Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz TESCO-Zsömle #24 üzenetére
Hmm, nem tunik bonyolultnak, es ehhez eleg az olcsobb, plate mounted kapcsolo is.
De ha kimered az SMD LEDek labkiosztasat, akar rendes 3mm kek LEDeket is be tudsz kotni a helyukre, azoknak megvan a helye a kapcsolokban.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #23 üzenetére
Meg is találtam az átalakítást, csak sajnos a képek már nem elérhetőek, így pofon a xarnak. De -ha jól rémlik- a lényeg, hogy a hátérvilágítás keretébe mókolta bele a gombokat, majd a gumiharangok helyén bekötötte a panelba őket, mert nem fóliás a cucc, hanem nyáklapos. (De fóliásat is mártixba tudnék kötni, ha kell)
Persze első körben úgyis szét fogok nézni mit adnak ma egy fél vese áráért, de ezek mind olyan cuccok, amiket jó lenne 4-5 órán át nyúzni, de minimum megtapogatni vásárlás előtt... Ebbe is csak azért ugrottam bele, mert zsír új volt és 7k-ba került postával...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Mármint konkrétan ennek a típusnak láttam az átalakítását mechanikusra, de ott a donor egy billentyűzet volt, nem külön vették a gombokat.
Akkor tudod, hogy miért van ilyen cumóm rendes billentyűzet helyett...
Mondjuk én agyaltam, hogy meg kéne tanulni vakon írni, akkor meg ott a Das Keyboard Ultimate
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nyunyu
félisten
Mechanikus billzetek mar a kilencvenes evek kozepen sem voltak tul gyakoriak, mivel a gumimembranosak lenyegesen kevesebb alkatreszbol allnak, egyszerubben, olcsobban gyarthatoak.
Ezzel parhuzamosan a billzetekben is egyre kevesebb anyag lett, meg a dragabb PBT helyett az olcsobb ABSre alltak at, feliratozasi technikak is sokat egyszerusodtek, doubleshot es dyesub technikakat levaltotta a lezerrel feliratozas meg a tamponnyomas.
Lasd Cherry G80-3000 olcsosodasa:
Kilencvenes evek eleje: (PBT dyesub)Kilencvenes evek vege: (meg mindig PBT)
Mai modell, PBT dyesub technikaval utangyartott kupakokkal: (~75$/keszlet!)
*: Ha Cherry tartotta volna a lepest a kereslettel, es nem tartja mestersegesen magasan a kapcsolok arait, akkor most elterjedtebbek lennenek a mechanikusok.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
A szitázás megvan, hogy nem olcsó.
De régen is gyártottak mechanikus billentyűzeteket, sőt régen szerintem több olyan volt vagy csak olyan (?) bár ebben nem vagyok biztos.
Most nehogy azt mondjuk már, hogy kis túlzással egy full új gyárat kell felhúzni azért hogy gyártsanak ugyanolyan, de más színű billentyűzeteket mint 20-25 évvel ezelőtt... A gombok formája lehet univerzális, és nem szívatná magát a sok gyártó ezzel. Ők meg a fogyasztókat a magas árakkal.. mindezt egy műanyag vacakért (már bocs)
(Félreértés ne essék, nem a usereket akarom kritizálni, hanem a gyártás [vagy inkább újragyártás] metodikáját.)Szerintem nem sok ésszerűség és hatékonyság van abban amit (és ahogyan) csinálnak, na de mindegy.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nyunyu
félisten
válasz TESCO-Zsömle #18 üzenetére
Láttam anno ilyen átalakítást, szóval más már megcsinálta, csak a háttérvilágítást bukta.
Qisqaqas gondolkozott valami ilyesmi mechanikus gamepad gyartasan, de ot sajnos vagy fel eve nem lattuk a billzet topikok kornyeken, azota nem nagyon porog a fentebb linkelt DIY topik sem.
En meg mindig az ISO HU kiosztasnal vagyok elakadva...
-
nyunyu
félisten
Allitolag 5000$ egy ontoforma, ami egy uj billzet kiosztas gyartasahoz szukseges, ez ezres tetelnel 5$/billentyuzet.
Plusz a froccsonto gep, plusz az anyag, plusz az energia...Emiatt a legtobb kupakgyarto csak ANSI kiosztast gyart, mert azt a vilagon mindenhol el tudjak adni.
2 soros Enteres ISOhoz nem ruhaznak be masik ontoformara, mivel azt Europan kivul nem nagyon hasznaljak.Feliratozas megint mas teszta, az sem olcso.
-
Apollyon
Korrektor
No offenz, de mi a pékért ilyen drága néhány fröccsentett műanyag gomb? Értem hogy most újra divat lett a mehanik bill és ezért le kell húzni a népet, de abszolút nem lehet ezt a témát olcsón megoldani?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nyunyu
félisten
Itthon a Conradban van MX Black, de ok meg valami nagyon olcso dollarert szerezhettek be, azert ennyi.
Ez mondjuk a plate mounted MX Black, ami arra valo, hogy egy megfeleloen kivagott femlemezbe pattintva hasznald, es a hata mogott ugy drotozod, ahogy akarod.
A PCB mounted MX Black az valamivel dragabb, azt szoktak elektronikaba ultetni, mert ezen vannak extra, stabilizator labak is, nem tud ugy elmozdulni, mint a csak ket ponton forrasztott masik.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
nyunyu: Hol lehet ilyen olcsón billentyűsapkákat venni?
45-50$-ert mar lehet kapni 104 gombos vilagitos billzetre valo sapkakat, amik nem az olcso bovli ABSt lelocsolunk nemi festekkel, ami idovel lekopik technologiaval keszulnek.
Billzet topikban tegnap is linkeltem egyet, meg szerintem emlegettem mar parszor a Vortex doubleshot kupakjait is.Mondjuk egy minosegi, doubleshot vagy dye-sub feliratozasu, PBT muanyagbol keszult egyedi sapkakeszlet az mar igencsak a 75+$ kategoria, koszonhetoen a par tiz-szaz darabos szeriaknak, de a nagyon durva cuccok elerik a 100$-t is.
De ezekre a billzetekre jellemzoen nem ilyeneket tesznek, inkabb a 20$ koruli ABS sapkakat, amikkel Dunat lehet rekeszteni. (Na jo, ezzel az idiota also sorral mondjuk pont nem.)
Minosegben nem kulonbek a parezres nem mechanikus billzeteknel.(Elrettento peldanak parszor mar betettem a kinai cseresznyemet a billzet topikban, az pontosan a mechanikus billzetek legalja, anyagminosegben, osszeszerelesben alulmulja a 3k-ba kerulo Geniusokat is. Sebaj, donornak jo lesz, es csak 15k-ba kerult. )
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz TESCO-Zsömle #11 üzenetére
Ilyen mikrokapcsolókat lehet vajon venni külön is, vagy jobban megérheti szétbombázni egy ilyen "donort"?
Cherry MX-ek 0.55-0.6$/darabert mennek a kulfoldi groupbuy oldalakon, szintol fuggoen.
Itthon a Conradban van MX Black, de ok meg valami nagyon olcso dollarert szerezhettek be, azert ennyi.
Sajnos MX Brownt nekem nem tudtak hozni.Olcso billzetekben (khm, razer 2013+) levo Kailh kapcsolok valamivel olcsobbak, bar Massdropon valami 0.5$-t akartak ertuk kerni ha jol emlekszem, ami a Kailh nem tul konzisztens minoseget ismerve rohejes ar.
Fele ar kb. realis is lenne...Kevesbe ismert Gateron kapcsolokat osztogatjak eBayen 35$/120db-ert, ezek minosegben az eredeti Cherryket altalaban tulteljesitik. (Pl. Gateron Brown jobb, mint az MX Brown)
Esetleg vannak egyedi gyartasu, szenne pimpelt kapcsolok is 0.75-1.0$/darabert, de a Zealio mar a non-plus ultra.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #11 üzenetére
Hogyne lehetne. Nézz szét a DIY billentyűzet topicban, ott szokták írni, hogy honnan rendelik.
Már csak az a kérdés, hogy be tudod-e építeni a házba. Mert ugye membrán alatt csak pár réteg fólia van, szóval az egész szerelési magassága kb 5-10mm, és ebben már benne van a sapka is. Az MX önmagában vagy 15mm magas.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ilyen mikrokapcsolókat lehet vajon venni külön is, vagy jobban megérheti szétbombázni egy ilyen "donort"?
Van egy régi Nostromo-m, de sajnos gumiharangos és kezd is vacakolni. Egy jobbfajta ilyen "mancs" meg egy fél vese árával vetekszik...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
tecsu
addikt
:-D Azt miből gondoltad, hogy a lególcsóbb kínait fogják beszerzési áron számolni? Bár szerintem neked megengednék, hogy csak 2 dollárral fizess kevesebbet. ;-)
Az is elég "érdekes", hogy valaki egy 170 dolláros terméken akar 10 dollárt spórolni a kiegészítők elhagyásával... (Hátmég, ha kettőt. :-P)
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
F34R
nagyúr
válasz SunMount3r #7 üzenetére
Magyar kiosztas hianya inkabb elony mint hatrany, amugy sem mi vagyunk a celpiac. Keress normalis mech. bill-t 30k alatt, nem fogsz talalni.
-
SunMount3r
nagyúr
"Olcsósított"-> Hehe, pedig, hogy megörültem a képek láttán, hogy végre lesz egy multimédia gombokkal is kellően felszerelt háttér világításos bill.-zet max 22K környékén. Hát ez 120 dollár még így se jön be, hogy mechanikus ... (Pedig amúgy kinézetre is úgy-ahogy, de rendben van).
Ja és persze gondolom ebből se lesz rendes magyar kiosztás, így még 20K-ért se lehet róla szó...
-
duke
aktív tag
Nem ertem ezt a mechanikus maniat, szerintem minden billentyu mechanikus, az erinto kepernyon megjelenitett billentyu kivetelevel.
Es ez az 50 millio lenyomas sem tul sok, masodpercenkent 4 nyomassal fel ev alatt tonkre lehet tenni. -
nyunyu
félisten
10$ volt a nyolc billentyusapka (WASD, 4 kurzor), meg a lehuzo?
Annyibol mar egy fel billzetre valo ABS sapka kijon nagy tetelben.
Most nezem csak a kiosztasat: Hogy sikerult osszehozniuk a 1.5+1.5+1.5+5.5+1.25+1.25+1.25+1.25 also sort???
Sem az oldschool winkeyless dizajnbol szarmazo 7 hosszu szokozokkel, sem a modern 6.25 hosszu szokozokkel sem kompatibilis. -> meg veletlenul sem fogsz ra talalni megfelelo sapkat, ha lekopik a fekete festek az attetszo ABSrol.[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
Az M3-tól jobbra lévő gombok mire valók? Itt van a sleep stb.?
Új hozzászólás Aktív témák
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Fotók, videók mobillal
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM