- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Raijintek EOS 240 RBW szerintem a jobb léghűtések ellenében nem ajánlott. Talán a radiátor mérete miatt nem tudta a hőmérsékleteket kordában tartani, de ezt még a magas zajszint ellenére sem tudták megoldani. Érdekes, hogy a Silent és a Full Speed ventifordulat között a Prime95 terhelésre egyaránt 80fokig melegedett a proci, vagyis szerintem a radiátor nem tudta jó hatásfokkal a meleget leadni a környezetének. Raijintek EOS 360 RBW esetében a ventiket sem kellett már szétpörgetni (800-1200 rpm), ezért nagy kár a zajos pumpa miatt. Ennyiért már valami jobb léghűtés vagy egy komoly vizhűtés érdemelne egy Tetszett plecsnit. Nyár van, ezért jó volt olvasgatni a hűtés tesztet. Főleg, ha kivételesen valami jót is küldtek volna ki tesztelésre.
[ Szerkesztve ]
-
MeszesKPT
őstag
42 dB?! A koncepció lényegét sikerült megölni ezzel. Ami játékvízem volt ott mindig a pumpa kezdett el ciceregni engem az őrületbe kergetve, itt meg alapból olyan.
-
zetor2000
őstag
Papst ventiket. A katalógusból ki lehet választani a megfelelő légszállításra képest és a laghalkabbat. Bár, ahogy nézem, most nincs a kínálatban csendes és jó légszállítású.
Esetleg Nidec-et.
Sajnos egyik sem olcsó, és nagyon nem az. De kábé egy fél életre elég.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
XuChi
addikt
válasz Találtgyerek #18 üzenetére
Az lesz valszeg hogy lecserélem azokra az összeset majd idővel
-
pomorski
őstag
válasz Találtgyerek #9 üzenetére
Nekem is X62 van, eddig még nekem sem volt rá panaszom.
-
XuChi
addikt
Nálam Dual System gép van. A Celsius S24 van az R5 3600-on, hozzá egy RX570. Terheletlenül passzív a VGA.
A másodig gép egy Athlon 3000G. Itt nincs dGPU, csak a APU-ban lévő VEGA3. Gyári AMD hűtés nekem érdekes módon apszolúte nem zajos idle szinte néma. Ha fullra terhelem, akkor van egy kis morgása. De ezt a gépet az életben nem terhelem le a netezéssel az is biztos
A házban 12 venti hely van. Most elöl 3db Blacknoise 700RPM, felül a Celsius S24 a gyári ventikkel, és hátúl 1db Blacknois 700RPM-el. Ebben a felállásban már tötál csönd van
De így maradt 4db tök fölösleges ventim. Majd feldobom HA-ra párezerért darabját, hátha elviszik.
-
arn
félisten
A silent wings 2 csendes, nem morog, de mar nem kaphato en ugy valasztottam ventiket, hogy neten meghallgattam oket fulessel, hogy melyiknek volt a legelfogadhatobb hangja szamomra. Ezek vannak a haz elejeben. Hatul meg egy pure wings, 500on porognek egy nem lyukacsos hazban. Sokmindent nem hallani belole.
az egesszel csak az a gond, hogy pl a videokartyak, tapok hutoit nehez igy valogatni, ezert sem veszek 200w feletti kartyat, es ezert semipassiv mind, terhelve sem veszesek. Ez nalam kb 5%ot jelent a mukodesben, amugy az 500as hazventik az ossz zaj.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Ez a hasonlo aru leghutokkel felveszi a versenyt. Jo poen volt mi ertelme?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Hogy morogtak a ventik? Nalam csak 65 fok felett kapcsol be, amugy csak az 500on porgo hazventik vannak. Jatekok alatt nem is nagyon porog, a 2700xen (tuningolatalan).
Tap es videokartya is semipassziv.
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Ez lenne az 66k-ert?
Mondjuk ez se olcso :/ -
XuChi
addikt
Én egy Be Quiet Dark Rock Pro 4-et cseréltem le egy Fractal Design Celsius S24-re. A Celsius terhelés alatt sokkal halkabb. Idle mind a kettő hangtalan. Neten a celsius-ra azt írták, hogy a gyári ventivel hangos. Én nem tudom mivel nézték, de nálam a gépet fullra terhelve sincs semmi hangja, ellenben a DRP4-el, ahol a ventik elkezdtek "morogni" olyankor. Az őrületbe kergetett. Ezért is cseréltem le.
Amúgy már volt korábban:
Rajintek Triton 240 (Gyári hiba miatt a pumpa háza megrepedhetett, ezért elég gyorsan továbbadtam)
Be Quiet Silent Loop 360 (Nagyon jó volt, de mérete miatt igen körülményes a beszerelése)
NZXT M22 (Elcseszett hulladék. A gyári compatibily listán olyan alaplapok szerepelnek amire a hátlapi merevítést nem lehet felrakni, mert az alaplap alján lévő alkatrészek belelőgnak a merevítőbe!!! Nem is értem az NZXT-t, hogy csak hasukra ütöttek amikor beírták ezeket a lapokat??? Aorosu B450M és Asus X470i)
Corsair H100i Borzalmas volt. 2 nap után vittem vissza. A pumpa úgy zörgött mint egy csapágyas traktor. A csere darab 1 hét után kezdett el így zörögni. Hulladék. Nem tudom a V2 jobb e, nem volt kedvem ismét megpróbálni ezt a típust.
Corsair H150i PRO RGB A legjobb AIO ever, amit eleddig próbáltam. Atom jó benne a Silent mód!
EVGA CLC 240 Nem rossz AIO, de a gyári ventik kukába valóak, és az RGB Szoftver is vacak. Állandóan elfelejti a beállítást, és 5-6 gépindítás után ismét fehéren világít az EVGA logo. Ettől elrekintve nem volt rossz.
Őszintén megmondom, ennyi AIO után, azt tudom mondani, hogy a leges legcsendesebb és legjobb hűtést eredményező a Corsair H150i PRO RGB volt. Van benne egy Silent opció, amikor a pumpa 1000rpm-el és a 3x120mm Ventik pedig 0rpm-el mennek idle. Terhelésre a pumpa felmegy 2000rpm-re a ventik meg 500rpm-re.
Na az volt a totálisan csendes hűtés. Én mindig hajnalban tesztelem a zajosodását a gépnek. Mindenki alszik, a házban senki nem mászkál, vagy tevékenykedik, és az utcáról sem szűrődik be zaj. Tökéletes teszt környezet. Ebben a környezetben a H150i volt a legcsendesebb. Kár hogy eladtam. 45000Ft-ért vettem az ALZA-ban, de most már 100k az ára!!
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Csodálom hogy 280-as nincsen... arany középútnak.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
[Newman]
tag
Osztom véleményed. A nagy karantén idején eljátszottam a gondolattal, hogy naphosszat a gép mellett ülve lehet ideje lenne picivel csendesebbé tenni a gépem - ami egyébként egy 8 éves hulladék, 1045T AMD + RX470. Elolvastam mindent a vizes megoldásokról és arra jutottam, hogy az AIO cuccok tulajdonképpen hangosabbak lennének mint a szintén múzeális Sytche Ninja 3-am. Így lemondtam minden ilyenről.
VCIX-DCV,VCIX-NV,vExpert,vExpert Pro,vExpert NSX,VMCA - newman.cloud
-
XuChi
addikt
Elképesztően ronda design. Nem is értem a gyártókat, mikor ezeket a förmedvényeket tervezik, nem hánynak a tervező asztalra ? Láttak ezek már X72, Silent Loop, Celsius S24, Eisbaer LT hűtőket ? Nem hiszem....
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.