Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomej
aktív tag
Üdv!
Raid 0-ban használom a NAS - csak letöltésre. az a helyzet, hogy összesen van rajta kb. 420 GB anyag, viszont 728 GB foglaltságot jelez. Ez mitől lehet?
Elöre is köszi, Üdv!
-
DoItYourself
addikt
válasz flexes922 #83 üzenetére
Ha boot módban be lehet még indítani, akkor egy OS reinstall-t meg lehet próbálni, ez a lemezen lévő adatokat nem bántja. A factory default viszont mindent gyalul.
A pdf kézikönyv 16. oldalától részletezik ezek módját.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
flexes922
csendes tag
válasz DoItYourself #82 üzenetére
Egyik munkatársamé a szerkezet. Egyik napról a másikra meghalt.
LED-ek jók, vinyók rendben. Olvasgattam több fórumon, hogy ilyenkor mizu és írták, hogy újra kell telepíteni. Próbáltam serial port-tal rácsatlakozni, de eddig nem sikerült.
Esetleg vki tudja, hogy mi lehet a tüskék kiosztása? (+3,3V,RXD,TXD,GND) -
flexes922
csendes tag
Sziasztok!
Nekem nem akar boot-olni a nas. Esetleg vki találkozott ilyen hibával és meg tudta javítani?
ReadyNas Duo V2 -
cefres2
csendes tag
Tisztelt felhasználók. Adott egy netgear readynas duo benne egy wd merevlemez. Egy merevlemezzel és raid-ben. Az lenne a kérdésem, hogy tudom a lemezről lementeni az adatokat mert a nas tönkre ment. Köszönöm a segítséget.
-
DoItYourself
addikt
válasz DoItYourself #77 üzenetére
Megvan a megoldás, leírom, hogy ne maradjon levegőben a kérdés.
Az addonok között van egy "HTop" nevű, ikonja egy pingvin, hőmérővel. Leírása nullasemmi, mint az összes addonnak a Netgear oldalán. Ezt feltelepítve, SSH-n belépve, konzolból indítható "htop" paranccsal, ezután látható a feladatkezelő, szöveges üzemmódban.
Transmission beállítások:
feltöltési sor: 5 (erre fütyül egyébként, most épp 7 aktív feltöltés fut)
letöltési sor: 2
max. peer: 100
Letöltési sebesség: max. 5-6MB/s, amit láttam eddig 120-as kábelneten.
CPU: 1-3%, memória: 81/241MB, jelenleg 40 torrent van seedben, úgy látom, meg se kottyan neki.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
DoItYourself
addikt
Felhozom ezt a témát, hátha van még valakinek ilyen a birtokában. Felraktam rá a transmissiont, nem egy rakéta, de dolgozik. A webes felületén nem látok semmi infót arra, mennyire van leterhelve a procija, és mekkora a memóriahasználat. Az addon-ok között nem találtam olyat ami tudná ezt. Van valami ötletetek? Elméletileg SSH-n be tudok rá lépni, ha felteszem hozzá az addon-t.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
DoItYourself
addikt
Nem tudok belépni a setup felületre, láttatok már ilyet? Működik a NAS, a share-ek, backup, minden, a RAIDar látja az eszközt, de a RAIDar-ban a setup-ra kattintva, a login után csak homokórázik. Újraindítottam, de ugyanaz. A héten jött egy új fw, gondolom a Heartbleed bug is javítva van benne, azt akartam feltenni.
5.3.10.
New features and enhancements
Changed Time Machine Bonjour advertisements to improve compatibility with Apple OS X 10.9
Fixed Time Machine capacity limitation issue
Changed SMB allocation roundup size to improve disk usage reporting with Microsoft Windows 8.1
Updated SMB service to address security vulnerability
Supports Internet Explorer 11[ Szerkesztve ]
-
tomej
aktív tag
válasz DoItYourself #73 üzenetére
Egy kissé 'molyolós', de kipróbálom...
-
tomej
aktív tag
válasz DoItYourself #71 üzenetére
Köszi, megkeresem.
Az a gond, hogy csak notim van wifivel, így meg, hogy megjáratja az adatokat a hálózaton, max 2,2 MB/s-t tud, az meg nagyon kevés... -
DoItYourself
addikt
Az előlapon lévő "backup" gombot valahogy be lehet rá állítani. Turkálj a beállításai között a webes felületén.
Nekem gigabites otthon a routerem, így 40-50MB/s-el tudok róla olvasni. Az USB 2.0 gyakorlati sebessége 30-32MB/s, tehát ha a PC-re kötöm a külső vinyót, akkor az lesz a szűk keresztmetszet, nem a hálózat.
-
tomej
aktív tag
Üdv!
A NAS-ról USB external HDD-re másolva úgy tűnik, hogy megjáratja a fájlokat a hálózaton, emiatt jó lassú is.
Nincs valami onboard file-transfer megoldás, hogy egyből az external HDD-re menjen az anyag?
THX! -
DoItYourself
addikt
Épp most üzemeltem be egy ilyen NAS-t, egy lemezzel. Médiatároló lesz, tehát pótolható adatok kerülnek majd rá - így JBOD-ot állítottam be a RAIDar első indulásánál. Ehhez képest most RAID level 0-t mutat ez a segédprogram, az admin felületen pedig Flex-RAID-et, a Netgear saját megoldását, amit direkt el akartam kerülni. Érdemes újrakezdeni az egészet? Van egy második lemez (ugyanakkora kapacitású), amit még bele akarok rakni, de arról előtte le kell menteni a dolgokat a NAS-ra, utána mehet be, ezért gondoltam a JBOD-ra.
[ Szerkesztve ]
-
88.viktor
csendes tag
Sziasztok!
Az komoly, hogy a Transmissiont 3$ ÁRULJÁK duo v2-re?!
Ha már egyszer fizetős, valaki esetleg tud sztebájsztep megoldást arra, hogy miért nem tölt felfele gyakorlatilag semmit?köszi
-
Destructo
senior tag
Komoly cucc,igazán bejön..!
-
larryking
senior tag
-
Peak
addikt
válasz larryking #57 üzenetére
a ReadyNAS Duo még a Sparc procis darab?
TranquilBBS2ről le kell darálni a WServer2008at, feltenni egy sima W7 profot, és megcsinálni a megosztásokat. Fire&Forget megoldás.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
-
törölt tag
Én nem azt kifogásoltam, hogy rendben van-e, mert az nyilvánvaló én csak azt írtam, hogy ennyi pénzért sokkal jobb megoldások is vannak a piacon.
"az emberek nagy részének semmi szüksége erre az extra tudásra,"
Igen lehet, de a mondás azt tartja, hogy evés közben jön meg az étvágy.
Szerintem jobb ennek elébe menni. Ennyi az én hozzászólásaimnak az üzenete. -
Gusztáv
addikt
válasz #61666560 #50 üzenetére
Nem kell sorolni, hogy mennyivel okosabb egy microserver, mert szerintem mindenki tisztában van vele. Csak az emberek nagy részének semmi szüksége erre az extra tudásra, nekik egy ilyen NAS minden igényüket kielégíti. Attól, hogy neked más elvárásaid vannak ez a termék teljesen rendben van.
Laci
-
rudi
nagyúr
válasz #61666560 #50 üzenetére
Szerintem megfelelő Microserver témában sorold, mert oda való. Mint a többiek előbb és a cikk is kifejtette, a NAS az abszolút nem bütykölősök meglehetősen széles csoportjának való, a Microserver meg másoknak. Egyik sem jobb a másiknál, csak más.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
törölt tag
@46:
a microserverre sem kell telepítened semmit sem: ott a freenas (usb-ről) vagy... ha már nagyon telepíteni szeretnénkarra pl ott van 10 perc alatt egy clearos-t....
@47:
A readynas nv+ egy kicsit más árkategória... arról nem is beszélve ha teszel a HP-re egy normálisabb biost akkor az optikai részbe tehetsz egy 5-ik hdd-t. Valamint Windows nem bootol róla? dehát a readynas-on sem bootol a Windows... usbről meg futtathasz egy linuxot a hp-n is.
@48:
Teljesen igazad van, én magamból indultam ki: én egyből 2tb-os lemezeket vennék bele tehát nálam olyan nem játszik, hogy "nagyobb vinyóra való áttérés".Egyébként soroljam, hogy mennyivel többre lehet használni egy hp microservert mint ezt a nas-t? ugye nem szeretnéd...
béke veletek
[ Szerkesztve ]
-
larryking
senior tag
Meglévő 2 nasomat adnám egy ilyenért.
"We'll meet you where the lights are...."
-
M3Ny3'T
senior tag
válasz #61666560 #45 üzenetére
Az eddigieken túl:
Megnézem, te hogy fogsz microserver-rel olyan egyszerűen nagyobb vinyóra való áttéréskor partíciókiterjesztést csinálni RAID-elt rendszeren, mint amire a Netgear XRAID-je képes.Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
Peak
addikt
mert 2 klikkelésből osztod FTP-n, HTTPS-en a cuccaidat, vagy épp csinálsz szeparált megosztást egy böngésző felületen keresztül...
vagy mert a 4 HDDs megoldás esetén (readynas nv+) mind a 4 vinyóját beteszi raid5be, mig a win nem bootol onnan a proliant esetén...
stbstbstb.
más szintRyzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Gusztáv
addikt
Mert mondjuk 2 perc alatt beüzemelned, nem kell rá oprendszer, nem kell telepíteni. Ja és ezzel egy kis technikai érzékkel megáldott ember is megbirkózik, ami a másikról nem mondható el. Persze akinek nem gond egy gép telepítése, meg szán rá időt/nagyobb igényei vannak, annak érdemes elgondolkodnia a microserveren, főleg ha kettőnél több hdd kell neki.
Laci
-
törölt tag
Miert is eri meg ezt venni egy hp microserver helyett?
-
Daanika
tag
Akkor ezen a kütyün ami a tesztben szerepel van torrent kliens?
-
mepet
addikt
Hát ez tutira jobb cucc, mint a Netgear Storám...
-
larryking
senior tag
Tud valaki sebesség aegiteni, hogy a v1ről miért akadt a bd iso lejátszás? Vagy valaki használja brazossal, hogy ott van e gond?
-
Peak
addikt
Nekem a SPARC procis RND4000-ből van 2 db használatban, 2x4db 2TB vinyókkal, de a Torrent kliense hulladék valóban, annyira, hogy gyakorlatilag azt uninstalláltam is.
De a többi része teljesen rendben van, a 4 HDD X-RAID redundanciával 1GB RAM-mal fixen ír/olvas 24MB/sec akár nagy, akár kis állományokról van szó.A szűk keresztmetszet nem a vinyó, hanem a PROCESSZOR, amely az adatokat rendezi, számolja, szétosztja a vinyók között, olvasásnál ugyan ez visszafele RAID tömb esetén.
Egy vinyós setupnál természetes a magas olvasási és írási sebesség.A v1 és v2 között pont a SPARC 400MHz VS Marvell 1600MHz különbség a lényeg, amely miatt stabilabb és gyorsabb működést mutat az új, ráncfelvarrt model.
Ha számit valamit, én is csak ajánlani tudom!
TY PH![ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Gusztáv
addikt
válasz ChiliChili #36 üzenetére
Köszi, persze ilyenből pont nincs kéznél 1GB-os , na mindegy 512-es lesz valahol.
Laci
-
ChiliChili
tag
-
Gusztáv
addikt
válasz larryking #32 üzenetére
Én a gyárit használom, az tényleg újratöltöget, de amikor megy akkor stabil. Ha nem hagyod elkanászodni az aktív torrentek számát, akkor szerintem nincs probléma velem (mondjuk elég alap kliens, az biztos). A Transmission nekem is fagyott állandóan, azért is kukáztam, de ugyanez volt vele, amikor a routeremre telepítettem.
@ChiliChili: milyen memória kell bele?
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Csepy
őstag
Nem semmi cucc... kell egy ilyen !
Regards: Csepy
Regards: Csepy
-
ChiliChili
tag
válasz larryking #32 üzenetére
Mennyi memória van benne? Mikor úgy négy éve megvettem, azonnal bővítettem 1Gb-ra és azóta megy. Egyetlen gondom van vele, nem tudtam feltenni a legutóbbi rTorrentet, pedig nagyon szerettem, 3 évig azt használtam, most tmission+gui megy már kb. egy éve. Ha esetleg van a Duo (SPARC) userek között unix vagy linux expert, beszélgethetnénk az rTorrent telepítés rejtelmeiről.
-
Gusztáv
addikt
válasz larryking #30 üzenetére
Milyen letöltési sebességed van, mert nálam még 1,7 Mb/s-nél stabil. Inkább azt nem bírja, ha nagyon sok torrent hozzá van adva. Olyan 40 felett hajlamos a torrent rész újraindulni, és akkor elkezdi ellenőrizni, vagy újra letölteni őket. És melyik torrent add-ont használod?
[ Szerkesztve ]
Laci
-
M3Ny3'T
senior tag
Nem, nem szokott ordítani, pedig webszerver is fut rajta a torrenten kívül. Szerintem próbáld meg kipucolni. Az egyik firmware még lejjebb is szedi a minimum fordulatszámot.
(#27) larryking: Hmmm...erről nem tudok, bár nem is hanszálok aktívan torrentet. Az egyetlen, ami nálam baromira le tud lassulni, az a https protokoll. Kb. fél percig csak "csatlakozás", utána viszont már olyan tempóban jön be a tartalom, ahogy kell.
(#28) Daanika: Már a sima ReadyNAS Duo? Tud bizony.
Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
larryking
senior tag
válasz DoItYourself #24 üzenetére
De be lehet, ha olyan mint az elődje, mert azon be lehet a ki és be kapcsolást.
-
Gusztáv
addikt
válasz DoItYourself #24 üzenetére
De, csak amikor újraindul, akkor nekiáll ellenőrizni az aktív torrenteket, és az rengeteg idő nálam.
Laci
-
M@cika
őstag
Én sokallom érte az 50-et, de majd megvárom, míg 30 lesz. :.-)
Nasit a kis fehér medvének!
-
aktív tag
korrekt
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
freemanone
addikt
Nagyon korrektül néz ki! Szerelhetőségből ötös! Érdekes lenne, hogy ext3/4-el mit hozna teljesítményben.
-
M3Ny3'T
senior tag
Nekem ennek a NAS-nak az 1-es verziója van szolgálatban már egy ideje és semmi panasz nincs rá, sőt, imádom!
Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
Nagyon rendben van ez a kis NAS, eddig a Synology 212-t nézegettem, de most elgondolkodtam...
-
Sanya
nagyúr
50K vinyó nélkül vagy vinyóval?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
lujó55
addikt
Jól felszerelt a cucc!
-
addikt
Köszi!
Nekem 2 terra van 5400 és arra gyanakszom, hogy az írásnál a vinyó a lassú... Felteszem majd a win8at szerintem a szerverre, hogy tudjam monitorozni a hálózati illetve lemez terhelést, mert ha olvasásnál átjön ~80MB a hálón, akkor oda felé is mennie kellene ( szerintem )
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
rudi
nagyúr
Ebben a tesztben szereplő 1 TB-os Maxtor DiamondMax 23 volt benne, 7200 rpm, 500 GB-os tányérok, 32 MB cache. Szerintem nem a HDD volt a szűk keresztmetszet, tiszta formázásnál 100 MB/s körül, vagy akár afölött kellene tudnia pár GB-os adatmennyiséggel.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
nagyúr
Idáig a TP-Link most jövő megoldására vártam, de ez most megzavart. Nagyon tetszetős.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
dani3l
őstag
Nem is rossz. Epp a napokban nezegettem a NAS-okat, ev vegere talan elfogadhato szintre csökkennek vissza a merevlemez arak, akkor tuti beujitok egyet. Mondjuk nekem a Synology 212(+) jobban bejön, de ez is egesz jonak tünik, tetszik a massziv fem haz, az elejet leszamitva.
Szerk.: Nalam oprendszer teren is szimpatikusabb a Synology, de ahogy nezem, ennek valamivel egyszerübb a kezelese, kicsit letisztultabb a kinezete..
[ Szerkesztve ]
-
yknarf
tag
+1
-
addikt
Azt lehet tudni, hogy milyen merevlemez volt a nasban a teszt alatt?!
GB, rpm, korongok száma (adatsűrűség)Csak mert 80/40 stabilan hozok nagy fileokkal (>10GB) én is a brazos szerveremen, de nálam a vinyó a szűk keresztmetszet (szerintem)
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
zsolthee
senior tag
Tetszik, tényleg nagyon masszív kis jószág. Jó ötlet, hogy nem kis vacak 7cm-es ventit tettek bele mint a DS210J-be. Nem mintha hangos lenne, de ez úgy tűnik, hogy könnyebben cserélhető ha már morog.
-
Konflikt
addikt
egeszen korrekt.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Motoros topic
- EA Sports WRC '23
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hardcore café
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest