Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sir fg

aktív tag

válasz Cifu #112 üzenetére

Ha a (csak) 3D-s illúziót keltő megjelenítőkről beszélünk, az teljesen más. A 3D-s tévék, mozi, és az általad belinkelt Sony HMZ-T2 is teljes egészében a sztereo látást kihasználva próbálja "becsapni" az agyat. Így akinek az nincs, annak nem jelent semmi pluszt, sőt, csak zavaró nyűg. (A Sony cucc talán csak a látószögben nyújt többet, meg az áthallásmentességben egy 3D-s TV-hez képest.)
    A Rift a sztereo látásra is épít valamilyen szinten, de korántsem csak erre. Szerintem pont a fejkövetés a lényeg, ettől lesz igazán Augmented Reality. Teljesen más élmény lehet, mint a Sony cucc.
    De a hozzászólásodból kiindulva úgy tűnik, hogy nagyon benne vagy az AR témában (én egyáltalán nem), szóval tényleg el kéne menned kipróbálni a Riftet, ha van rá lehetőség (nekem sajnos semmiképpen sincs). Aztán beszámolhatnál, hogy neked hogy tetszett, kíváncsi lennék :)
    Szerintem manapság a legconsumerebb elektronikai cucc a mobiltelefon, azt biztos, hogy a többség 2 évnél gyakrabban cseréli. De ott egyelőre hihetetlen tempójú a fejlődés. De pl. egy monitort, jó fejhallgatót, vagy pl. egy (kiforrott) Riftet nem hiszem, hogy bárki ilyen gyakran cserélne.
    @tilus: 2 évenkénti lencsecsináltatás: Addig oké, míg valakinek a legalapabb fénytörési hibája van, és szemenként 3-4000 Ft-ért csináltat lencsét. Akkor a szemüveg mellett még belefér, hogy valaki a Rift-ben is cserélje (meg a napszemüvegben, tartalék szemüvegben, stb...). De van, akinek spécibb, drágább kell, ők biztos örülnének, ha egy párral kevesebbet kell rendelni.

Új hozzászólás Aktív témák