- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen videókártyát?
- ASUS ROG Ally
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
deja vu
addikt
válasz FIREBLADE78 #52 üzenetére
Dehogy érnek meg ennyit, főleg nem idehaza. Itthon jó esetben eladnak pár százat.
Nekem a média márktban dolgozó azt mondta az 1 milliós TV-re, hogy csak a kínaiak, meg politikusok veszik az ilyen árú TV-ket általában.
A fél milliós VA paneles TV mint például a Samsung KS7000, KS8000, Sony XD93 stb.. annak azért a feketéje a közelében sincs az oledének, ha kicsit oldalról nézed a VA-t már egyből nincs feketéje. De én annyira nem értek a tévékhez. Sokkal jobb egy OLED mindenki szerint, csak a mozgásmegjelenítéssel van gondja, abban elmarad a csúcs LED tévéktől. Meg a legfontosabb, minél nagyobb egy TV, annál nagyobb élmény rajta mozizni, és ez már elég nagy.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz FIREBLADE78 #50 üzenetére
A konkurencia terméke is 5 millió az LG 77G7V.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
FIREBLADE78
addikt
Jól látom,h 5 misi? Mit tud ez? Beszél? Takarít?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
bteebi
veterán
Azért ezek elég nagy különbségek, az SDR-nél pláne. Mondjuk az is érthető, hogy relatíve és abszolút értékben is kisebb a javulás HDR-nél. Szerintem amúgy már bőségesen elegendőek ezek az értékek, legalábbis nem hinném, hogy túl sok értelme lenne tovább növelni a fényerőt. Nem direkt napfényben kell TV-t nézni, normál (nappali) fényviszonyok között viszont már teljesen rendben vannak ezek az értékek is.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Sinisi
senior tag
Igen, az biztos, hogy gyorsan találnék neki helyet az itthoni környezetben :-)
-
Sinisi
senior tag
Szép az ára!
-
Kékes525
félisten
A tesztek alapján, amiket olvastam, nem látni a rezgéseket. Lehet, hogy teljes hangerőn már egy picit igen, de úgy senki nem használja. A hang torzításmentessége miatt általában mindig sokkal nagyobb hangerő képességekkel tervezik meg.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
kromatika
veterán
Sajnos nagyon drága,pedig igen csak tetszik.
-
deja vu
addikt
Nekem meg az oled topikban azt mondták ha minden igaz, hogy az LG csak két évente hoz új panelt. AZ idei LG oled termékpaletta is 2016-os panelre épül, és jövőre jön az új fajta panel. De majd megmondja valami oled szaki mi az igazság.
-
tng
tag
Azt olvastam, ha összehasonlítjuk az idei paneles lg oledekkel (ebben tavalyi van) akkor, a sonynál az abl sokkal agresszívebb. Szóval elméletileg lg-ék valamennyire orvosolták a dolgot. Azt hiszem a flatpanelshd-nek van 1 youtube tesztje, ahol az a1 van lg55c7-tel összehasonlítva, ott lehet látni az elektronikai finomságokat, de pl a full fehérnél jelentős előrelépés történt tavaly óta az lg-nél. Egymás mellett nagyon szemléletes a 2. Mivel az a1 is lg peneles oled, rossz képe nyilván nem lehet de az árazás annak tudatában hogy egy tavalyi panelt kapsz nem annyira baráti.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
"EU energiatakarékossági törvény"
Na ezt nem tudtam, köszi . Mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy mennyi ez a limit, és hogy mennyire használják ki a gyártók a keretet. Ebből kiindulva egyébként minél nagyobb a TV, annál erősebb lenne a korlát - már ha egy fix fogyasztási határ lenne megadva, és nem panelméret-függő lenne a keret.
-
Gicz
addikt
Azért amiért a plazmánál is volt ez... EU energiatakarékossági törvény. A tv nek bele kell férni X wattba. Namost olednél meg plazmánál minél tobb a vilagito keppont annal nagyobb a fogyasztas, es hogyha a teljes kepernyo feher, akkor nagyon hamar tulmenne a fogyasztási korláton. Tehát visszaveszik a fényerőt. Ennyi az ABL oka. A torveny nem ismer olyat szerintem h 1-2 masodperces csucsra tul mehet a limiten.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
"Ezeket nem a panel állítgatja, hanem az elektronika. ... Szerintem is ugyanolyan lesz egyébként, de én azt gondolom, valami fogyasztásra, élettartamra vonatkozó érték, vagy valami más előírás miatt ilyen."
Oké, de miért úgy állítja be az elektronika? A panel miatt. Legalábbis szerintem; így lenne logikus. Nyilván (elsősorban) élettartambeli okai lehetnek, legalábbis nem hinném, hogy a fogyasztás korlátozása végett lenne így. Egy pár másodperces, +50-100 W-os fogyasztásbeli "tüske" igazán beleférne a keményebb HDR-es részeknél. Ha csak a (rövidtávú) képminőség lenne a cél, akkor nyilván nem, vagy csak sokkal kisebb mértékű korlátozás lenne, viszont szomorkodnának az emberek, amikor a 77"-os, 4-5 millióért vett TV-jük 2-3 éven belül tönkremenne.
Nem könnyű igazán jó minőségű elektronikát készíteni, de igazán jó minőségű panelt még nehezebb. Nem véletlenül van olyan kevés (panel)gyártó, és az OLED TV piacon (egyelőre) nem véletlenül egyeduralkodó az LG.
-
Ispy
veterán
Kari előtt itt van, király, megyek is írok egy levelet gyorsan a Jézuskának.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Chaser
legenda
sony saját panel vagy ez is lg?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lezuvius
őstag
A Samsung keszit Quantum dot-s gamer monitorokat.
[ Szerkesztve ]
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
deja vu
addikt
De amikor kifut 1 év múlva akkor is csak maximum a felére csökken az ára. Én úgy vettem észre.
-
kpal
nagyúr
ilyen áron ezen a kontinensen nem veszik meg túl sokan . majd kb harmadáron .
-
törölt tag
Ez két különböző OLED technológia.
A Samsung-féle tévébe sem elég tartós ha jól tudom, abból biztos nem lesz monitor. Az LG-féléből akár lehetne is, de szerintem nem érné meg. Arról nem is beszéve, hogy használtam monitornak egy tavalyi LG 4K OLED tévét, és elég szar volt őszintén szólva. (A fényerős dolog miatt amiről itt írtam, plusz a kontasztosabb részek kontúrjai rendszeresen visszamaradtak egy pár perc erejéig.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Duddi
aktív tag
Feldarabolni ez jó Mondjuk úgy hogy elkezdenek gyártani OLED 22" 16:9 es kijelzőt monitorokhoz nem csak 55" tv-k hez valót, meg hajtogatható [paplanhuzatot]. És csak azt ne mond hogy kicsit nem lehet mert a mobilok egyszészében is oled van.
[link] -
deja vu
addikt
1,2 millióba kerül amit tesztelnek. Kupon akcióval kereken 1 millió volt májusban.
-
kolopele
nagyúr
Jönnek már a minőségi tévék. Ha azt nézem hogy én is 20 ezer dollárért vettem 1 éve a 77" - os LG - met, nem is olyan rossz ez az ár, főleg hogy az enyémben a HDR támogatás még nincs benne (mondjuk elvagyok nélküle). A minőségnek ára van, amit természetes hogy meg kell fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Duddi
aktív tag
Ebből az OLED meg QLED ből és HDR es fal méretű tv szörnyekből igazán csinálhatnának már végre rendes monitorokat is hogy ne csak az IPS TN legyen majd mindenhol. De gondolom az 2 - 200 millás szobadafl tv jobban fogy.
-
hemaka
nagyúr
Ha ez ennyi, akkor amit teszteltek mennyi? 2 misi? lel, nevetseges
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
bteebi
veterán
Minden bizonnyal amúgy igen. Ez panel sajátság, nem vezérlőelektronika, szóval minden bizonnyal ugyanúgy van, mint az LG-knél. Az Acoustic Surface meg jópofának tűnik, de nem igazán tudom elképzelni, hogy jól működjön - pláne mély hangokkal. Mondjuk a felület hatalmas, szóval ki tudja . Attól is ódzkodnék, hogy vajon nagy hangerőnél nem látszana-e a panel rezonálása - a cikk szerint nem, de nyilván nem tudták rendesen kipróbálni. Kifejezetten tetszik amúgy (az Acoustic Surface ellenére is), bár az árával nagyon nem tudnék megbarátkozni .
-
törölt tag
Nézzétek meg légyszi az ABL-t, vagyis hogy a világos képeket ez is szürkíti-e, meg hogy úgy általában állítgatja-e a tartalom fényességének függvényében a fényerőt.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- One mobilszolgáltatások
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest