- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pontaz22
csendes tag
Sziasztok.
pls segítsetek nekem az alaplapomra kellene1 bios mod amiben van ACC előre is THXEnergiaital = Overclocking
-
laci1219
csendes tag
hali én most vettem 1 phenom II 720be-t +gigabite MA790xt-ud4p-tmodoltam a biost mert
nemvolt benn az acc de most be lehet kapcsolni a 4-dik magot de nem stabil!!!!!pedig álitolag a tokozáson lévö szám sor alapján mennie kéne.Viszont az x3 tesztröl anyit hogy a lapon ugye 8pines segédtápcsativan.Ugye alap 2800MHZ +gyári hütő de szorzo emeléssel 3500 a plafon ha csak a régi tápokon lévö segédtápot használtam.de ha a 8-pines van rajt akkorr 4000 de ahütő miatt nem mertem tovább.
remélem seggitt valamit AMUGY FRANKON MEGY!!!!!!!!!!AMD Phenom II + ati a király!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
eszaki0
aktív tag
NA én ki próbáltam reseteltettni kellett miatta az alaplapomat nem mükszik.
Bár 3mag is igen dúrva szerintem elötte 6000+.om volt kölelébe sem ér ehhez a procihoz nagyon elégedett vagyok veleeverlasting AMD
-
kariad
senior tag
Szóval akkor 1 meggy mag + 2 meggy mag az 4 mag?
-
kts88
aktív tag
Ezt a következtetés miből vontad le?
Nálam alapórajelen megállt a tudomány, de lehet itt is stabilitási proplémák vannak, mert egyszer befagyott a vista a leállításba!!! A bootolás pedig egy dolog, ugyanis nálam összejött egy 3,5Ghz valid, de véletlenszerű fagyások vannak. Sőt 3,4Ghz-en még a 3dmar06 is lefutott, de a képernyőmentésnél kifagyott (pedig 14300 pötty jött össze).3 magosként viszont elszaladgál bőven 3,5Ghz fölött is, de ehez nekem kell az ACC. Viszont ha nem lenne a lapomban a processor downcore opció akkor nem menne ennyit, mert az acc használatával (mindegy meik mód) automatikusan aktiválódik a 4. mag.
Oliverda Szerintem nem haszontalan, csak nincs rendesen ledokumentálva a hsználata.
PL: A 7750-es procim ACC nélkül 3,2Ghz stabil (prime), ACC használatával fagy!
ACC+4% állásban viszon 3,36GHz stabil (prime), illetve 3,4Ghz használható.
És összejött egy 3,5Ghz valid is ebben a módban a "kis" Kuma procival.
Szóval nem rossz dolog, csak senki nem tudja hogyan működik, és mindenki más módra esküszik.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Nem csak a Deneb-ekhez nem kell, a többi modellnél sem hoz semmit legfeljebb csak instabilitást. Az ACC gyakorlatilag egy teljesen haszontalan valami. A letiltott mag visszakapcsolásáhpz úgy néz ki hogy jó, de másra nem.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
CHIPman
nagyúr
Ez az esetek minimális részében lesz helytálló, mert a legtöbb rendszer alapórajelen stabil lesz. Én eddig csak egyről tudok, ami nem bírta a strapát, az 1GHzet sem ment(de 3.8-on még bootolt), de van ami 3.2-t is megy(tovább meg nem tuningolták).
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
kts88
aktív tag
válasz Csiborbogár #77 üzenetére
Viszont ha tuningolni akarsz, ehez pedig kel az ACC.
Az ACC beindítja a 4. magot, és kapsz egy szép instabil rendszert -
Csiborbogár
őstag
Ugyanmár!
Azt azért mégsem mondhatta az AMD, hogy vegyétek, és vigyétek!
Szerintem nem nagyon zavarja az AMD-t, hogy könnyen moddolható a procija.
Szerintem a BIOS változtatás csak cirkusz.
Nem hiszem, hogy eddig nem tudtak róla, és csak most ébrednek.Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
Devid_81
félisten
Tetszik ez a hármat fizet négyet kap akció az AMD től
Viszont ez a Bios mókázás tök felesleges lépés volt (persze ugyanakkor érthető is mert ha instabil a 4.-ik mag akkor inkább pihenjen) , a userek magas százaléka szereti a plusz dolgokat ami ráadásul ingyen van...
-
m1sk4r
aktív tag
Már van egy-két friss hirdetés az aprók között, ahol pont ilyen procit keresnek.
Aurea mediocritas
-
Oliverda
félisten
válasz Depression #72 üzenetére
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Depression
veterán
Van már valakinek saját tapasztalata?
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Bermi
aktív tag
egy ilyen hír után megnőhet annyira a forgalma az x3-nak, hogy kis részben de elmozdítsa a helyzetét az AMD-nek?
én csak remélni tudom, hogy egyszer azt is elérik a procikkal, mint vga frontonvagy ez csak kis szelte a forgalomnak (pl. szerver, mobil stb)?
F1.....
-
-
mv
aktív tag
A marketingesek kiérdemelték a prémiumot meg a hawaii utat.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
Egzee
őstag
Felemelném a 3 magos árát, le a 4esét és nem tennék semmit, hagynám ugyan így a cuccokat... Ha valaki nyer vele, akkor is kicsit több haszon van rajta...
-
Silenzio
addikt
Szerintem egyértelműen szándékos "hiba". Remek reklám. Egyrészt az alaplapok gyártói is fossá tesztelik a termékeiket, másrészt a processzor kompatibilitási vizsgálatoknál és egyéb teszteknél is kiderült volna. Ekkora ordas hiba nem maradhat bent, hacsak nem érdekük. Na tessék, kezdhetek gyűjteni egy ACC-s lapra...
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
siriq
őstag
Az mar tenyleg best buy lenne. Sajnos ez nem fog elofordulni ezek utan. Ha jol emlekszem ott is lesz varialas. Lesz olyan aminek alapbol nem lesz L3 cache, viszont a masiknak meg igen.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
A későbbi Phenom II X2-ket meg majd duplázni lehet?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
CYBERIA
senior tag
"Érdemes azonban megjegyezni, hogy a hír hallatára a régebbi BIOS-okat a legtöbb felhasználó le fogja menteni, és azok az internet áldásos hatásainak köszönhetően a jövőben is fellelhetők lesznek."
Szerintem a legtöbb felhasználó nem is fog tudni róla, hogy van ilyen. De azért biztos lesz néhány advanced user, aki foglalkozni fog a témával.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
robyeger
addikt
poénnak szántam volna, de ha nagyon kötöszködni akarunk, akkor idézni a következő 2 karakterrel szokás, ami nincs a cikkben: ""
[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
tome.jr
addikt
A gyakorlatban ezt nehezen tudom elképzelni. Box-os változatnál ez eleve kizárt, meg egyébként is rá van írva a proci hátlapjára hogy ez melyik változat.
Ha úgy gondoltad hogy 4 magos 3 magosnak hírdetik az lehet, bár ki venne úgy új procit hogy már egy kereskedő előtte tesztelte? Ráadásul a kiskereskedők 90%-a azt sem tudja mit árul.
[ Szerkesztve ]
-
Andre1234
aktív tag
valaki írta is hogy marketing szempontból ez nagyon is jó.
Minden 100ik vásárló 3at fizet 4-et kap akcióban részesül.Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
fifi_addict
tag
én kizártnak tartom, hogy dobozos procit ne próbálnának ki előtte (értsd: tesztelés), hogy mit tud. OEM-es procinál még csak-csak, de ott se tuti... szóval, amit 3 magosként adnak el, és megis tudja a négyet, az tudatos döntés szvsz az AMD részéről (burkolt árháborúra tippelek, lesz ebből még nagy hirig). ami jó a kedves vásárlónak.
...........................???
-
Chaser
legenda
"A vállalat elmondása alapján az új hárommagos Phenom II termékek képviselik a legjobb ár/érték arányt a piacon..." nem néztem meg mit tudnak ezek, de ha a 4. mag aktiválható akkor látatlanban is igazat adok az éemdínek
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Dave™
nagyúr
Szerintem a "négymagos hárommagos" lenne inkább értelmes, ez a cím pont az ellenkezőjét jelenti, mint amit takar.
-
Ste
addikt
Volt már korábban is példa hasonlóra
S939 esetében a végén szinte mindegyik procit 3200+ és 3500+-ként adták el, mert arra volt óriási kereslet. Érdekes módon mind ment alapfeszen 2600mhz-t és fölötte. Az X2-el ugyanez volt. Hiába ment nagyon jól a proci, senkinek sem kellettek a túlárazott egyedek, így kisebbként adták el őket.Ugyanezt miért ne csinálnák meg a magokkal is? Ha több 3 magost eladnak - kellő árréssel - mint 4 magost, akkor meg is éri nekik
-
marcias
őstag
A félelmetesen jó startról lehet tudni valami részletesebb leírást? Angol nyelvű forrás is megteszi.
Sandormaster:
[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
válasz TheDragon007 #12 üzenetére
Platfrom-ra értette, tehát valószínűleg nincs épkézláb VGA Intel fronton (nem a procira értette).
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
zed1983
őstag
válasz Sandormaster #43 üzenetére
Nem kell félteni az intelt...
Bár cikk végén elég érdekes dolgot olvasni : A szóvivő továbbá megjegyezte, hogy a Dragon platform az egyetlen olyan asztali rendszer, ami megfelel a kor követelményeinek...
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
robyeger
addikt
"hibátlan" X4 procit X3-ként eladva nem tudok elképzelni, de olyat igen, hogy a nagyobb keresletre való tekintettel a 4. magot nem is teszteli, ezáltal időt és pénzt is spórolhat, ergo olcsóbb lesz, mint a tényleges full kitesztelt 4magos, az otthoni usernek persze attól lehet szerencséje és egy hibátlan 4magos X3 cpu boldog tulajdonosává válhat...
[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
CHIPman
nagyúr
válasz Depression #41 üzenetére
Muszáj tesztelniük, mert különben nem tudnák letiltani pont azt a magot, ami hibás...
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Sandormaster
aktív tag
Ez velejéig gonosz lépés volt az AMD-től
Szegény Intel, azért nem hiszem hogy félni kell attól, hogy egy E8200-ből előbújik még 1 mag -
cizoe
őstag
Kicsit gondolkoztam a dolgon, és arra jutottam, hogy mivel nagy az igény a hárommagosokra, sok hibátlan negyedik magos cpu is forgalomba kerül. Ha ezeket unlockolja az ember, teljeskörű 4 coret kap, ami viszont máris csábítóbb, mint egy "ki tudja mikor fagy le" rendszer, ráadásul tuningot is jobban bírja. Szóval ha valahogy megállapítható lesz cpu kód, stb alapján, hogy hibátlan mind a 4 mag, akkor jó vétel lehet, és akár én is vennék ilyet.
A marketing dologról annyit, hogy amíg igazat állítanak (és pl nem adnak ki átmatricázott chipseteket, etc,etc) engem nem különösebben zavar, ha viszonyítanak a konkurenciához, esetleg néha le is oltják azt. Az intelnek is voltak vicces megmozdulásai, például mikor az egyik nagy nemzetközi hw review site K10 Athlon X2 tesztjénél a teljes margót televágták villogó Core i7 reklámmal.
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
Persze, mert megvette az Ati- t, intel meg maga akar fejleszteni.
Túl hamar szivárogtatták ki a hírt, inkább várták volna meg a 2 letiltott magot. :-)
Szerintem mindegyik procit tesztelik, mert nem csak a magok számát határozzák meg ott, hanem azok sebességét és VID-jét is.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
divrapier
tag
válasz parandroid #33 üzenetére
az a baj, hogy igazuk van. sot, nem az a megfelelo kifejezes, hogy 'a mienk sokkal jobb', hanem hogy 'az ovek tenyleg szanalmas'.
GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP
-
Aprósólyom
addikt
Szerinted fontos lehet a 4-ik mag. Én ennek a lehetősége nélkül is úgy tartom ahogy az AMD mondja... Hogy ezek lehetnek a legjobb ár-érték arányú proccok. Mivel Alig van ami kihasználja mind a 4 magot. Azért értelmetlen akkora árat fizetni, azért a pár alkalmazásért az átlag játékosnak is. A 3 magban meg ugyanúgy benne lehet a Phenom II X4-ből megismert tuninghajlandóság. Lassan elgondolkozom egy ilyenen. Vajon le fog menni az ára a közeljövőben? Mert akkor még várok, nekem nem sűrgős, a jelenlegi procim is elég nekem. Csak tesóm videós szoftverjeihez kéne kicsi kraft.
Jevons paradox
-
robyeger
addikt
a termikus keret túllépése miatt is letilhatja a 4. magot, sőt ha tippelnem kellene, akkor ez az ok lehet nagyobb számban, mint a hibás működés. Az otthoni tuning user-t ez izgatja legkevésbé, én azért ha 4magos procira vágynék, akkor kifizetném a felárat a hivatalos 4magosért, nem a 3+1-re játszanék
[I]"Phenom II X3 processzorok félelmetesen jó startot vettek"[/I], ez a megfogalmazásod Abu nagyon tetszett, nem vagy te kicsit elfogult AMD irányba[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tesztelik egyenkent az osszes procit szerintem, hanem bizonyos mennysegenkent szuroprobaszeruen n darabot. Ha ezek kozott m hibazik egy maggal, akkor repul a teljes szeria X3-nak. Igy ki lehet fogni tokeletesen mukodo negymagosokat is, meg tenyleg csak haormmagoskent mukodo peldanyokat.
Amennyiben mas iparagak sorvegi ellenorzesevel megegyezoen dolgoznak ok is. -
LGLuke
őstag
válasz parandroid #33 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek én is! Nem szép dolog a másikat szapulni, habár hazugságokat állítani a saját termékeinkről sem túl szép.
Az Intel is szereti hangoztatni, hogy minden téren övé a "leg" kategória. Gondolom erre válaszoltak az AMD-sek. Vannak területek amiket, ha akarna sem tudna uralni az Intel. Komolyabb grafikus platformoknál alaposan elverte az AMD! -
Findzs
addikt
1. nem lesz kapható akkora lesz rá a kereslet
2. a kereskedők aranyáron fogják adni akkor meg mindegy ha vesz a juzer egy 4 magost ami tuti
3. nem biztos hogy működik
4. az első bios frissítéssel elszáll a plusz mag (elég gyakran megesik hogy frissíteni kell mert nem megy rendesen pl: a ram )
5. a hozzá való lapok is drágák (ha jól látom)"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
parandroid
félisten
Azért ez érdekes marketing-stratégia, bár tény, hogy az utóbbi időben nagyon erre játszik mindenki (Intel vs AMD, vagy Intel vs nVidia, hogy csak a legutóbbi odamondogatásokat említsem). Lehet, hogy előbbre lennénk, ha nem az ellenfél gyengéit keresnék a gyártók, hanem azt, hogy mire van igény.
Arról nem is beszélve, hogy a klasszikus és etikus marketing azért továbbra is az marad, ha a gyártó a saját portékáját dicséri, és nem a másikét szapulja.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Savage5
senior tag
Nagyon elkezdtem szemezgetni a hír láttán az asztalon levő ACC 200-assal. Csak erre az van írva, granulátum. Ki tudja, lehet, feloldja pár rejtett, letiltott magomat...
Nekem nagyon direkt szaga van a dolognak. Nem volt nagy volumenű a hárommagos eladás? Fogjunk egy AMI adta lehetőséget, publikáljuk a sikert és várjuk a csődülő tömeget. Valahogy ezt szűrtem le a "kiforratlanság" és egyéb maszlagból.
...
-
LGLuke
őstag
Én nagyon örülök, hogy az elmúlt 1,5-2 év után ismét kezd magára találni az AMD. Szerintem az Intel fanatikusoknak is örülniük kell az ilyen híreknek, hiszen minél kiegyensúlyozottabb lesz a harc a gyártók között, annál nagyobb lesz az ár-háború is.
A mostani HUF/EUR árfolyam mellett szükségünk is van az árcsökkentésekre!Szóval grat az AMD-nek a szuper középkategóriás CPU-khoz!
-
törölt tag
Igazuk van, csak a szó szoros értelmében kell nézni a dolgot, a konkurencia nem gyárt házon belül videókártyát csak integráltat aminek valljuk be nagyon gyengék a multimédiás képességei. A Dragon platform egyik része pedig a HD4800-as vga. Persze könnyű venni Intel rendszerbe ATI vga-t is, és így máris fordul a kocka, de az akkor sem platform, a plusz vásárolt vga akármilyen gyártótól van, nem az Intel bevételét kövéríti
Szerk.: Éppen megelőztél (Abu)
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Amíg az Intel integrált GPU megoldásai ennyire gyengék, addig megtehetik. Sőt alapvetően meg is kell tenni, mert a marketing arról szól, hogy találd meg az ellenfél gyengéit.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nesa
veterán
Remelem majd a 6 magosbol is lesz ilyen 3 magos
-
Tomi84
aktív tag
és valszeg igen sokan lesznek még így vele, hiszen az a biztos. de ez akkor is jó lehetőség egy "hozzáértőbbnek", hogy olcsóbban vegyen egy 4magos procit. Persze ahogy memphi is említette ez igencsak zsákbamacska, hogy vajon tényleg hibás a 4. mag, vagy csak letiltották, de igazán veszíteni nem lehet rajta. Ha bejön nyertél, ha nem, semmit sem vesztettél.
-
CHIPman
nagyúr
El van írva a hírben, nem csak AMI-val működik. Egyes Award BIOS-os lapokkal is ment már. Remélem a Giga UD4P "normális" x4-es BIOS-sal érkezik majd
-
cizoe
őstag
Ha már új proci, és kell a power, akkor megveszem az x4-eset, nem szórakozok ilyenekkel..
-
KrAt
veterán
Milyen kereslet lesz ezek a lapok és bios-ok után
-
-
old gray
addikt
Ha direkt csinálták, ha nem, tény: órási a hírverés a külföldi fórumokon is, egy kis ingyen-reklám nem árt. Mellesleg tényleg nagyon jó proci az X3. Gamereknek és tuningolóknak ajánlott kategória és best buy ha az ár /teljesítmény mutatót nézzük. Persze a vérpistikéknek és 3DMark fanatikusoknak (mondjuk a 3DMark '06 WR is Phenom II-re épül...) ezt hiába magyarázza az ember.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
gtasystem
őstag
ez egy kitűnő marketing húzás, nem vagyok biztos benne hogy nem szándékos..
mindenesetre mindenki jól jár, kivéve a híres intelt..go AMD go..
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
mephi666
nagyúr
aztán majd pistike sír, ha a bios-a csak 3magot kezel és szaggat a krájzisz ugyanúgy, mint előtte... (pedig dzsíforsz gétéánégyedisön kilencezerhat géesója van másfél giga rammal, tehát az nem lehet a ludas...)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
rudi
nagyúr
Már látom is, ahogyan a leleményes magyar kiskereskedők buzgón tesztelgetik és prá ezressel drágábban adják a jól működő 4. magos X3-akat
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
mephi666
nagyúr
obi wan kenobi biztos magas órabérben dolgozik... és most válság is van... spórolnak a lézerrel
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
.mf
veterán
Elvileg ide a hibás / kevésbé tuningolható procik kerülnek, de ez akkor is
Amúgy még mindig csodálkozom, hogy nem lézerrel vágják el a negyedik mag csatlakozásait, a GPU-knál rég áttértek erre a sok soft-unlockot megelégelve.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Tom5
addikt
Beszarás. Tetszik, csak ennyit tudok mondani.
-
TheDragon007
senior tag
nem semmi amit a konkurencia platformjáról mond az amd...
Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha
-
old gray
addikt
Bakker most jut eszembe, hogy nekem is 0851-es gyártási idejű X3-am van: CACZC AC 0851FPAW, ill. a lapom SB750-es. Délután megnézem sikerül-e aktiválni a 4. magot.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Oliverda
félisten
Már bizonyos ASUS lapokhoz MOD BIOS verziók is készültek, tehát nem sokat érnek majd azzal hogy a gyártókat kötelezik a "hiba" kijavítására.
-
Igen, valami olyasmi van, amit leírtál. De mivel nem keletkezik elég "selejt", tehát hibás negyedik maggal rendelkező processzor, ezért a sima négymagosoknál letiltanak egy magot, és hárommagosként adják el. Gondolom ebből az utóbbiból lehet "elővarázsolni" a negyedik magot.
Na ez a procc aztán megéri a pénzét, nem csoda, hogy mindenki rákapott
-
Ste
addikt
A hivatalos közlemény szerint a 4. magot annak hibája, instabil működése miatt tiltják le.
A jelek szerint ez nem mindig igaz, s könnyen működésre bírható.
Sb750 déli híd és ACC támogatás kell csak, ha instabil lenne, akkor csak kikapcsolod az Acc-t, s ismét 3 mag ketyeg csak -
mephi666
nagyúr
ez azért szerintem poén hogy megy ez? tesztelik a 4magosnak induló procikat és ha hibátlanul átmegy a teszten, megy 4magosnak... ha pedig itt-ott hibázik mondjuk 1 mag, akkor azt letiltják és eladják 3magosnak? ebben az esetben pedig az amibios-sal engedélyeztetni lehet a letiltott 4. magot és az átlag user gond nélkül tudja 4magosként használni és jó eséllyel nem hibázgat a proci? hehe... jóhogy el akarja érni a gyártó, hogy ez megszűnjön, mert kutya nem venné a 4magosakat azért a felárért... inkább vesz az ember józan paraszti ésszel gondolkodva x3-at és zsákbamacskát játszik: vagy megy 4magosként és örül/nyert x dollárt... vagy árában kapott 3magosat
-
kagyula
aktív tag
Hát most lehet találgatni hogy véletlen-e a véletlen, de rég volt már ilyen felhasználóbarát tévedés az ámítástechnikában.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden, sokszor.
-
gyiku
nagyúr
a 4. mag teljes erteku? vagy csak bir 1000 mhz-t es kalap? mert akkor nincs ertelme `aktivalni`
[ Szerkesztve ]
hüllő
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Apple Watch
- Napelem
- További aktív témák...
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor