Phenom II X3: fejlemények a hárommagos négymagosról

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Playwares nevű weboldal a világ elé tárta azt a tényt, hogy egy frissen vásárolt hárommagos Phenom II X3 710-en sikerült aktiválniuk a letiltott negyedik magot. Az esetet követően rengeteg felhasználó próbálta ki a leírtakat, és a legnagyobb megdöbbenésre a többség sikerrel járt.

A legújabb információk szerint nemcsak a 0904 jelzésű kötegből kikerült termékeken aktiválható a negyedik mag, mivel a Hartware nevű német weboldal sikeres módosítást hajtott végre egy 0851 számozással ellátott processzoron is. Ebből arra lehet következtetni, hogy gyártási időtől függetlenül lehet a letiltott magot visszakapcsolni.

Ezt az állítást az AMD hivatalos közleménye is megerősíti. A vállalat elmondása szerint valóban végrehajthatók a fentebb vázolt módosítások, azonban ez nem tervezett beállítási lehetőség. A szóvivő kifejtette, hogy a problémát – aminek a felhasználók jelenleg kifejezetten örülnek – az AMI BIOS-ok kiforratlansága okozza, ugyanis az Advanced Clock Calibration Auto beállítás mellett valamiért nem veszi figyelembe a processzorba épített, letiltott magokra vonatkozó korlátozásokat. Az AMD természetesen már értesítette az alaplapgyártókat, hogy a hibát a lehető leghamarabb javítsák. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a hír hallatára a régebbi BIOS-okat a legtöbb felhasználó le fogja menteni, és azok az internet áldásos hatásainak köszönhetően a jövőben is fellelhetők lesznek.

További érdekesség, hogy a kereskedőláncok visszajelzései alapján az Phenom II X3 processzorok félelmetesen jó startot vettek, ám az AMD szerint ennek semmi köze a jó tuningolhatósághoz. A vállalat elmondása alapján az új hárommagos Phenom II termékek képviselik a legjobb ár/érték arányt a piacon, és ez elég ahhoz, hogy az emberek többségét meggyőzze. A szóvivő továbbá megjegyezte, hogy a Dragon platform az egyetlen olyan asztali rendszer, ami megfelel a kor követelményeinek, hiszen a konkurens vállalat hasonló árú platformjai egyszerűen sokkal rosszabb multimédiás élményt biztosítanak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés