Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lejátszók
- Bluetooth hangszórók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
-
-Skylake-
addikt
Hát igen , a mögöttes logikát én is értem, csak valahogy nem érzem valódi terhelésnek a sok ablakos böngészőt meg 1-2 IM programot , spotifyt , hasonlót. Ez amit itt levezettem , ez maga a "netezős" gép definíciója, amikor csak böngészgetsz , meg zenét hallgatsz , videót nézegetsz meg az ismerőseiddel kommunikálsz. Azt azért a gyártók sem gondolhatják komolyan, hogy amikor ezen tevékenységeket végzem akkor ezeket nem párhuzamos , hanem felváltva csinálom majd , mert "vagy böngészek vagy zenét hallgatok". Az azért elképzelésnek is erős lenne, de az elkeserítő valóság sajnos tényleg ez.
-
-Skylake-
addikt
Hát ezt örömmel hallom, én konkrétan akkor és ott döntöttem el, hogy ameddig élek nem fogok pénzt adni olyan laptopért, ahol a CPU típus vége nem H , hanem bármi más betű. Nem tartom magam valami iszonyú power-usernek és irreális elvárásokat sem támasztok egy eszköz iránt, de azért egy 300ezer ft+-os i5 ultrabook ne akarjon már meghalni attól mondjuk, hogy megvan nyitva egy fhd+ youtube videó meg 25-30 normál weboldal, egy discord , egy telegram meg hasonló lightweight programok. Ezt egy telefon is kibírja.
-
-Skylake-
addikt
Ez sajnos már a keynote 5. percében látszott mikor mutattak egy sematikus ábrát a SoC-ról. Ezért mondom én, hogy valójában 389-ről indul a mini, mert a 8GB-vel desktop PC-t venni 2021-ben az szerintem nem értelmezhető és a nemhogy a jövőállósága nulla, a "jelenállósága" is nagyon erősen kérdőjeles.
-
-Skylake-
addikt
"a felhasználók 90%-nak a büdös életben nem kell több az aktuális mobil i5-nél"
Erre szeretnek egy rovid tortenettel reflektalni, mert mar tobbszor elojott ebben a forumban es szerintem ennel azert picit arnyaltabb a kep.
Szoval en jelenleg epp eladtam a szamitogepem felet es az ujat pedig meg epp nem rendeltem meg. Long story short, egy i5-4570-et hasznaltam eleg sokaig, azt csereltem egy i5-6500 ra (mert rendkivul jo aron hozzajutottam egy ilyen felkonfighoz) , majd azt adtam most el es varom az ujat. Ami elott naponta ultem : i5-6500, 16gb ram, sata ssd, gtx 980.
Amikor a 4570-rol a 6500ra valtottam, lenyegeben semmifele jelentos kulonbseget nem veltem felfedezni, mindent pont ugyan ugy tudtam hasznalni mint elotte, se jobb sem pedig rosszabb nem lett az altalanos sebesseg. Miutan elvittek a 6500as felfkonfigot, 3 napig egy kolcson laptopot hasznaltam, i5-8XXXu , 8gb ram , pcix ssd, clean install. A szo legszorosabb ertelmeben katasztrofalis volt akarmire is, az altalanos rendszersebessege kritikan aluli. Majd mikor realizaltam, hogy biztosan nem birok meg egy napot azelott a szemet elott, addig addig kukuztam otthon ameddig talaltam egy z97 lapot meg 8gb ddr3 ramot.
Felszaladtam hardveraprora es megvett gyakorlatilag a legelso i3-4150-et ami szembe jott, kokemeny 5ezer forintomba volt haztol hazig postaval, ennyit boven megert hogy eltuntessem a laptopot. Igy lett egy i3-4150 , 8gb ram, sata ssd, gtx 980 konfigom.Na most nem fogok hazudni, jatekok pl egesz ertelmesen mennek, nem jatszok komoly cimekkel de nem erzekelek olyan rettenetes downgreadet. A gep altalanos sebessege ? Kritikan aluli. Az, hogy egy youtube video ablakbol fullscreenbe rakasanal 1-1,5 masodperce megfagy a kep, az, hogy egy alt+tab ablakvaltas erezhetoen lassu, az teljesen folyamatos jelenseg. Erzem azon, ahogy megnyitok egy fajlkezelot, vagy barmit berakok teljes kepernyore, stb. Es ugye ez ugyan az a szeria mint az altalam evekig tokeletes elegedettseggel hasznalt 4570.
Ezzel most csak arra probaltam ravilagitani, hogy a valo eletben ha valaki szeretne egy netezos konfigot akkor egybol ra lehet vagni, hogy i3, de irl ha egymas mellett hasznalsz ket gepet, egy abszolut belepot es egy also kozepkategoriasat, akkor akar meg a teljesen hetkoznapi alkalmazasoknal, animacioknal is bosegesen tetten erheto, ha egy gep low end. Ugyhogy a mobil i5 szerintem addig eleg barkinek ameddig le nem ul egy rendes, nem high end hanem csak icipicit "futureproof"ra epitett, aztmondanam also-kozepkategorias gep ele. Nyilvan nem akarok messzemeno kovetkeztetest levonni egy i3-4150-bol, de az szamomra kristalytisztan latszik, hogy egy bizonyos szint alatt mar nem csak arrol beszelunk, hogy XY programnak tobb eroforras kene, hanem konkretan arrol, hogy az altalanos felhasznalas kozben jelentkeznek olyan apro problemak, amik hosszutavon rettentoen idegesitoek.
-
-Skylake-
addikt
És az a 6,999 milliárd ember aki nem vág 8K videót ? Szóval értem én, van a bolygón 44 ezer ember akinek tök jó lesz videót vágni, de azért azt érezzük remélem, hogy ez egy számítógép , nem egy dedikált célhardware videót vágni. Én épp ettől tartok, hogy az egész keynoteon semmi nem volt csak Lr , FC meg Logic. Csak én ezeket mondjuk full leszarom , mert se zenét se videót nem vágok.
Amúgy pedig de, az lehet gyenge ami 8K videót vág , mert építhető olyan hardware ami kimondottan ebben erős csak ( lásd Mac Pro Afterburner kártya)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az első újkori almás processzor a MacBook Airben, a MacBook Próban és a Mac Miniben debütál.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Medion Gaming PC I Intel Core i5-6402P I AMD R9 380 4 GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest