- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- ZIDOO médialejátszók
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
válasz Yogibear974 #29 üzenetére
LM860V-től van és nem kell update-re várni, csak smart régiót változtatni és elmenteni egy fülre a keresés funkciót.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
igi
aktív tag
Akkor lenne értelme szerintem, ha csatornakeresésre használható lenne.
Belemondom, hogy: "spektrum", "komedicentrál", "sportkettő", és átvált. Így nem zavarna, hogy a kábelszolgáltató X havonta átvariálja a csatornakiosztást...this is the beginning of a beautiful friendship
-
aram01
nagyúr
válasz kerteszgabi #25 üzenetére
vagy csak hasonlót fejlesztenek
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
kerteszgabi
csendes tag
Nincs ujitása a LG-nek másolják a Samsungot. De szánalmas.
-
bteebi
veterán
Ez remek ötlet!
Azért ez elég durva volt: "Ez jól hangzik, azonban pont ugyanezt ígérte a másik nagy koreai gyártó egy évvel ezelőtt, és ott azért tapasztalataink szerint nem működött igazán tökéletesen a dolog. Ugyanis például előfordult, hogy a népszerű popénekesnő Madonna helyett különféle ízléses banánkompozíciók jelentek meg a képernyőn."
Talán már mások is írták, de alapjaiban véve azért könnyebb a tévirányítót nyomogatni, mint hosszas hangutasításokkal elvégeztetni alap dolgokat, mint amilyen például a hangerő változtatása. Ez egyébként pláne nem valami egyértelmű számomra. Aszondom neki, hogy növelje a hangerőt: de meddig? Vagy ha félreérti az utasítást, akkor a "végtelenségig" növeli a hangerőt, és a végén már nem fog hallatszani az utasítás? Persze időnként jól jöhet, amikor az ember nem találja a távirányítót, vagy nem akarja megkeresni (éjszaka, elalvás előtt), de az esetek igen nagy részében szerintem értelmetlen.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Male
nagyúr
Tehát ha pl csatornát akarok váltani, akkor:
- felkapom a távirányítót, nyomva tartom a beszélgetős gombot, és belemondom, hogy "csatorna vált"
vs.
- felkapom a távirányítót, megnyomom a csatorna váltó gombot...kinek tűnik egyszerűbbnek az első?
Persze értem én, az utóbbihoz ismerni kell legalább a P betűt, meg a + és - jelet
-
kolosanyi
veterán
válasz Dark Archon #7 üzenetére
De, Dragon Dictate, erre épül a Swype Beta, droidra elérhető, egész jó. A Google megoldásánál sokkal pontosabb. Mondjuk szerintem marhaság, nem fogok beszélni, ha ott a kezemben, inkább nyomogatom.
-
aram01
nagyúr
a háttérzaj mennyire befolyásolhatja a működését?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
sing1ep1ayer
őstag
Inkább applikáltak volna a távirányítóra egy normális billentyűzetet. Kevesebbe került volna és legalább használni is lehetne. Így eleve bukta, ha magyarul (és más nyelveken) nem beszél. Oké, hogy a parancsszavakat megtanulja a felhasználó angolul rendesen kiejteni, de mi van akkor, ha eleve magyar nyelvű kifejezésre keresnék rá? Mondjuk stílusosan arra, hogy "világvége". Azt hogy ejtem ki angolosan?
-
tixem
addikt
google voice searcnek mondtam már pár dolgot, és felismerte mit akarok
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
atike
nagyúr
Majd ha full hangerőn dübörög a házimozin az új Die Hard meg lehet próbálni túlkiabálni McClane-t...
Amúgy nem tűnik haszontalan feature-nak...
-
Ha magyar tájszólással beszéled az angolt ne csodálkozz majd a tv reakcióin.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
addikt
Tudtommal mai napig nincs semmi, ami felismerné a magyar beszédet. Ez a hangfelismerés meg mindig is pontatlanabb lesz, mint nyomogatni valamit. Telefonnál, út közben jó (és az is visszakérdez, hogy jól értette-e), de egy tévénél nem látom értelmét.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
BloodRay
veterán
A böngészőben már az idei modelleknél is működik a hang alapú keresés.
Egyébként ez is csak azért kell, hogy nem maradjon le a gyártó a konkurenciától, sok értelme szerintem sincs."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
McDog
aktív tag
Ha már kezemben van a távirányító, akkor minek beszéljek bele, ha nyomhatom is. Az jó hogy belebeszélek, de a különböző kiejtésekhez mit szól a TV, lesz magyar nyelvű, meg kínai is?
-
BiP
nagyúr
válasz ---Lasali--- #1 üzenetére
Én is így vagyok vele. (ugyanúgy, ahogy a monitoron való tapicskolással is). Macerás, lassítja, meg ha nem működik jól, még idegesítő is. Egyszerűbb a kapcsolót nyomogatni.
1 dolognál láthatom értelmét, ha mondjuk online videotékában, vagy hálózati meghajtón keresel a tévén valami filmet (vagy ha tévén netezel), akkor gyorsabb lehet, mint az irányítóval lapozni vagy címet begépelni.(#3) persil: Szerintem ha az amerikai többszáz akcentussal megbírkózik egy ilyen rendszer, akkor talán, _talán_ a magyar tájszólás, etnikai furcsaságokkal is meg fog birkózni
Nálunk nem lenne nagy piaca, ha csak az akadémiai angolt bírná feldolgozni.[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
Én már látom is lelki szemeim előtt, ahogy Horváth Miklós üvölt a tv-jével, hogy: "A MAUNIKA SÓÓÓÓT... NEM A ZERTÉEL! TÉVÉKETTŐŐŐŐ HEEE"
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Watchdog
aktív tag
Sütőhöz kéne ilyen távirányító, abba belebúgni, hogy: rakottkrumpli...
-
---Lasali---
Közösségépítő
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem szeretnék a tévémmel beszélgetni..
Valamint ez a hangvezérlés ameddig olyan formában működik, mint eddig, hogy valami sample -khez hasonlítani a hangot a hullám milyensége alapján, addig gagyi, döglött az egész. Valami komolyabb AI kéne hozzá, nem scriptelt sz@r. Majd ha addig elfejlődik az informatika, akkor térjenek vissza ezekre az igen fantáziadús ötletekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Ózongenerátor a háztartásban
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...