, mert az alapórajelek igen alacsonyak, és ezt a hátrányt a lehető legtöbb esetben kompenzálni szeretné az Intel az agresszív órajelskálázással. Cserébe viszont az IGP nem fog kellő TDP-kerethez jutni, tehát például a 15 wattos beállításnál igen tipikus lesz, hogy az 1 GHz körüli maximumhoz képest a grafikus vezérlő inkább 600 MHz környékén jár majd. Ezzel szemben a 25 wattos TDP-keret aktiválásánál már inkább 900 MHz környéki órajelek várhatók, és mindez a teljesítményben is 40 körüli előrelépést fog eredményezni. Az alapvetően a gyártók döntése lesz, hogy mit állítanak be, de erre érdemes figyelni, ha valaki inkább a grafikus teljesítményt keresi."
Ezt a bekezdést csak én nem értem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- November 4-én érkezik a Nothing Phone (3a)
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Autós topik
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Elemlámpa, zseblámpa
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest