Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Újabb patch, újabb hiba – ezúttal a videólejátszásban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- Everest / AIDA64 topik
- Home server / házi szerver építése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Notebook hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
fondorlatos
aktív tag
Köszi az infót. Reméljük zökkenőmentes lesz a költözés.
-
LamerGyuri
senior tag
A hozzászólásokat sokkal jobb olvasgatni, mint néha a "cikkeket". Idetalál az összes nyalóka, és ha valaki bármi miatt nemtetszését, más szemszögű véleményét ki meri fejteni, na az aztán jól megkapja a magáét.
Videó, fénykép meg nem lesz, hiába sírtok érte. Minden hasonló alkalommal beígértek párat, aztán jól nem lett belőlük semmi.
-
róland
veterán
Én saját szerverekre gondoltam, nem bérelt szerverekre. Szóval valami saját hardveren futó felhős kiszolgálóra. (Megj.: Nem vagyok otthon a témában, de mintha ez lenne a trend a világban. Megj.2.: Nekem úgy tűnik, hogy könnyebb újabb hardvert a rendszer alá tenni egy virtuális szervernél, és jó választás esetén az elavult régit később le is lehet kapcsolni, mikor már biztosan fut az újjal.)
-
DarkByte
addikt
Hajrá, és köszönjük!
-
XtremLor
őstag
Jó munkát, vigyetek pár sört estére, gyorsabban repül az idő!
-
McSico
senior tag
Remélem ez beváltja majd a hozzá fűzött reményeiteket. Sok sikert!
-
LordX
veterán
Amazonnal van tapasztalatom: Mi az ír adatközpontból HD videókat streamelünk (többet párhuzamosan) az irodába, mellette NFS-el is másolgatunk. A UPC-vel (az első) peering a BIX-ben van, szóval a sávszélesség és késleltetés nem szabad probléma legyen. A cég weboldala benne van a Google indexében, bár ehhez nem értek. (Az Amazon boltja is rendesen be van szerintem indexelve, ugyanazokat a vasakat használják...) Gyakorlatilag vasat bérelsz (ha nem kellenek / nem bízol az egyéb szolgáltatásaiban), azt teszel rá, amit akarsz, úgyhogy nem sokban különbözik attól, hogy van egy saját tulajdonú vasad valahol.
Ha "valami mégsem jó", akkor beloginolsz SSH-val / RDP-vel, és megoldod
Ha hardverhiba van, és detektálják, akkor azt látod kívülről, hogy a gép kapott egy resetet (és a hardverID-k megváltoznak..): automatikusan átdobták az image-edet egy másik szerverre. De saját szkripteket is írhatsz, hogy milyen eseményre mi történjen.
Ami extrát tud adni, hogy ha hirtelen nagy lesz a terhelés akármi miatt, akkor csak bekapcsolsz +1 klónt a szerverből. Nem tudom, hogy ez nektek mennyire érdekes, mennyire tüskés a forgalmatok. Ha nem az, akkor árban viszont lehet tényleg jobb egy saját nagy gépet venni, de ki kell számolni. Mindenesetre érdemes megnézni.
-
rwu
tag
Andoiddal jobb volna
-
válasz
SchumiBácsi #62 üzenetére
az új site motor csak új alapú kód, arculatot nem váltunk, független dolog. most ráadásul még csak kódcsere sincs, csak szervercsere. úgyhogy megnyugodthatsz.
egyelőre..
-
válasz
Dyingsoul #66 üzenetére
elárulok most egy titkot, bár sajnos új összeesküvés-elméletet kell majd gyártanod utána: a reklámokat külső szerver szolgálja ki, tök független a mi webszerverünktől. ja, és nincs belőle töménytelen. és nem aggódunk, veled ellentétben ugyanis látjuk az audit statisztikákat, és az a fránya olvasótábor csak nem csökken, hiába írjuk a cikkeket, mint az őrült varrógép.
-
Lycanthrope
csendes tag
Éljen! Képe(ke)t a népnek
-
r-chee
őstag
Kérünk pár technikai jellegű képet róla ("pózolj szerverrel" stb)
-
bambano
titán
de, szerintem is érdemes elgondolkodni a felhőn. majd mintegy 32 másodperc gondolkodás után rájönni, hogy a felhő ilyen típusú megoldásokra rendkívül, kifejezetten és nagyon súlyos tévedés.
"Mintha az Amazon és a Google (s persze a többi nagy cég) is ilyenekkel dolgozna. Talán nem véletlenül.": mert egy felhő szolgáltató miért is dolgozna mással? a saját profittermelő részlegébe fektet be ezzel is. a prohardver viszont minek adná másnak azt a profitot, ami a felhőszolgáltatással jár?
másrészt meg te finanszíroznád a jogi lépések költségeit, amit 400 ezer felhasználó személyes adatainak illetéktelen kezelése miatti perben veszít a ph! ? ha csak 1000 forint büntetést kapna a ph! minden egyes adatsértésért, az is 400 misi, ekkora büntetés miatt elég sok cég leseggelne...
gondolkodjunk végre, gondolkodjunk reálisan erről a felhő nevű mítoszról.
-
Sanya
nagyúr
sok sikert az upgradehez
-
bunevo
tag
Hogy az átálláskor nehogy szőrös szívű legyen a Rózsa Gyuri!
-
zolee5016
őstag
válasz
Dyingsoul #66 üzenetére
kommunizmus korszakát idéző moderátorok szigora
És ez a kinti világból hogy hiányzik....kevesebb lenne a nyalkagéza, gerinctelen figura
..............................................................
Jó munkát!
Kb hány órától nem lehet elérni benneteket? minket,a fórumokat? -
klepto
addikt
Én tudom, milyen lesz az új gépterem
Már dolgoznak is rajtaEgyébként én is kíváncsian várom, lesz-e észrevehető gyorsulás, az amúgy sem lassú lapcsaládon.
Grafikai módosítást is terveztek?
Ha igen, légyszi ne olyan legyen, mint a Hardverapró; mert azzal még mindig nem tudtam megbarátkozni -
JanR
addikt
Köszi srácok!
(#64) SchumiBácsi: Ja, majd megy a Google ellenei DDoS támadás
-
Dyingsoul
veterán
Semmi gond nem volt a szerverekkel egészen addig amíg a töménytelen mennyiségű reklám el nem lepte az oldalt. De nem kell aggódnotok, rövidesen amúgy is csökken majd az olvasók/fóumozók száma a kommunizmus korszakát idéző moderátorok szigora és az állítólagos "szabályok" miatt.
-
Möhe
addikt
A "hogyan készült" a PH! szerverre való költözésre video/fotó illusztrációra én is kíváncsi vagyok.
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
SchumiBácsi #62 üzenetére
1ébként láttam az új PH szervert
-
Akula
őstag
1TB?
Elég lesz az? -
és hogy állsz át egy ilyenre a gyakorlatban? hogy teszteled, hogy elég-e a sávszélességük hungarisztánba, hogy a google ugyanolyan barátian indexeli-e a tartalmaid? hogy reagálsz, valami mégsem jó? nem olyan egyszerű dolgok ezek, ha pár napig kinyírjuk a site-okat, ki marad itt olvasni?
-
kukinyo
addikt
válasz
Blum1866_2 #13 üzenetére
Szabad tudni hogy mennyivel?
-
róland
veterán
Lehet, hogy én vagyok sötétségben, de nem lenne értelme elgondolkodni valami felhős szerver megoldáson? (Mintha az Amazon és a Google (s persze a többi nagy cég) is ilyenekkel dolgozna. Talán nem véletlenül.)
-
ha r5 alatt a rios site motort érted, akkor az már sok éve r5. az r6, ami készül, és igen, az egyik előfeltétele volt egy újabb webszerver-környezet (szoftverekre értem). ezzel együtt még nincs kész, mert a háttérben, a szabad időnkben készül, amit mindig megszakít egy-egy kötelező kör. hol egy kis hardverapró szinkronizálás, hol egy kis ..... új dolog
stb.
-
pusszycat
nagyúr
Mennyibe fájt ez az egész vagy banki kölcsön?
-
D80
tag
Beszámoló engem is érdekelne!
Sok sikert az estére! -
adamikus
tag
Kár, hogy nem láthatjuk
-
lacy86
addikt
Ezzel a "bovitessel" varhato , hogy az r5 is hamarosan beindul?!
-
ViharVadász
őstag
Sok sikert kívánok hozzá!
-
Freiherr
őstag
Természetesen Intel,ez nem is lehet kérdéses.
trololo
-
FRENK1988
veterán
Hajrá fiúk csak ügyesen
-
petipetya
nagyúr
Köszi az infót.
-
banhammer
veterán
Amikor ilyen szerver csere lesz, kicserélünk ezt, azt, mindig ez a reklám ugrik be.
-
Zordkaszás
senior tag
Hogy az egyik (ex)főnökömet idézzem: "Nem érdekel, hogy miért nem lehet upgradelni leállás nélkül. Találjátok ki, hogyan lehet megcsinálni folyamatos elérhetőség mellett!"
-
Pontos specifikációt a szerverről nem lehetne kapni?
-
válasz
Blum1866_2 #4 üzenetére
az sg nem cserélt szervert tudtommal...
-
Kasya
nagyúr
Jol hangzik, jo utat!
-
anulu
félisten
szabad tudni pontosabbat a vasról, ill milyen OS lesz alatta?
sok sikert, majd gondolok rátok meccs nézés közben -
Spr1nG
tag
Sok sikert! A beszámolót én is megnézném...
-
Pipó
őstag
Fogadjunk: Ha Intel, nem vallják be, ha AMD, akkor igen.
-
zsigus
őstag
A beszámolónak én is örülnék. Problémamentes költözést.
"hogy néhány évig ne fájjon a fejünk"
Mantlét neki.
-
Támogatom a képes beszámolót!
Mit fogok én csinálni az alatt a pár óra alatt, amíg nem megy az oldal? -
ViiiiktorOC
senior tag
Köszönjük szépen!
Van közös jövőnk!
Amúgy egy-két kép tényleg jöhetne, hisz szeretjük ezeket a vasakat. -
Dany007
veterán
Korrekt az elore bejelentes!
Koszonjuk!
Az meg kulon jo pont hogy meg akkor van szervercsere mikor meg nem erezni az elozo gyengesegeit...
Ha jol emlekszem volt par olyan eset mikor hetekig/honapokig doglodott az oldal mire meglett ejtve a csere. Szoval ezert plusz pont. -
Mazsika
őstag
Képek jöhetnének...!
-
alevan
őstag
24 processzormag, 48 GB memória
Hát, lassan a low end mobilokban is több van
Sok sikert, reméljük nem jön közbe semmi előre nem látható probléma.
-
Ubran
tag
Hajra
Tenyleg jo lenne, egy par keppel megtuzdelt beszamolo az atalast kovetoen. -
Akkor ez azt jelenti, hogy a forgalomnövekedés miatt vált szükségessé a váltás?
Mert akkor gratula, és köszi! -
banhammer
veterán
Aztan ugyesen, buszken legyunk ratok!
Egyszer igazan csinalhatnatok errol egy sok kepes beszamolot, mert igy ez szamomra olyan misztikus dolog.
-
sagem
addikt
Jól hangzik, zökkenőmentes átállást
-
Lehet tudni valami konkrétat a hardvert illetően? Márka, típus, alaplap...stb...
-
Zotya84
őstag
Problémamentes átállást kívánok! Hajrá!
-
lacy86
addikt
Ez kell a nepnek!
-
ZewaDeluxe
tag
Szuper! Végre valakinek van határozott jövőképe!
Sok sikert, kávét és kalóriában gazdag édességet a mai éjszakára! De, please, alkoholt közben ne, csak utána...
-
CsendesMark
aktív tag
Hajrá!
-
Blum1866_2
tag
Remelem profibban oldjatok meg,mint az SG
-
vittorio7
őstag
"bízunk benne, hogy kárpótol majd titeket a még gyorsabb-szebb-jobb új szerver nyújtotta stabilabb működés."
Én is bízom benne. Köszönjük az új szervert!
-
Sok sikert hozzá! Remélem, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeiteket az új vas. :-)
-
Lenry
félisten
köszönjük
Új hozzászólás Aktív témák
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Steam topic
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- További aktív témák...
- Thinkpad L16 Gen1 16" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- Eladó GoPro HERO 9 BLACK!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 512 GB, Kék, 3 év garancia
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest