- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomej
aktív tag
Üdv!
Raid 0-ban használom a NAS - csak letöltésre. az a helyzet, hogy összesen van rajta kb. 420 GB anyag, viszont 728 GB foglaltságot jelez. Ez mitől lehet?
Elöre is köszi, Üdv!
-
DoItYourself
addikt
válasz
flexes922 #83 üzenetére
Ha boot módban be lehet még indítani, akkor egy OS reinstall-t meg lehet próbálni, ez a lemezen lévő adatokat nem bántja. A factory default viszont mindent gyalul.
A pdf kézikönyv 16. oldalától részletezik ezek módját. -
flexes922
csendes tag
válasz
DoItYourself #82 üzenetére
Egyik munkatársamé a szerkezet. Egyik napról a másikra meghalt.
LED-ek jók, vinyók rendben. Olvasgattam több fórumon, hogy ilyenkor mizu és írták, hogy újra kell telepíteni. Próbáltam serial port-tal rácsatlakozni, de eddig nem sikerült.
Esetleg vki tudja, hogy mi lehet a tüskék kiosztása? (+3,3V,RXD,TXD,GND) -
flexes922
csendes tag
Sziasztok!
Nekem nem akar boot-olni a nas. Esetleg vki találkozott ilyen hibával és meg tudta javítani?
ReadyNas Duo V2 -
cefres2
csendes tag
Tisztelt felhasználók. Adott egy netgear readynas duo benne egy wd merevlemez. Egy merevlemezzel és raid-ben. Az lenne a kérdésem, hogy tudom a lemezről lementeni az adatokat mert a nas tönkre ment. Köszönöm a segítséget.
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #77 üzenetére
Megvan a megoldás, leírom, hogy ne maradjon levegőben a kérdés.
Az addonok között van egy "HTop" nevű, ikonja egy pingvin, hőmérővel. Leírása nullasemmi, mint az összes addonnak a Netgear oldalán. Ezt feltelepítve, SSH-n belépve, konzolból indítható "htop" paranccsal, ezután látható a feladatkezelő, szöveges üzemmódban.
Transmission beállítások:
feltöltési sor: 5 (erre fütyül egyébként, most épp 7 aktív feltöltés fut)
letöltési sor: 2
max. peer: 100
Letöltési sebesség: max. 5-6MB/s, amit láttam eddig 120-as kábelneten.
CPU: 1-3%, memória: 81/241MB, jelenleg 40 torrent van seedben, úgy látom, meg se kottyan neki. -
DoItYourself
addikt
Felhozom ezt a témát, hátha van még valakinek ilyen a birtokában. Felraktam rá a transmissiont, nem egy rakéta, de dolgozik. A webes felületén nem látok semmi infót arra, mennyire van leterhelve a procija, és mekkora a memóriahasználat. Az addon-ok között nem találtam olyat ami tudná ezt. Van valami ötletetek? Elméletileg SSH-n be tudok rá lépni, ha felteszem hozzá az addon-t.
-
DoItYourself
addikt
Nem tudok belépni a setup felületre, láttatok már ilyet? Működik a NAS, a share-ek, backup, minden, a RAIDar látja az eszközt, de a RAIDar-ban a setup-ra kattintva, a login után csak homokórázik. Újraindítottam, de ugyanaz. A héten jött egy új fw, gondolom a Heartbleed bug is javítva van benne, azt akartam feltenni.
5.3.10.
New features and enhancements
Changed Time Machine Bonjour advertisements to improve compatibility with Apple OS X 10.9
Fixed Time Machine capacity limitation issue
Changed SMB allocation roundup size to improve disk usage reporting with Microsoft Windows 8.1
Updated SMB service to address security vulnerability
Supports Internet Explorer 11 -
tomej
aktív tag
válasz
DoItYourself #73 üzenetére
Egy kissé 'molyolós', de kipróbálom...
-
tomej
aktív tag
válasz
DoItYourself #71 üzenetére
Köszi, megkeresem.
Az a gond, hogy csak notim van wifivel, így meg, hogy megjáratja az adatokat a hálózaton, max 2,2 MB/s-t tud, az meg nagyon kevés... -
DoItYourself
addikt
Az előlapon lévő "backup" gombot valahogy be lehet rá állítani. Turkálj a beállításai között a webes felületén.
Nekem gigabites otthon a routerem, így 40-50MB/s-el tudok róla olvasni. Az USB 2.0 gyakorlati sebessége 30-32MB/s, tehát ha a PC-re kötöm a külső vinyót, akkor az lesz a szűk keresztmetszet, nem a hálózat.
-
tomej
aktív tag
Üdv!
A NAS-ról USB external HDD-re másolva úgy tűnik, hogy megjáratja a fájlokat a hálózaton, emiatt jó lassú is.
Nincs valami onboard file-transfer megoldás, hogy egyből az external HDD-re menjen az anyag?
THX! -
DoItYourself
addikt
Épp most üzemeltem be egy ilyen NAS-t, egy lemezzel. Médiatároló lesz, tehát pótolható adatok kerülnek majd rá - így JBOD-ot állítottam be a RAIDar első indulásánál. Ehhez képest most RAID level 0-t mutat ez a segédprogram, az admin felületen pedig Flex-RAID-et, a Netgear saját megoldását, amit direkt el akartam kerülni. Érdemes újrakezdeni az egészet? Van egy második lemez (ugyanakkora kapacitású), amit még bele akarok rakni, de arról előtte le kell menteni a dolgokat a NAS-ra, utána mehet be, ezért gondoltam a JBOD-ra.
-
88.viktor
csendes tag
Sziasztok!
Az komoly, hogy a Transmissiont 3$ ÁRULJÁK duo v2-re?!
Ha már egyszer fizetős, valaki esetleg tud sztebájsztep megoldást arra, hogy miért nem tölt felfele gyakorlatilag semmit?köszi
-
Destructo
senior tag
Komoly cucc,igazán bejön..!
-
törölt tag
Én nem azt kifogásoltam, hogy rendben van-e, mert az nyilvánvaló én csak azt írtam, hogy ennyi pénzért sokkal jobb megoldások is vannak a piacon.
"az emberek nagy részének semmi szüksége erre az extra tudásra,"
Igen lehet, de a mondás azt tartja, hogy evés közben jön meg az étvágy.
Szerintem jobb ennek elébe menni. Ennyi az én hozzászólásaimnak az üzenete. -
Gusztáv
addikt
válasz
#61666560 #50 üzenetére
Nem kell sorolni, hogy mennyivel okosabb egy microserver, mert szerintem mindenki tisztában van vele. Csak az emberek nagy részének semmi szüksége erre az extra tudásra, nekik egy ilyen NAS minden igényüket kielégíti. Attól, hogy neked más elvárásaid vannak ez a termék teljesen rendben van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a tudásához képes meglepően kedvező árú, két merevlemezhelyes hálózati adattár.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kompakt vízhűtés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bestbuy játékok
- Milyen autót vegyek?
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB magyarított vbill ujjlolv IR kam gar
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Asus rog strix scar17 (2023) RTX4080 gamer laptop + laptop hűtő
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- Victus 16-d0004nq 16" FHD IPS i7-11800H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest